WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • sernik_z_rodzynkami Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _ine wrote:
    Ja dziś po sprawdzaniu przyrostu bety.

Beta 12.02
    100

Beta 15.02
    405

Średni dwudniowy przyrost 154%

Kruszynko trwaj!

Obstawiona heparyną, acard, luteiną. Zaklinam, że musi być dobrze 🤞

Dziewczyny, trzymam za Was kciuki. Ogromnie. Żeby każda z Was tu obecna niedługo przytuliła swoje dziecko 💚

Piękny przyrost, będzie wszystko dobrze 🤞

_ine lubi tę wiadomość

👩‍💼 31
    👨 31
    👦 12.05.2021 💙

2cs o drugiego maluszka
    13.02.2024 cień na teście
    14.02.2024 beta HCG 49,67 mlU/ml
    17.02.2024 beta HCG 344,60 mlU/ml 🤞

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2024, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Myślę ze to bezpodstawna obawa 😘 zagnieżdżenie mogło być później I nie ma odpowiedniego przedziału poziomu bety , bo kazda ciąża jest inna 🙂 ja w 4 + 1 miałam betę 16,2 i pozniej dobrze rosła 🙂
    Gratulacje! 🥰 ciesz się kochana z super wyników ❤
    Dziękuję 🤗 Trochę mnie uspokoilas , spodziewałam się już o wiele większego wyniku i jak zobaczyłam ten tk od razu stres max 🙈
    Dobrze tu z Wami być 😘♥️

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    To moje pierwsze badanie. Test pozytywny zobaczyłam równo tydzień temu w czwartek.
    To szybko wylapalas ciaze 😊 który wtedy tydzień temu to był dpo ?

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2024, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    A ja w 3+1 wg OM ponad 50, więc rzeczywiście nie ma reguły. Wszystko zależy od tego kiedy była owulka i później zagnieżdżenie :)
    Owulacja dokładnie wiem kiedy była w 14 tc bo byłam wtedy u lekarza na usg , pozostaje kwestia zagnieżdżenia kiedy nastąpiło.

• kasia97 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    To moje pierwsze badanie. Test pozytywny zobaczyłam równo tydzień temu w czwartek.

kochana jeżeli pierwsze badanie to nie ma się co denerwować - wszystko zależy kiedy dokładnie była owulacja i zagnieżdżenie, nie ma reguły 😊 powtórz w sobotę betę i proga - wszystko będzie dobrze ♥️

Coconut lubi tę wiadomość

👩‍🦰 27, PCOS
    11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    Dziewczyny mam wyniki :
    Beta 84,4
    Progesteron 23,40

I teraz oczywiście martwi mnie ta beta 🙁 Wydaje mi się, że jest niska.
    Aplikacja pokazuje mi 4+4 Wartości dla 4 tc według diagnostyki to: 9,5-750

Co myślicie ?

A ile jesteś dpo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A ile jesteś dpo?
    19/20 dpo

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2024, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    To szybko wylapalas ciaze 😊 który wtedy tydzień temu to był dpo ?
    Test pozytywny wyszedł mi w 12/13 dpo 😊

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    A kto ma na to siłę... 🤣🤣🤣 ja po płodnych to urlopu potrzebuje od tego potrzebuje. 🤣
    Hahaha 🤣 my tak naprawdę serduszkujemy wtedy kiedy mamy ochotę, ja tylko jak wyłapie owu to wtedy postaram się "zachęcić" męża ,jeśli przyjdzie mu do głowy, że po powrocie rano z pracy będzie chciał iść od razu spać 🤣😜 zresztą on wie jakie sygnały oznaczają moją "gotowość" więc myślę że nie zlekceważy tego 🙈 liczę na to 🥰 a jak nie to będzie jak w Grey'u haha , kawałek linki i trytytki i po sprawie.. 🙈😅
    P.s. oczywiście żartuje 😜🤣 mąż nie odmawia , no chyba że umiera bo jest chory i ma 37 temperatury 😅🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2024, 19:41

CoffeeDream, elektro96, notsobadd, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2024, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja na samych objawach bym nie doszła do tego kiedy jest owu I musielibyśmy z mężem po 🐒 codziennie 🔥 żeby nie przegapić hahah🤣🤣

Haha, dla mnie to żaden problem, gorzej że mąż by po jednym cyklu padł:P

Ja czuję przy owu takie charakterystycznie rozpieranie po 2-3 dniach bólu jajnika/jajników, które ustępuje i wszystko przechodzi jak ręką odjął i sprawdzałam 3krotnie na usg u gina, że już było po :P sam się śmiał, że ze mnie szczęściara, że jest to u mnie takie charakterystyczne :P

Pati2804 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2024, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    19/20 dpo

Nawet przy założeniu, że wyłapałaś super startującą betę nawet przy poziomie 5-10 to wzrost jest w normie :)) nie martw się na zapas zbytnio :*

Coconut, damrade, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    Test pozytywny wyszedł mi w 12/13 dpo 😊
    No i masz przykład że nie ma co porównywać bo ja test pozytywny miałam 8dpo potwierdzonej testami owu, a Ty 12 dpo 🤯😅 haha , u każdej może być całkiem inaczej 😊 sprawdz przyrost za 2 dni jeśli to Cię uspokoi 😘 ale te nasze ciala są niby tak podobne a równocześnie tak inne 😊

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2024, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Wracam. Już jakoś się próbuje pozytywnie nastawić na nowy cykl. Zastanawiam się czy nie porobić badań w kierunku trombofili. Dwa razy poroniłam i mam dwie książkowe ciążę za sobą. Sama nie wiem… Z tyloma lekarzami z iloma rozmawiałam to raczej wykluczają możliwość genetycznych mutacji ze względu na dwie zdrowe ciążę jedna po drugiej.

Wcześniej zachodziłam w ciążę od razu (pierwsze strzały), ale dobra passa się skończyła. Myślałam sobie ok, zrobię tak jak mówią - poczekam do tego trzeciego poronienia (albo szczęśliwej ciąży), w końcu szybko zachodziłam… no ale już tak nie jest i chyba nie chce tego przedłużać o kolejne pół roku jak nie dłużej… minęły trzy cykle i na ciążę się nie zapowiada. Co radzicie?

@coconut co do przyrostów bety to jest ok, to jest sprawa indywidualna- liczą się przyrosty nie wartości bezwzględne. Ogólnie czasami za wysokie przyrosty (mogą ale nie muszą) świadczyć o wadach. Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.

Przynajmniej ta małpa jakaś normalniejsza (chyba pierwszy raz po poronieniu).

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Wracam. Już jakoś się próbuje pozytywnie nastawić na nowy cykl. Zastanawiam się czy nie porobić badań w kierunku trombofili. Dwa razy poroniłam i mam dwie książkowe ciążę za sobą. Sama nie wiem… Z tyloma lekarzami z iloma rozmawiałam to raczej wykluczają możliwość genetycznych mutacji ze względu na dwie zdrowe ciążę jedna po drugiej.

Wcześniej zachodziłam w ciążę od razu (pierwsze strzały), ale dobra passa się skończyła. Myślałam sobie ok, zrobię tak jak mówią - poczekam do tego trzeciego poronienia (albo szczęśliwej ciąży), w końcu szybko zachodziłam… no ale już tak nie jest i chyba nie chce tego przedłużać o kolejne pół roku jak nie dłużej… minęły trzy cykle i na ciążę się nie zapowiada. Co radzicie?

@coconut co do przyrostów bety to jest ok, to jest sprawa indywidualna- liczą się przyrosty nie wartości bezwzględne. Ogólnie czasami za wysokie przyrosty (mogą ale nie muszą) świadczyć o wadach. Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.

Przynajmniej ta małpa jakaś normalniejsza (chyba pierwszy raz po poronieniu).
    Witaj kochana 😘
    Ja też się badam po poronieniu co prawda jednym, ale nie dałabym rady chyba przeżyć to znowu i nie chce , więc wolę wydać te pieniążki na badania które zalecił mi hematolog i wykluczyć najbardziej prawdopodobne przyczyny albo je odnaleźć. Mam zrobione na zespół antyfosfolipidowy i wszystko jest dobrze, teraz czekam na wyniki badań genetycznych w tym też na trombofilie i na ana1,2 i 3, ale to z tego powodu że znalazłam w swoich starych badaniach sprzed 9 lat wynik ana2 dodatni i może to być z tym związane albo właśnie z trombofilia która jest często spotykana jako jedna z przyczyn poronienia. Także myślę że warto poszukać dobrego lekarza, posprawdzać badania i oby nakierował Cię dobrze 🍀✊

NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie rady 🤗😘♥️ umówiłam się już na sobotę, zbadam jeszcze raz i zobaczymy czy jest przyrost.

Trzymajcie kciuki 🤞🏼

Pati2804, kasia97, elektro96, NiedoszlaWielodzietna, Dropsik, damrade, Leśneintro, Kasia111, KejtKa, Zbuntowana, AnitaK lubią tę wiadomość

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    Dzięki dziewczyny za wszystkie rady 🤗😘♥️ umówiłam się już na sobotę, zbadam jeszcze raz i zobaczymy czy jest przyrost.

Trzymajcie kciuki 🤞🏼

trzymamy kciuki 🤞🤞

👩‍🦰 27, PCOS
    11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2024, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati właśnie lekarza mam i jestem zadowolona. Wypisał mi te wszystkie badania - różne przeciwciała, teombofilia, Ana, zespół anty fosfolipidowy - mam wszystko na kartce od niego. Jednocześnie powiedział mi, że on by tych badań jeszcze nie robił, że poronienia nawracające diagnozuje się tak naprawdę po trzech poronieniach następujących po sobie, ale ostateczna decyzja należy do mnie. Nawet dał mi swój adres e-mail abym nie musiała płacić za wizytę jak zdecyduje się zrobić badania, aby skonsultować wyniki.

Dobra to ogarnę ten temat. Wrzucę wyniki jak mi się uda porobić te badania. Czy z jakiś powodów omijacie Alaba? Bo tak z Waszych rozmów rozumiem ze diagnostyka lepsza, a dlaczego? Bo pewnie będę chciała złapać jakąś promke bo to jednak kilka tysięcy na te badania wszystkie…

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• Kasia111 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

🥺 wcale nie mam właśnie zawału

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • damrade Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut, trzymamy kciukasy ❤️

Coconut, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati właśnie lekarza mam i jestem zadowolona. Wypisał mi te wszystkie badania - różne przeciwciała, teombofilia, Ana, zespół anty fosfolipidowy - mam wszystko na kartce od niego. Jednocześnie powiedział mi, że on by tych badań jeszcze nie robił, że poronienia nawracające diagnozuje się tak naprawdę po trzech poronieniach następujących po sobie, ale ostateczna decyzja należy do mnie. Nawet dał mi swój adres e-mail abym nie musiała płacić za wizytę jak zdecyduje się zrobić badania, aby skonsultować wyniki.

Dobra to ogarnę ten temat. Wrzucę wyniki jak mi się uda porobić te badania. Czy z jakiś powodów omijacie Alaba? Bo tak z Waszych rozmów rozumiem ze diagnostyka lepsza, a dlaczego? Bo pewnie będę chciała złapać jakąś promke bo to jednak kilka tysięcy na te badania wszystkie…
    A no to dobrze ze masz super lekarza i rozpiskę badań, a poronienia zdarzały się na jakim etapie? U mnie był to 10 tydzień jak dowiedziałam się że plod wygląda na 9 tydzień wymiarowo i wszędzie był przeplyw krwi na usg tylko nie w plodzie także obstawiałam że to przez skrzep bo aptt na dolnej granicy było.. I dlatego zgłosiłam się do hematologa bo myślałam że tam leży przyczyna poronienia , okaże się tak naprawdę jak przyjdą wyniki genetycznych 🙄
    Ja robiłam od razu w diagnostyce bo tylko ja mam w pobliżu i tam sa wszystkie te badania które chcą zrobic więc nie miałam wyboru 🙈 ja już chyba z 3 tysiące wydałam na badania

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ