Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
MagdaA wrote:Ja myślę, że jak dwa tygodnie spóźniał się jej okres to pewnie owulacja była dwa tygodnie później i dlatego test wyszedł po dwóch tygodniach. Myślę że 14 dni po owulacji to już pewny test pozytywny.
Zdarzają się takie rzeczy? Myślałam że to raczej niemożliwe.. W sumie ona też nie wiedziała że to możliwe a jednak 🤷🏻♀️ -
nick nieaktualnyMagdaA wrote:Ja myślę, że jak dwa tygodnie spóźniał się jej okres to pewnie owulacja była dwa tygodnie później i dlatego test wyszedł po dwóch tygodniach. Myślę że 14 dni po owulacji to już pewny test pozytywny.
Też bym tak obstawiłaKasia111, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Mi też się spóźnia ale po moim wykresie widzę, że to 14 dzień wyższej temperatury więc pewnie przesunęła mi się owulacja albo jej nie miałam i jutro dostanę okres. Martwi mnie jedynie czas w którym mam śluz plodny bo to nie pokrywa się z owulacja bo jak wyjaśnić, że rozciągliwy mam 4 dni przed owulacja a w owulacje bialy rwący jak klej w tubce taki szkolny do papieru. Nawet aplikacja mi pokazuje 17 dzień po owu. bo na podstawie śluzu wyznaczyła owulacje.
Czym to może być spowodowane? Spotkałyście się z takim problemem kiedyś? Przeszukuję fora i nie widzę. -
O właśnie przyszła 🐒! Uff chyba pierwszy raz się z niej cieszę… miałam już czarne scenariusze w głowie.
Obmyślam teraz plan na nowy cykl bo teraz przez to spóźnienie nie wiem kiedy te dni płodne wypadną. Chyba będę zmuszona robić testy owulacyjne jednak 🤭Dropsik, Chochlik12, Leśneintro, damrade lubią tę wiadomość
-
_ine wrote:Mój dzień zaczął się informacją, że teściu zmarł nad ranem
Spodziewaliśmy się tego, był chory, ale to zawsze boli.
Jedno życie odchodzi, inne przychodzi…
bardzo mi przykro 🫂🫂_ine lubi tę wiadomość
👩🦰 27, PCOS
11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me
🙎♂️ 30 -
Suzie wrote:_ine wyrazy współczucia, dużo siły dla Was
Dzień dobry! Kciuki za potrzebujące. Mało mnie, miałam podły humor wczoraj, dodatkowo kłótnia z mężem (już jest ok), o 19 byłam w łóżku, wypłakałam się, ale dzisiaj czuję się jak zombie.Suzie lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 😊
_ine wyrazy współczucia 🫂
U mnie dziś nadal biało, czekam właśnie na pobranie krwi, chce zrobić proga i ferrytynę. Przeszło mi przez myśl, żeby zrobić od razu betę, ale stwierdziłam, że wyjdzie czasem negatywna i popsuje sobie wyjazd nad morze.
Kciuki za testujące 🤞🤞🤞
Smacznej kawusi 🌞🌞🌞Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2024, 08:29
_ine, damrade lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀 -
nick nieaktualnyMagdaA wrote:Mi też się spóźnia ale po moim wykresie widzę, że to 14 dzień wyższej temperatury więc pewnie przesunęła mi się owulacja albo jej nie miałam i jutro dostanę okres. Martwi mnie jedynie czas w którym mam śluz plodny bo to nie pokrywa się z owulacja bo jak wyjaśnić, że rozciągliwy mam 4 dni przed owulacja a w owulacje bialy rwący jak klej w tubce taki szkolny do papieru. Nawet aplikacja mi pokazuje 17 dzień po owu. bo na podstawie śluzu wyznaczyła owulacje.
Czym to może być spowodowane? Spotkałyście się z takim problemem kiedyś? Przeszukuję fora i nie widzę.
Najprostsze wytłumaczenie jest takie, że apka Ci źle wylicza owulacje.
Czytałam wczoraj taki artykuł o płodności po 35 r.ż., bo mnie to dotyczy i tam było takie proste zdanie - koniec śluzu płodnego w trakcie cyklu świadczy o końcu okresu płodnego.
U mnie apka Ovu też czasem odwala cyrki, bo zaznaczam śluz lepki, a ona mi wali po oczach, że wykazuje śluz płodny poza okresem płodnym, więc pieron wie jakie algorytmy mają zaszyte -
tralalina wrote:Dzień dobry!
Kciuki za siki i wyniki od wampirów!
@_ine bardzo mi przykro…
Mieszkam w Szwajcarii. Tutaj pierwsze USG robi się w 7-9 tyg, a do 12 tyg dmucha się na zimne i traktuje kobietę jakby w zasadzie ciąży nie było, bo - jak mi to moja lekarka tłumaczyła - zdarza się poronienie w pierwszym trymestrze częściej niż na innym etapie ciąży i kobieta powinna być w stanie w razie czego wrócić do normalnego życia (o pracę oczywiście). Mówiła, żeby cieszyć się każdym dniem, ale liczyć się z tym, że do końca pierwszego trymestru wszystko się może zdarzyć.
tak.. u mnie w holandii jest do podobnie - do 12 tyg możne się zdarzyć wszystko i nie ma co liczyć na pomoc lekarską.. 🥲Olaura lubi tę wiadomość
👩🦰 27, PCOS
11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me
🙎♂️ 30 -
Prezesoowa wrote:@_ine bardzo mi przykro z powodu teścia
Co do tego częstego USG też to słyszałam tak samo jak z tym monitorem akcji serca, które dziewczyny często używają w domach. Tak jak zauważyłam, że odchodzi się od słuchania serduszka w gabinetach na wczesnym etapie ciąży, bo to też wywołuje fale, które odbijają się od takiego maleństwa.
Jak wszystko w kwestiach medycznych wychodzi po wielu latach
Dzień dobry Dziewczynyjechałam do pracy z takim słoneczkiem, że aż się chciało
U mnie jednak owulka, śluz książkowy, chcica jak piernik aż ciężko zasnąć byłoa tu męża nie ma
trzymam jednego swojego kciuka za to, żeby jajko poczekało chociaż do nocy, bo męża odzyskam jutro nad ranem
ale drugiego i wszystkie myśli oddaję Wam za badania, wizyty no i czekam na jakieś II
Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuzie wrote:_ine wyrazy współczucia, dużo siły dla Was
Dzień dobry! Kciuki za potrzebujące. Mało mnie, miałam podły humor wczoraj, dodatkowo kłótnia z mężem (już jest ok), o 19 byłam w łóżku, wypłakałam się, ale dzisiaj czuję się jak zombie.
Tulę mocno :* pamiętaj, że jak potrzebujesz się wygadać to jesteśmyZbuntowana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To powodzonka w nowym cyklu:) testy to dobry pomysł. Ja też w tym będę robić testy I temperatura plus usg, mam nadzieję że sporo mi się wyjaśni. Mam już zakupione jedzonko na endometrium i plan na diagnostykę.
Pati2804, magdalena321, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:O właśnie przyszła 🐒! Uff chyba pierwszy raz się z niej cieszę… miałam już czarne scenariusze w głowie.
Obmyślam teraz plan na nowy cykl bo teraz przez to spóźnienie nie wiem kiedy te dni płodne wypadną. Chyba będę zmuszona robić testy owulacyjne jednak 🤭magdalena321, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:Ine wyrazy współczucia
Dziewczyny mam pytania co do badań - lekarz wypisał mi białko C i S. Chodzi o wolne czy aktywne czy oba?NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
-
MagdaA wrote:To powodzonka w nowym cyklu:) testy to dobry pomysł. Ja też w tym będę robić testy I temperatura plus usg, mam nadzieję że sporo mi się wyjaśni. Mam już zakupione jedzonko na endometrium i plan na diagnostykę.
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Zazdroszczę, że macie tak widoczny ten śluz płodny. Ja nigdy go nie miałam
w innych fazach cyklu mam np kremowy ale akurat tego płodnego nigdy nie wyłapałam, czuję że jest po prostu „mokro”. Czasem mnie to mega martwi, że coś jest przez to nie tak. Dlatego mam problem wyłapać owulacji, bo przy moim PCOS testy owu nie są miarodajne, próbowałam kilka razy.
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻