WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Właśnie wróciłam do domu aby pracować dalej 😉 rozmowę miałam o 10:30 i była to druga rozmowa w tej firmie. Oni są mną zachwyceni a ja nimi. Teraz chcemy się umówić abym przyszła na jeden dzień zobaczyć jak to jest i czym dokładnie się zajmują zanim podejmę definitywną decyzję. Ale czułam się tam dobrze, blisko domu i z tego co wyniosłam to potrafią słuchać i zrozumieć sytuację. Jestem optymistycznie nastawiona 😊 może pieniądz dupy nie urywa ale jednak wolę nastawienie do pracy i pracowników.
    To super wiadomość 🥰 najważniejsze żebyś czuła się dobrze w pracy, doceniona 😊

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    _ine bardzo tulę i wyrazy współczucia 🥺🫂

aszin, przepiękny przyrost, gratulacje ❤️

U mnie wczoraj na teście owu był pik, czy dziś jest większy to nie sprawdzę, bo już nie mam testów, ale zakładam owulację na wczoraj, czułam rewolucję w podbrzuszu 😁

9ca25a9bce1a7.jpg

Staraliśmy się dzień przed domniemaną owu i dziś pewnie jeszcze się pokusimy 😅 Oby nie było za późno 🤞🏼
    Super 🥰 powodzenia 😁✊🍀 na jakiej stronie wstawiasz zdjęcia ze sa widoczne od razu , bez wchodzenia w link ? 😁

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A od kiedy bierzesz ten b-complex? Pewnie jak organizm się nasyci kwasem foliowym to i homocysteina spadnie :)

Od tygodnia biorę. Przy kontroli za 2 miesiące odstawię suple wcześniej to wyniki będą bardziej wiarygodne.
    Lekarz to pewnie nawet nie zauwazy żadnego problemu jak spojrzy na poziom B12 i kwasu foliowego 😏

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2024, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A to jakaś sprawdzona ginekolog? Byłaś już u niej?
    Nigdy wcześniej u niej nie byłam a zapisałam się tylko dlatego, że wydawało mi się , że mam jakąś infekcję intymną to było w środę , w czwartek zrobiłam betę i prog i przypadkowo dziś do niej trafiłam również z tymi wynikami 🙈
    A telefonicznie kontaktowałam się z bardzo dobrym lekarzem i specjalistą i to on polecił mi powtórzyć jutro betę i sprawdzić przyrost i , że te dwa pęcherzyki które według tej Pani były ciążą na pewno nią nie są bo na tym etapie jest to niemożliwe żeby coś zobaczyła 😳

damrade, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    O rozumiem jak najbardziej :D

Dziewczyny, a jak u Was z grupą krwi? Nie zauważyłam jeszcze, żeby ktoś poruszał ten temat :P

ja jestem uszczęśliwiona wspaniałym Rh- i już przy poronieniu dostałam zastrzyk z immunoglobuliną anty–D, ale jestem ciekawa czy to jeszcze działa :P
    My oboje z mężem mamy Rh+ także chociaż tyle dobrego 😜

CoffeeDream lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2024, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Od tygodnia biorę. Przy kontroli za 2 miesiące odstawię suple wcześniej to wyniki będą bardziej wiarygodne.
    Lekarz to pewnie nawet nie zauwazy żadnego problemu jak spojrzy na poziom B12 i kwasu foliowego 😏

Raczej na to nie licz :P Jak od tygodnia to jeszcze krótko :) nie martw się, powtórzysz badania i za 2 msc pewnie będzie już super :)

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    😭 Byłam na wizycie i USG - są nawet dwa pęcherzyki , ale Beta bardzo niska, progesteron też nie zachwyca , endometrium 11 mm i jeszcze coś od czegoś odchodzi ? Nie pamiętam nawet z tych emocji.
    Mam czekać do 10 dni na krwawienie, jak się nie pojawi zgłosić się do szpitala 😭😭
    Jutro dla 100 procent pewności mam zrobić jeszcze betę , ale szanse są mniej niż małe …
    Czy któraś z Was miała takie przeżycia i mogła się podzielić jak to wyglądało?
    Bardzo mi przykro 🥺🥺🫂 jeśli masz siłę to może t jak mówią dziewczyny warto to jeszcze skonsultować z innym lekarzem.. tu jeszcze nie wszystko jest przecież przesądzone 🥺

Coconut lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety nie udało się wyłapać piku, ale po objawach sądzę że mógł być wczoraj, tylko przez zbyt rozcieńczony sik nie wyszło 🙄 dziś sluz rozciągliwy i ból jajników, także trzeba poprawić 🔥 a od jutra daje mężowi trochę wolnego, bo chłop ma już dosyć 🤣

damrade, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

32 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 16 lutego 2024, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

kasia97 wrote:
    @Pati idziemy "łeb w łeb" 😀 myślę że u mnie wieczorem owulak też będzie pozytywny i wtedy może 28.02 będę testować 😀
    Pati2804 wrote:
    Mój raczej dzisiaj wieczorem nie będzie pozytywny , podejrzewam że jutro lub pojutrze 😊

Dziewczyny a już na tym etapie jak paski owulacyjne są prawie pozytywne to macie jakiś śluz? Zwracacie na to uwagę ?

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    @Coffeedream A no to możliwe. Zbadaj za jakiś czas 🙂

Bóle brzucha z lewej strony. W poniedziałek i wtorek bardzo silne. Ogólnie nie wiem czym spowodowane. Nie ma w tym jakiejś stałej częstotliwości. Jak zjem podczas bólu to i tak muszę to zwymiotować żeby aż tak nie bolało. Głodówka doprowadza do tego, że po 3-4 dniach od rozpoczęcia bólu ból się uspokaja. Nie zdiagnozowana jestem bo ciągle mnie odsyłają.

@Prezesoowa Nie kojarzę. Musiałabym poszukać. Ogólnie nasz NFZ to dramat.

Kurcze... To trzeba natychmiast to zbadać. A właśnie.. USG jamy brzusznej było?

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Mój raczej dzisiaj wieczorem nie będzie pozytywny , podejrzewam że jutro lub pojutrze 😊
    A który macie dzień cyklu?

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Dziewczyny!

@Coconut, trzymam mocne kciuki, wierzę, że wszystko będzie dobrze ♥️♥️♥️ Moim zadaniem trafiłaś na kiepską lekarkę... Czekamy z Tobą na kolejną betę ✊

Tulę wszystkie, które tego potrzebują 🫂🫂🫂

Co do tych "fantastycznych lekarzy", to kiedyś byłam u takiego ginekologa, który próbował mi wmówić, że przy operacji (nowotwór jajnika) wycięli jajnik, bo on nie może go znaleźć 😂😂😂 HIT.

Podczytuję Was cały czas, ale nie mam jak każdej odpisać 🤯

Współczuję tym z Was, które mają kiepską sytuację w pracy, a jest to dość sporo osób. Wiem, jakie to męczące, mnie moja współpracownica "wykończyła" w pół roku... Szczęście w nieszczęściu, że przy takim stresie zaszłam w ciążę i nawet chciałam jeszcze pracować, ale jak mój ówczesny ginekolog zobaczył moje ciśnienie na wizycie, która była zaraz po wyjściu z biura, to nawet nie pytał, czy chcę zwolnienie. Na szczęście później wszystko się unormowało, ale ciśnieniomierz był moim prxujscoelem do końca ciąży.

Miałam testować w przyszły piątek, ale jednak zrobię to w czwartek, to wtedy pójdę na betę właśnie w czwartek i w sobotę. Wtedy wypada 11-12 dpo. Nie czuję się ciążowe ani trochę na ten moment 🤭

Coconut, damrade, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    A który macie dzień cyklu?

ja mam bardzo późno owulacje - dzisiaj 20 dc, w ostatnich miesiącach owulacja była 23/24 dc 🙄

@Smerfetka co do śluzu - u mnie wczoraj pojawil się rozciągliwy śluz

👩‍🦰 27, PCOS
    11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    @Coffeedream A no to możliwe. Zbadaj za jakiś czas 🙂

Bóle brzucha z lewej strony. W poniedziałek i wtorek bardzo silne. Ogólnie nie wiem czym spowodowane. Nie ma w tym jakiejś stałej częstotliwości. Jak zjem podczas bólu to i tak muszę to zwymiotować żeby aż tak nie bolało. Głodówka doprowadza do tego, że po 3-4 dniach od rozpoczęcia bólu ból się uspokaja. Nie zdiagnozowana jestem bo ciągle mnie odsyłają.

@Prezesoowa Nie kojarzę. Musiałabym poszukać. Ogólnie nasz NFZ to dramat.

A może to zapaleniem błony śluzowej żołądka? W takim wypadku właśnie żołądek boli, z czasem już z głodu, a jak się się, to właśnie objawy stają się silniejsze i często występują wymioty.

• Majlen Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak wyczuwacie sobie szyjke macicy? Nigdy tego nie robiłam, nie wiem co mam tam wyczuć..

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH, brak owulacji 6msc, PCOS

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱 🥰🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 mIU/ml prog 19,38 ng/mL (13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 mIU/ml prog 21,24 ng/ml
    • 5.03 betaHCG 1873,70 mIU prog 29,00 ng/ml
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 2.04 - z usg 8+4 mały miś 🐻 CRL 2,01cm ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 (I prenatalne) - z usg 12+2 CRL 5,82cm
    niskie ryzyka 🥹 na 90% dziewczynka 🩷🥰
    • 5.05 - 🐻🩷 rośniemy ok 90g i prawie 16cm długości

19.05 - wizyta ginekolog
    - usg piersi

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalaa wrote:
    Wczoraj robiłam test ... oczywiście biało ... a dziś właśnie powoli brązowy śluz ..także nic z tego :(
    Przykro mi, przytulam 🫂🥺

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Dziewczyny, jak wyczuwacie sobie szyjke macicy? Nigdy tego nie robiłam, nie wiem co mam tam wyczuć..

Hm, ja to w sumie nie badam jej jakoś specjalnie, ale przy kąpieli często czuje, kiedy jest bardziej rozwarta, a kiedy zamknięta. W dni płodne właśnie jest rozwarta.

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia97 wrote:
    ja mam bardzo późno owulacje - dzisiaj 20 dc, w ostatnich miesiącach owulacja była 23/24 dc 🙄

@Smerfetka co do śluzu - u mnie wczoraj pojawil się rozciągliwy śluz

A u mnie brak śluzu 🤷🏼‍♀️ owulacja powinna być 14 dc tak jak zawsze, czyli dzisiaj

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2024, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    A u mnie brak śluzu 🤷🏼‍♀️ owulacja powinna być 14 dc tak jak zawsze, czyli dzisiaj

A masz taki brak śluzu nawet w cyklach kiedy masz potwierdzoną owulację?

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A masz taki brak śluzu nawet w cyklach kiedy masz potwierdzoną owulację?

Hmm.. w sumie jak sięgam pamiecia.. z pół roku temu jak byłam na kontroli u lekarza właśnie w 14 dc nie widziałam śluzu, a okazało się że w środku jest wręcz idealny, tylko nie było go widać na zewnątrz.

damrade lubi tę wiadomość

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ