Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Nie martw się, to w ciąży normalne
mój gin mówi, że po pozytywnym teście od razu trzeba zwiększyć dawkę do 1,5 aktualnej i taką utrzymywać do wizyty u lekarza, który pokieruje po badaniach co dalej
Grunt, że zbadałaś i wiesz, jaki jest poziom. Podniosłaś dawkę?
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
„ Słońce, przestań się już bać
Wysuń się zza chmur i świeć…”
✨ 2025 ✨🙏 -
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:A kiedy masz wizytę u endo albo gina?Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
„ Słońce, przestań się już bać
Wysuń się zza chmur i świeć…”
✨ 2025 ✨🙏 -
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:U mnie na pewno zlikwidował uporczywy kaszel po infekcji, z którym męczyłam się ponad 3 tygodnie
poprawił bardzo śluz, pierwszy raz po 30-tce mam takie białko jaja kurzego, normalnie książkowy
no i w dłuższej perspektywie może wpływać na więcej kwestii, zależy jak się go zażywa i co się chce wzmocnić. Ja liczę na poprawę jakości komórek jajowych, ale to te 3 miesiące muszę poczekać. Zaczęłam też dawać mężowi jak się rozchorował i kaszel mu przeszedł po 3 dniach stosowania, aż sam uznał, że spróbuje i po 2 tygodniach twierdzi, że czuje, że ma więcej energii
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Malinowysorbet wrote:Wspomniałaś o białku jaja kurzego i się zatrzymałam na tym :p od paru miesięcy mam wrażenie że go nie widzę u siebie 🤔 cykle regularne, śluz płodny jest, testy potwierdzają owulke ale no właśnie ten glutek. Możliwe, że nasienie tak to rozbija ,że widzę tylko strzępy? 🤣
Gdzieś czytałam że taki ala płodny może być z podniecenia, a ten który jest w trakcie owulacji raz mam idealne białko, a raz po prostu czuję mokro 🙂
W tym mc co zaszłam była spokojna owulacja, totalnie bez zachwytów ze śluzem, odstawiłam wiesiołka i myślałam że muszę wrócić bo nic nie czułam. Więc nie ma reguły. Śluz pomaga, ale czasem może nie być aż tak zauważalny!
A jeszcze co pomaga z rzeczy pod ręką - picie dużej ilości wody ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2024, 21:21
Malinowysorbet lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Malinowysorbet wrote:Wspomniałaś o białku jaja kurzego i się zatrzymałam na tym :p od paru miesięcy mam wrażenie że go nie widzę u siebie 🤔 cykle regularne, śluz płodny jest, testy potwierdzają owulke ale no właśnie ten glutek. Możliwe, że nasienie tak to rozbija ,że widzę tylko strzępy? 🤣
Ja właśnie też mam problem z określeniem śluzu, bo po stosunku jest zupełnie inny. Chyba najlepiej seks uprawiać wieczorami i w ciągu dnia powinien być wiarygodny śluz.
Ja ACC często biorę ze względu na moje dziwne śluzówki i pomaga mi bardzo. Przy staraniach zwiększyłam tylko dawkę. A olej z wiesiołka to dla mnie rewelacja jest.
Zdaje mi się, ze jednak sluz w 10dc mnie zmylił i owu dopiero dzisiaj była (śluz, chcica, kłucie z lewej strony i mąż mówi, że mam inną skórę). Dzisiaj 18dc. Włączam więc tryb wyrąbania na to wszystko i zapisuję się na testowanie 28.02 (dzień @). Pewnie i tak nie wytrzymam, ale jest szansa, że wytrzymam 🤪
Malinowysorbet, damrade, Pati2804, notsobadd lubią tę wiadomość
-
A ja dzis miałam telefon od Lek rodzinnego... pierwsze pytanie czy jestem w ciąży... okres siee spoznia a może @sie obraziła i pojechała na wakacje... ostatnia @23 grudnia 2023... testy negatywne...
Bo się okazało że jest bakteria w moczu I muszę wprowadzić antybiotyk... no cóż cykl na straty... ehhh... gin na 22 lutego ... ciekawe co tam wyjdzie już się stresuje... w ostatnim tygodniu jakby mi siecwoda zatrzymywała w organizmie bo kg przybywa ciągle... ehh nie ma co śmiecić...
Bardzo się cieszę że luty to magiczny miesiąc i jest tyle pozytywów i brzuszków trzymajcie się dziewczyny miłego wieczora... a współczuję Wam te które macie taja straszna sytuację w pracy..aż żal że są tacy ludzie w otoczeniu żeby robić innym pod górkę...mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
aszin wrote:Ja robię jutro betę i proga, mam też wizytę u endokrynologa w związku z podwyższonym tsh 🙄 z 1,87 wzrosło na 3,56mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Zbuntowana wrote:A ja dzis miałam telefon od Lek rodzinnego... pierwsze pytanie czy jestem w ciąży... okres siee spoznia a może @sie obraziła i pojechała na wakacje... ostatnia @23 grudnia 2023... testy negatywne...
Bo się okazało że jest bakteria w moczu I muszę wprowadzić antybiotyk... no cóż cykl na straty... ehhh... gin na 22 lutego ... ciekawe co tam wyjdzie już się stresuje... w ostatnim tygodniu jakby mi siecwoda zatrzymywała w organizmie bo kg przybywa ciągle... ehh nie ma co śmiecić...
Bardzo się cieszę że luty to magiczny miesiąc i jest tyle pozytywów i brzuszków trzymajcie się dziewczyny miłego wieczora... a współczuję Wam te które macie taja straszna sytuację w pracy..aż żal że są tacy ludzie w otoczeniu żeby robić innym pod górkę...Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Malinowysorbet wrote:Dzięki dziewczyny ❤️ mogę odetchnąć, po prostu wrócę do wiesiołka jak pojawi się @ i będziemy działać dalej
Możesz brać już. W niczym nie zaszkodzi, a może tylko wspomóc. Takie suplementy trzeba brać odrobinę dłużej, żeby widać było efekty.
@zbuntowana 🫂 -
Pati2804 wrote:Robiłaś test ciążowy? 🙂 Twój wykres jest ładny, trzymam kciuki ✊🍀 a to ciałko żółte mówi o tym że była owu z tego co kojarzę 🙂 I prog ładny! Kiedy testujesz ? 😀 A z tym śluzem to nie jest powiedziane ze musi być 🙂Starania 5 lat
🙎🏻♀️28
🙎🏼38
Wyniki M super✅
Lewy jajowód nie drożny ❗️
22.11.23-laparoskopia
Wszystko jest iluzją , jest i magia!! I zdarza się raz na milion 🍀 -
Trzymam kciuki za dzisiejsze testujące ✊️
Kilka miesięcy temu miałam bakterię w moczu i dostałam od lekarza antybiotyk jednodniowy. Byłam naprawdę w szoku, że pomógł. Nie pamiętam nazwy ale to był taki proszek do rozrobienia zawiesiny, byłam sceptyczna ale pomogło.
Spóźnia mi się okres, pewnie po fertistimie. Wczoraj zrobiłam test i negatywny, przyszły moje testy z allegro i mąż mi je gdzieś schował bo mam bana na zbyt częste testowanie. Mój przydział to 6 owulacyjnych i jeden ciążowy po terminie miesiączki.
Wiem, że on by chciał bym na luzie podchodziła trochę mu zazdroszczę podejścia bo on uważa, że nie można się frustrować rzeczami na które nie mamy wpływu a stres i niecierpliwość tylko utrudnia starania, chciała bym mieć przed okresem przynajmniej 1/3 jego rozsądku i spokoju:)
W tym miesiącu to mnie to badanie dobiło AMH, wcześniej czułam tykanie zegara to po tym badaniu to tykanie przyspieszyło. Średnia dla kobiet w moim wieku to 3,4 a ja mam 1,7. Niby to jeszcze nie wyklucza naturalnego zajścia ale pytanie ile będę mieć za pół roku, rok. Chętnie bym zajęła czymś innym myśli niż staraniami ale ciężko mi w chwili obecnej.
Zbuntowana, Leśneintro lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry! Kciuki za dzisiejsze testujące! 🤞🏻
Coconut wrote:Dziewczyny, mam pytanie jeszcze
odnośnie liczenia tych tygodni🤔 Skoro teraz mam 4+5 to jestem jeszcze w 4 czy w 5 tygodniu?
U mnie dziś 5+6, pierwszy kamień milowy, w pierwszej ciąży w tym dniu poroniłam i teraz jakoś z ogromnym stresem czekałam na ten dzień 💔 Wszystko dobrze, Kropek pozdrowił mocną kreską ❤️ Już nie mogę się doczekać wtorkowej wizyty 🥹Zaczarowan, Coconut, alauda, Pati2804, elektro96, CoffeeDream, AnitaK, Kasia111, kasia97, Malinowysorbet, Lola93, Karos31, Zbuntowana, Gregorka, Leśneintro, Tajlandia22, MummyYummy, Mikea lubią tę wiadomość
🇫🇮
👩 34 👨 35
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne
Ponowne starania od 10/2023
⏸️ 2/2024
20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
EDD 16.10.2024
3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
EDD 12.10.2024
29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙