X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    @MummyYummy właśnie nigdy, jedynie przy poprzednim biochemie i była to nowość, stąd tak zapamiętałam 😉 Takie rozpieranie w krzyżu.
    Ale jak widać to wszystkie objawy można sobie wsadzić… 🤷‍♀️😅😘

U Ciebie to 10 dpo, może rzeczywiście jeszcze za wcześnie. Niezmiennie trzymam kciuki ✊✊✊ Te objawy są właśnie najbardziej mylące - dużo dziewczyn przecież pisze, że sikały dla sportu, a tu proszę 🥰 My też się doczekamy ♥️💪

Kochana, a Ty dziś powtarzasz progesteron, prawda?

Chmurka21, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonReve96 wrote:
    Cześć dziewczyny. Krew na powtórkę bety oddana 😊 proszę o małe kciuki za wynik

Kciuki ✊✊✊Czekamy na wynik ♥️

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Chmurka, no powiem Ci, że ten szok i niedowierzanie, że to jednak nie ciąża, też zdarzyło mi się zaliczyć 🤭

Chmurka21 lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:
    Tulę za te niedobre biele :(

Dziewczyny z brzuszkami- czy Wy też tak rano wstajecie same z siebie? W weekend budziłam się o 7.30, a dzisiaj wstałam przed budzikiem o 7 🙈 a jestem mega śpiochem i potrafiłam spać do 11 w weekend

Marzyłam, żeby zobaczyć pik na pinku 🥹
    IMG-9745.jpg

Tak 😂😂 dokładnie!! U mnie tez pobudki o 7 😂

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo bólu jajników, to wywolalyscie je u mnie czy co? 😄 Właśnie czuje kłucie lewego, ale całe szczęście nie jest tak mocne jak to czasami bywa. Nie wiem czy też tak macie, ale mi to czasami tak promieniuje ten ból, że nie mogę się ruszyć i nawet usiąść na tyłku 😳 bo automatycznie okolice odbytu też robią się wrażliwe. Ale zwykle to max 15 min i ból ustępuje.
    I pytanie czemu boli 🤔 zawsze byłam pewna, że to moment owulacji. Natomiast temperatura i testy raczej wskazywały, że już była.
    Was boli w dniu owulki czy różnie, nawet kilka dni po?

damrade, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonReve96 wrote:
    Cześć dziewczyny. Krew na powtórkę bety oddana 😊 proszę o małe kciuki za wynik

Trzymam kciuki! 🫂

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    Ja stosowałam przy poprzednich staraniach od 5dpo przez 5dni chyba.
    I teraz też planuje o ile będę pewną owulacji

Hej,

Dzięki za odpowiedź, a mogę spytać czy był jakiś pozytywny efekt tego? Ile brałaś wtedy tabletek?

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny! Powodzenia wszystkim testującym dzisiaj :).
    A potrzebujące dziewczyny tulę i wysyłam dobrą energię w ten szary dzień :)

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Apropo bólu jajników, to wywolalyscie je u mnie czy co? 😄 Właśnie czuje kłucie lewego, ale całe szczęście nie jest tak mocne jak to czasami bywa. Nie wiem czy też tak macie, ale mi to czasami tak promieniuje ten ból, że nie mogę się ruszyć i nawet usiąść na tyłku 😳 bo automatycznie okolice odbytu też robią się wrażliwe. Ale zwykle to max 15 min i ból ustępuje.
    I pytanie czemu boli 🤔 zawsze byłam pewna, że to moment owulacji. Natomiast temperatura i testy raczej wskazywały, że już była.

W dniu owulacji u mnie ból jest taki specyficzny, rozpychający jakby coś chciało tam wyjść i w pewnym momencie jak ręką odjął przechodzi. A takie lżejsze bóle jajników to miewam przez cały cykl, nie codziennie, ale zdarzają się kilka razy na pewno :)

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

A ile dpo jesteś? Mnie najczęściej boli jeden dzień i ten ból pojawia się razem z bólem piersi, także traktuje to jako pierwszy dzień po owulacji.

No ja nie mam aż tak, że nie mogę się ruszyć, za to przy każdym kroku czuje nasilenie bólu, jakby mi jakoś kamień w brzuchu podskakiwał i uderzał w ten jajnik 🤭

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    W dniu owulacji u mnie ból jest taki specyficzny, rozpychający jakby coś chciało tam wyjść i w pewnym momencie jak ręką odjął przechodzi. A takie lżejsze bóle jajników to miewam przez cały cykl, nie codziennie, ale zdarzają się kilka razy na pewno :)

O, jakby coś chciało wyjść, to też jest dobre porównanie!

Prezesoowa, trzymam kciuki za proga ✊✊✊ Oby był wywalony w kosmos!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2024, 09:47

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Mnie tez zazwyczaj boli po. W tym miesiącu jakieś 1-2 dni za późno, ale w sumie nie monitorowalwm owu.
    Słyszałam, ze może bolec potem, bo jak pęka pęcherzyk to ten płyn się wylewa i podrażnia otrzewna - tak mi lekarz tłumaczył jak miałam torbiele, jeśli to głupota proszę mnie poprawić 😂

CoffeeDream lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    A ile dpo jesteś? Mnie najczęściej boli jeden dzień i ten ból pojawia się razem z bólem piersi, także traktuje to jako pierwszy dzień po owulacji.

No ja nie mam aż tak, że nie mogę się ruszyć, za to przy każdym kroku czuje nasilenie bólu, jakby mi jakoś kamień w brzuchu podskakiwał i uderzał w ten jajnik 🤭

Liczę, że to 3/4 dpo . W tym miesiącu tonj tak jakoś dziwnie. Nie wiem czy wiesiołek nie załagodził objawów 😄

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Mnie tez zazwyczaj boli po. W tym miesiącu jakieś 1-2 dni za późno, ale w sumie nie monitorowalwm owu.
    Słyszałam, ze może bolec potem, bo jak pęka pęcherzyk to ten płyn się wylewa i podrażnia otrzewna - tak mi lekarz tłumaczył jak miałam torbiele, jeśli to głupota proszę mnie poprawić 😂

No możliwe, dzisiaj znowu miałam skok temperatury, więc może to tym spowodowane 🙄 można gdybać i gdybać 😄

Chmurka21 lubi tę wiadomość

• koktajlowa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @tralalina A to przepraszam. Ja z tych nie ogarniających gdzie kto mieszka 🙂

@zimozielona Tak, to normalne.

@ultramaryna_ Kciuki! Jeszcze jest wcześnie. Wszystko możliwe.

@Gregorka Brać pod uwagę tą co jest zaraz po przebudzeniu. I mierzyć zawsze o tej samej porze.

@MonReve96 Kciuki 🙂

Ja pojechałam na ten monitoring. Nie pytajcie ile zapłaciłam 🫤 Na lewym 16 mm, na prawym 7 mm. Endometrium 4 mm. Czas przestać mieć nadzieję. Ciąża jak się kiedykolwiek trafi to to będzie cud.

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

💊Acard, Neoparin, Pregna

PAI homo
    ANA typ homogenny 1:640
    IBS

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.2024 wizyta - [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.2024 prenatalne - [12+5] 6,51 cm 🐭
    18.12.2024 wizyta nfz - [13+3] 7,49
    02.01.2025 wizyta
    15.01.2025 wizyta nfz
    30.01.2025 wizyta
    14.02.2025 prenatalne

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Ja pojechałam na ten monitoring. Nie pytajcie ile zapłaciłam 🫤 Na lewym 16 mm, na prawym 7 mm. Endometrium 4 mm. Czas przestać mieć nadzieję. Ciąża jak się kiedykolwiek trafi to to będzie cud.

Jejku… 🫂 wiem, że pewnie czujesz się zrezygnowana, ale nigdy nie trać nadziei. Ciąża się pojawi kochana, będziesz po raz kolejny mamusią ❤️ wierzę w to, ty też to w głębi duszy wiesz 🫂

A co do kwot- to niektórzy naprawdę sobie życzą miliony. Kiedyś myślałam, że 300 złotych za cały cykl monitorowania jest to dużo 😂😂 później się dowiedziałam w klinice niepłodności, że oni sobie życzą 200 kilka za jedną wizytę 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2024, 10:08

Speranza :), damrade lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:

Na pewno takie wiadomości nie pocieszają, ale kurcze... Tyle jest przypadków, że udaje się nawet gdy wydaje się to niemożliwe.
    Dajcie sobie na luz 🫂 Życzę Ci, żebyś niedługo zobaczyła te upragnione dwie kreski. ⏸️

• tralalina Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2024, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @koktajlowa trudno ogarnąć tyle dziewczyn 😅
    Dzisiaj nadal kolorowy śluz, była plamka starej krwi. Już nie ma takich boli podbrzusza. Test negatywny. 24/31 więc bardzo wcześnie na cokolwiek. Trzymajcie nadal kciuki. Dzisiaj będę dużo odpoczywać i mamy zaplanowaną wycieczkę do zoo. Jest super pogoda. Pozdrowienia z Salzburga!

CoffeeDream, Speranza :), Pati2804, Malinowysorbet, Dropsik, damrade lubią tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tralalina wrote:
    @koktajlowa trudno ogarnąć tyle dziewczyn 😅
    Dzisiaj nadal kolorowy śluz, była plamka starej krwi. Już nie ma takich boli podbrzusza. Test negatywny. 24/31 więc bardzo wcześnie na cokolwiek. Trzymajcie nadal kciuki. Dzisiaj będę dużo odpoczywać i mamy zaplanowaną wycieczkę do zoo. Jest super pogoda. Pozdrowienia z Salzburga!

Trzymam kciuki ✊
    Super! Wyślij nam troszkę słoneczka 😄🌞

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Dziewczyny, u mnie uno kresko - biel aż daje po oczach. Dziś 12 dpo (może być też 11 dpo, tak dla pocieszenia) 🙂 Nie jestem jakoś mocno rozczarowana, dopiero 2 cs, ale ten negatywny test to taki orzeźwiający kubeł zimnej wody w kwestii objawów 😉

Termin 🐒 mam na sobotę i dopiero wtedy planuje sikać na patyka, o ile nie przyjdzie.

@ultramaryna, trzymam kciuki ✊✊ ✊ Może Ty nam dzisiaj wysikasz pozytywne wieści ♥️🙏
    Przykro mi przytulam 🫂 😘

MummyYummy lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ