Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Speranza :) wrote:Odwieczne pytanie - ma być szybko czy dobrze?
I ulubione pytanie mojego męża - ma być tanio czy dobrze?elektro96, Speranza :), notsobadd, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Rozmawiałam dziś z dwiema koleżankami, które rodziły w 2023 roku i obie miały anemię w ciąży. Nawet nie słyszały o czymś takim jak ferrytyna, bo żaden lekarz im nie powiedział i oczywiście ja wyszłam na jakiegoś szamana
To jest też tak że ja miałam naprawdę dobrego endo i internistę, często się badałam i miałam różne przejścia zdrowotne.. i żodyn nie podpowiedział żeby badać ferrytyne!! Tylko jak na tiktoku usłyszałam co to w ogóle jest i na ile ważne dla nas kobiet - poprosiłam o skierowanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 12:48
elektro96, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Prezesoowa - to jest ten preparat, o którym pisałaś - FLORADIX ŻELAZO I WITAMINY 500 ml ?
Dieta dietą, ale jakiś suplement polepszający sprawę też by się przydał"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Prezesoowa - to jest ten preparat, o którym pisałaś - FLORADIX ŻELAZO I WITAMINY 500 ml ?
Dieta dietą, ale jakiś suplement polepszający sprawę też by się przydał
To nie ja pisałam tylko @GregorkaWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:To nie ja pisałam tylko @Gregorka
Aaaaaa, to przepraszam"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
damrade wrote:Ja o ferrytynie dowiedziałam z…. Tiktoka…
To jest też tak że ja miałam naprawdę dobrego endo, często się badałam i miałam różne przejścia zdrowotne.. i żodyn nie podpowiedział żeby badać ferrytyne!! Tylko jak na tiktoku usłyszałam co to w ogóle jest i na ile ważne dla nas kobiet - poprosiłam o skierowanie.
A masz już wyniki?
U mnie coś dziś diagnostyka daje dupy, pewnie wrzucą jak wyjdę z pracySperanza :) lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:A masz już wyniki?
U mnie coś dziś diagnostyka daje dupy, pewnie wrzucą jak wyjdę z pracy
ale nie mam na razie wyników 🥲Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 12:52
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
Cześć dziewczyny 🥰 nie udzielam się tu za dużo, ale tak jak ostatnio wspominałam, czasem o coś zapytam i ciagle Was czytam.
Super ze tyle z Was ujrzało tę dwie kreski 😍 Resztę ściskam i łącze się w bólu.
Chciałam Was zapytać, czy też tak macie, że czujecie że znów w tym cyklu nici .. a jednak do ostatniego dnia macie nadzieję że jednak się udało? Ja nie umiem zluzować.. straszne to jest 🙄 jak sobie z tym radzić?ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
Już mam wyniki, jakaś nowa technologia i nowe normy, wcześniej faza lutealna to było 1,83 do 23,9 ng/ml około, a teraz zakres nowy i węższy:
Ale bardzo się cieszę że w normie.
Za 2-3 mc będę robić szczegółowo resztę, w tym moją nieszczęsną witaminę D, teraz zażywam nowy lek na receptę więc niech rośnie ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 14:45
elektro96, Gregorka, Prezesoowa, Pati2804, Mikea, ultramaryna_, Izet lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
Ola28.28 wrote:Cześć dziewczyny 🥰 nie udzielam się tu za dużo, ale tak jak ostatnio wspominałam, czasem o coś zapytam i ciagle Was czytam.
Chciałam Was zapytać, czy też tak macie, że czujecie że znów w tym cyklu nici .. a jednak do ostatniego dnia macie nadzieję że jednak się udało? Ja nie umiem zluzować.. straszne to jest 🙄 jak sobie z tym radzić?
Jaaasne... U mnie też od wczoraj pojawiła się obawa, że znowu nie... Nie wiem, kiedy dokładnie była owulacja 🙈 Dlatego raczej nie będę spieszyć się z testem. Nie wiem, boję się tej bieli.Ola28.28, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
Ola28.28 wrote:Cześć dziewczyny 🥰 nie udzielam się tu za dużo, ale tak jak ostatnio wspominałam, czasem o coś zapytam i ciagle Was czytam.
Chciałam Was zapytać, czy też tak macie, że czujecie że znów w tym cyklu nici .. a jednak do ostatniego dnia macie nadzieję że jednak się udało? Ja nie umiem zluzować.. straszne to jest 🙄 jak sobie z tym radzić?
No a nadzieja - ona zawsze będzie. Są tu staraczki z wieloletnim stażem, które już sobie odpuścili i nie wierzą że się uda, nie testują, nie nakręcają sie jak my co miesiąc, ale nadzieja nadal jest i małe rozczarowanie jak się nie udaje.Ola28.28 lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
Zrobiłam dzisiaj kolejną powtórkę bety - 890.85. Ufff. Teraz tylko czekać na wizytę. Dopiero 11.03 udało mi się złapać termin u mojej gin ale to będzie akurat 6+4 więc chyba okej.
Kasia111, damrade, Prezesoowa, Suzie, AnitaK, CoffeeDream, Dropsik, elektro96, notsobadd, Anka32, Alesiamum, KejtKa, Pati2804, Mikea, Sikoreczkaaa, Karos31, MummyYummy, ultramaryna_, Izet lubią tę wiadomość
-
AnitaK wrote:Przyszła 🐒
AnitaK lubi tę wiadomość
-
Ach trochę mi lżej, wiedząc że nie tylko ja tak mam..
My staramy się w zasadzie od sierpnia 2023. Ale tak na poważnie to od grudnia, bo zaczęłam mierzyć temperture i obserwować cykl. Wcześniej nie miałam o tym bladego pojęcia.. Że mną niby wszystko okej, jestem przebada wzdłuż i wszerz 😅 miałam lekki podwyższona prolaktynę ale to chyba dlatego że mam hipoglikemie reaktywna i nie trzymałam diety. Póki co wszystko jest ok. Problem bardziej w moim mężu.. był kulturystą i brał takie specyfiki, że pewnie jeszcze trochę potrwa zanim jego parametry się poprawia. W marcu idzie skontrolować 😊 No chyba że pojawi się jakieś małe ziarenko nadziei ☘️❤️ -
Ja mam tak, że w czasie okresu płodnego byłam pewna, ze się udało, a teraz już mam wrażenie, że nie pykło i czekam na okres.Ola28.28, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
AnitaK, tulę 🫂🫂🫂
MonReve96, gratulacje i myślę że jeśli nic nie niepokoi to wizyta do 8 tygodnia jest ok ❤️❤️MonReve96, AnitaK lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
Mam większą część badań i oczywiście dopatrywałam się problemów nie tam gdzie trzeba.
Ferrytyna 99,82 ng/ml (4,63-204)
Witamina D - 41,60 ng/ml
Progesteron - 10,22 ng/ ml
Estradiol 97,00 pg/ml
Witaminę D muszę podciągnąć, choć spodziewałam się gorszego wyniku. Najbardziej boli mnie ten niski estradiol podejrzewałam u siebie dominację estrogenową, a tu mam za niski poziom estradiolu, który powinien być min 120, a ogólnie to ok 150...
Progesteron nie jest szaleńczo wysoki, ale w grudniu miałam 3,50 przy potwierdzonej owulacji, więc może to świadczyć, ze moja suplementacja działa powolutku i jakość tych owulek się poprawia.
Mam nadzieję i tak będę sobie wmawiać, że ten estradiol to przez IO, które wymaga ode mnie jeszcze trochę pracy no i przez niski progesteron. Co prawda stosunek proga do estradiolu mam prawie idealny, bo powinien być 1:10 i uznam to za dobrą kartę
Czekam jeszcze na wit. B12 i d-dimery. D-dimery będą jutro wieczorem najwcześniejdamrade, notsobadd, Dropsik, Anka32, AnitaK, elektro96, Pati2804, Gregorka, MummyYummy, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".