Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyChochlik12 wrote:Ooo, dobrze wiedzieć. Myślałam, że jak jestem w widełkach to wystarczająco. 😄
Trzeba pamiętać, że są normy laboratoryjne - widełki i normy funkcjonalne (optymalne)najlepszym przykładem jest TSH. Jak TSH wynosi 4 to nie jest ok, ale jest w normie laboratoryjnej
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Słyszałam gdzieś takie ploty - ploty, bo nie znalazłam żadnych badań na ten temat - że kobiety, które mają Rh ujemne mają większy problem z utrzymaniem ciąży. I byłam ciekawa czy coś słyszałyście albo czy też jesteście szczęśliwymi posiadaczkami Rh-
Tu chyba bardziej chodzi i konflikt serologiczny 🤔 ale przy podaniu immunoglobuliny na czas wszystko jest bezproblemowe.notsobadd, Kasia111, AnitaK, Lani lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Słyszałam gdzieś takie ploty - ploty, bo nie znalazłam żadnych badań na ten temat - że kobiety, które mają Rh ujemne mają większy problem z utrzymaniem ciąży. I byłam ciekawa czy coś słyszałyście albo czy też jesteście szczęśliwymi posiadaczkami Rh-
Ah rozumiem, coś mi tam się obiło o uszy ale to chyba bardziej chodzi jak @CoffeeDream piszę że o konflikt serologiczny.
Ja mam Rh+ i mój też ma + .CoffeeDream lubi tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️letrozol 2.5mg 3dc-7dc - czekam na małpę ⚠️ (maj)
🔹️nasienienie do powtórzenia (czerwiec)
🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️wizyta: 11.5 & 26.5
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:O rozumiem jak najbardziej
Dziewczyny, a jak u Was z grupą krwi? Nie zauważyłam jeszcze, żeby ktoś poruszał ten temat
ja jestem uszczęśliwiona wspaniałym Rh- i już przy poronieniu dostałam zastrzyk z immunoglobuliną anty–D, ale jestem ciekawa czy to jeszcze działa
Witaj w klubie, też mam RH-Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:@Prezesoowa a co sądzisz w takim razie o moich wynikach? Wstawiłam wyżej te dwa parametry 😄 na pierwszy rzut oka wydają się ok 😁
No kwas foliowy wygląda nieźle, ale troszkę do podciągnięciajaki zażywasz? Odstawiłaś suple przed badaniami?
-
Pierwszy tam o tym słyszę...👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle-stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
❌anemia ciążowa
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
📆 Kalendarz wizyt
13/5 - endo
23/5 - krzywa
26/5 - gin
3/6 - urofizjo
7/7 - USG III
-
Coconut wrote:Cudownie 😍
Który to tc bo chyba mamy podobny wiek ciąży
Z RH- chodzi o konflikt serologiczny, tylko w przypadku jak partner ma RH+, podaje się jakieś leki na to i często pierwsza ciąża jest bezproblemowa, a konflikt wychodzi dopiero przy drugiejCoconut, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
„ Słońce, przestań się już bać
Wysuń się zza chmur i świeć…”
✨ 2025 ✨🙏 -
No właśnie tak myślałam, że chodzi o ten konflikt. Chłop na szczęście też ma Rh-.👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle-stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
❌anemia ciążowa
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
📆 Kalendarz wizyt
13/5 - endo
23/5 - krzywa
26/5 - gin
3/6 - urofizjo
7/7 - USG III
-
Prezesoowa wrote:No kwas foliowy wygląda nieźle, ale troszkę do podciągnięcia
jaki zażywasz? Odstawiłaś suple przed badaniami?
No właśnie tu może zrobiłam błąd i pospieszyłem się z wynikami... Wczoraj jak dostałam skierowanie to na dziś umówiłam i w sumie nie zdążyłam odstawić supli 🙈
Od tygodnia przyjmuje Complex B z Aliness. Wcześniej Femibion 0 i Pregna Start. -
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:No właśnie tu może zrobiłam błąd i pospieszyłem się z wynikami... Wczoraj jak dostałam skierowanie to na dziś umówiłam i w sumie nie zdążyłam odstawić supli 🙈
Od tygodnia przyjmuje Complex B z Aliness. Wcześniej Femibion 0 i Pregna Start.
A który dokładnie ten B complex? Bo widzę, że są róże wersje -
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:To, że konflikt serologiczny to wiem - i ja i moi bracia urodziliśmy się przez to z komplikacjami, bo mama też ma Rh-, a tata Rh +.
skoro nic nie słyszałyście to może jakaś bujda
Prezesoowa, jeśli ty masz Rh- i mama rh- to jest git.
Tutaj w konflikcie chodzi o to, gdy mama ma rh- a dziecko odziedziczy rh+ .Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2024, 14:02
CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaj.a wrote:Prezesoowa, jeśli ty masz Rh- i mama rh- to jest git.
Tutaj w konflikcie chodzi o to, gdy mama ma rh- a dziecko odziedziczy rh+ .
Tak wiem, to był skrót myślowy. Bezpośrednio przez konflikt oberwali moi starsi bracia, bo jeden miał po porodzie przetaczaną całą krew, a drugi się urodził jako wcześniak. A mi się oberwało, bo te wcześniejsze ciążę mamę wykończyły i mój układ nerwowy nie wykształcił się prawidłowo. Ale to też taki skrót myślowy, bo to ogólnie strasznie długa historia