Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
ellevv wrote:Właśnie wróciłam do domu aby pracować dalej 😉 rozmowę miałam o 10:30 i była to druga rozmowa w tej firmie. Oni są mną zachwyceni a ja nimi. Teraz chcemy się umówić abym przyszła na jeden dzień zobaczyć jak to jest i czym dokładnie się zajmują zanim podejmę definitywną decyzję. Ale czułam się tam dobrze, blisko domu i z tego co wyniosłam to potrafią słuchać i zrozumieć sytuację. Jestem optymistycznie nastawiona 😊 może pieniądz dupy nie urywa ale jednak wolę nastawienie do pracy i pracowników.
-
damrade wrote:_ine bardzo tulę i wyrazy współczucia 🥺🫂
aszin, przepiękny przyrost, gratulacje ❤️
U mnie wczoraj na teście owu był pik, czy dziś jest większy to nie sprawdzę, bo już nie mam testów, ale zakładam owulację na wczoraj, czułam rewolucję w podbrzuszu 😁
Staraliśmy się dzień przed domniemaną owu i dziś pewnie jeszcze się pokusimy 😅 Oby nie było za późno 🤞🏼 -
Prezesoowa wrote:A od kiedy bierzesz ten b-complex? Pewnie jak organizm się nasyci kwasem foliowym to i homocysteina spadnie
Od tygodnia biorę. Przy kontroli za 2 miesiące odstawię suple wcześniej to wyniki będą bardziej wiarygodne.
Lekarz to pewnie nawet nie zauwazy żadnego problemu jak spojrzy na poziom B12 i kwasu foliowego 😏
-
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:A to jakaś sprawdzona ginekolog? Byłaś już u niej?
A telefonicznie kontaktowałam się z bardzo dobrym lekarzem i specjalistą i to on polecił mi powtórzyć jutro betę i sprawdzić przyrost i , że te dwa pęcherzyki które według tej Pani były ciążą na pewno nią nie są bo na tym etapie jest to niemożliwe żeby coś zobaczyła 😳damrade, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:O rozumiem jak najbardziej
Dziewczyny, a jak u Was z grupą krwi? Nie zauważyłam jeszcze, żeby ktoś poruszał ten temat
ja jestem uszczęśliwiona wspaniałym Rh- i już przy poronieniu dostałam zastrzyk z immunoglobuliną anty–D, ale jestem ciekawa czy to jeszcze działaCoffeeDream lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:Od tygodnia biorę. Przy kontroli za 2 miesiące odstawię suple wcześniej to wyniki będą bardziej wiarygodne.
Lekarz to pewnie nawet nie zauwazy żadnego problemu jak spojrzy na poziom B12 i kwasu foliowego 😏
Raczej na to nie liczJak od tygodnia to jeszcze krótko
nie martw się, powtórzysz badania i za 2 msc pewnie będzie już super
CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
Coconut wrote:😭 Byłam na wizycie i USG - są nawet dwa pęcherzyki , ale Beta bardzo niska, progesteron też nie zachwyca , endometrium 11 mm i jeszcze coś od czegoś odchodzi ? Nie pamiętam nawet z tych emocji.
Mam czekać do 10 dni na krwawienie, jak się nie pojawi zgłosić się do szpitala 😭😭
Jutro dla 100 procent pewności mam zrobić jeszcze betę , ale szanse są mniej niż małe …
Czy któraś z Was miała takie przeżycia i mogła się podzielić jak to wyglądało?Coconut lubi tę wiadomość
-
Mi niestety nie udało się wyłapać piku, ale po objawach sądzę że mógł być wczoraj, tylko przez zbyt rozcieńczony sik nie wyszło 🙄 dziś sluz rozciągliwy i ból jajników, także trzeba poprawić 🔥 a od jutra daje mężowi trochę wolnego, bo chłop ma już dosyć 🤣
damrade, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
32 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
@Pati idziemy "łeb w łeb" 😀 myślę że u mnie wieczorem owulak też będzie pozytywny i wtedy może 28.02 będę testować 😀
Pati2804 wrote:Mój raczej dzisiaj wieczorem nie będzie pozytywny , podejrzewam że jutro lub pojutrze 😊
Dziewczyny a już na tym etapie jak paski owulacyjne są prawie pozytywne to macie jakiś śluz? Zwracacie na to uwagę ? -
koktajlowa wrote:@Coffeedream A no to możliwe. Zbadaj za jakiś czas 🙂
Bóle brzucha z lewej strony. W poniedziałek i wtorek bardzo silne. Ogólnie nie wiem czym spowodowane. Nie ma w tym jakiejś stałej częstotliwości. Jak zjem podczas bólu to i tak muszę to zwymiotować żeby aż tak nie bolało. Głodówka doprowadza do tego, że po 3-4 dniach od rozpoczęcia bólu ból się uspokaja. Nie zdiagnozowana jestem bo ciągle mnie odsyłają.
@Prezesoowa Nie kojarzę. Musiałabym poszukać. Ogólnie nasz NFZ to dramat.
Kurcze... To trzeba natychmiast to zbadać. A właśnie.. USG jamy brzusznej było? -
Hej, Dziewczyny!
@Coconut, trzymam mocne kciuki, wierzę, że wszystko będzie dobrze ♥️♥️♥️ Moim zadaniem trafiłaś na kiepską lekarkę... Czekamy z Tobą na kolejną betę ✊
Tulę wszystkie, które tego potrzebują 🫂🫂🫂
Co do tych "fantastycznych lekarzy", to kiedyś byłam u takiego ginekologa, który próbował mi wmówić, że przy operacji (nowotwór jajnika) wycięli jajnik, bo on nie może go znaleźć 😂😂😂 HIT.
Podczytuję Was cały czas, ale nie mam jak każdej odpisać 🤯
Współczuję tym z Was, które mają kiepską sytuację w pracy, a jest to dość sporo osób. Wiem, jakie to męczące, mnie moja współpracownica "wykończyła" w pół roku... Szczęście w nieszczęściu, że przy takim stresie zaszłam w ciążę i nawet chciałam jeszcze pracować, ale jak mój ówczesny ginekolog zobaczył moje ciśnienie na wizycie, która była zaraz po wyjściu z biura, to nawet nie pytał, czy chcę zwolnienie. Na szczęście później wszystko się unormowało, ale ciśnieniomierz był moim prxujscoelem do końca ciąży.
Miałam testować w przyszły piątek, ale jednak zrobię to w czwartek, to wtedy pójdę na betę właśnie w czwartek i w sobotę. Wtedy wypada 11-12 dpo. Nie czuję się ciążowe ani trochę na ten moment 🤭
Coconut, damrade, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:A który macie dzień cyklu?
ja mam bardzo późno owulacje - dzisiaj 20 dc, w ostatnich miesiącach owulacja była 23/24 dc 🙄
@Smerfetka co do śluzu - u mnie wczoraj pojawil się rozciągliwy śluz👩🦰 27, PCOS
11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me
🙎♂️ 30 -
koktajlowa wrote:@Coffeedream A no to możliwe. Zbadaj za jakiś czas 🙂
Bóle brzucha z lewej strony. W poniedziałek i wtorek bardzo silne. Ogólnie nie wiem czym spowodowane. Nie ma w tym jakiejś stałej częstotliwości. Jak zjem podczas bólu to i tak muszę to zwymiotować żeby aż tak nie bolało. Głodówka doprowadza do tego, że po 3-4 dniach od rozpoczęcia bólu ból się uspokaja. Nie zdiagnozowana jestem bo ciągle mnie odsyłają.
@Prezesoowa Nie kojarzę. Musiałabym poszukać. Ogólnie nasz NFZ to dramat.
A może to zapaleniem błony śluzowej żołądka? W takim wypadku właśnie żołądek boli, z czasem już z głodu, a jak się się, to właśnie objawy stają się silniejsze i często występują wymioty. -
Dziewczyny, jak wyczuwacie sobie szyjke macicy? Nigdy tego nie robiłam, nie wiem co mam tam wyczuć..
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH, brak owulacji 6msc, PCOS
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱 🥰🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 mIU/ml prog 19,38 ng/mL (13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 mIU/ml prog 21,24 ng/ml
• 5.03 betaHCG 1873,70 mIU prog 29,00 ng/ml
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 2.04 - z usg 8+4 mały miś 🐻 CRL 2,01cm ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 (I prenatalne) - z usg 12+2 CRL 5,82cm
niskie ryzyka 🥹 na 90% dziewczynka 🩷🥰
• 5.05 - 🐻🩷 rośniemy ok 90g i prawie 16cm długości
19.05 - wizyta ginekolog
- usg piersi
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Koalaa wrote:Wczoraj robiłam test ... oczywiście biało ... a dziś właśnie powoli brązowy śluz ..także nic z tego
-
Majlen wrote:Dziewczyny, jak wyczuwacie sobie szyjke macicy? Nigdy tego nie robiłam, nie wiem co mam tam wyczuć..
Hm, ja to w sumie nie badam jej jakoś specjalnie, ale przy kąpieli często czuje, kiedy jest bardziej rozwarta, a kiedy zamknięta. W dni płodne właśnie jest rozwarta. -
kasia97 wrote:ja mam bardzo późno owulacje - dzisiaj 20 dc, w ostatnich miesiącach owulacja była 23/24 dc 🙄
@Smerfetka co do śluzu - u mnie wczoraj pojawil się rozciągliwy śluz
A u mnie brak śluzu 🤷🏼♀️ owulacja powinna być 14 dc tak jak zawsze, czyli dzisiaj -
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:A masz taki brak śluzu nawet w cyklach kiedy masz potwierdzoną owulację?
Hmm.. w sumie jak sięgam pamiecia.. z pół roku temu jak byłam na kontroli u lekarza właśnie w 14 dc nie widziałam śluzu, a okazało się że w środku jest wręcz idealny, tylko nie było go widać na zewnątrz.damrade lubi tę wiadomość