X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa, wow, jaka ferrytyna 😳

Prezesoowa, damrade, AnitaK, elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

• damrade Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mam większą część badań i oczywiście dopatrywałam się problemów nie tam gdzie trzeba.

Ferrytyna 99,82 ng/ml (4,63-204)

Witamina D - 41,60 ng/ml

Progesteron - 10,22 ng/ ml

Estradiol 97,00 pg/ml

Witaminę D muszę podciągnąć, choć spodziewałam się gorszego wyniku. Najbardziej boli mnie ten niski estradiol :( podejrzewałam u siebie dominację estrogenową, a tu mam za niski poziom estradiolu, który powinien być min 120, a ogólnie to ok 150...
    Progesteron nie jest szaleńczo wysoki, ale w grudniu miałam 3,50 przy potwierdzonej owulacji, więc może to świadczyć, ze moja suplementacja działa powolutku i jakość tych owulek się poprawia.

Mam nadzieję i tak będę sobie wmawiać, że ten estradiol to przez IO, które wymaga ode mnie jeszcze trochę pracy no i przez niski progesteron. Co prawda stosunek proga do estradiolu mam prawie idealny, bo powinien być 1:10 i uznam to za dobrą kartę :P

Czekam jeszcze na wit. B12 i d-dimery. D-dimery będą jutro wieczorem najwcześniej :)
    Jak masz też te nowe normy co ja, to twój prog jest całkiem zacny również ❤️

Ale ta ferrytyna mega!!!😍😍

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mam większą część badań i oczywiście dopatrywałam się problemów nie tam gdzie trzeba.

Ferrytyna 99,82 ng/ml (4,63-204)

Witamina D - 41,60 ng/ml

Progesteron - 10,22 ng/ ml

Estradiol 97,00 pg/ml

Witaminę D muszę podciągnąć, choć spodziewałam się gorszego wyniku. Najbardziej boli mnie ten niski estradiol :( podejrzewałam u siebie dominację estrogenową, a tu mam za niski poziom estradiolu, który powinien być min 120, a ogólnie to ok 150...
    Progesteron nie jest szaleńczo wysoki, ale w grudniu miałam 3,50 przy potwierdzonej owulacji, więc może to świadczyć, ze moja suplementacja działa powolutku i jakość tych owulek się poprawia.

Mam nadzieję i tak będę sobie wmawiać, że ten estradiol to przez IO, które wymaga ode mnie jeszcze trochę pracy no i przez niski progesteron. Co prawda stosunek proga do estradiolu mam prawie idealny, bo powinien być 1:10 i uznam to za dobrą kartę :P

Czekam jeszcze na wit. B12 i d-dimery. D-dimery będą jutro wieczorem najwcześniej :)

Noo, ale ferrytyna to przepiękna 🤩 i super, że tak ładnie udało Ci się poprawić proga. Teraz tylko czekać na efekty 🤪

Prezesoowa, damrade, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2024, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama jestem zaskoczona, bo byłam pewna, że będzie szorowała po dnie, ale my w sumie jemy dużo kiszonek, często gotuję barszcz albo do obiadu jemy gotowane buraczki no i lubimy podroby i wołowinę.

A no i ja biorę dużo witaminy C do posiłków - przypadkowo, żeby nie było :P i widocznie to samo działa

damrade lubi tę wiadomość

• tralalina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja dzisiaj po podróży, wymęczona. Rano testu nie robiłam, ale po południu, słaby sik… jutro rano oczywiście ciąg dalszy testowania. Dzisiaj 26dc/31.
    Prześwituje kreska testowa, ale czy to ma jakiekolwiek znaczenie? W ogóle nie ma koloru.

https://ibb.co/S7dj6RZ
    https://ibb.co/fv0zWr4

Ślązaczka w Szwajcarii

preg.png

age.png

age.png
  • damrade Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tralalina wrote:
    Hej,
    Ja dzisiaj po podróży, wymęczona. Rano testu nie robiłam, ale po południu, słaby sik… jutro rano oczywiście ciąg dalszy testowania. Dzisiaj 26dc/31.
    Prześwituje kreska testowa, ale czy to ma jakiekolwiek znaczenie? W ogóle nie ma koloru.

Jeśli nie ma koloru to niestety może być kreska techniczna 🥺 ale powtórzyć z porannego jutro po jutrze i sprawdzić czy się wybarwi! Kciuki🤞🏼🤞🏼🤞🏼

tralalina, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tralalina wrote:
    Hej,

Powinna być teoretycznie różowawa. Nie znam tych testów, ale ja tu nic nie widzę, ale ja często nic nie widzę a inni widzą 😂 Musisz rano powtórzyć.

tralalina lubi tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki kolejne. Progesteronu nadal brak. Liczą i liczą...

B12 - 487 pg/ml
    D3 - 39,00 ng/ml

Nad D3 muszę popracować. Myślicie żeby B12 dalej suplementować?

AnitaK, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • aszin Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tralalina wrote:
    Hej,

Dla mnie to po prostu jest test negatywny, ale masz jeszcze czas, powtórz rano :*

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, posiewy, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2024, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:

B12 - 487 pg/ml
    D3 - 39,00 ng/ml

Jeśli masz ok. 70-75% normy to możesz zmniejszyć ilość przyjmowanej wit. B12 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tralalina wrote:
    Hej,

Myślę podobnie jak @aszin, że to test negatywny. Kreska testowa zazwyczaj się wybarwia na szaro. Masz jeszcze spokojnie kilka dni, powtórz jutro :*

• Alesiamum Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola28.28 wrote:
    Cześć dziewczyny 🥰 nie udzielam się tu za dużo, ale tak jak ostatnio wspominałam, czasem o coś zapytam i ciagle Was czytam.

Super ze tyle z Was ujrzało tę dwie kreski 😍 Resztę ściskam i łącze się w bólu.

Chciałam Was zapytać, czy też tak macie, że czujecie że znów w tym cyklu nici .. a jednak do ostatniego dnia macie nadzieję że jednak się udało? Ja nie umiem zluzować.. straszne to jest 🙄 jak sobie z tym radzić?

Ja mam tak samo. Teraz owu z niedroznej strony, w środę potwierdzone monitoringiem, zastrzyk, a szanse nikłe ... ale nie potrafię zluzować i odpuścić... Bo co jeśli jednak się uda🤣

Speranza :), Ola28.28, Gregorka lubią tę wiadomość

👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
    07.2023 - walczymy o rodzeństwo
    🧑 37 🧒39

22.07.2024 IUI ❌
    17.08.2024 IUI ❌
    09.10.2024 punkcja
    07.12.2024 transfer ❄️ 5.1.1 👎
    24.02.2025 transfer ❄️ 5.1.1 🍀 (prog 19,78 ng/ml)
    6 i 7 dpt ⏸️🍀 8 dpt beta 84; prog 23.6 ng/ml🍀 10 dpt beta 162; prog 22.50 ng/ml🍀12 dpt beta 327.7; prog 21.9 ng/ml🍀14 dpt beta 839🍀16 dpt beta 2104, prog 21.3 ng/ml🍀22 dpt beta 17636, prog 24.9🍀 30 dpt ❤️ 142 bpm, CRL 9 mm🤞prenatalne wszystko ok
    preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

B12 - 487 pg/ml
    D3 - 39,00 ng/ml

A czym suplementujesz b12?

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 23 lutego 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym - Aktywna forma witaminy B12 - Naturell Metylo B12 500

elektro96 lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • tralalina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ☺️
    Gdyby nie to krwawienie, przez myśl by mi nie przeszło testować tak wcześnie i to jeszcze z tak słabego sika 😂 ale człowiek przebiera nóżkami i chciałby już wiedzieć…

damrade, AnitaK, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość

Ślązaczka w Szwajcarii

preg.png

age.png

age.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa - to jest ten preparat, o którym pisałaś - FLORADIX ŻELAZO I WITAMINY 500 ml ?
    Dieta dietą, ale jakiś suplement polepszający sprawę też by się przydał :)
    Tak 😊 ja ten piłam jakoś 2 lata temu i po miesiącu miałam super wyniki,dodatkowo suplementacja metylowymi i podroby do rosołku 2 razy dziennie 😊💚

Speranza :) lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Tak 😊 ja ten piłam jakoś 2 lata temu i po miesiącu miałam super wyniki,dodatkowo suplementacja metylowymi i podroby do rosołku 2 razy dziennie 😊💚

To rewelacyjne wiadomości :) Bardzo dziękuję. Kupię ten specyfik dzisiaj!

Gregorka lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba głowa mi dzisiaj wybuchnie od tych wszystkich informacji 🤯
    Muszę to sobie poukładać 🤣

Speranza :), damrade, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 23 lutego 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jutro mąż pracuje, więc będę w tym czasie u mamy, a potem muszę w końcu zrobić paznokcie, bo wołają o pomstę do nieba. Za to w niedzielę zaplanowaliśmy aktywnie: długi spacer i wyjazd nad jezioro - musimy sprawdzić, czy nasza letnia chałupka jeszcze stoi :D i tam zjemy obiad :)
    My też z mężem w niedzielę planujemy długi spacer promenadą bo ma być też tak ładnie ładnie dzisiaj i 10 stopni 🥰

Gregorka, Prezesoowa, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Cześć dziewczyny, smacznej kawki życzę - ja sobie właśnie popijam :)

@Sikoreczka przytulam za małpę, ale masz rację, lepiej w te stronę niż odwrotnie.

@Prezesoowa trzymam kciuki za tatę.

Co do strony diagnostyki to ja sprawdzam co najmniej 5 razy dziennie mimo że jasno jest napisane że czas oczekiwania od 5 dni roboczych….do 12…
    Ja sprawdzam też kilka razy dziennie mimo tego że jest napisane że jak będą to przyjdzie sms 🤣🤣

Gregorka, Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ