WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • aszin Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie martw się, to w ciąży normalne :) mój gin mówi, że po pozytywnym teście od razu trzeba zwiększyć dawkę do 1,5 aktualnej i taką utrzymywać do wizyty u lekarza, który pokieruje po badaniach co dalej :) Grunt, że zbadałaś i wiesz, jaki jest poziom. Podniosłaś dawkę?
    Nie podniosłam, ale może jutro wezmę zwiększoną 🤔 trochę się tym przejmuje, zwłaszcza że w dniu badania nie wzięłam w ogóle tabletki, a dziś stara dawkę

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌

🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

„ Słońce, przestań się już bać
    Wysuń się zza chmur i świeć…”

✨ 2025 ✨🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Nie podniosłam, ale może jutro wezmę zwiększoną 🤔 trochę się tym przejmuje, zwłaszcza że w dniu badania nie wzięłam w ogóle tabletki, a dziś stara dawkę

A kiedy masz wizytę u endo albo gina?

• aszin Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A kiedy masz wizytę u endo albo gina?
    Jutro u endo udało mi się trafić okienko :)

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌

🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

„ Słońce, przestań się już bać
    Wysuń się zza chmur i świeć…”

✨ 2025 ✨🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Jutro u endo udało mi się trafić okienko :)

A to już bym nie kombinowała raczej tylko zaczekała co powie endo, ale jak zdecydujesz wziąć większą dawkę to też nic się nie stanie :)

aszin, damrade lubią tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    U mnie na pewno zlikwidował uporczywy kaszel po infekcji, z którym męczyłam się ponad 3 tygodnie :P poprawił bardzo śluz, pierwszy raz po 30-tce mam takie białko jaja kurzego, normalnie książkowy :P no i w dłuższej perspektywie może wpływać na więcej kwestii, zależy jak się go zażywa i co się chce wzmocnić. Ja liczę na poprawę jakości komórek jajowych, ale to te 3 miesiące muszę poczekać. Zaczęłam też dawać mężowi jak się rozchorował i kaszel mu przeszedł po 3 dniach stosowania, aż sam uznał, że spróbuje i po 2 tygodniach twierdzi, że czuje, że ma więcej energii :)
    Wspomniałaś o białku jaja kurzego i się zatrzymałam na tym :p od paru miesięcy mam wrażenie że go nie widzę u siebie 🤔 cykle regularne, śluz płodny jest, testy potwierdzają owulke ale no właśnie ten glutek. Możliwe, że nasienie tak to rozbija ,że widzę tylko strzępy? 🤣

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • damrade Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Wspomniałaś o białku jaja kurzego i się zatrzymałam na tym :p od paru miesięcy mam wrażenie że go nie widzę u siebie 🤔 cykle regularne, śluz płodny jest, testy potwierdzają owulke ale no właśnie ten glutek. Możliwe, że nasienie tak to rozbija ,że widzę tylko strzępy? 🤣
    Ja tak mam że po każdym dobrym seksie mam glutek na następny dzień. Nawet jeśli poza owulacją jestem.

Gdzieś czytałam że taki ala płodny może być z podniecenia, a ten który jest w trakcie owulacji raz mam idealne białko, a raz po prostu czuję mokro 🙂

W tym mc co zaszłam była spokojna owulacja, totalnie bez zachwytów ze śluzem, odstawiłam wiesiołka i myślałam że muszę wrócić bo nic nie czułam. Więc nie ma reguły. Śluz pomaga, ale czasem może nie być aż tak zauważalny!

A jeszcze co pomaga z rzeczy pod ręką - picie dużej ilości wody ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2024, 21:21

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • tralalina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:

Ja właśnie też mam problem z określeniem śluzu, bo po stosunku jest zupełnie inny. Chyba najlepiej seks uprawiać wieczorami i w ciągu dnia powinien być wiarygodny śluz.
    Ja ACC często biorę ze względu na moje dziwne śluzówki i pomaga mi bardzo. Przy staraniach zwiększyłam tylko dawkę. A olej z wiesiołka to dla mnie rewelacja jest.

Zdaje mi się, ze jednak sluz w 10dc mnie zmylił i owu dopiero dzisiaj była (śluz, chcica, kłucie z lewej strony i mąż mówi, że mam inną skórę). Dzisiaj 18dc. Włączam więc tryb wyrąbania na to wszystko i zapisuję się na testowanie 28.02 (dzień @). Pewnie i tak nie wytrzymam, ale jest szansa, że wytrzymam 🤪

Malinowysorbet, damrade, Pati2804, notsobadd lubią tę wiadomość

Ślązaczka w Szwajcarii

preg.png

age.png

age.png
  • tralalina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i moje emocje chłodzi dzisiejsza gorączka męża…

Ślązaczka w Szwajcarii

preg.png

age.png

age.png

Wysłany: 15 lutego 2024, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ❤️ mogę odetchnąć, po prostu wrócę do wiesiołka jak pojawi się @ i będziemy działać dalej :)

damrade, Zbuntowana lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

Wysłany: 15 lutego 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tralalina wrote:
    A no i moje emocje chłodzi dzisiejsza gorączka męża…
    Najgorzej...Życzę zdrówka! 🫂

03.24 💔 07.24💔👼🏼

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis miałam telefon od Lek rodzinnego... pierwsze pytanie czy jestem w ciąży... okres siee spoznia a może @sie obraziła i pojechała na wakacje... ostatnia @23 grudnia 2023... testy negatywne...
    Bo się okazało że jest bakteria w moczu I muszę wprowadzić antybiotyk... no cóż cykl na straty... ehhh... gin na 22 lutego ... ciekawe co tam wyjdzie już się stresuje... w ostatnim tygodniu jakby mi siecwoda zatrzymywała w organizmie bo kg przybywa ciągle... ehh nie ma co śmiecić...
    Bardzo się cieszę że luty to magiczny miesiąc i jest tyle pozytywów i brzuszków trzymajcie się dziewczyny miłego wieczora... a współczuję Wam te które macie taja straszna sytuację w pracy..aż żal że są tacy ludzie w otoczeniu żeby robić innym pod górkę...

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ja robię jutro betę i proga, mam też wizytę u endokrynologa w związku z podwyższonym tsh 🙄 z 1,87 wzrosło na 3,56
    Trzymam kciuki daj znać jakie wyniki

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • damrade Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    A ja dzis miałam telefon od Lek rodzinnego... pierwsze pytanie czy jestem w ciąży... okres siee spoznia a może @sie obraziła i pojechała na wakacje... ostatnia @23 grudnia 2023... testy negatywne...
    Bo się okazało że jest bakteria w moczu I muszę wprowadzić antybiotyk... no cóż cykl na straty... ehhh... gin na 22 lutego ... ciekawe co tam wyjdzie już się stresuje... w ostatnim tygodniu jakby mi siecwoda zatrzymywała w organizmie bo kg przybywa ciągle... ehh nie ma co śmiecić...
    Bardzo się cieszę że luty to magiczny miesiąc i jest tyle pozytywów i brzuszków trzymajcie się dziewczyny miłego wieczora... a współczuję Wam te które macie taja straszna sytuację w pracy..aż żal że są tacy ludzie w otoczeniu żeby robić innym pod górkę...
    Trzymam kciuki żeby lek szybko zadziałał i przewrócił okres zarazem ❤️

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • tralalina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dzięki dziewczyny ❤️ mogę odetchnąć, po prostu wrócę do wiesiołka jak pojawi się @ i będziemy działać dalej :)

Możesz brać już. W niczym nie zaszkodzi, a może tylko wspomóc. Takie suplementy trzeba brać odrobinę dłużej, żeby widać było efekty.

@zbuntowana 🫂

Ślązaczka w Szwajcarii

preg.png

age.png

age.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Koalaa jeśli jutro testujesz to kciuki dla Ciebie 🤞❤️

@aszin kciuki za dobre wyniki 🤞😘

Miłego dnia jutro, już weekend! 👍🥰

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Robaczeekkk Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2024, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Robiłaś test ciążowy? 🙂 Twój wykres jest ładny, trzymam kciuki ✊🍀 a to ciałko żółte mówi o tym że była owu z tego co kojarzę 🙂 I prog ładny! Kiedy testujesz ? 😀 A z tym śluzem to nie jest powiedziane ze musi być 🙂
    Jeśli temperatura nie spadnie to za testuję 13dni po owu. Dzisiaj rano miałam brązowe plamienie. Ale wątpię żeby cokolwiek się udało bo lewy jajowód mam nie drożny… miałam cykl stymulowany letrazolem w 9dc były dwa pecherzyki po jednym w jajniki (lewy 11 a prawy 10 mm ) po 4 dniach nie było już tego w prawym ☹️ wczoraj gin powiedziała że jest ciałko krwotoczne w lewym ale nie potrafi mi wytłumaczyć skąd płyn w zatoce 🤯

Starania 5 lat
    🙎🏻‍♀️28
    🙎🏼38
    Wyniki M super✅
    Lewy jajowód nie drożny ❗️
    22.11.23-laparoskopia

Wszystko jest iluzją , jest i magia!! I zdarza się raz na milion 🍀
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej dziewczyny! ❤️ Miłego dnia dla każdej🥰

Pati2804, JoKoKoJo, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • MagdaA Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2024, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze testujące ✊️

Kilka miesięcy temu miałam bakterię w moczu i dostałam od lekarza antybiotyk jednodniowy. Byłam naprawdę w szoku, że pomógł. Nie pamiętam nazwy ale to był taki proszek do rozrobienia zawiesiny, byłam sceptyczna ale pomogło.

Spóźnia mi się okres, pewnie po fertistimie. Wczoraj zrobiłam test i negatywny, przyszły moje testy z allegro i mąż mi je gdzieś schował bo mam bana na zbyt częste testowanie. Mój przydział to 6 owulacyjnych i jeden ciążowy po terminie miesiączki.
    Wiem, że on by chciał bym na luzie podchodziła trochę mu zazdroszczę podejścia bo on uważa, że nie można się frustrować rzeczami na które nie mamy wpływu a stres i niecierpliwość tylko utrudnia starania, chciała bym mieć przed okresem przynajmniej 1/3 jego rozsądku i spokoju:)
    W tym miesiącu to mnie to badanie dobiło AMH, wcześniej czułam tykanie zegara to po tym badaniu to tykanie przyspieszyło. Średnia dla kobiet w moim wieku to 3,4 a ja mam 1,7. Niby to jeszcze nie wyklucza naturalnego zajścia ale pytanie ile będę mieć za pół roku, rok. Chętnie bym zajęła czymś innym myśli niż staraniami ale ciężko mi w chwili obecnej.

Zbuntowana, Leśneintro lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2024, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie jeszcze odnośnie liczenia tych tygodni🤔 Skoro teraz mam 4+5 to jestem jeszcze w 4 czy w 5 tygodniu?

• Olaura Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Kciuki za dzisiejsze testujące! 🤞🏻
    Coconut wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie jeszcze
    odnośnie liczenia tych tygodni🤔 Skoro teraz mam 4+5 to jestem jeszcze w 4 czy w 5 tygodniu?
    Powiedziałabym, że w 5. Masz kompletne 4 tygodnie i jesteś w trakcie trwania piątego.

U mnie dziś 5+6, pierwszy kamień milowy, w pierwszej ciąży w tym dniu poroniłam i teraz jakoś z ogromnym stresem czekałam na ten dzień 💔 Wszystko dobrze, Kropek pozdrowił mocną kreską ❤️ Już nie mogę się doczekać wtorkowej wizyty 🥹

Zaczarowan, Coconut, alauda, Pati2804, elektro96, CoffeeDream, AnitaK, Kasia111, kasia97, Malinowysorbet, Lola93, Karos31, Zbuntowana, Gregorka, Leśneintro, Tajlandia22, MummyYummy, Mikea lubią tę wiadomość

🇫🇮
    👩 34 👨 35

Starania od 4/2023
    ⏸️ 7/2023
    💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne

Ponowne starania od 10/2023
    ⏸️ 2/2024
    20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
    EDD 16.10.2024

3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
    EDD 12.10.2024

29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙

30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙

20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
    41t1d, 3020g & 52cm

age.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ