Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Speranza :) wrote:Ja też nadal czekam. Nie wiem co się tak ociągają... Już sobie oczywiście najgorsze wizje kreślę - oczywiście tej ferrytyny. Nigdy nie badałam, podrobów nie znoszę i nigdy nie jem, a z burakami też słabo... Oj coś czuję, że będzie słabo
Speranza :) lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Prezesoowa wrote:Najlepiej nie w trakcie miesiączkimięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Zbuntowana wrote:Możesz popróbować mięso czerwone jeść z kiszona kapusta witamina C i produkty z żelazem lepiej się przyswajają... mize ogórek kiszonych... coś lubisz z tego?
Z tego co wymieniłaś, to lubię wszystko Chyba zaczynam się robić głodna ..."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
notsobadd wrote:Ja trochę zwlekam nawet nie tyle co ze względu na strach przed bólem, co na możliwość powikłań po badaniu. Dam sobie jeszcze 3-4 cykle Musiałaś brać zwolnienie z pracy po badaniu?
Po samym badaniu nie. To był tylko jeden dzień nieobecności w pracy na to badanie. Nasępnego dnia już było ok i byłam w pracy. O powikłaniach nawet nie myślałam. Cel był ważniejszy, a wiedziałam, że drożnośc jest mega ważna.notsobadd lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
notsobadd wrote:Ja trochę zwlekam nawet nie tyle co ze względu na strach przed bólem, co na możliwość powikłań po badaniu. Dam sobie jeszcze 3-4 cykle Musiałaś brać zwolnienie z pracy po badaniu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 11:58
notsobadd lubi tę wiadomość
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Zaczęłam czytać o nadmiarze żelaza i powiem Wam, że zmęczenie i trudności w wysypianiu towarzyszą mi chyba od lat 🙄 Zawsze śmieje się do męża, że mogłabym spać za pieniądze.
A tymczasem może właśnie to jest przyczyną… może uda się coś z tym zrobić 😊 Myślałam, że taka po prostu jestem.Prezesoowa, Gregorka, Pati2804, NiedoszlaWielodzietna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Speranza :) wrote:Po samym badaniu nie. To był tylko jeden dzień nieobecności w pracy na to badanie. Nasępnego dnia już było ok i byłam w pracy. O powikłaniach nawet nie myślałam. Cel był ważniejszy, a wiedziałam, że drożnośc jest mega ważna.
A robiłaś prywatnie w jakiejś klinice czy w szpitalu na NFZ?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Speranza :) wrote:Z tego co wymieniłaś, to lubię wszystko Chyba zaczynam się robić głodna ...
Kiszka ... wątrobianka... podroby ...czerwone mięcho..buraczki kiszonki ... Wit c pozwala lepiej przyswoić żelazo... poczytaj jeszcze czy nie sok z gragata... jeśli lubisz... a jak coś to pytaj to podpowiem co bedec wiedziec...Speranza :) lubi tę wiadomość
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Laski, apropo ostatnich spekulacji o terminach porodu i w ogóle wyznaczaniu sobie deadline, to znalazłam fajny podcast właśnie z Akademii Płodności. Może niektóre z Was go słuchały 😁 "Pozytywny test ciążowy na urodziny męża".
Co do tytułu to przy pierwszym cyklu starań u mnie tak miało być 🙄Prezesoowa, ultramaryna_, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:A robiłaś prywatnie w jakiejś klinice czy w szpitalu na NFZ?
Raz robiłam prywatnie - sono HSG, a raz na NFZ w szpitalu (HSG). W obu przypadkach wypuścili mnie kilka godzin po badaniu.
Mam już część wyników:
Ferrytyna 13,94 ng/ml - co sądzicie?? chyba malutko...
Żelazo - 135 ug/dl"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Raz robiłam prywatnie - sono HSG, a raz na NFZ w szpitalu (HSG). W obu przypadkach wypuścili mnie kilka godzin po badaniu.
Mam już część wyników:
Żelazo - 135 ug/dl
Tak, ferrytyna do poprawy 😉
Edit: dziewczyny tu wspominały, że chyba takie minimum to 50 jak się nie mylę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 12:02
damrade lubi tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Zaczęłam czytać o nadmiarze żelaza i powiem Wam, że zmęczenie i trudności w wysypianiu towarzyszą mi chyba od lat 🙄 Zawsze śmieje się do męża, że mogłabym spać za pieniądze.
A tymczasem może właśnie to jest przyczyną… może uda się coś z tym zrobić 😊 Myślałam, że taka po prostu jestem.
to wtedy robi się badanie genetyczne... mało który lekarz potrafi się poznać na chorobie tej bo rzadka jest hak jesteś z Gdańska to tam jest fachowiec a jeśli z Wielkopolski tak ja to niestety ...
Zmęczenie też może być przy niedoczynności tarczycymięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Speranza :) wrote:Raz robiłam prywatnie - sono HSG, a raz na NFZ w szpitalu (HSG). W obu przypadkach wypuścili mnie kilka godzin po badaniu.
Mam już część wyników:
Żelazo - 135 ug/dl
Mówi się, że Ferrytyna conajmniej tyle ile ważymy, gdzieś też tutaj ktoś tak potwierdzał i tak zapamiętałamSperanza :), Prezesoowa, CoffeeDream, AnitaK, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
elektro96 wrote:Zaczęłam czytać o nadmiarze żelaza i powiem Wam, że zmęczenie i trudności w wysypianiu towarzyszą mi chyba od lat 🙄 Zawsze śmieje się do męża, że mogłabym spać za pieniądze.
A tymczasem może właśnie to jest przyczyną… może uda się coś z tym zrobić 😊 Myślałam, że taka po prostu jestem.
Zgodnie z pierwszą zasadą NFZ - "taka Twoja uroda"?CoffeeDream, elektro96, damrade, Pati2804, ultramaryna_, Zbuntowana lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Mam już część wyników:
Żelazo - 135 ug/dl
Ferrytyna do poprawy 50-70 to takie minimum, a optymalnie powinno być 1ng - 1kg masy ciała jak napisała @notsobaddnotsobadd, Gregorka lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Zgodnie z pierwszą zasadą NFZ - "taka Twoja uroda"?
Pani tak maPrezesoowa, Gregorka, Pati2804, ultramaryna_, Zbuntowana lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Czy te ferrytynę da się jakoś szybko uzupełnić? Po pracy polecę po ten zakwas z buraka"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
-
Prezesoowa wrote:Zgodnie z pierwszą zasadą NFZ - "taka Twoja uroda"?
Speranza :), Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Odwieczne pytanie - ma być szybko czy dobrze?Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"