Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasia111 wrote:🥺 wcale nie mam właśnie zawału
Kasia111 lubi tę wiadomość
-
Kasia111 wrote:🥺 wcale nie mam właśnie zawału
Kasia111 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
„ Słońce, przestań się już bać
Wysuń się zza chmur i świeć…”
✨ 2025 ✨🙏 -
Kasia111 wrote:🥺 wcale nie mam właśnie zawału
NiedoszlaWielodzietna, Coconut, Zbuntowana, AnitaK, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
_ine wrote:Ja dziś po sprawdzaniu przyrostu bety.
Beta 12.02
100
Beta 15.02
405
Średni dwudniowy przyrost 154%
Kruszynko trwaj!
Obstawiona heparyną, acard, luteiną. Zaklinam, że musi być dobrze 🤞
Dziewczyny, trzymam za Was kciuki. Ogromnie. Żeby każda z Was tu obecna niedługo przytuliła swoje dziecko 💚NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
nick nieaktualnyPati2804 wrote:A no to dobrze ze masz super lekarza i rozpiskę badań, a poronienia zdarzały się na jakim etapie? U mnie był to 10 tydzień jak dowiedziałam się że plod wygląda na 9 tydzień wymiarowo i wszędzie był przeplyw krwi na usg tylko nie w plodzie także obstawiałam że to przez skrzep bo aptt na dolnej granicy było.. I dlatego zgłosiłam się do hematologa bo myślałam że tam leży przyczyna poronienia , okaże się tak naprawdę jak przyjdą wyniki genetycznych 🙄
Ja robiłam od razu w diagnostyce bo tylko ja mam w pobliżu i tam sa wszystkie te badania które chcą zrobic więc nie miałam wyboru 🙈 ja już chyba z 3 tysiące wydałam na badania -
Zaczarowan wrote:O jejku.. teraz to mnie wystraszyłyście, duzy przyrost może zwiastować coś złego?
(( u mnie przyrost wynosi sporo ponad normę
NiedoszlaWielodzietna, Zaczarowan, AnitaK, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
nick nieaktualnyZaczarowan wrote:O jejku.. teraz to mnie wystraszyłyście, duzy przyrost może zwiastować coś złego?
Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:O jejku.. teraz to mnie wystraszyłyście, duzy przyrost może zwiastować coś złego?
NiedoszlaWielodzietna, Kasia111, Zaczarowan, damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
🚩Hashimoto
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Ps. Ja miałam coś w stylu 1200 -> 6500 i naprawdę się przestraszyłam. Mój lekarz powiedział że nie sprawdza sie przyrostów bo to tylko można sobie stresów narobić, a jak coś ma się stać to się nie odstanie.
Mowil, ze powinno się zrobić raz i się umówić na wizytę w 5-8 tyg okołoale i tak będę sprawdzać przyrost jak przyjdzie co do czego, tyle że nie 3-4 razy, a dwa razy bety mi wystarczy 😁😁
NiedoszlaWielodzietna, Zaczarowan, Kasia111, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Ja robię jutro betę i proga, mam też wizytę u endokrynologa w związku z podwyższonym tsh 🙄 z 1,87 wzrosło na 3,56
Zbuntowana lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
🚩Hashimoto
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Leśneintro wrote:A ja mam pytanie z innej beczki, macie jakieś pozytywne doświadczenia ze stosowaniem NAC?
Jak stosowałam to zauważyłam, że ładny śluz miałam przy stosowaniu NAC i tylko tyle z mojego niewielkiego doświadczenia. Nac ogólnie wspiera tez owulacje, u mnie to się nie sprawdzilo, bo naturalnie miałam cykle bezowulacyjne. Jak u Ciebie wszystko OK, to polecam braćdodatkowo mąż też może.
Aszin trzymamy kciuki za jutro! 🥰
Dziękuje dziewczyny za sprowadzenie na ziemie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2024, 20:47
Leśneintro lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiedoszlaWielodzietna wrote:@Pati właśnie lekarza mam i jestem zadowolona. Wypisał mi te wszystkie badania - różne przeciwciała, teombofilia, Ana, zespół anty fosfolipidowy - mam wszystko na kartce od niego. Jednocześnie powiedział mi, że on by tych badań jeszcze nie robił, że poronienia nawracające diagnozuje się tak naprawdę po trzech poronieniach następujących po sobie, ale ostateczna decyzja należy do mnie. Nawet dał mi swój adres e-mail abym nie musiała płacić za wizytę jak zdecyduje się zrobić badania, aby skonsultować wyniki.
Dobra to ogarnę ten temat. Wrzucę wyniki jak mi się uda porobić te badania. Czy z jakiś powodów omijacie Alaba? Bo tak z Waszych rozmów rozumiem ze diagnostyka lepsza, a dlaczego? Bo pewnie będę chciała złapać jakąś promke bo to jednak kilka tysięcy na te badania wszystkie…
W alabie długo się czeka na wyniki, kiedy w zdecydowanej większości badań w diagnostyce wyniki są przed 14-15, jeśli zrobi się badanie z ranaNiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLeśneintro wrote:A ja mam pytanie z innej beczki, macie jakieś pozytywne doświadczenia ze stosowaniem NAC?
U mnie na pewno zlikwidował uporczywy kaszel po infekcji, z którym męczyłam się ponad 3 tygodniepoprawił bardzo śluz, pierwszy raz po 30-tce mam takie białko jaja kurzego, normalnie książkowy
no i w dłuższej perspektywie może wpływać na więcej kwestii, zależy jak się go zażywa i co się chce wzmocnić. Ja liczę na poprawę jakości komórek jajowych, ale to te 3 miesiące muszę poczekać. Zaczęłam też dawać mężowi jak się rozchorował i kaszel mu przeszedł po 3 dniach stosowania, aż sam uznał, że spróbuje i po 2 tygodniach twierdzi, że czuje, że ma więcej energii
Leśneintro lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaszin wrote:Ja robię jutro betę i proga, mam też wizytę u endokrynologa w związku z podwyższonym tsh 🙄 z 1,87 wzrosło na 3,56
Nie martw się, to w ciąży normalnemój gin mówi, że po pozytywnym teście od razu trzeba zwiększyć dawkę do 1,5 aktualnej i taką utrzymywać do wizyty u lekarza, który pokieruje po badaniach co dalej
Grunt, że zbadałaś i wiesz, jaki jest poziom. Podniosłaś dawkę?
-
nick nieaktualnyNiedoszlaWielodzietna wrote:@Prezesowa Na te badania co chce zrobić to i tak tydzień będę czekała, więc chyba bez różnicy pod tym względem… bałam się że może wiarygodność jest gorsza, ale jeżeli to nie to, to mi ulżyło
Nie spotkałam się osobiście z taką opiniąjeśli o mnie chodzi to robię tylko w diagnostyce, bo mam punkty w wygodnych dla mnie miejscach i mam do nich zaufanie. Robiłam też kiedyś w Synevo i też było ok
mam punkt na osiedlu. Najczęściej - jeśli nie robię badań porównawczych no bo wtedy to robię w tym samym labie - to wrzucam do koszyka online w 3 różnych labach i idę tam, gdzie najniższa cena
NiedoszlaWielodzietna, Pati2804 lubią tę wiadomość