Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam progesteron. 10dpo - 9,3. Masakra.
Lekarz się do mnie nie odezwał od wczoraj. Już łapią mnie nerwy.Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
🩺 13.01.
-
CoffeeDream wrote:A miał sam się odezwać? Może przypomnij się, wiesz jak to bywa... Często wylecieć z głowy może.Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
🩺 13.01.
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:A jakie lubicie najbardziej? 🙂
Ja ruskie, mąż ze szpinakiem.
Ale jak robimy sami to najczęściej z dynią i mascarpone 😍Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
nick nieaktualnyultramaryna_ wrote:Mam progesteron. 10dpo - 9,3. Masakra.
Lekarz się do mnie nie odezwał od wczoraj. Już łapią mnie nerwy.
A może czeka na komplet, czyli całą 3?
Swoją drogą, nie wydaje mi się, że on jakoś bardzo spada :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2024, 13:55
Kasia111, Chmurka21 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, ja to jestem dziwna, wiem... Ale już pisze jakie mam obawy i o co mi chodzi, bo już przeszukałem cały internet i nic znaleźć nie mogę 🙈
Otóż, wczoraj, jak pisałam muszę powtórzyć cytologię ze względu na nieczytelny wymaz i liczne komórki zapalne. Ja osobiście nie czuję żadnych objawów, a gin przepisał mi globulki, gdzie ja obawiam się jak to może wpłynąć na nasze starania. Wiem, że lepiej dla mnie i ewentualnie dla potencjalnej ciąży, żebym nie miała stanu zapalnego, ale czy to możliwe, że ja nic nie odczuwam i coś tam jest? Miała może któraś z Was podobną sytuację? Zakupiłam już ten lek (3dniowa kuracja), ale no czekam, bo mam te obawy 😩
Edit: zaznaczę, że na poprzedniej cytologii również były jakieś stany zapalne, ale przez to, że nie miałam objawów to gin nic mi nie przepisywał, bo i cytologia wyszła czytelna.
Ja też mam podejście, że biorę leki jak już naprawdę muszę, dlatego mam takie obawy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2024, 14:02
-
Prezesoowa wrote:Oo takich nie jadłam, wrzucisz przepis?
Pewnie, potem wrzucę, ale jakbym nie wrzuciła to mnie ścigaj. 🤣Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
CoffeeDream wrote:Dziewczyny, ja to jestem dziwna, wiem... Ale już pisze jakie mam obawy i o co mi chodzi, bo już przeszukałem cały internet i nic znaleźć nie mogę 🙈
Otóż, wczoraj, jak pisałam muszę powtórzyć cytologię ze względu na nieczytelny wymaz i liczne komórki zapalne. Ja osobiście nie czuję żadnych objawów, a gin przepisał mi globulki, gdzie ja obawiam się jak to może wpłynąć na nasze starania. Wiem, że lepiej dla mnie i ewentualnie dla potencjalnej ciąży, żebym nie miała stanu zapalnego, ale czy to możliwe, że ja nic nie odczuwam i coś tam jest? Miała może któraś z Was podobną sytuację? Zakupiłam już ten lek (3dniowa kuracja), ale no czekam, bo mam te obawy 😩
Jest to możliwe. U mnie kiedyś w cytologii też wyszło coś nie tak (a byłam w połowie cyklu) i dostałam globulki dopochwowe. Po 2-3 miesiącach poszłam na kontrolę i cytologię, i już wszystko było ok. I też nie czułam żadnych objawów, że w ogóle coś mi jest. Później ta sytuacja się nigdy nie powtórzyła.CoffeeDream, Chmurka21 lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
Suzie wrote:Jest to możliwe. U mnie kiedyś w cytologii też wyszło coś nie tak (a byłam w połowie cyklu) i dostałam globulki dopochwowe. Po 2-3 miesiącach poszłam na kontrolę i cytologię, i już wszystko było ok. I też nie czułam żadnych objawów, że w ogóle coś mi jest. Później ta sytuacja się nigdy nie powtórzyła.
Ok, dziękuję za odpowiedź 🌸czyli jednak nie zawsze to musi wiązać się z odczuwalnymi objawami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2024, 14:05
Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Dziewczyny, ja to jestem dziwna, wiem... Ale już pisze jakie mam obawy i o co mi chodzi, bo już przeszukałem cały internet i nic znaleźć nie mogę 🙈
Edit: zaznaczę, że na poprzedniej cytologii również były jakieś stany zapalne, ale przez to, że nie miałam objawów to gin nic mi nie przepisywał, bo i cytologia wyszła czytelna.
Ja też mam podejście, że biorę leki jak już naprawdę muszę, dlatego mam takie obawy.
Ja byłam u gin 29.01 i powiedział że mam stan zapalny ,dał mi pimafucin 3 globulki. Nie miałam żadnych objawów infekcji więc byłam w szoku ale wzięłam,a 8.02 zrobiłam test i byly dwie mocne kreski na teście.CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość
02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
Karos31 wrote:Ja byłam u gin 29.01 i powiedział że mam stan zapalny ,dał mi pimafucin 3 globulki. Nie miałam żadnych objawów infekcji więc byłam w szoku ale wzięłam,a 8.02 zrobiłam test i byly dwie mocne kreski na teście.
Widzę, że Pimafucin ma w ulotce, że możliwy do stosowania w ciąży, jeśli lekarz zalecił. Ja natomiast dostałam Clindavag, którego nie zaleca się stosować w I trymestrze. Stad moje obawy 😩 -
Beta nr.3 : 198 mIU/ml.
Nie rosnie jakos super szybko ale w normie, mogę odetchnąć 🤭MonReve96, notsobadd, Prezesoowa, MummyYummy, Lola93, Chmurka21, CoffeeDream, elektro96, Zaczarowan, ultramaryna_, Pati2804, Speranza :), Kasia111, damrade, Gregorka, KejtKa, koktajlowa, Olaura, Dropsik, ellevv, Sikoreczkaaa, AnitaK, Mikea lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Speranza :) wrote:Hej,
Dzięki za odpowiedź, a mogę spytać czy był jakiś pozytywny efekt tego? Ile brałaś wtedy tabletek?
Monokoncentrat brałam w dawce jak na opakowaniu, to chyba były 4 tabletki dziennie przed 5dni od 5dpo.
A to co piszesz bromelain przeważnie jest 1 tabletka ale może są po prostu mocniejsze bo to też bromelina więc nie wiem czym się różni dokładnie.
Na forach przeważnie piszą o monokoncentracie z ananasa więc ja wtedy to kupiłam
A czy zadziałało?
W cyklu w którym zaszłam w ciążę brałam (ale w poprzednich wydaje mi się że też więc pewnie nie miało to jakiegoś wyjątkowego wpływu ale może pomogło dlatego mam zamiar to powtórzyć).
-
Ja też mam podejście, że biorę leki jak już naprawdę muszę, dlatego mam takie obawy.
Coffee, nie wiem, jak przy tym leku, ale ja mam tendencje do infekcji w ciąży i w obu ciążach co chwilę miałam przeróżne globulki, w tym w I trymestrze. Dodam, że prowadziłam je u dwóch innych lekarzy, którzy mieli to samo zdanie - infekcja jest bardziej niebezpieczna dla maluszka.
W drugiej ciąży miałam przed samym porodem i mimo tego, że próba SN zakończyła się CC, to w karcie mam: "poród powikłany infekcją matki" czy coś w tym stylu. Mogę sprawdzić, jeśli kogoś to mocno interesuje, ale nie dał sobie głowy, że to nie jest dupochron ze strony lekarzy, bo jednak przy tym porodzie sporo się działo 🙄
Ja też staram się unikać leków, biorę wtedy, kiedy muszę. A lekarz wspominał coś o powtórzeniu cytologii? Chociaż jak w poprzedniej cytologii też coś wyszło, to chyba warto przeleczyć. Jak masz wątpliwości co do stosowania tego leku w kontekście starań/ciąży, to może poproś ginekologa o zmianę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2024, 14:22
CoffeeDream lubi tę wiadomość