Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Izet wrote:Hej dziewczyny
Trochę późno, bo już luty się kończy, ale dołączam do wątku
U mnie już jeden bobas na pokładzie urodzony w kwietniu 2023. Ta forum w czasie ciąży było dla mnie dużym wsparciem i skarbnica wiedzy a z dziewczynami z lipcowego wątku (2022) zbudowałyśmy super relacjeteraz okazało sie, że znowu jestem e ciąży (świeża sprawa, wczoraj testowane) więc przycupnę mam nadzieję tu na dłużej.
W wielkim skrócie o pierwszego bobasa staraliśmy się rok, teraz ku mojemu wielkiemu zdziwieniu, zaszłam
błyskawicznie 😅
Kciuki za wszystkie testujące 🤞🤞🤞🤞Izet lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
nick nieaktualnyCoconut wrote:Z jakiś konkretnych powodów musiałaś czekać aż do lutego z ponownymi staraniami? Ja słyszałam, że można od razu , ale będę o tym jeszcze rozmawiać z moim lekarzem.
damrade, Pati2804, Coconut lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej… śluz mam taki bardzo słabo zabarwiony na brązowo, blada kawa z mlekiem. Ból brzucha jak na okres. Zrobiłam po południu test, negatywny, jutro też siknę, ale od rana. Tak bardzo mi potrzeba przytulić się do męża…a on tak daleko. Dzisiaj 23/31 dopiero!
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:Sorry dziewczyny że się wtrącę. Też poroniłam w listopadzie i starania rozpoczęłam od razu. Lekarz kazał odczekać 3 cykle a jak się go zapytałam dlaczego to powiedział „żeby Pani psychicznie doszła do siebie” - tak więc ja stwierdziłam że ok, próbujemy. Dla mnie bezczynność i ciągłe czekanie były najgorsze po pierwszym poronieniu
ultramaryna_, Mandzia1995, NiedoszlaWielodzietna, Coconut lubią tę wiadomość
-
Mandzia1995 wrote:Cześć dziewczyny !
Podczytuje Was od początku miesiąca i chciałabym się przywitać. Gratuluję dwóch kreseczek i tule za biele i małpyPoroniłam w listopadzie, dostałam zielone światło w lutym po miesiączce. Aktualnie czekam na owulacje
@coconut trzymaj się ! wiem co czujeszPoroniłam w 6 tygodniu..
Zapisać Ciebie na testowanie?damrade, Mandzia1995 lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
Izet wrote:Hej dziewczyny
Trochę późno, bo już luty się kończy, ale dołączam do wątku
U mnie już jeden bobas na pokładzie urodzony w kwietniu 2023. Ta forum w czasie ciąży było dla mnie dużym wsparciem i skarbnica wiedzy a z dziewczynami z lipcowego wątku (2022) zbudowałyśmy super relacjeteraz okazało sie, że znowu jestem e ciąży (świeża sprawa, wczoraj testowane) więc przycupnę mam nadzieję tu na dłużej.
W wielkim skrócie o pierwszego bobasa staraliśmy się rok, teraz ku mojemu wielkiemu zdziwieniu, zaszłam
błyskawicznie 😅
Kciuki za wszystkie testujące 🤞🤞🤞🤞Izet lubi tę wiadomość
Według najnowszych badań nie ma granicy oczekiwania na kolejną ciążę, a wręcz przeciwnie - staranie się jak najszybciej, do 3 miesięcy po stracie, daje najlepsze efekty tj. kolejne ciąże w 70% więcej niż u par czekających. Jedynym warunkiem jest beta 0, stąd czasem trzeba trochę poczekać, aby spadła całkowicie. No i oczywiście stan psychiczny pacjentki.
Oglądałam ostatnio film na ten temat 🙂😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 19:01
damrade, NiedoszlaWielodzietna, ellevv, Mandzia1995, MummyYummy, Dropsik, Coconut, Gregorka lubią tę wiadomość
tralalina wrote:Hej… śluz mam taki bardzo słabo zabarwiony na brązowo, blada kawa z mlekiem. Ból brzucha jak na okres. Zrobiłam po południu test, negatywny, jutro też siknę, ale od rana. Tak bardzo mi potrzeba przytulić się do męża…a on tak daleko. Dzisiaj 23/31 dopiero!👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Leśneintro wrote:Ja zrobiłam badania TSH po 6 tygodniach brania Letroxu i pięknie mi spadło z 3,2 na 1,06
Ale zainspirowana tym forum zbadałam też ferrytyne i przy normie 11-300 mam wynik 10,1. To chyba beznadziejnie, prawda? Czym polecacie to suplementowac?
I do jakiego lekarza z tym tematem? Do endokrynologa?
damrade lubi tę wiadomość
NiedoszlaWielodzietna wrote:A dziewczyny jak się piję zakwas z buraka? Tak po prostu czy jakieś małe ilości?
damrade, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość
Wróciliśmy od lekarza, jest kropek! Wg miesiączki dzisiaj 6+3, wg badania ciąża jest trochę młodsza, 5+6, ale widzieliśmy bijące serduszko! ❤️ Wszystko jest na swoim miejscu i wygląda dobrze, maluszek ma 3.2mm 🥹
damrade, MagdaA, Mandzia1995, Zaczarowan, Prezesoowa, ultramaryna_, ellevv, Majuna, MummyYummy, Izet, notsobadd, Pati2804, Leśneintro, Dropsik, MonReve96, Kasia111, Coconut, KejtKa, elektro96, sernik_z_rodzynkami, Zimozielona, Malinowysorbet, Karos31, Gregorka, AnitaK, CoffeeDream, Sikoreczkaaa, Sosenka93, Mikea lubią tę wiadomość
🇫🇮
👩 34 👨 35
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne
Ponowne starania od 10/2023
⏸️ 2/2024
20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
EDD 16.10.2024
3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
EDD 12.10.2024
29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
@Coconut ja musiałam czekać ponieważ miałam zabieg łyżeczkowania. Po pierwszej wizycie u ginekologa okazało się, że mam torbiele (z powodu braku owulacji) i miałam czekać czy znikną po miesiączce. Na szczęście zniknęły. Dlatego przeciągało się to do teraz
jak poronienie jest samoistne to można odrazu
Coconut lubi tę wiadomość
listopad 2023- poronienie zatrzymane 💔
Pai 1 homo
mthfr 677 homo
luty 2024 wznowienie starań -
NiedoszlaWielodzietna wrote:Sorry dziewczyny że się wtrącę. Też poroniłam w listopadzie i starania rozpoczęłam od razu. Lekarz kazał odczekać 3 cykle a jak się go zapytałam dlaczego to powiedział „żeby Pani psychicznie doszła do siebie” - tak więc ja stwierdziłam że ok, próbujemy. Dla mnie bezczynność i ciągłe czekanie były najgorsze po pierwszym poronieniulistopad 2023- poronienie zatrzymane 💔
Pai 1 homo
mthfr 677 homo
Olaura wrote:Wróciliśmy od lekarza, jest kropek! Wg miesiączki dzisiaj 6+3, wg badania ciąża jest trochę młodsza, 5+6, ale widzieliśmy bijące serduszko! ❤️ Wszystko jest na swoim miejscu i wygląda dobrze, maluszek ma 3.2mm 🥹
Aaaaaaajjj!!! ❤️❤️ super, cieszę się! Rośnijcie zdrowo! To była wasza pierwsza wizyta od II kreseczek? Jak wrażenia? 🫂🫂Olaura lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdaA wrote:Dziewczyny czy to nie jest za niski poziom?
Estradiol 32,8 narma 30,9 - 90,8 badanie 3 dzień cyklu. Myślę, że to może być moja przyczyną niepowodzeń, lekarz moze coś na to przepisać?
Miała któraś z was problem z estradiolem?
Estradiol masz bardzo dobry, norma funkcjonalna to 30-50MagdaA lubi tę wiadomość
-
ultramaryna_ wrote:Cześć, powodzenia! 🤞 Fajnie, że do nas dołączyłaś ❤️ Bardzo mi przykro, że tak się potoczyło… Tulę mocno 🫂❤️
Zapisać Ciebie na testowanie?
Ja testować będę w marcu o ile doczekam się owulacji
To co pisałaś w kwestii odczekania po poronieniu to wszystko zależy od sytuacji. Wiem, że są kobiety które nie czekały i wszystko poszło okay. Ja jednak pierwsze musiałam ochłonąć a zielone światło z racji torbieli dostałam po tej miesiączceultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość
Pai 1 homo
mthfr 677 homo
Olaura wrote:Wróciliśmy od lekarza, jest kropek! Wg miesiączki dzisiaj 6+3, wg badania ciąża jest trochę młodsza, 5+6, ale widzieliśmy bijące serduszko! ❤️ Wszystko jest na swoim miejscu i wygląda dobrze, maluszek ma 3.2mm 🥹
Olaura lubi tę wiadomość
Pai 1 homo
mthfr 677 homo
Mandzia1995 wrote:Bardzo mi przykro, że Cię to spotkało
jak i każda która musiała przez to przechodzić przytulam.. 🫂 koniecznie musimy się wspierać!! Chociaż każda z inna historia to mamy wspólny cel ❤️🍼 wiadomo co było u Ciebie przyczyną ? Chyba, że już napisałaś a mi umknęło..