Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
_ine wrote:Ja dziś po sprawdzaniu przyrostu bety.
Beta 12.02
100
Beta 15.02
405
Średni dwudniowy przyrost 154%
Kruszynko trwaj!
Obstawiona heparyną, acard, luteiną. Zaklinam, że musi być dobrze 🤞
Dziewczyny, trzymam za Was kciuki. Ogromnie. Żeby każda z Was tu obecna niedługo przytuliła swoje dziecko 💚
Piękny przyrost, będzie wszystko dobrze 🤞_ine lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Myślę ze to bezpodstawna obawa 😘 zagnieżdżenie mogło być później I nie ma odpowiedniego przedziału poziomu bety , bo kazda ciąża jest inna 🙂 ja w 4 + 1 miałam betę 16,2 i pozniej dobrze rosła 🙂
Gratulacje! 🥰 ciesz się kochana z super wyników ❤
Dobrze tu z Wami być 😘♥️Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Coconut wrote:To moje pierwsze badanie. Test pozytywny zobaczyłam równo tydzień temu w czwartek.
-
nick nieaktualnyaszin wrote:A ja w 3+1 wg OM ponad 50, więc rzeczywiście nie ma reguły. Wszystko zależy od tego kiedy była owulka i później zagnieżdżenie
-
Coconut wrote:To moje pierwsze badanie. Test pozytywny zobaczyłam równo tydzień temu w czwartek.
kochana jeżeli pierwsze badanie to nie ma się co denerwować - wszystko zależy kiedy dokładnie była owulacja i zagnieżdżenie, nie ma reguły 😊 powtórz w sobotę betę i proga - wszystko będzie dobrze ♥️Coconut lubi tę wiadomość
👩🦰 27, PCOS
11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me
🙎♂️ 30 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Majuna wrote:A kto ma na to siłę... 🤣🤣🤣 ja po płodnych to urlopu potrzebuje od tego potrzebuje. 🤣
P.s. oczywiście żartuje 😜🤣 mąż nie odmawia , no chyba że umiera bo jest chory i ma 37 temperatury 😅🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2024, 19:41
CoffeeDream, elektro96, notsobadd, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Ja na samych objawach bym nie doszła do tego kiedy jest owu I musielibyśmy z mężem po 🐒 codziennie 🔥 żeby nie przegapić hahah🤣🤣
Haha, dla mnie to żaden problem, gorzej że mąż by po jednym cyklu padł
Ja czuję przy owu takie charakterystycznie rozpieranie po 2-3 dniach bólu jajnika/jajników, które ustępuje i wszystko przechodzi jak ręką odjął i sprawdzałam 3krotnie na usg u gina, że już było posam się śmiał, że ze mnie szczęściara, że jest to u mnie takie charakterystyczne
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Coconut wrote:Test pozytywny wyszedł mi w 12/13 dpo 😊
Coconut lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny,
Wracam. Już jakoś się próbuje pozytywnie nastawić na nowy cykl. Zastanawiam się czy nie porobić badań w kierunku trombofili. Dwa razy poroniłam i mam dwie książkowe ciążę za sobą. Sama nie wiem… Z tyloma lekarzami z iloma rozmawiałam to raczej wykluczają możliwość genetycznych mutacji ze względu na dwie zdrowe ciążę jedna po drugiej.
Wcześniej zachodziłam w ciążę od razu (pierwsze strzały), ale dobra passa się skończyła. Myślałam sobie ok, zrobię tak jak mówią - poczekam do tego trzeciego poronienia (albo szczęśliwej ciąży), w końcu szybko zachodziłam… no ale już tak nie jest i chyba nie chce tego przedłużać o kolejne pół roku jak nie dłużej… minęły trzy cykle i na ciążę się nie zapowiada. Co radzicie?
@coconut co do przyrostów bety to jest ok, to jest sprawa indywidualna- liczą się przyrosty nie wartości bezwzględne. Ogólnie czasami za wysokie przyrosty (mogą ale nie muszą) świadczyć o wadach. Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.
Przynajmniej ta małpa jakaś normalniejsza (chyba pierwszy raz po poronieniu).Coconut lubi tę wiadomość
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:Cześć dziewczyny,
Wracam. Już jakoś się próbuje pozytywnie nastawić na nowy cykl. Zastanawiam się czy nie porobić badań w kierunku trombofili. Dwa razy poroniłam i mam dwie książkowe ciążę za sobą. Sama nie wiem… Z tyloma lekarzami z iloma rozmawiałam to raczej wykluczają możliwość genetycznych mutacji ze względu na dwie zdrowe ciążę jedna po drugiej.
Wcześniej zachodziłam w ciążę od razu (pierwsze strzały), ale dobra passa się skończyła. Myślałam sobie ok, zrobię tak jak mówią - poczekam do tego trzeciego poronienia (albo szczęśliwej ciąży), w końcu szybko zachodziłam… no ale już tak nie jest i chyba nie chce tego przedłużać o kolejne pół roku jak nie dłużej… minęły trzy cykle i na ciążę się nie zapowiada. Co radzicie?
@coconut co do przyrostów bety to jest ok, to jest sprawa indywidualna- liczą się przyrosty nie wartości bezwzględne. Ogólnie czasami za wysokie przyrosty (mogą ale nie muszą) świadczyć o wadach. Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.
Przynajmniej ta małpa jakaś normalniejsza (chyba pierwszy raz po poronieniu).
Ja też się badam po poronieniu co prawda jednym, ale nie dałabym rady chyba przeżyć to znowu i nie chce , więc wolę wydać te pieniążki na badania które zalecił mi hematolog i wykluczyć najbardziej prawdopodobne przyczyny albo je odnaleźć. Mam zrobione na zespół antyfosfolipidowy i wszystko jest dobrze, teraz czekam na wyniki badań genetycznych w tym też na trombofilie i na ana1,2 i 3, ale to z tego powodu że znalazłam w swoich starych badaniach sprzed 9 lat wynik ana2 dodatni i może to być z tym związane albo właśnie z trombofilia która jest często spotykana jako jedna z przyczyn poronienia. Także myślę że warto poszukać dobrego lekarza, posprawdzać badania i oby nakierował Cię dobrze 🍀✊NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za wszystkie rady 🤗😘♥️ umówiłam się już na sobotę, zbadam jeszcze raz i zobaczymy czy jest przyrost.
Trzymajcie kciuki 🤞🏼Pati2804, kasia97, elektro96, NiedoszlaWielodzietna, Dropsik, damrade, Leśneintro, Kasia111, KejtKa, Zbuntowana, AnitaK lubią tę wiadomość
-
Coconut wrote:Dzięki dziewczyny za wszystkie rady 🤗😘♥️ umówiłam się już na sobotę, zbadam jeszcze raz i zobaczymy czy jest przyrost.
Trzymajcie kciuki 🤞🏼
trzymamy kciuki 🤞🤞Coconut lubi tę wiadomość
👩🦰 27, PCOS
11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me
🙎♂️ 30 -
nick nieaktualny@Pati właśnie lekarza mam i jestem zadowolona. Wypisał mi te wszystkie badania - różne przeciwciała, teombofilia, Ana, zespół anty fosfolipidowy - mam wszystko na kartce od niego. Jednocześnie powiedział mi, że on by tych badań jeszcze nie robił, że poronienia nawracające diagnozuje się tak naprawdę po trzech poronieniach następujących po sobie, ale ostateczna decyzja należy do mnie. Nawet dał mi swój adres e-mail abym nie musiała płacić za wizytę jak zdecyduje się zrobić badania, aby skonsultować wyniki.
Dobra to ogarnę ten temat. Wrzucę wyniki jak mi się uda porobić te badania. Czy z jakiś powodów omijacie Alaba? Bo tak z Waszych rozmów rozumiem ze diagnostyka lepsza, a dlaczego? Bo pewnie będę chciała złapać jakąś promke bo to jednak kilka tysięcy na te badania wszystkie…Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:@coconut co do przyrostów bety to jest ok, to jest sprawa indywidualna- liczą się przyrosty nie wartości bezwzględne. Ogólnie czasami za wysokie przyrosty (mogą ale nie muszą) świadczyć o wadach. Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.
🥺 wcale nie mam właśnie zawału -
Coconut, trzymamy kciukasy ❤️
Coconut, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:@Pati właśnie lekarza mam i jestem zadowolona. Wypisał mi te wszystkie badania - różne przeciwciała, teombofilia, Ana, zespół anty fosfolipidowy - mam wszystko na kartce od niego. Jednocześnie powiedział mi, że on by tych badań jeszcze nie robił, że poronienia nawracające diagnozuje się tak naprawdę po trzech poronieniach następujących po sobie, ale ostateczna decyzja należy do mnie. Nawet dał mi swój adres e-mail abym nie musiała płacić za wizytę jak zdecyduje się zrobić badania, aby skonsultować wyniki.
Dobra to ogarnę ten temat. Wrzucę wyniki jak mi się uda porobić te badania. Czy z jakiś powodów omijacie Alaba? Bo tak z Waszych rozmów rozumiem ze diagnostyka lepsza, a dlaczego? Bo pewnie będę chciała złapać jakąś promke bo to jednak kilka tysięcy na te badania wszystkie…
Ja robiłam od razu w diagnostyce bo tylko ja mam w pobliżu i tam sa wszystkie te badania które chcą zrobic więc nie miałam wyboru 🙈 ja już chyba z 3 tysiące wydałam na badania