X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Wow, 4h to pewnie musi być spora zmiana 🙈 jesteś zadowolona? ☺️ Ja się zbieram, żeby umówić się do fryzjera na pierwsze w życiu farbowanie 🤪 U fryzjera nie byłam z 7 lat bo strasznie mnie wtedy skrzywdził 😂 końcówki podcina mi mąż 😂 ale zaczęłam zauważać pojedyncze siwe włosy 🥹

Powiem Ci, że nawet taki delikatny refleks jak robiłam wczoraj to siedziałam 3,5h. To kompleksowa usługa była. Koloryzacja, mycie, strzyżenie i pielęgnacja 😉

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    Tak, mi się zdarzał taki ból. Nie za każdym razem, ale się pojawiał. Wiedziałam wtedy, że owulacje mam na 100%🤭
    No myślę że pierwszy cykl mam tak że mogę powiedzieć że to to. Na początku mnie na serio bolało, potem już przestało. Wiesiołek, Fertistim, NAC i conceive dały radę bo mój mąż ledwo dał radę haha ale zawziął się skubany żeby się udało jak nigdy:)

Więc dziś znów 1 dzień cyklu tylko że 1dpo:) chyba najdłuższa część cyklu!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2024, 07:44

Dropsik lubi tę wiadomość

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Poza tym kciukasy za testujące!

Ja proszę o kciuki dla mojego kociego skarba 🥺 ostatnio podupada coś na zdrowiu, z usg nic nie wychodzi, kroplówki były, bo nie był chętny zbyt do jedzenia i picia, a dziś mają przyjść wyniki krwi, które mam nadzieję podpowiedzą nam co się dzieje i co można zrobić 🥺

Ojej, kciuki za kiciusia ❤️🤞🫂 ile kotek ma lat?

KejtKa lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Trzymam kciuki za dzisiaj!! Oby pojawiły się dwie kreseczki w tym tygodniu!

Czy miałyście tak że podczas przytulanek w czasie owulacji czułyście lekki ból przy jajnikach?

Raz tak miałam i myślałam, że nici z przytulanek, bo jak mnie czasem dorwie to ruszyć się nie mogę. 😕Ale całe szczęście wtedy tylko lekko kuło.

Chmurka21 lubi tę wiadomość

• Mandzia1995 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2024, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za dobre informację! :)
    miłego dnia ❤️

Gregorka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

listopad 2023- poronienie zatrzymane 💔

Pai 1 homo
    mthfr 677 homo

luty 2024 wznowienie starań
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej! Dobrego tygodnia ❤️

Gregorka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    U mnie biało. 10dpo. Jutro jeszcze powtórzę i czekam na 🐵

@KejtKa powodzenia i zdrówka dla kotka 🐱 🤞

Oj, zdecydowanie za wcześnie 🙈

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:

Ja proszę o kciuki dla mojego kociego skarba 🥺 ostatnio podupada coś na zdrowiu, z usg nic nie wychodzi, kroplówki były, bo nie był chętny zbyt do jedzenia i picia, a dziś mają przyjść wyniki krwi, które mam nadzieję podpowiedzą nam co się dzieje i co można zrobić 🥺

Mocne kciuki dla koteła 🩷

KejtKa lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️

📆 Kalendarz wizyt
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze 6 dni do okresu i kompletnie nic nie czuję. :brzydal: lada moment powinny się zacząć dolegliwości przedokresowe, ale na razie cisza. :D

Poza tym już dwa dni treningu były i jak dobrze mi się po tym spało 😍

CoffeeDream, Prezesoowa, MummyYummy, damrade, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️

📆 Kalendarz wizyt
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog

preg.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:

Cały czas będę trzymać🤞 i myśleć o Twoim koteczku🥺❤️😘

KejtKa lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    U mnie biało. 10dpo. Jutro jeszcze powtórzę i czekam na 🐵

@KejtKa powodzenia i zdrówka dla kotka 🐱 🤞
    Mocno tule 🫂❤️

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2024, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    U mnie jeszcze 6 dni do okresu i kompletnie nic nie czuję. :brzydal: lada moment powinny się zacząć dolegliwości przedokresowe, ale na razie cisza. :D

Poza tym już dwa dni treningu były i jak dobrze mi się po tym spało 😍

Super :D i potwierdzam, ja ostatnio też śpię bez ani jednej pobudki i stwierdzam, że to wynika pewnie z aktywnych dni :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2024, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wpadłam na chwilę i luty naprawdę obfity w brzuszki, oby tak dalej, trzymam kciuki za Te Kobietki, które jeszcze nie testowały:) a za małpy i biele przytulam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2024, 08:47

Prezesoowa, Gregorka, JoKoKoJo, Speranza :), Pati2804, ultramaryna_, Izet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2024, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa kciuki za kotka, oby wyniki coś rozjaśniły.

KejtKa lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo wszystkim 🤗❤️

Ja od rana na nogach nie mogłam spać, oby słoneczko choć na chwilkę zawitało do nas 😎
    Trzymam kciuki za Wszytskie 😘⏸️
    Tule za 🤍 i 🐒
    Polrosimy o wysyp wiruskow,żeby straszyły dla wszystkich testujących i zachowalych się jeszcze na kolejny cykl 🦠☺️🤗
    Powodzonka!

I mam pytanie🧐,bo ostatnio się wybudzam przed 5,a staram się mierzyć ok 6 temperaturę, natomiast słyszałam,że powinno się mierzyć od przebudzenia. O 4:48 miałam 37,1,a o 6:10 36,85, więc różnica troch jest 🤔 czyli która temperaturę mam brać, zaznaczę,że po pomiarze byłam w toi i wróciłam z powrotem do łóżeczka 😇

JoKoKoJo, Izet lubią tę wiadomość

• tralalina Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2024, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Nospę możesz wziąć. Może warto pomyśleć na przyszłość o zbadaniu progesteronu ze względu na podbarwiony śluz.

To bym musiała od lekarza mieć skierowanie. Jeśli nie uda się zajść do tego czasu, w maju pójdę do ginekologa. Tu gdzie mieszkam nie ma możliwości badania krwi na własną rękę.

preg.png

age.png

age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A co do objawów - w 1cs to ja nawet byłam przekonana, że miałam implantację, bo wydawało mi się, że widzę kropelkę krwi na papierze 😂 w 2 też miałam objawy pomimo, że wcale się nie staraliśmy także nie wiem czemu te nasze ciała nas tak oszukują, bo ignoruję wersję, że to same się nakręcamy 🙄😂
    Ja też co miesiąc je miałam, a co lepsze mojemu mężowi tez chyba odbijało bo zaczynal gadac do mojego brzucha 🤣

Bylam właśnie na becie. Do 3 razy sztuka 😅

tralalina, Prezesoowa, MummyYummy, ellevv, CoffeeDream, damrade, Chmurka21, Dropsik, MonReve96, Speranza :), Pati2804, ultramaryna_, Mikea lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    To chyba przez tę szatańską godzinę bobo nie chciało się ujawnić 🫣
    Liczę na powtórkę :)

A co do objawów - w 1cs to ja nawet byłam przekonana, że miałam implantację, bo wydawało mi się, że widzę kropelkę krwi na papierze 😂 w 2 też miałam objawy pomimo, że wcale się nie staraliśmy także nie wiem czemu te nasze ciała nas tak oszukują, bo ignoruję wersję, że to same się nakręcamy 🙄😂

No fakt, godzina nieludzka, może kropek sobie jeszcze smacznie spał 🤭 Planuję powtórzyć w sobotę/niedzielę 🙂

Całym sercem popieram, że to organizm w staraniach takie atrakcje nam funduje! Na pewno nie nasze głowy 😅

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    U mnie 11 dpo też było biało a 13 dpo już jasna kreska, także nie wszystko jeszcze stracone. Trzymam kciuki 🤞🏼🤗

Dzięki, Kochana ♥️

A jak się miewasz? Jeśli wkurzają Cię te pytania, to daj znać, bo wiem, że czasem nie ma się ochoty na nie odpowiadać 🙂

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    No dziś już lepiej, choć trochę boli mnie ta buzia. Coś czuję, że w najbliższym czasie ciężko mi będzie patrzeć na jogurty 😅

No nie wątpię! Ja po usunięciu ósemek ratowałam się jeszcze zimnym kisielem i tubkami warzywno-owocowymi, ale też musiałam wyciskać je na łyżeczkę, bo nie byłam w stanie zrobić takiego dzióbka 🤭

‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ