Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
aszin wrote:Pracuje, ale nie mam jakiejś wymagającej, męczącej pracy póki co czuję się naprawdę dobrze, takie mdłości to nie mdłości, ale zdaję sobie sprawę, że objawy pewnie dopiero wystartują.
aszin, Kasia111 lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Pati2804 wrote:Powiedz mu ze przekona się na własne oczy jak będziesz bo wtedy jak nie mdłości to hormony buzują 😅😘
Z mdłościami nie wiem, ale hormony to na pewno będą mi buzować, przed okresem mi buzują, a co dopiero będzie w ciąży 😂Pati2804 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
Apropo mdłości.. to u mnie w pierwszej ciąży zaczęło się niewinnie ale od 10 tc była masakra, która trwała do 24 😅 musiałam brac Xonvee przez parę miesięcy.
Teraz właśnie będę w 7tc podczas pierwszej wizyty u gin i poproszę z góry, żeby mi przepisała jedno opakowanie 😅Gregorka lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
Pati2804 wrote:Ojej kochana , masz toczen wykryty ? 🥺 przykro mi , ja jestem na etapie diagnozowania się i właśnie mam zagwostke jakie badania jeszcze zrobic przed wizytą żeby wykluczyć lub potwierdzić toczen ? Pamiętasz jakie Ty badania robiłaś w tym celu ? Oczywiście jeśli chcesz mówić 😘
Mi ginekolog zlecił Ana1, Ana2 i Ana3, z wynikami już potem trafiłam do lekarza immunologa-reumatologa, który zlecił dalsze badania już typowo w kierunku tocznia. Bardzo długo czekałam na wyniki, były niejednoznaczne, więc znowu były powtarzane. Ostatecznie przy tych niejednoznacznych wynikach lekarz stwierdził, że dla niego to spełnia kryteria tocznia i mam brać leki. Ale poza lekkim bólem dwóch palców ręki nie mam żadnych objawów, a zwłaszcza rumienia. Więc czasem nie wiem czy mam wierzyć w te diagnozę. Może po prostu do siebie tego nie dopuszczam. Sprawdzano też u mnie zespół antyfosfolipidowy, wyniki były dobre, stąd wiem że nie muszę brać heparyny. Immunolg powiedział, że toczeń w żaden sposób nie wpływa na ciążę i starania, po prostu bierze się leki. Ale czy tak jest rzeczywiście to nie wiem, bo nigdy nie zobaczylam dwóch kresek na teście."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Zimozielona wrote:Pati jedziemy na jednym wózku! dla sportu siknąć można 29.02:) potem ustalimy marcowe testowanie:)
Ja też będę sikac z WamiPati2804 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Mi ginekolog zlecił Ana1, Ana2 i Ana3, z wynikami już potem trafiłam do lekarza immunologa-reumatologa, który zlecił dalsze badania już typowo w kierunku tocznia. Bardzo długo czekałam na wyniki, były niejednoznaczne, więc znowu były powtarzane. Ostatecznie przy tych niejednoznacznych wynikach lekarz stwierdził, że dla niego to spełnia kryteria tocznia i mam brać leki. Ale poza lekkim bólem dwóch palców ręki nie mam żadnych objawów, a zwłaszcza rumienia. Więc czasem nie wiem czy mam wierzyć w te diagnozę. Może po prostu do siebie tego nie dopuszczam. Sprawdzano też u mnie zespół antyfosfolipidowy, wyniki były dobre, stąd wiem że nie muszę brać heparyny. Immunolg powiedział, że toczeń w żaden sposób nie wpływa na ciążę i starania, po prostu bierze się leki. Ale czy tak jest rzeczywiście to nie wiem, bo nigdy nie zobaczylam dwóch kresek na teście.
-
Speranza :) wrote:Ja też będę sikac z Wami
-
Pati2804 wrote:A te dalsze badania w kierunku tocznia to jakie to były badania ? Ana4 ? Ob i crp ? Mocz ? Bo nie wiem co jeszcze przed wizytą sprawdzić powinnam żeby jak najwięcej było badań już zrobionych 🥺
Nie, to były bardziej skomplikowane badania, cały jakis pakiet na tocznia, pobrali mi jeśli dobrze pamiętam 8 fiołek krwi, miały być mrożone itd. miałam to robione na NFZ, nie wiem czy prywatnie da się to samemu zrobić i przede wszystkim ile to kosztuje. Mogę poszukać tych badań, jeśli chcesz, to Ci napiszePati2804 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Nie, to były bardziej skomplikowane badania, cały jakis pakiet na tocznia, pobrali mi jeśli dobrze pamiętam 8 fiołek krwi, miały być mrożone itd. miałam to robione na NFZ, nie wiem czy prywatnie da się to samemu zrobić i przede wszystkim ile to kosztuje. Mogę poszukać tych badań, jeśli chcesz, to Ci napisze
-
Pati2804 wrote:To piąteczka ❤🖐 im więcej tym lepiej 😁 może ktoś jeszcze dojdzie do nas w trakcie , a kiedy miałaś owu bo nie pamiętam? 🤔
16 lub 17 luty . Także chyba za wcześnie nawet na implantację"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:16 lub 17 luty . Także chyba za wcześnie nawet na implantację
-
Pati2804 wrote:Ooo to 29.02 będzie już wszystko jasne u Ciebie 😊
No byle nie za jasnePati2804, Leśneintro, Mikea lubią tę wiadomość
Speranza :) wrote:No byle nie za jasne
elektro96 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Będę Tobie bardzo wdzięczna ❤ moje aktualne badania są też niejednoznaczne dlatego martwię się co dalej 🥺
Te badania to antykoagulant toczniowy, c-3c I c-4 składowe dopełniacza, p/c przeciw kardiolipinie p/c beta-2-glikoproteine I, dsDNA. Kurde całą teczkę teraz przejrzałam z wszystkimi wynikami i wypisami że szpitala. Zabolało znowu jak zobaczyłam swoje nędzne AmH. Nawet nie chce pisac"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Pati nie stresuj się za wczasu, to pewnie nie toczeń. Podobno dużo ludzi ma jakieś nieprawidłowości w wynikach ANA I niekoniecznie to musi być to. Głowa do góry i czekaj spokojnie na wizytę u lekarza
Pati2804 lubi tę wiadomość
Speranza :) wrote:16 lub 17 luty . Także chyba za wcześnie nawet na implantację
Pati z Ana też miałam problemy. I toczeń mi nie wyszedł mimo iż podejrzewali też u mamy.Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Speranza :) wrote:Te badania to antykoagulant toczniowy, c-3c I c-4 składowe dopełniacza, p/c przeciw kardiolipinie p/c beta-2-glikoproteine I, dsDNA. Kurde całą teczkę teraz przejrzałam z wszystkimi wynikami i wypisami że szpitala. Zabolało znowu jak zobaczyłam swoje nędzne AmH. Nawet nie chce pisac
-
Zimozielona wrote:Czyli jest nas już trzy na ostatnie testowanie!
Pati z Ana też miałam problemy. I toczeń mi nie wyszedł mimo iż podejrzewali też u mamy. -
Jutro kciuki za @MummyYummy, niech to będzie szczęśliwy sik! 🤞❤️ @NinaB kochana, powtarzasz? 🤞@tralalina też niech szczęśliwie testuje 🤞
@JoKoKoJo kciuki za wizytę u androloga 🤞
Jutro postaram się stworzyć ankietę z tytułami, bo czas goni, a @Ovufen się nie odezwała 🤔 Hop hop, kochana, daj znać czy wszystko ok! 😘
tralalina, damrade, MummyYummy, JoKoKoJo, Prezesoowa, elektro96, Gregorka lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
🩺 13.01.