X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izet wrote:
    Hej dziewczyny ;)
    Trochę późno, bo już luty się kończy, ale dołączam do wątku ;)
    U mnie już jeden bobas na pokładzie urodzony w kwietniu 2023. Ta forum w czasie ciąży było dla mnie dużym wsparciem i skarbnica wiedzy a z dziewczynami z lipcowego wątku (2022) zbudowałyśmy super relacje :) teraz okazało sie, że znowu jestem e ciąży (świeża sprawa, wczoraj testowane) więc przycupnę mam nadzieję tu na dłużej.

W wielkim skrócie o pierwszego bobasa staraliśmy się rok, teraz ku mojemu wielkiemu zdziwieniu, zaszłam
    błyskawicznie 😅

Kciuki za wszystkie testujące 🤞🤞🤞🤞
    Hej trzymam kciuki miło cie poznać...

Izet lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2024, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    Z jakiś konkretnych powodów musiałaś czekać aż do lutego z ponownymi staraniami? Ja słyszałam, że można od razu , ale będę o tym jeszcze rozmawiać z moim lekarzem.
    Sorry dziewczyny że się wtrącę. Też poroniłam w listopadzie i starania rozpoczęłam od razu. Lekarz kazał odczekać 3 cykle a jak się go zapytałam dlaczego to powiedział „żeby Pani psychicznie doszła do siebie” - tak więc ja stwierdziłam że ok, próbujemy. Dla mnie bezczynność i ciągłe czekanie były najgorsze po pierwszym poronieniu

damrade, Pati2804, Coconut lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny jak się piję zakwas z buraka? Tak po prostu czy jakieś małe ilości?

• tralalina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej… śluz mam taki bardzo słabo zabarwiony na brązowo, blada kawa z mlekiem. Ból brzucha jak na okres. Zrobiłam po południu test, negatywny, jutro też siknę, ale od rana. Tak bardzo mi potrzeba przytulić się do męża…a on tak daleko. Dzisiaj 23/31 dopiero!

Ślązaczka w Szwajcarii

preg.png

age.png

age.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Sorry dziewczyny że się wtrącę. Też poroniłam w listopadzie i starania rozpoczęłam od razu. Lekarz kazał odczekać 3 cykle a jak się go zapytałam dlaczego to powiedział „żeby Pani psychicznie doszła do siebie” - tak więc ja stwierdziłam że ok, próbujemy. Dla mnie bezczynność i ciągłe czekanie były najgorsze po pierwszym poronieniu
    Mam w rodzinie ginekologa i opowiadał że spotkali się na konferencji dużej gin i siedli i pytali się jak długo dają przerwy w staraniach po poronieniu. Jeden mówi że 3, drugi ze 6m. I gadają dlaczego tyle dają: i wyszło że nie ma podstaw medycznych i w sumie nie wiedzą dlaczego i z punktu medycznego to nie ma znaczenia czy czekać czy nie:)

ultramaryna_, Mandzia1995, NiedoszlaWielodzietna, Coconut lubią tę wiadomość

preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandzia1995 wrote:
    Cześć dziewczyny ! :)
    Podczytuje Was od początku miesiąca i chciałabym się przywitać. Gratuluję dwóch kreseczek i tule za biele i małpy :) Poroniłam w listopadzie, dostałam zielone światło w lutym po miesiączce. Aktualnie czekam na owulacje :D
    @coconut trzymaj się ! wiem co czujesz :( Poroniłam w 6 tygodniu..
    Cześć, powodzenia! 🤞 Fajnie, że do nas dołączyłaś ❤️ Bardzo mi przykro, że tak się potoczyło… Tulę mocno 🫂❤️

Zapisać Ciebie na testowanie?

damrade, Mandzia1995 lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izet wrote:
    Hej dziewczyny ;)
    Trochę późno, bo już luty się kończy, ale dołączam do wątku ;)
    U mnie już jeden bobas na pokładzie urodzony w kwietniu 2023. Ta forum w czasie ciąży było dla mnie dużym wsparciem i skarbnica wiedzy a z dziewczynami z lipcowego wątku (2022) zbudowałyśmy super relacje :) teraz okazało sie, że znowu jestem e ciąży (świeża sprawa, wczoraj testowane) więc przycupnę mam nadzieję tu na dłużej.

W wielkim skrócie o pierwszego bobasa staraliśmy się rok, teraz ku mojemu wielkiemu zdziwieniu, zaszłam
    błyskawicznie 😅

Kciuki za wszystkie testujące 🤞🤞🤞🤞
    Cześć 🙋‍♀️ Gratulacje, fajnie, że nie musiałaś długo czekać ❤️🤞 Robisz betę?

Izet lubi tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według najnowszych badań nie ma granicy oczekiwania na kolejną ciążę, a wręcz przeciwnie - staranie się jak najszybciej, do 3 miesięcy po stracie, daje najlepsze efekty tj. kolejne ciąże w 70% więcej niż u par czekających. Jedynym warunkiem jest beta 0, stąd czasem trzeba trochę poczekać, aby spadła całkowicie. No i oczywiście stan psychiczny pacjentki.
    Oglądałam ostatnio film na ten temat 🙂😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 19:01

damrade, NiedoszlaWielodzietna, ellevv, Mandzia1995, MummyYummy, Dropsik, Coconut, Gregorka lubią tę wiadomość

• damrade Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tralalina wrote:
    Hej… śluz mam taki bardzo słabo zabarwiony na brązowo, blada kawa z mlekiem. Ból brzucha jak na okres. Zrobiłam po południu test, negatywny, jutro też siknę, ale od rana. Tak bardzo mi potrzeba przytulić się do męża…a on tak daleko. Dzisiaj 23/31 dopiero!
    Skoro 23/31 to może właśnie dobry znak! ❤️

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Ja zrobiłam badania TSH po 6 tygodniach brania Letroxu i pięknie mi spadło z 3,2 na 1,06 :)

Ale zainspirowana tym forum zbadałam też ferrytyne i przy normie 11-300 mam wynik 10,1. To chyba beznadziejnie, prawda? Czym polecacie to suplementowac?
    I do jakiego lekarza z tym tematem? Do endokrynologa?
    Słabiutko. Najlepiej to z ginem, mój przepisał mi 30mg żelaza, musisz ze swoim skonsultować. W I trymestrze ciąży nie powinno się go suplementowac, może źle wpływać na zarodek. Ale rodzinny też zapewne coś pomoże. Na teraz rozwiązanie - pij zakwas z buraka, możesz przyjmować laktoferynę.

damrade lubi tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny jak się piję zakwas z buraka? Tak po prostu czy jakieś małe ilości?
    Powinno się bodajże pół szklanki. Mój był tak dobry, że piłam go ze smakiem 🤭😂

damrade, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość

• Olaura Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy od lekarza, jest kropek! Wg miesiączki dzisiaj 6+3, wg badania ciąża jest trochę młodsza, 5+6, ale widzieliśmy bijące serduszko! ❤️ Wszystko jest na swoim miejscu i wygląda dobrze, maluszek ma 3.2mm 🥹

damrade, MagdaA, Mandzia1995, Zaczarowan, Prezesoowa, ultramaryna_, ellevv, Majuna, MummyYummy, Izet, notsobadd, Pati2804, Leśneintro, Dropsik, MonReve96, Kasia111, Coconut, KejtKa, elektro96, sernik_z_rodzynkami, Zimozielona, Malinowysorbet, Karos31, Gregorka, AnitaK, CoffeeDream, Sikoreczkaaa, Sosenka93, Mikea lubią tę wiadomość

🇫🇮
    👩 34 👨 35

Starania od 4/2023
    ⏸️ 7/2023
    💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne

Ponowne starania od 10/2023
    ⏸️ 2/2024
    20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
    EDD 16.10.2024

3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
    EDD 12.10.2024

29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙

30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙

20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
    41t1d, 3020g & 52cm

age.png
  • MagdaA Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2024, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to nie jest za niski poziom?

Estradiol 32,8 narma 30,9 - 90,8 badanie 3 dzień cyklu. Myślę, że to może być moja przyczyną niepowodzeń, lekarz moze coś na to przepisać?
    Miała któraś z was problem z estradiolem?

• Mandzia1995 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2024, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Coconut ja musiałam czekać ponieważ miałam zabieg łyżeczkowania. Po pierwszej wizycie u ginekologa okazało się, że mam torbiele (z powodu braku owulacji) i miałam czekać czy znikną po miesiączce. Na szczęście zniknęły. Dlatego przeciągało się to do teraz :) jak poronienie jest samoistne to można odrazu :)

Coconut lubi tę wiadomość

listopad 2023- poronienie zatrzymane 💔

Pai 1 homo
    mthfr 677 homo

luty 2024 wznowienie starań
  • Mandzia1995 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, że czekanie jest najgorsze. I ciągle taka nie pewność.

Pai 1 homo
    mthfr 677 homo

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:
    Wróciliśmy od lekarza, jest kropek! Wg miesiączki dzisiaj 6+3, wg badania ciąża jest trochę młodsza, 5+6, ale widzieliśmy bijące serduszko! ❤️ Wszystko jest na swoim miejscu i wygląda dobrze, maluszek ma 3.2mm 🥹

Aaaaaaajjj!!! ❤️❤️ super, cieszę się! Rośnijcie zdrowo! To była wasza pierwsza wizyta od II kreseczek? Jak wrażenia? 🫂🫂

Olaura lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2024, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaA wrote:
    Dziewczyny czy to nie jest za niski poziom?

Estradiol 32,8 narma 30,9 - 90,8 badanie 3 dzień cyklu. Myślę, że to może być moja przyczyną niepowodzeń, lekarz moze coś na to przepisać?
    Miała któraś z was problem z estradiolem?

Estradiol masz bardzo dobry, norma funkcjonalna to 30-50

MagdaA lubi tę wiadomość

• Mandzia1995 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2024, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Cześć, powodzenia! 🤞 Fajnie, że do nas dołączyłaś ❤️ Bardzo mi przykro, że tak się potoczyło… Tulę mocno 🫂❤️

Zapisać Ciebie na testowanie?

Ja testować będę w marcu o ile doczekam się owulacji :)
    To co pisałaś w kwestii odczekania po poronieniu to wszystko zależy od sytuacji. Wiem, że są kobiety które nie czekały i wszystko poszło okay. Ja jednak pierwsze musiałam ochłonąć a zielone światło z racji torbieli dostałam po tej miesiączce :)

ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

Pai 1 homo
    mthfr 677 homo

• Mandzia1995 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:
    Super ! Rośnijcie zdrowo :*

Olaura lubi tę wiadomość

Pai 1 homo
    mthfr 677 homo

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandzia1995 wrote:
    Bardzo mi przykro, że Cię to spotkało :( jak i każda która musiała przez to przechodzić przytulam.. 🫂 koniecznie musimy się wspierać!! Chociaż każda z inna historia to mamy wspólny cel ❤️🍼 wiadomo co było u Ciebie przyczyną ? Chyba, że już napisałaś a mi umknęło..
    Dziękuję 😘 niestety nie wiadomo, na razie jestem w trakcie badań 🙂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ