WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    @Coconut przytulam. Ja miałam tak dwa razy i powiem tak - raz skończyło się szczęśliwym urodzeniem a raz nie. Kurcze a który to tc? Może zagnieżdżenie było trochę później? Na początku jak za szybko się pójdzie to może to tak wyglądać…
    Według OM to 4+5 a beta wczoraj 84,4 i progesteron 23,40.
    Lekarz dzisiaj na tej wizycie raczej nie dała mi cienia nadziei chociaż powiedziała żebym zrobiła jutro betę dla 100 procentowej pewności.

damrade lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    To mnie teraz zmartwiłaś. Jaki wynik TSH jest prawidłowy przy staraniach? Ja miałam ostatnio 2,22. Czy to jest ok?

Edit. Znalazłam jeszcze świeższy wynik z października i tam było 1,77.

Ogólnie to już czytałam nie raz i tak mi mówiła Endo, że najlepsze TSH przy staraniu to w przedziale 1-2.
    Także u Ciebie jest Ok :)
    Ale to też warto badać jak są odchylenia razem z FT4 i FT3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2024, 15:31

elektro96 lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No tak, a jak robisz badania we własnym zakresie i przychodzisz skonsultować to pytają z pretensjami po co to badasz :P
    Mój gin generalnie uważa, że teraz jest aż za dużo informacji w Internecie i kobiety poszukują szybkich rozwiązań i on się w sumie nie dziwi, bo wie jakie podejście mają jego koledzy z branży :/

To tak jak mnie ostatnio się spytała dlaczego mam w badaniach homocysteine, dlaczego to badałam 😄

• alauda Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    Lekarz dzisiaj na tej wizycie raczej nie dała mi cienia nadziei chociaż powiedziała żebym zrobiła jutro betę dla 100 procentowej pewności.

Ale przecież ten progesteron nie jest „nieciekawy”. Myślałam, że powtarzałaś badanie i spadł do poniżej 10 itp Tak samo z betą. A z tego co widzę to nie badałaś przyrostu….beta nie wygląda źle na 4+5.
    To nie wygląda tragicznie. Nie załamuj się. Sprawdź betę i proga dziś albo jutro 💚🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2024, 15:36

NiedoszlaWielodzietna, Prezesoowa, elektro96, damrade, Lani, Zbuntowana lubią tę wiadomość

10.2021 -👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

AMH 0,73
    02/24➡️1 IVF -> ❄️
    1x FET ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    3x FET ❌
    04/25➡️3IVF ->
    1xET ❓
    + ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2024, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:

@Coconut przytulam, trzymaj się. Oby ta beta rosła a lekarka była w błędzie. Będę trzymała te kciuki kochana!

Jak będziesz miała pytania co do poronienia to nas jest tutaj sporo po takich przejściach, pomożemy, ale jeszcze wstrzymaj na chwilę oddech może będzie ok.

Tak jak alauda pisze to nie wygląda źle jak na tak wczesną ciążę. Zrób betę dla spokoju jak będzie rosła to usg za jakiś tydzień. Endometrium 11mm też ok się wydaje jak na wczesną ciążę. Chyba że o czymś nie wiemy… bo z tego co mówisz to nic jeszcze nie jest przesadzone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2024, 15:50

Coconut lubi tę wiadomość

• Koalaa Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2024, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj robiłam test ... oczywiście biało ... a dziś właśnie powoli brązowy śluz ..także nic z tego :(

Ona 34
    On 34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2024, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Coconut przytulam, trzymaj się. Oby ta beta rosła a lekarka była w błędzie. Będę trzymała te kciuki kochana!

Jak będziesz miała pytania co do poronienia to nas jest tutaj sporo po takich przejściach, pomożemy, ale jeszcze wstrzymaj na chwilę oddech może będzie ok.

Tak jak alauda pisze to nie wygląda źle jak na tak wczesną ciążę. Zrób betę dla spokoju jak będzie rosła to usg za jakiś tydzień. Endometrium 11mm też ok się wydaje jak na wczesną ciążę. Chyba że o czymś nie wiemy… bo z tego co mówisz to nic jeszcze nie jest przesadzone
    Dziękuję z całego serducha ♥️♥️♥️

NiedoszlaWielodzietna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2024, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Ale przecież ten progesteron nie jest „nieciekawy”. Myślałam, że powtarzałaś badanie i spadł do poniżej 10 itp Tak samo z betą. A z tego co widzę to nie badałaś przyrostu….beta nie wygląda źle na 4+5.
    To nie wygląda tragicznie. Nie załamuj się. Sprawdź betę i proga dziś albo jutro 💚🍀
    Właśnie telefonicznie konsultowałam się z innym lekarzem i on twierdzi , że przy endometrium 11 mm lekarz nie miała prawa zauważyć żadnych pęcherzyków ciążowych a to co widać to równie dobrze mogły być pęcherzyki z płynem lub krwią 🤔 mam zrobić jutro jeszcze raz betę jak wzrośnie to znowu w poniedziałek / wtorek na usg tym razem już do niego.
    Teraz to już jestem skołowana totalnie.
    Według tego drugiego lekarza on wcale by takich pochopnych wniosków nie wystawiał. Wszystko zależy od jutrzejszej bety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2024, 15:51

NiedoszlaWielodzietna, Leśneintro, Dropsik, Kasia111, Prezesoowa, elektro96, kasia97, JoKoKoJo, damrade, MummyYummy, Olaura, Pati2804, AnitaK, Lani, Zbuntowana, KejtKa lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Coconut wiem, że to tylko puste słowa, ale spróbuj głęboko odetchnąć i powtórz jutro badania koniecznie! Nie takie cuda widziała medycyna. przytulam i przesyłam dużo siły… ♥️

Coconut, Kasia111, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2024, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalaa wrote:
    Wczoraj robiłam test ... oczywiście biało ... a dziś właśnie powoli brązowy śluz ..także nic z tego :(
    Przytulam mocno.

Kurcze co za dzień dzisiaj… jakiś pogrom tu

• Majlen Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sobie badacie szyjkę macicy? Nigdy tego nie robiłam, nie wiem co mam wyczuć

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH, brak owulacji 6msc, PCOS

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱 🥰🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 mIU/ml prog 19,38 ng/mL (13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 mIU/ml prog 21,24 ng/ml
    • 5.03 betaHCG 1873,70 mIU prog 29,00 ng/ml
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 2.04 - z usg 8+4 mały miś 🐻 CRL 2,01cm ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 (I prenatalne) - z usg 12+2 CRL 5,82cm
    niskie ryzyka 🥹 na 90% dziewczynka 🩷🥰
    • 5.05 - 🐻🩷 rośniemy ok 90g i prawie 16cm długości

19.05 - wizyta ginekolog
    - usg piersi

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    😭 Byłam na wizycie i USG - są nawet dwa pęcherzyki , ale Beta bardzo niska, progesteron też nie zachwyca , endometrium 11 mm i jeszcze coś od czegoś odchodzi ? Nie pamiętam nawet z tych emocji.
    Mam czekać do 10 dni na krwawienie, jak się nie pojawi zgłosić się do szpitala 😭😭
    Jutro dla 100 procent pewności mam zrobić jeszcze betę , ale szanse są mniej niż małe …
    Czy któraś z Was miała takie przeżycia i mogła się podzielić jak to wyglądało?
    Ogromnie mi przykro 🥺 Koniecznie powtórz bete🥺🫂 Jesteśmy z Tobą❤️

Coconut lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • alauda Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    Właśnie telefonicznie konsultowałam się z innym lekarzem i on twierdzi , że przy endometrium 11 mm lekarz nie miała prawa zauważyć żadnych pęcherzyków ciążowych a to co widać to równie dobrze mogły być pęcherzyki z płynem lub krwią 🤔 mam zrobić jutro jeszcze raz betę jak wzrośnie to znowu w poniedziałek / wtorek na usg tym razem już do niego.
    Według tego drugiego lekarza on wcale by takich pochopnych wniosków nie wystawiał. Wszystko zależy od jutrzejszej bety.

To prawda. Pęcherzyk podobno dopiero widać jeśli beta przekroczy 1000.

My z dziewczynami na innym wątku śmiejemy się z lekarzy, że dobrze że są w stanie na USG znaleźć macice czy jajniki, bo ogólnie to czasami kiepsko z ich umiejętnościami… + mają zły sprzęt.

Zrób betę, trzymam kciuki za Ciebie i Kropka 🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🍀🍀🍀🍀

Coconut, Kasia111, Prezesoowa, damrade, Zbuntowana lubią tę wiadomość

10.2021 -👧🏻 ❤️

AMH 0,73
    02/24➡️1 IVF -> ❄️
    1x FET ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    3x FET ❌
    04/25➡️3IVF ->
    1xET ❓
    + ❄️
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    Jejku, współczuję Ci tej huśtawki. Mam nadzieję, że jutro usłyszysz dobre wieści. Bardzo trzymam na to kciuki

Coconut, Kasia111, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2024, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    To prawda. Pęcherzyk podobno dopiero widać jeśli beta przekroczy 1000.

My z dziewczynami na innym wątku śmiejemy się z lekarzy, że dobrze że są w stanie na USG znaleźć macice czy jajniki, bo ogólnie to czasami kiepsko z ich umiejętnościami… + mają zły sprzęt.

Zrób betę, trzymam kciuki za Ciebie i Kropka 🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🍀🍀🍀🍀
    U mnie nie mogli znaleźć pęcherzyka przy becie 1800. W końcu znaleźli ale już tam nie chodzę do lekarza bo tyle strachu się wtedy najadłam…

Coconut, Prezesoowa, damrade, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:

Myślę , że właśnie za wcześnie na snucie wniosków i dlatego na spokojnie sprawdź przyrost bety. Serio co lekarz to inne spostrzeżenia.... Moja kumpela to była nawet u 3 jak była zaniepokojona. Na takim etapie to właśnie mega ciężko czasami coś zobaczyć na USG, więc spokojnie. Oby ta pierwsza gin była w błędzie 🫂🙏

Coconut, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• alauda Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie mogli znaleźć pęcherzyka przy becie 1800. W końcu znaleźli ale już tam nie chodzę do lekarza bo tyle strachu się wtedy najadłam…

No właśnie .. czasami lepiej żeby byli oszczędni w słowach jeśli nie są czegoś pewni.

NiedoszlaWielodzietna, Coconut, CoffeeDream, Anka32, notsobadd, Prezesoowa, kasia97, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

10.2021 -👧🏻 ❤️

AMH 0,73
    02/24➡️1 IVF -> ❄️
    1x FET ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    3x FET ❌
    04/25➡️3IVF ->
    1xET ❓
    + ❄️
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalaa wrote:

🫂 Trzymaj się

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2024, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny z całego ♥️!!
    Powtarzam jutro betę i zobaczymy , zobaczyłam malutki cień nadziei, nie nastawiam się , ale może po prostu ta baba nie zna się na tym co robi . Oby tak było ! 🤞🏼

Dam znać jutro ♥️🍀💚🤞🏼

NiedoszlaWielodzietna, notsobadd, Dropsik, Kasia111, elektro96, CoffeeDream, kasia97, Gregorka, Prezesoowa, damrade, Pati2804, Liyss🧚🏻, sernik_z_rodzynkami, ultramaryna_, Anka32, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    Niestety pełno jest takich lekarzy, którzy snują bezpodstawne wnioski, często mijają się z prawdą i zwyczajnie stresuja ludzi... dobrze, że skonsultowałaś to jeszcze z innym lekarzem. Głęboki oddech i jutro na spokojnie sprawdz jeszcze bete. Trzymam kciuki ✊️😊

Coconut, Zbuntowana lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ