Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po poronieniu styczniowym pierwszy cykl byłam mega nastawiona pozytywnie że większe szanse itp. Owszem była to wczesna ciąża bo chyba 5 i 4d.
Ale cykl miałam rozjechany na maksa- w 11dc pęcherzyki dwa 11mm, więc owu w 20dc ale czy była ciężko powiedzieć bo na prawym jajniku zrobiła mi się torbiel tak duża że przesunęła macice i zgniotła lewy jajnik. Poczym test wyszedł mi kreska pozytywna więc Biochem ale że jakoś strasznie późno i już odstawiłam dupka. Jak mam cykle 25-27 dni to ten miał 33 dni, owu w 20dc, śluz pojawiał się i znikał cały cykl, testy owu wychodziły mocne ale dopiero koło 19dc pozytyw i to był mega męczący cykl.
Teraz czyli drugi cykl po poronieniu dopiero czuję że wróciłam do normy.
A odnośnie postów z wczoraj i rana. Tak, miałam mega szybki pik i jakby nie 3xtesty owu to bym go nie wykryła. Jeszcze dziś mówiłam że owu nie czuję, cofam. Przyszedł piękny ból ze wzdęciem:) więc dziś mogę powiedzieć że owu w 12dc więc dość wczesnie. Ale szybciej do testowania będę miała:)
Dla sportu proszę o wpisanie na 29.02 ( będzie 9dpo) bo bardzo bym chciała w wątku lutowym zostać
damrade, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:No przebił mnie 😂😅
Pati2804 lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Mąż się mnie dzisiaj spytał kiedy będę wiedzieć czy jestem w ciąży czy nie 🤣
aszin, Pati2804, MummyYummy, damrade, Olaura, Mandzia1995, Prezesoowa, elektro96, Dropsik, notsobadd, CoffeeDream, ultramaryna_, Sikoreczkaaa, Chochlik12 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
damrade wrote:Zblendowany kebab nie przebije nic 🫢 sałatkę można zaliczyć do warzywnego smoothie 😂 ale kebab?!?!? Muszę spróbować żeby wiedzieć czy to zajebiste czy ble 😂😂
Wtedy smakowało obłędnie, ale nie wiem, czy dzisiaj byłoby tak samo 🤭 Jak będziesz blendować, to ja dodawałam jogurtu naturalnego, żeby nie było tak "na sucho" 😅 -
Jeju dziewczyny, tak lecicie, że nie jestem w stanie czytać na bieżąco 🙈
Mam nadzieję, że zostanie nas tutaj jak najwięcej i będziemy razem aż do rozwiązaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 20:43
Pati2804, MummyYummy, Kasia111, Izet lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Suzie wrote:Mąż się mnie dzisiaj spytał kiedy będę wiedzieć czy jestem w ciąży czy nie 🤣
Suzie lubi tę wiadomość
-
aszin wrote:Jeju dziewczyny, tak lecicie, że nie jestem w stanie czytać na bieżąco 🙈
Mam nadzieję, że zostanie nas tutaj jak najwięcej i będziemy razem aż do rozwiązania -
Doczytane... uff 🤪
@Olaura gratulacje kropeczka. Rośnijcie zdrowo ❤️
@Izet witaj i gratuluję kreseczek😊
A oprócz tego hmm blendowany kebab czy salatka grecka brzmi wyjątkowo niesmacznie 🤣
Mój mąż właśnie jadl Kuksu. Takiego smaka mi narobił 😒 to jest taki syf ale czasami przychodzi taka dziwna ochota a ja leżę, zbieram siły żeby zrobić sobie zdrową kolacje xD
Co do soku z malin tez uwielbiam i stosuje na przeziębienie. Ale ja mam od rodziców więc nie polecę sklepu 🤭Pati2804, Olaura, Izet lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Zimozielona wrote:Ja po poronieniu styczniowym pierwszy cykl byłam mega nastawiona pozytywnie że większe szanse itp. Owszem była to wczesna ciąża bo chyba 5 i 4d.
Ale cykl miałam rozjechany na maksa- w 11dc pęcherzyki dwa 11mm, więc owu w 20dc ale czy była ciężko powiedzieć bo na prawym jajniku zrobiła mi się torbiel tak duża że przesunęła macice i zgniotła lewy jajnik. Poczym test wyszedł mi kreska pozytywna więc Biochem ale że jakoś strasznie późno i już odstawiłam dupka. Jak mam cykle 25-27 dni to ten miał 33 dni, owu w 20dc, śluz pojawiał się i znikał cały cykl, testy owu wychodziły mocne ale dopiero koło 19dc pozytyw i to był mega męczący cykl.
Teraz czyli drugi cykl po poronieniu dopiero czuję że wróciłam do normy.
A odnośnie postów z wczoraj i rana. Tak, miałam mega szybki pik i jakby nie 3xtesty owu to bym go nie wykryła. Jeszcze dziś mówiłam że owu nie czuję, cofam. Przyszedł piękny ból ze wzdęciem:) więc dziś mogę powiedzieć że owu w 12dc więc dość wczesnie. Ale szybciej do testowania będę miała:)
Dla sportu proszę o wpisanie na 29.02 ( będzie 9dpo) bo bardzo bym chciała w wątku lutowym zostaćdamrade lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:A jak się czujesz ? 😘
Pati2804 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Pati2804 wrote:Ja też bym chciala testowac 29.02 🥰 ale dziś dopiero był Pik i nie wiem czy ryzykować tak wcześnie 🙈 a co mi tam , najwyżej wycofam się 😅😜
Pati2804, damrade lubią tę wiadomość
-
aszin wrote:Dziękuję, że pytasz czuję zmęczenie, czasem lekkie zawroty głowy, dziś wieczorem delikatne mdłości i cały czas ten ból podbrzusza, czasem takie mocniejsze zakłucie, mam nadzieję, że to normalne 😁
aszin, Prezesoowa, damrade lubią tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:Pati jedziemy na jednym wózku! dla sportu siknąć można 29.02:) potem ustalimy marcowe testowanie:)
damrade lubi tę wiadomość
-
aszin wrote:Dziękuję, że pytasz czuję zmęczenie, czasem lekkie zawroty głowy, dziś wieczorem delikatne mdłości i cały czas ten ból podbrzusza, czasem takie mocniejsze zakłucie, mam nadzieję, że to normalne 😁
Wszyscy na patologii się śmiali ze mam nietolerancję na beta hcg:)Izet lubi tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:Staramy się od tego samego czasu, poronienie za nami więc teraz może ten 29.02 będzie dla nas szczęśliwy. I zamkniemy ładnie miesiąc tak pięknie jak się zaczął
Powodzenia w polowaniu na męża dziś!🎣
Dzisiaj go nie upoluje już bo jest w pracy i śpię sama zawsze 😜 a rano nie wiem czy da radę po dzisiejszym poranku 🙈 no i jutro może byc za późno 🤔 chyba zrobię zaraz test owu jeszcze hahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 20:55
-
Zimozielona wrote:A odpoczywasz w domku czy pracowicie? Ja w pierwszej ciąży wymiotowałam całą ciążę
Wszyscy na patologii się śmiali ze mam nietolerancję na beta hcg:)Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Olaura wrote:Dziękuję Wam! ❤️
Tak, pierwsza wizyta, bety też nie robiłam, bo na tym etapie nawet gdyby coś się działo to nie otrzymałabym pomocy - jak w większości krajów, ktoś w ogóle się orientuje czy gdziekolwiek jest tak jak w Polsce, że za wszelką cenę stara się utrzymać ciążę przed 12 tygodniem?
Wrażenia bardzo dobre, panią gin znam z wcześniejszych wizyt, ona też mnie i historię z poronieniem pamiętała. Jeju, uwielbiam ją, naprawdę sprawia wrażenie bardzo empatycznej i zaangażowanej ❤️ Ciągle jeszcze nie mogę uwierzyć, że to się dzieje naprawdę i modle się, żeby to serduszko nie przestawało bić ❤️Olaura lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Ale pięknie powiedziane ❤ oby tak właśnie było że po tym co przeszłyśmy zamkniemy luty chociaż jedna z nas II kreseczkami 🥺🥰
Dzisiaj go nie upoluje już bo jest w pracy i śpię sama zawsze 😜 a rano nie wiem czy da radę po dzisiejszym poranku 🙈 no i jutro może byc za późno 🤔 chyba zrobię zaraz test owu jeszcze hahaha
Mi pierwszy raz od lipca mąż powiedział że podobają mu się te starania po tych miesiącach wyrzutów że presja że to nienaturalne itd i sam powiedział że trzeba dziś doprawićdamrade, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:Jak dziś pik to właśnie idealnie jutro. Bo owulka 24-48h po piku.
Mi pierwszy raz od lipca mąż powiedział że podobają mu się te starania po tych miesiącach wyrzutów że presja że to nienaturalne itd i sam powiedział że trzeba dziś doprawić
No i czuje plecy dziś i jajnikWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 21:00
damrade, tralalina lubią tę wiadomość