Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Olaura wrote:Wróciliśmy od lekarza, jest kropek! Wg miesiączki dzisiaj 6+3, wg badania ciąża jest trochę młodsza, 5+6, ale widzieliśmy bijące serduszko! ❤️ Wszystko jest na swoim miejscu i wygląda dobrze, maluszek ma 3.2mm 🥹
Cudowne wieści 😍 Jeszcze raz gratuluję i życzę dużo spokoju ♥️Olaura lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:@Mandzia, cieszę się, że mimo tego, co Cię spotkało, masz pozytywne nastawienie ♥️✊
@elektro, jeju, ale cudo 🤤🤤🤤 I jaka porcja ♥️ Zielona pierzynka na makaronie to coś z awokado czy pesto??
@Pati, ale kolekcja 😍 Też obstawiam, że owu w 15 DC ✊
@KejtKa, a my Ci tu smaka robimy 🥺 Wybacz! Na pocieszenie powiem, że zdarzyło mi się przy innych problemach w jamie ustnej zjeść nawet zblendowanego kebsa 🙈 Już długo jechałam na papkach i potrzebowałam jakiegos syfu. Dodałam jogurtu i poszło 🤭
@Zaczarowan, dzięki za odpowiedź 😊 No ja właśnie nie wiem, ale jeśli jednak się uda, to po badaniu progu/przyroście bety chyba będę się kontaktować że swoim ginem, żeby zapytać, co dalej. A na jakiej dawce byłaś?Prezesoowa, MummyYummy, Karos31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny@Mandzia1995 jeżeli chodzi o czekanie to tak. Jakby był jakiś powód medyczny to oczywiście poczekałabym.
No tak czy inaczej zajść mi się dotąd w ciążę od listopada nie udało. To było moje drugie poronienie - po pierwszym odczekałam 3 miesiące i od razu zaszłam, takie byly rekomendacje więc czekałam i to były najgorsze trzy miesiące… już wolę te małpy bo przynajmniej jest cień nadziei -
Gregorka wrote:@Pati2804 15dc PIK🤩❤️ działaj💃😎
@Mandzia1995 przytulam 🫂❤️ w Grupie siła ❤️
Witamy🤗
U mnie dziś ponownie zupa krem z pomidorow I makaron z wczorajszego dnia z chorizo 😊
Ale smaczka narobiłyście i jutro wjedzie coś ambitniejszego w gotowanku 🤤😁
@KejtKa oby ból i opuchlizna poszły szybko precz 😘❤️Mandzia1995 lubi tę wiadomość
-
Hej, jestem 10dpo, po zastrzyku ovitrelle.
Dziś zrobiłam test bo zazwyczaj w 10 dniu mam biało.
Rano wyszło biało... A wieczorem patrzę że cien cienia. Co myślicie?
Jakie macie doświadczenia z testem pink czułym?
https://files.fm/u/zpgc9ea446Syn z 3 cyklu. - 07.21
2021 rok:
10.21- bezskuteczne Starania o rodzeństwo
2022 rok:
07.22 PCOS⛔-leczenie clo, ovitrelle - są piękne owulacje ✅
2023 rok:
02.23 koncentracja plemnikow 0.7mln 😭
03.23 Drożność jajowodów, ok✅
20.04.23 upragnione 2‼️ kreski - CUD naturalny!
22.04 beta 160
24.04 beta 327 (przyrost 104%)
27.04 - koncentracja 1.4mln
06.05 - 6t3d jest bicie ❤️
24.06- 13+5tc prawdopodobnie dziewczynka 🩷
25+5 wylądowałam w szpitalu ze względu na nadciśnienie. Strach i nadzieja, że jeszcze wytrzymamy....
15.10.2024 Anielka 29+4tc
Nagle cięcie, nie znamy powodu. 🙏🙏🙏
-
MummyYummy wrote:
@Izet, witaj 🙂 Gratuluję kolejnej ciąży ♥️ Często właśnie się zdarza, że na pierwsze dziecko trzeba poczekać, a stawki o drugie są ekspresowe 🙂 Jak się czujesz? Jakieś objawy?
Dziękuję! ❤️ no właśnie byłam w szoku, że tyle szybko poszło😅 Mam tylko nadzieję, że wszystko będzie dobrze - kolejne tygodnie do prenatalnych będą kluczowe. Jak nic się nie zadzieje, to powinno już być ok.
Chwilowo jestem tylko bardzo senna i tak też było w pierwszej ciąży, innych objawów brak. Umówiłam się do gina na 05.03 więc liczę już, że będzie serduszko 🤞ultramaryna_, MummyYummy, Dropsik lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
Coconut wrote:Z jakiś konkretnych powodów musiałaś czekać aż do lutego z ponownymi staraniami? Ja słyszałam, że można od razu , ale będę o tym jeszcze rozmawiać z moim lekarzem.
-
ultramaryna_ wrote:Cześć 🙋♀️ Gratulacje, fajnie, że nie musiałaś długo czekać ❤️🤞 Robisz betę?
Tak, jutro idę z rana, bo już przebieram nóżkami, żeby sprawdzić, czy wszystko z fasolkiem ok. Na początku nie chciałam robić ale jednak dobrze jest oznaczyć będę chociaż ze 2 razy żeby zobaczyć jaki jest przyrost.ultramaryna_ lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:@Mandzia1995 jeżeli chodzi o czekanie to tak. Jakby był jakiś powód medyczny to oczywiście poczekałabym.
No tak czy inaczej zajść mi się dotąd w ciążę od listopada nie udało. To było moje drugie poronienie - po pierwszym odczekałam 3 miesiące i od razu zaszłam, takie byly rekomendacje więc czekałam i to były najgorsze trzy miesiące… już wolę te małpy bo przynajmniej jest cień nadzieija od poronienia miałam wrażenie, że żyje od daty do daty. Pierwsze do zakończenia krwawienia, później do wizyty, pozniej do następnej miesiączki, później do wizyty i dopiero teraz jakoś zaczęłam funkcjonować i nie patrzeć tylko w kalendarz....
ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość
listopad 2023- poronienie zatrzymane 💔
Pai 1 homo
mthfr 677 homo
luty 2024 wznowienie starań -
Olaura wrote:Wróciliśmy od lekarza, jest kropek! Wg miesiączki dzisiaj 6+3, wg badania ciąża jest trochę młodsza, 5+6, ale widzieliśmy bijące serduszko! ❤️ Wszystko jest na swoim miejscu i wygląda dobrze, maluszek ma 3.2mm 🥹
Świetne wieści! Niech Kropek zdrowo rośnie! 🫶🏻Olaura, Rachelka23, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
tralalina wrote:Hej… śluz mam taki bardzo słabo zabarwiony na brązowo, blada kawa z mlekiem. Ból brzucha jak na okres. Zrobiłam po południu test, negatywny, jutro też siknę, ale od rana. Tak bardzo mi potrzeba przytulić się do męża…a on tak daleko. Dzisiaj 23/31 dopiero!
-
Noheart93 wrote:Hej, jestem 10dpo, po zastrzyku ovitrelle.
https://files.fm/u/zpgc9ea446Mi pink w 10 dniu nie wyszedł dopiero w 12.
listopad 2023- poronienie zatrzymane 💔
Pai 1 homo
mthfr 677 homo
luty 2024 wznowienie starań -
ultramaryna_ wrote:Według najnowszych badań nie ma granicy oczekiwania na kolejną ciążę, a wręcz przeciwnie - staranie się jak najszybciej, do 3 miesięcy po stracie, daje najlepsze efekty tj. kolejne ciąże w 70% więcej niż u par czekających. Jedynym warunkiem jest beta 0, stąd czasem trzeba trochę poczekać, aby spadła całkowicie. No i oczywiście stan psychiczny pacjentki.
Oglądałam ostatnio film na ten temat 🙂😘 -
Olaura lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wam! ❤️
Zaczarowan wrote:Aaaaaaajjj!!! ❤️❤️ super, cieszę się! Rośnijcie zdrowo! To była wasza pierwsza wizyta od II kreseczek? Jak wrażenia? 🫂🫂
Wrażenia bardzo dobre, panią gin znam z wcześniejszych wizyt, ona też mnie i historię z poronieniem pamiętała. Jeju, uwielbiam ją, naprawdę sprawia wrażenie bardzo empatycznej i zaangażowanej ❤️ Ciągle jeszcze nie mogę uwierzyć, że to się dzieje naprawdę i modle się, żeby to serduszko nie przestawało bić ❤️Kasia111, Pati2804, Izet lubią tę wiadomość
🇫🇮
👩 34 👨 35
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne
Ponowne starania od 10/2023
⏸️ 2/2024
20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
EDD 16.10.2024
3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
EDD 12.10.2024
29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
nick nieaktualnyWitam nowe Dziewczyny, super, że jest nas coraz więcej
@Olaura doskonałe wieści! :* spokojnej ciąży Kochana
Ja to jestem jakaś nadproduktywna ostatniowczoraj posprzątałam całe mieszkanie, rozebrałam i wyrzuciłam choinkę (tak mój wspaniały mąż miał to zrobić od miesiąca
), dziś za to pomimo, że wracałam 6 km ponad godzinę przez zafajdanych rolników to zrobiłam dużo rzeczy u rodziców (niestety bez obiadku
), umyłam auto (aż się lżej jeździ, plus deszczu = pusta myjnia) i popełniłam właśnie serniczek z dużą ilością białka na śniadanie zamiast koktajlu (sypnęło mi się trochę za dużo soli, ale ciul tam)
chyba się poważnie starzeję
zwykle to jestem taka buła, że wracam z pracy, czołgam się z garażu i zalegam na kanapie
Olaura, Pati2804, elektro96, notsobadd, Rachelka23, damrade, MummyYummy, Izet lubią tę wiadomość
-
Noheart93 wrote:Hej, jestem 10dpo, po zastrzyku ovitrelle.
https://files.fm/u/zpgc9ea446 -
Prezesoowa wrote:Witam nowe Dziewczyny, super, że jest nas coraz więcej
@Olaura doskonałe wieści! :* spokojnej ciąży Kochana
Ja to jestem jakaś nadproduktywna ostatniowczoraj posprzątałam całe mieszkanie, rozebrałam i wyrzuciłam choinkę (tak mój wspaniały mąż miał to zrobić od miesiąca
), dziś za to pomimo, że wracałam 6 km ponad godzinę przez zafajdanych rolników to zrobiłam dużo rzeczy u rodziców (niestety bez obiadku
), umyłam auto (aż się lżej jeździ, plus deszczu = pusta myjnia) i popełniłam właśnie serniczek z dużą ilością białka na śniadanie zamiast koktajlu (sypnęło mi się trochę za dużo soli, ale ciul tam)
chyba się poważnie starzeję
zwykle to jestem taka buła, że wracam z pracy, czołgam się z garażu i zalegam na kanapie
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMummyYummy wrote:@Mandzia, cieszę się, że mimo tego, co Cię spotkało, masz pozytywne nastawienie ♥️✊
@elektro, jeju, ale cudo 🤤🤤🤤 I jaka porcja ♥️ Zielona pierzynka na makaronie to coś z awokado czy pesto??
@Pati, ale kolekcja 😍 Też obstawiam, że owu w 15 DC ✊
@KejtKa, a my Ci tu smaka robimy 🥺 Wybacz! Na pocieszenie powiem, że zdarzyło mi się przy innych problemach w jamie ustnej zjeść nawet zblendowanego kebsa 🙈 Już długo jechałam na papkach i potrzebowałam jakiegos syfu. Dodałam jogurtu i poszło 🤭
@Zaczarowan, dzięki za odpowiedź 😊 No ja właśnie nie wiem, ale jeśli jednak się uda, to po badaniu progu/przyroście bety chyba będę się kontaktować że swoim ginem, żeby zapytać, co dalej. A na jakiej dawce byłaś?
O rany, jakoś nie umiem sobie wyobrazić zblendowanego kebab 😅🤣Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość