Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Olalee wrote:ta druga temperatura może być zaburzona ze względu na to, ze byłaś w toalecie ( bo po pierwszym pomiarze byłaś ) jest taka zasada, że dodaje się bądź odejmuje 0,1 stopnia za każdą godzinę tylko nie wiem, w którą stronę -chyba za godzinę wcześniej się dodaje ale to o 6 miałabys 37,2 nie wiem czy to możliwe? może pomyliłam w którą stronę działą to 0,10 może Dziewczyny pomogą
i jeszcze pytanie czy był nieprzerwany sen przynajmniej 4 godziny, a chyba najlepiej 6 o tej 4.48?
Dostałam od siostry książkę z dokładnym danymi jak mierzyć,ale ta informacje musiałam jakoś pominąć, musze poszukać książkę,bo standardowo nie wiem gdzie wtryniłam🤔 😊
@Olalee @koktajlowa dziękuję Wam za pomoc 🤗❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2024, 10:26
-
koktajlowa wrote:@tralalina A to przepraszam. Ja z tych nie ogarniających gdzie kto mieszka 🙂
@zimozielona Tak, to normalne.
@ultramaryna_ Kciuki! Jeszcze jest wcześnie. Wszystko możliwe.
@Gregorka Brać pod uwagę tą co jest zaraz po przebudzeniu. I mierzyć zawsze o tej samej porze.
@MonReve96 Kciuki 🙂
Ja pojechałam na ten monitoring. Nie pytajcie ile zapłaciłam 🫤 Na lewym 16 mm, na prawym 7 mm. Endometrium 4 mm. Czas przestać mieć nadzieję. Ciąża jak się kiedykolwiek trafi to to będzie cud.
Przytulam … hm, ale cuda się zdarzają, kiedyś była ciąża na forum z 5mm endo, chyba cerva czy ajkos tak mi sie kojarzydamrade lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
ultramaryna_ wrote:U mnie biało. 10dpo. Jutro jeszcze powtórzę i czekam na 🐵
@KejtKa powodzenia i zdrówka dla kotka 🐱 🤞ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Powiem Ci, że nawet taki delikatny refleks jak robiłam wczoraj to siedziałam 3,5h. To kompleksowa usługa była. Koloryzacja, mycie, strzyżenie i pielęgnacja 😉
Chyba nie było jeszcze owulacji bo temperatura dalej podobna I nie skoczyła do góry.. czekam dalej 🙄 -
Olalee wrote:dopytałam na Winiarach:) jeśli zawsze mierzysz temperaturę o 6, a zmierzyłaś o 5 to musisz dodać 0,10 stopnia, o godzinie 7 musiałabyś odjąć 0,10
tylko musi być ten nieprzerwany sen i stałe miejsce pomiaru, ale to na pewno wiesz -
nick nieaktualnykoktajlowa wrote:Ja pojechałam na ten monitoring. Nie pytajcie ile zapłaciłam 🫤 Na lewym 16 mm, na prawym 7 mm. Endometrium 4 mm. Czas przestać mieć nadzieję. Ciąża jak się kiedykolwiek trafi to to będzie cud.
A który jesteś dc? wybacz, mogłam przeoczyć
A jak Twoje dolegliwości? -
AnitaK wrote:Miłego dnia dziewczyny 🌞🌞🌞
U mnie dalej biało, oby 🐒 przyszła o czasie.
Kciuki za testujące 🤞🤞🤞 -
Prezesoowa wrote:Trzymam kciuki za wszystkie badania i tulę za biele :*
Chyba idzie wiosna, bo jakaś taka motywacja we mnie wstąpiła
W piątek idę na badania, ciekawe jak tam mój progesteron, jak znowu będzie ok. 3-4 to będę płakaćPrezesoowa lubi tę wiadomość
-
Ale lecicie!
Tule za biele, trzymam kciuki za kociaka i za testujące!
U mnie chyba zbliża się owu (ale zapieram się że testów nie będzie). Dziś 10dc więc jeszcze długa droga do testowania. Czyli odwieczny problem staraczki- czekanie, czekanie i jeszcze raz czekaniePati2804, Prezesoowa, KejtKa, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Pati2804 wrote:Ja też ostatnio bylam 4h u fryzjera ale ja rozjaśniam i mam dużo refleksów także ten 🙈
Chyba nie było jeszcze owulacji bo temperatura dalej podobna I nie skoczyła do góry.. czekam dalej 🙄
Może jutro zauważysz wzrost. U mnie dziś już się podniosła po domniemanych 3/4 dniach.Pati2804 lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Może jutro zauważysz wzrost. U mnie dziś już się podniosła po domniemanych 3/4 dniach.
Bo temp wzrasta po owu czy w dniu owu ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2024, 10:41
-
koktajlowa wrote:@tralalina A to przepraszam. Ja z tych nie ogarniających gdzie kto mieszka 🙂
@zimozielona Tak, to normalne.
@ultramaryna_ Kciuki! Jeszcze jest wcześnie. Wszystko możliwe.
@Gregorka Brać pod uwagę tą co jest zaraz po przebudzeniu. I mierzyć zawsze o tej samej porze.
@MonReve96 Kciuki 🙂
Ja pojechałam na ten monitoring. Nie pytajcie ile zapłaciłam 🫤 Na lewym 16 mm, na prawym 7 mm. Endometrium 4 mm. Czas przestać mieć nadzieję. Ciąża jak się kiedykolwiek trafi to to będzie cud.
Cuda też się zdarzają. Udało się raz, to uda i drugi. Trzymam mocno kciuki!ultramaryna_ lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Mam dziś taka rozkmine, ze do owulacji jeszcze jakoś się trzymam 😂 w sensie mam lepszy humor, jakaś jestem pełna nadziei, jak widzę objawy, ze owulacja ma szanse wystąpić to jestem taka podekscytowana, ze jednak coś idzie po mojej myśli 😂
Druga cześć cyklu to już jest dla mnie mordęga. Zaczyna się pms, dół, cera mi się psuje, objawy dziwne, które zawsze zwiastują @, ale oczywiście muszę się łudzić, ze to co innego. Ech…elektro96, Dropsik, Chochlik12, Speranza :), Marzycielka, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Chyba przestałam ogarniac moje objawy.. ból mnie delikatnie podbrzusze i plecy od 2/3 dni na dole non wczoraj czułam jajnik a to zawsze była oznaka owulacji 🙄 niech to szl.. ten cykl jest całkiem inny jeśli chodzi o objawy i teorie 😅
Czyli niestety nie będę testować 29.02 a pewnie w marcu 😅
No i kupilam jeszcze owulaki z facelle, dziś będę robić dalej bo ten dzis z rana to na pewno nie pikWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2024, 10:46
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Mam nadzieję że jutro nie będzie owu tylko pojutrze bo dzisiaj nie damy rady działać 😅 tak źle I tak niedobrze..🙈
Bo temp wzrasta po owu czy w dniu owu ?
Temperatura wzrasta w dniu owulacji i utrzymuje się na wyższym poziomie aż do @. No chyba, że coś jest na rzeczy to w teorii powinna być wyższa cały czas 😁Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Chyba przestałam ogarniac moje objawy.. ból mnie delikatnie podbrzusze i plecy od 2/3 dni na dole non wczoraj czułam jajnik a to zawsze była oznaka owulacji 🙄 niech to szl.. ten cykl jest całkiem inny jeśli chodzi o objawy i teorie 😅
Czyli niestety nie będę testować 29.02 a pewnie w marcu 😅
No i kupilam jeszcze owulaki z facelle, dziś będę robić dalej bo ten dzis z rana to na pewno nie pik
Skoro dziś z rana to nie pik, a wczoraj był widoczny to raczej już jest po owulce 😉 u Ciebie akurat było wyraźnie widać. -
CoffeeDream wrote:Skoro dziś z rana to nie pik, a wczoraj był widoczny to raczej już jest po owulce 😉 u Ciebie akurat było wyraźnie widać.
-
Pati2804 wrote:Ale temperatura nie wzrosła.. możecie podejrzeć wykres . Może te owulaki z testeo były fałszywie pozytywne ?
Hmm.. wg wykresu to bym powiedziała, że owulacja była w 11dc. Kolejni był delikatny spadek i teraz ładnie rośnie. Podobnie jak u mnie. Ale może niech wypowie się ktoś kto umie lepiej w owulaki 😁 -
@tralalina Miłej wycieczki. Trzymam kciuki nadal 🙂
@Chmurka21 Teoretycznie tak. Endometrium może urosnąć jeszcze. Większym zmartwieniem jest to, że pechęrzyk znowu rośnie po lewej stronie i to raczej ten się przygotowuje do owulacji. Nie mam tam jajowodu. Ponoć nie da się pobudzić drugiego do pracy. Zasugerowano, że w takich przypadkach pozostaje invitro 😏
@Prezesoowa 14 dc. Cykle z tych dłuższych. Główny problem opisałam wyżej. Dolegliwości się uspokoiły na te chwilę. Ale udało mi się wizytę do gastrologa w Katowicach ustalić i liczę, że on mi wskaże odpowiednią drogę co badać i gdzie szukać.tralalina lubi tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Pregna
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 wizyta - [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne - [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 wizyta nfz - [13+3] 7,49
02.01.2025 wizyta
15.01.2025 wizyta nfz
30.01.2025 wizyta
14.02.2025 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙