Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati2804 wrote:Chyba przestałam ogarniac moje objawy.. ból mnie delikatnie podbrzusze i plecy od 2/3 dni na dole non wczoraj czułam jajnik a to zawsze była oznaka owulacji 🙄 niech to szl.. ten cykl jest całkiem inny jeśli chodzi o objawy i teorie 😅
Czyli niestety nie będę testować 29.02 a pewnie w marcu 😅
No i kupilam jeszcze owulaki z facelle, dziś będę robić dalej bo ten dzis z rana to na pewno nie pik
Mi się wydaje ze owulka wczoraj/dzisiaj. Jeśli wczoraj był pozytywny, to teoretycznie potem nie jest zalecane robienie owulakow, bo właśnie wychodzą krzaki.
Ja obstawiam 15/16dc. Tamten jednorazowy wzrost to na moje oko błąd pomiaru.
Kiedy masz zAzwyczaj owulacje?Pati2804 lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
CoffeeDream wrote:Hmm.. wg wykresu to bym powiedziała, że owulacja była w 11dc. Kolejni był delikatny spadek i teraz ładnie rośnie. Podobnie jak u mnie. Ale może niech wypowie się ktoś kto umie lepiej w owulaki 😁
-
koktajlowa wrote:@tralalina Miłej wycieczki. Trzymam kciuki nadal 🙂
@Chmurka21 Teoretycznie tak. Endometrium może urosnąć jeszcze. Większym zmartwieniem jest to, że pechęrzyk znowu rośnie po lewej stronie i to raczej ten się przygotowuje do owulacji. Nie mam tam jajowodu. Ponoć nie da się pobudzić drugiego do pracy. Zasugerowano, że w takich przypadkach pozostaje invitro 😏
@Prezesoowa 14 dc. Cykle z tych dłuższych. Główny problem opisałam wyżej. Dolegliwości się uspokoiły na te chwilę. Ale udało mi się wizytę do gastrologa w Katowicach ustalić i liczę, że on mi wskaże odpowiednią drogę co badać i gdzie szukać.
Przytulam raz jeszcze
Kiedyś coś jeszcze na forum czytałam, ze nawet jak ktoś miał niedrożny lewy jajowod; to prawy przechwycił te komórkę; wiec może i przy braku jest taka mozliwosc? Ale pewnie sama wiesz lepiej, jakie są możliwości
Ech, to wszystko takie trudnedamrade, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Chmurka21 wrote:Mi się wydaje ze owulka wczoraj/dzisiaj. Jeśli wczoraj był pozytywny, to teoretycznie potem nie jest zalecane robienie owulakow, bo właśnie wychodzą krzaki.
Ja obstawiam 15/16dc. Tamten jednorazowy wzrost to na moje oko błąd pomiaru.
Kiedy masz zAzwyczaj owulacje?Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
Jeżeli nam nie będzie wychodziło to w 3cs też chyba zacznę mierzyć temperaturę. Z ciekawości chociażby jak to u mnie wygląda.
Co ciekawe miałam próby mierzenia na poradnię małżeńską, ale tam takie kwiatki wychodziły, że pielęgniarz, który to prowadził powiedział, że na spokojnie. najpierw trzeba się nauczyć, to nic złego, że od razu się nie umie w te wykresy.Pati2804, CoffeeDream, Chmurka21, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
Mam pewną rozkmine 🤪 na forum jestem od stycznie i zdążyłam zauważyć, że tu jest taka masa wiedzy i przydatnych informacji. Witaminy, cykle, badania no wszystko co do dnia a czasami I do godziny. Gdyby dalo się wykorzystać do tego sztuczna inteligencję, żeby przeanalizowala wszystkie te dane i znalazła złoty środek, to myślę że zachodzenie w ciążę i jej prawidłowy rozwój to byłby pikuś 😅
CoffeeDream, Pati2804, Chmurka21, Suzie, notsobadd, elektro96, Dropsik, Chochlik12, Speranza :), Zaczarowan, damrade, ultramaryna_, MummyYummy, Izet lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Pati2804 wrote:Ty też prowadzisz wykres ? 🙂 Twoja teoria jest lepsza z owulacja u mnie w 11 dc 😅 😁😘 ale na innych wykresach tak ładnie widać jak wzrasta temperatura a u mnie tak słabo 😜
No tylko tak jak Chmurka napisała, to 15dc miałaś ładny ten pik i raczej bym celowała w te okolice.
Tak, prowadzę, ale od 6dc, bo termometr zamówiłam za późno 😄 czyli wychodzi, że zaczęłam mierzyć po @.Pati2804, Chmurka21 lubią tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Mam pewną rozkmine 🤪 na forum jestem od stycznie i zdążyłam zauważyć, że tu jest taka masa wiedzy i przydatnych informacji. Witaminy, cykle, badania no wszystko co do dnia a czasami I do godziny. Gdyby dalo się wykorzystać do tego sztuczna inteligencję, żeby przeanalizowala wszystkie te dane i znalazła złoty środek, to myślę że zachodzenie w ciążę i jej prawidłowy rozwój to byłby pikuś 😅
Podobno apka Flo powstała przy pomocy AI 🤔 -
nick nieaktualnykoktajlowa wrote:@tralalina Miłej wycieczki. Trzymam kciuki nadal 🙂
@Chmurka21 Teoretycznie tak. Endometrium może urosnąć jeszcze. Większym zmartwieniem jest to, że pechęrzyk znowu rośnie po lewej stronie i to raczej ten się przygotowuje do owulacji. Nie mam tam jajowodu. Ponoć nie da się pobudzić drugiego do pracy. Zasugerowano, że w takich przypadkach pozostaje invitro 😏
@Prezesoowa 14 dc. Cykle z tych dłuższych. Główny problem opisałam wyżej. Dolegliwości się uspokoiły na te chwilę. Ale udało mi się wizytę do gastrologa w Katowicach ustalić i liczę, że on mi wskaże odpowiednią drogę co badać i gdzie szukać.
Zdrowy jajowód może przechwycić komórkę jajową z drugiego jajnika na forum jest masa takich historii, życzę Ci, żeby i u Ciebie tak byłoCoffeeDream, damrade, Chmurka21, Izet lubią tę wiadomość
-
Chmurka21 wrote:Mam dziś taka rozkmine, ze do owulacji jeszcze jakoś się trzymam 😂 w sensie mam lepszy humor, jakaś jestem pełna nadziei, jak widzę objawy, ze owulacja ma szanse wystąpić to jestem taka podekscytowana, ze jednak coś idzie po mojej myśli 😂
Druga cześć cyklu to już jest dla mnie mordęga. Zaczyna się pms, dół, cera mi się psuje, objawy dziwne, które zawsze zwiastują @, ale oczywiście muszę się łudzić, ze to co innego. Ech…
Kochana jakbyś opisywała mnie 🤣Zaczarowan, damrade, Chmurka21 lubią tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Cześć dziewczyny 🤍 miłego dnia Wam wszystkim!
Ja praktycznie zaczynam dzisiaj dzień, jakoś średnio mi praca wychodzi - a Home Office nie pomaga 😂😂
Mój cykl dzisiaj wszedł w 40 dzień 🥲 nigdy nie czekałam tak bardzo na… 🐒 brzuch pobolewa, ale już z tydzień i nic to nie przynosi… wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam kolejny test, biało 😂 niby wiedziałam, że tak będzie, ale to zawieszenie strasznie mnie męczy już…12 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS w odwrocie!
🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
✖️Morfologia: 2%
✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
✖️HBA: 43%
Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Zaczarowan wrote:Dziewczynki, co dziisaj serwujecie na obiad?
Lubię to pytanie 😂 u mnie dzisiaj wątróbka, czas na porcję żelaza 😂Zaczarowan, damrade, elektro96, Izet lubią tę wiadomość
12 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS w odwrocie!
🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
✖️Morfologia: 2%
✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
✖️HBA: 43%
Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Marzycielka wrote:Kochana jakbyś opisywała mnie 🤣
Chmurka21, Dropsik lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
CoffeeDream, ultramaryna_, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
nick nieaktualny
-
CoffeeDream, Zaczarowan, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Ja mam catering dietetyczny, jakiś gulasz z indyka z kasza. Ale coś dziś wyjątkowo głodna jestem, wiec chyba Zaraz zjem 😂
Zaczarowan, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Chmurka21, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺