X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Właśnie wróciłam do domu aby pracować dalej 😉 rozmowę miałam o 10:30 i była to druga rozmowa w tej firmie. Oni są mną zachwyceni a ja nimi. Teraz chcemy się umówić abym przyszła na jeden dzień zobaczyć jak to jest i czym dokładnie się zajmują zanim podejmę definitywną decyzję. Ale czułam się tam dobrze, blisko domu i z tego co wyniosłam to potrafią słuchać i zrozumieć sytuację. Jestem optymistycznie nastawiona 😊 może pieniądz dupy nie urywa ale jednak wolę nastawienie do pracy i pracowników.
    To super wiadomość 🥰 najważniejsze żebyś czuła się dobrze w pracy, doceniona 😊

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    _ine bardzo tulę i wyrazy współczucia 🥺🫂

aszin, przepiękny przyrost, gratulacje ❤️

U mnie wczoraj na teście owu był pik, czy dziś jest większy to nie sprawdzę, bo już nie mam testów, ale zakładam owulację na wczoraj, czułam rewolucję w podbrzuszu 😁

9ca25a9bce1a7.jpg

Staraliśmy się dzień przed domniemaną owu i dziś pewnie jeszcze się pokusimy 😅 Oby nie było za późno 🤞🏼
    Super 🥰 powodzenia 😁✊🍀 na jakiej stronie wstawiasz zdjęcia ze sa widoczne od razu , bez wchodzenia w link ? 😁

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A od kiedy bierzesz ten b-complex? Pewnie jak organizm się nasyci kwasem foliowym to i homocysteina spadnie :)

Od tygodnia biorę. Przy kontroli za 2 miesiące odstawię suple wcześniej to wyniki będą bardziej wiarygodne.
    Lekarz to pewnie nawet nie zauwazy żadnego problemu jak spojrzy na poziom B12 i kwasu foliowego 😏

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2024, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A to jakaś sprawdzona ginekolog? Byłaś już u niej?
    Nigdy wcześniej u niej nie byłam a zapisałam się tylko dlatego, że wydawało mi się , że mam jakąś infekcję intymną to było w środę , w czwartek zrobiłam betę i prog i przypadkowo dziś do niej trafiłam również z tymi wynikami 🙈
    A telefonicznie kontaktowałam się z bardzo dobrym lekarzem i specjalistą i to on polecił mi powtórzyć jutro betę i sprawdzić przyrost i , że te dwa pęcherzyki które według tej Pani były ciążą na pewno nią nie są bo na tym etapie jest to niemożliwe żeby coś zobaczyła 😳

damrade, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    O rozumiem jak najbardziej :D

Dziewczyny, a jak u Was z grupą krwi? Nie zauważyłam jeszcze, żeby ktoś poruszał ten temat :P

ja jestem uszczęśliwiona wspaniałym Rh- i już przy poronieniu dostałam zastrzyk z immunoglobuliną anty–D, ale jestem ciekawa czy to jeszcze działa :P
    My oboje z mężem mamy Rh+ także chociaż tyle dobrego 😜

CoffeeDream lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2024, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Od tygodnia biorę. Przy kontroli za 2 miesiące odstawię suple wcześniej to wyniki będą bardziej wiarygodne.
    Lekarz to pewnie nawet nie zauwazy żadnego problemu jak spojrzy na poziom B12 i kwasu foliowego 😏

Raczej na to nie licz :P Jak od tygodnia to jeszcze krótko :) nie martw się, powtórzysz badania i za 2 msc pewnie będzie już super :)

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    😭 Byłam na wizycie i USG - są nawet dwa pęcherzyki , ale Beta bardzo niska, progesteron też nie zachwyca , endometrium 11 mm i jeszcze coś od czegoś odchodzi ? Nie pamiętam nawet z tych emocji.
    Mam czekać do 10 dni na krwawienie, jak się nie pojawi zgłosić się do szpitala 😭😭
    Jutro dla 100 procent pewności mam zrobić jeszcze betę , ale szanse są mniej niż małe …
    Czy któraś z Was miała takie przeżycia i mogła się podzielić jak to wyglądało?
    Bardzo mi przykro 🥺🥺🫂 jeśli masz siłę to może t jak mówią dziewczyny warto to jeszcze skonsultować z innym lekarzem.. tu jeszcze nie wszystko jest przecież przesądzone 🥺

Coconut lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety nie udało się wyłapać piku, ale po objawach sądzę że mógł być wczoraj, tylko przez zbyt rozcieńczony sik nie wyszło 🙄 dziś sluz rozciągliwy i ból jajników, także trzeba poprawić 🔥 a od jutra daje mężowi trochę wolnego, bo chłop ma już dosyć 🤣

damrade, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 16 lutego 2024, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

kasia97 wrote:
    @Pati idziemy "łeb w łeb" 😀 myślę że u mnie wieczorem owulak też będzie pozytywny i wtedy może 28.02 będę testować 😀
    Pati2804 wrote:
    Mój raczej dzisiaj wieczorem nie będzie pozytywny , podejrzewam że jutro lub pojutrze 😊

Dziewczyny a już na tym etapie jak paski owulacyjne są prawie pozytywne to macie jakiś śluz? Zwracacie na to uwagę ?

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    @Coffeedream A no to możliwe. Zbadaj za jakiś czas 🙂

Bóle brzucha z lewej strony. W poniedziałek i wtorek bardzo silne. Ogólnie nie wiem czym spowodowane. Nie ma w tym jakiejś stałej częstotliwości. Jak zjem podczas bólu to i tak muszę to zwymiotować żeby aż tak nie bolało. Głodówka doprowadza do tego, że po 3-4 dniach od rozpoczęcia bólu ból się uspokaja. Nie zdiagnozowana jestem bo ciągle mnie odsyłają.

@Prezesoowa Nie kojarzę. Musiałabym poszukać. Ogólnie nasz NFZ to dramat.

Kurcze... To trzeba natychmiast to zbadać. A właśnie.. USG jamy brzusznej było?

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Mój raczej dzisiaj wieczorem nie będzie pozytywny , podejrzewam że jutro lub pojutrze 😊
    A który macie dzień cyklu?

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Dziewczyny!

@Coconut, trzymam mocne kciuki, wierzę, że wszystko będzie dobrze ♥️♥️♥️ Moim zadaniem trafiłaś na kiepską lekarkę... Czekamy z Tobą na kolejną betę ✊

Tulę wszystkie, które tego potrzebują 🫂🫂🫂

Co do tych "fantastycznych lekarzy", to kiedyś byłam u takiego ginekologa, który próbował mi wmówić, że przy operacji (nowotwór jajnika) wycięli jajnik, bo on nie może go znaleźć 😂😂😂 HIT.

Podczytuję Was cały czas, ale nie mam jak każdej odpisać 🤯

Współczuję tym z Was, które mają kiepską sytuację w pracy, a jest to dość sporo osób. Wiem, jakie to męczące, mnie moja współpracownica "wykończyła" w pół roku... Szczęście w nieszczęściu, że przy takim stresie zaszłam w ciążę i nawet chciałam jeszcze pracować, ale jak mój ówczesny ginekolog zobaczył moje ciśnienie na wizycie, która była zaraz po wyjściu z biura, to nawet nie pytał, czy chcę zwolnienie. Na szczęście później wszystko się unormowało, ale ciśnieniomierz był moim prxujscoelem do końca ciąży.

Miałam testować w przyszły piątek, ale jednak zrobię to w czwartek, to wtedy pójdę na betę właśnie w czwartek i w sobotę. Wtedy wypada 11-12 dpo. Nie czuję się ciążowe ani trochę na ten moment 🤭

Coconut, damrade, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    A który macie dzień cyklu?

ja mam bardzo późno owulacje - dzisiaj 20 dc, w ostatnich miesiącach owulacja była 23/24 dc 🙄

@Smerfetka co do śluzu - u mnie wczoraj pojawil się rozciągliwy śluz

👩‍🦰 27, PCOS
    11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    @Coffeedream A no to możliwe. Zbadaj za jakiś czas 🙂

Bóle brzucha z lewej strony. W poniedziałek i wtorek bardzo silne. Ogólnie nie wiem czym spowodowane. Nie ma w tym jakiejś stałej częstotliwości. Jak zjem podczas bólu to i tak muszę to zwymiotować żeby aż tak nie bolało. Głodówka doprowadza do tego, że po 3-4 dniach od rozpoczęcia bólu ból się uspokaja. Nie zdiagnozowana jestem bo ciągle mnie odsyłają.

@Prezesoowa Nie kojarzę. Musiałabym poszukać. Ogólnie nasz NFZ to dramat.

A może to zapaleniem błony śluzowej żołądka? W takim wypadku właśnie żołądek boli, z czasem już z głodu, a jak się się, to właśnie objawy stają się silniejsze i często występują wymioty.

• Majlen Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak wyczuwacie sobie szyjke macicy? Nigdy tego nie robiłam, nie wiem co mam tam wyczuć..

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
    • 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 (I prenatalne) - z usg 12+2 CRL 5,82cm
    niskie ryzyka 🥹 na 90% dziewczynka 🩷
    • 02.06 - 18cm długości i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷

○ cytologia i USG piersi ✅️

🗓
    30.06 - wizyta ginekolog
    - badania: krew, mocz, krzywa cukrowa

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalaa wrote:
    Wczoraj robiłam test ... oczywiście biało ... a dziś właśnie powoli brązowy śluz ..także nic z tego :(
    Przykro mi, przytulam 🫂🥺

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Dziewczyny, jak wyczuwacie sobie szyjke macicy? Nigdy tego nie robiłam, nie wiem co mam tam wyczuć..

Hm, ja to w sumie nie badam jej jakoś specjalnie, ale przy kąpieli często czuje, kiedy jest bardziej rozwarta, a kiedy zamknięta. W dni płodne właśnie jest rozwarta.

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia97 wrote:
    ja mam bardzo późno owulacje - dzisiaj 20 dc, w ostatnich miesiącach owulacja była 23/24 dc 🙄

@Smerfetka co do śluzu - u mnie wczoraj pojawil się rozciągliwy śluz

A u mnie brak śluzu 🤷🏼‍♀️ owulacja powinna być 14 dc tak jak zawsze, czyli dzisiaj

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2024, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    A u mnie brak śluzu 🤷🏼‍♀️ owulacja powinna być 14 dc tak jak zawsze, czyli dzisiaj

A masz taki brak śluzu nawet w cyklach kiedy masz potwierdzoną owulację?

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A masz taki brak śluzu nawet w cyklach kiedy masz potwierdzoną owulację?

Hmm.. w sumie jak sięgam pamiecia.. z pół roku temu jak byłam na kontroli u lekarza właśnie w 14 dc nie widziałam śluzu, a okazało się że w środku jest wręcz idealny, tylko nie było go widać na zewnątrz.

damrade lubi tę wiadomość

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ