Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jestem już po wszystkich wizytach :)

co do mojej tomografii to wszystko ok, to co radiologowi przy USG wyglądało jak guz jest żyłą :P miał prawo się pomylić, bo mam ją w innym miejscu niż "normalni" ludzie, ale najważniejsze, że możemy odetchnąć i zapomnieć o tym etapie :)

A na drugiej wizycie poszło mi trochę gorzej, bo mam przewlekle przekroczone CRP. Może to wynikać z wielu różnych kwestii i mam do tego wiele podstaw i chociaż wynik nie jest przekroczony jakoś super to moja pani doktor postanowiła "na próbę" mnie przeleczyć lekiem przeciwzapalnym, który zatrzymuje owulacje i wpływa na płodność. Na razie się wstrzymam i za miesiąc powtórzę, zobaczymy jaki będzie wynik :)

Mam też wynik wit. B 12- 549 pg/ml (187 - 883).
    Troszkę do poprawy, ale trochę dziwi mnie ten wynik, bo w żadnym z leków, które biorę nie mam tej witaminy. Myślicie, że z diety można uzyskać taki wynik?
    Gratulacje! Bardzo się cieszę że ten ciężki etap masz za sobą i tomograf potwierdził ze jest wszystko dobrze , super wiadomość ❤ 😊 uczcze to dzisiaj lampka wina , na Twoje zdrowie 😁🍷
    A co do diety i witamin to myślę że jak najbardziej skoro starasz się jeść zdrowo to na pewno udaje się wychwycić te witaminy z jedzenia 😊
    A jeśli chodzi o lek zapalny to zrozumiałam że na razie go nie będziesz brała? Tylko po następnym wyniku Crp ?

Prezesoowa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    A dlaczego branie zelaza może być nie do końca bezpieczne? Ja biorę Prenacaps Ferr C+ na własną rękę ale u mnie ferrytyna leży, żelazo też nie za wysoko… nie czekałam do konsultacji z lekarzem po prostu zaczęłam suplementację, ale chciałam się dowiedzieć czy mogę sobie zaszkodzić jakoś
    Żelazo bierzemy wtedy gdy trzeba i najlepiej pod opieką lekarza, jeśli jest niedobór to trzeba znaleźć przyczynę. Na własną rękę nie powinnyśmy brać więcej niż 20 mg żelaza .

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - wizyta ⏳

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jestem już po wszystkich wizytach :)

co do mojej tomografii to wszystko ok, to co radiologowi przy USG wyglądało jak guz jest żyłą :P miał prawo się pomylić, bo mam ją w innym miejscu niż "normalni" ludzie, ale najważniejsze, że możemy odetchnąć i zapomnieć o tym etapie :)

A na drugiej wizycie poszło mi trochę gorzej, bo mam przewlekle przekroczone CRP. Może to wynikać z wielu różnych kwestii i mam do tego wiele podstaw i chociaż wynik nie jest przekroczony jakoś super to moja pani doktor postanowiła "na próbę" mnie przeleczyć lekiem przeciwzapalnym, który zatrzymuje owulacje i wpływa na płodność. Na razie się wstrzymam i za miesiąc powtórzę, zobaczymy jaki będzie wynik :)

Mam też wynik wit. B 12- 549 pg/ml (187 - 883).
    Troszkę do poprawy, ale trochę dziwi mnie ten wynik, bo w żadnym z leków, które biorę nie mam tej witaminy. Myślicie, że z diety można uzyskać taki wynik?

Ja sama byłam w szoku swoim wynikiem B12, bo miałam coś koło 650, a nie przyjmowałam wtedy tej witaminy, więc bardzo możliwe, że dietą nadrabiałam. W przeciwieństwie do ferrytyny 😄

Oj, to kiepsko z tym lekiem :/ ale miejmy nadzieję, że nie będzie potrzeby go stosować ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 18:50

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Cieszę się Twoim wynikiem tomografii. Dobrze, że skończyło się tylko na strachu. 😊

Jeny, czy wy też macie dzisiaj taki spadek formy? Wróciłam z pracy i odcięło mi prąd… musiałam położyć się na drzemkę, a teraz czuję się jeszcze gorzej… 😩
    Ja miałam spadek formy rano zaraz po tym jak wstałam, poszłam do łazienki i wrocilam dalej spać 🤣 i obudziłam się ledwo żywa 😳
    A te Twoje drzemki podejrzane są 😎😁

elektro96, Prezesoowa, damrade lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Cieszę się Twoim wynikiem tomografii. Dobrze, że skończyło się tylko na strachu. 😊

Jeny, czy wy też macie dzisiaj taki spadek formy? Wróciłam z pracy i odcięło mi prąd… musiałam położyć się na drzemkę, a teraz czuję się jeszcze gorzej… 😩

W radiu dziś mówili, że jest niekorzystny biomet, więc to pewnie to 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 18:51

elektro96, Gregorka lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    W radiu dziś mówili, że jest niekorzystny biomet, więc to pewnie to 😉

No to wszystko się zgadza, bo ja zawsze źle odczuwam niekorzystny biomet 🙈
    I jeszcze pełnia ma być 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 19:02

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Gratulacje! Bardzo się cieszę że ten ciężki etap masz za sobą i tomograf potwierdził ze jest wszystko dobrze , super wiadomość ❤ 😊 uczcze to dzisiaj lampka wina , na Twoje zdrowie 😁🍷
    A co do diety i witamin to myślę że jak najbardziej skoro starasz się jeść zdrowo to na pewno udaje się wychwycić te witaminy z jedzenia 😊
    A jeśli chodzi o lek zapalny to zrozumiałam że na razie go nie będziesz brała? Tylko po następnym wyniku Crp ?

Nie chcę go brać :( i tak od ostatniego badania mi sporo spadło bo z 5,5 na 1,8, więc jeszcze poczekam :) a skoro mam taki wynik od co najmniej 15 lat to jeszcze miesiąc jakoś przeżyje. Jeśli by mi zaproponowała badania i poszukiwania przyczyny to bardzo chętnie, ale niestety wolała dać mi ciężki lek na próbę. A ja mogę mieć podniesione CRP od IO, hashimoto, a aktualnie to nawet od zęba, bo mam do leczenia :/

ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no ja też właśnie wstałam z drzemki dziewczyny! Zmiotło mnie z planszy 😅

elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie chcę go brać :( i tak od ostatniego badania mi sporo spadło bo z 5,5 na 1,8, więc jeszcze poczekam :) a skoro mam taki wynik od co najmniej 15 lat to jeszcze miesiąc jakoś przeżyje. Jeśli by mi zaproponowała badania i poszukiwania przyczyny to bardzo chętnie, ale niestety wolała dać mi ciężki lek na próbę. A ja mogę mieć podniesione CRP od IO, hashimoto, a aktualnie to nawet od zęba, bo mam do leczenia :/

Aha, no to rzeczywiście słabo... No tak, dla nich to nic, a jak rozwalą Ci hormony to już Twój problem. No co za.... 🙈

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbuję przegnać od siebie smutki... Koleżanka dziś urodziła dzidziusia ❤️ ajj, jak jej zazdroszczę 🥹

Speranza :), damrade, MummyYummy, elektro96, ultramaryna_, Suzie, Izet, Dropsik, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja próbuję przegnać od siebie smutki... Koleżanka dziś urodziła dzidziusia ❤️ ajj, jak jej zazdroszczę 🥹

Rozumiem :( pomyśl, że niedługo to będzie czekało Ciebie, a koleżanka będzie mogła Ci na świeżo coś doradzić na podstawie doswiadczenia :)

CoffeeDream, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Przyszła 🐒
    😢🫂🫂🫂 jednak przyszła… Oby ostatni raz 🤞

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • damrade Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też po pracy zaliczyłam drzemkę 💤 nie do wytrzymania jest ten dzień!

Prezesoowa, jak dobrze że jest u ciebie wszystko dobrze 🙏🏼 jeszcze o crp trzeba zadbać i będzie git

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Haha no ja też właśnie wstałam z drzemki dziewczyny! Zmiotło mnie z planszy 😅

Piąteczka, też dopiero otworzyłam oczy 🙈 co za pogoda, oboje z mężem odlecieliśmy 😂 Dopiero się zbieramy na jakieś większe zakupy, bo lodówka świeci pustkami.

@Prezesoowa, bardzo się cieszę, że TK wyszło pomyślnie 😊 Mam nadzieję, że nie będzie konieczności brania tych silnych leków. Bo z tego co piszesz lekarka dała Ci je mocno zapobiegawczo, a przyczyn może być przecież wiele…

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Dziewczyny!

Ale miałam dziś zakręcony dzień, nie miałam jak do Was zajrzeć.

Tulę za wszystkie 🐒 i kryzysy 🫂 Dla każdej z nas wyjdzie słonko ☀️ Takie jak w Teletubisiach, z buzią roześmianego maluszka 🥰😊

@Prezesoowa bardzo mnie cieszą Twoje wyniki ♥️♥️♥️ Rano widziałam, że lekarz ma ocenić Twoje TK i nie ukrywam, że myślałam o Tobie. Szacun za ferrytynę! A te przewlekle przekroczone CRP to na podstawie kilku badań? I super, że z progiem jest poprawa.
    Edit: już doczytałam 😉 Wydaje mi się, że lekko podniesione CRP może być nawet od tego zęba.

@Prezesoowa, @elektro - dziękuję za pamięć ♥️ Powtórzyłam rano i biało... Dziś przy najlepszych wiatrach 12 dpo (choć obstawiam 13 dpo), także raczej pozamiatane 😉 No trochę mi smutno się zrobiło, ale może nie że względu na to, że nie ma ciąży, tylko bardziej dlatego, że jakoś zaniedbaliśmy starania w tym miesiącu, bo działaliśmy tylko raz w okresie płodnym - niby w dniu owulacji.

@elektro, gratuluję progesteronu 😍 Z żelazem nie doradzę, ale widzę, że Dziewczyny już super pomogły ♥️ A może te odcięcie prądu to jednak coś jest na rzeczy??

@CoffeeDream, rozumiem Twój smutek... Moje trzy znajome zaszły w ciążę mniej więcej w tym samym momencie, a że dobrze się znamy, to wspólnie poszłyśmy na kawę. Dziewczyny, jak ja ryczałam na dziale dziecięcym, gdy kupowałam drobiazgi dla ich dzieci 😥 Najpierw że wzruszenia nad tym, jakie to wszystko malutkie, potem trochę z zazdrości, a na końcu z tego, że nie powinnam zazdrościć. I, co najlepsze, jeszcze wtedy się nie staraliśmy. Komedia, ale każdej z nas mają prawo zdarzać się takie sytuacje. Przytulam 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 19:30

Prezesoowa, elektro96, CoffeeDream, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Koalaa @Gusta Blu @NinaB

Dziewczyny, jak u Was sytuacja? Macie dla nas jakieś dobre wiadomości? 🤞😘

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa - super że badania w porządku! Z tym crp to i tak super spadek udało Ci się osiągnąc. Bez sensu że jakieś leki chcą Ci na to przepisać i to takie wpływające na płodność. Oby okazało się, że nie ma potrzeby ich brać.

Wyobraźcie sobie, że ja nadal nie mam wyników progesteronu... Wszystko inne już jest. :(

Zbuntowana lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej, Dziewczyny!

Ale miałam dziś zakręcony dzień, nie miałam jak do Was zajrzeć.

Tulę za wszystkie 🐒 i kryzysy 🫂 Dla każdej z nas wyjdzie słonko ☀️ Takie jak w Teletubisiach, z buzią roześmianego maluszka 🥰😊

@Prezesoowa bardzo mnie cieszą Twoje wyniki ♥️♥️♥️ Rano widziałam, że lekarz ma ocenić Twoje TK i nie ukrywam, że myślałam o Tobie. Szacun za ferrytynę! A te przewlekle przekroczone CRP to na podstawie kilku badań? I super, że z progiem jest poprawa.
    Edit: już doczytałam 😉 Wydaje mi się, że lekko podniesione CRP może być nawet od tego zęba.

@Prezesoowa, @elektro - dziękuję za pamięć ♥️ Powtórzyłam rano i biało... Dziś przy najlepszych wiatrach 12 dpo (choć obstawiam 13 dpo), także raczej pozamiatane 😉 No trochę mi smutno się zrobiło, ale może nie że względu na to, że nie ma ciąży, tylko bardziej dlatego, że jakoś zaniedbaliśmy starania w tym miesiącu, bo działaliśmy tylko raz w okresie płodnym - niby w dniu owulacji.

@elektro, gratuluję progesteronu 😍 Z żelazem nie doradzę, ale widzę, że Dziewczyny już super pomogły ♥️ A może te odcięcie prądu to jednak coś jest na rzeczy??

@CoffeeDream, rozumiem Twój smutek... Moje trzy znajome zaszły w ciążę mniej więcej w tym samym momencie, a że dobrze się znamy, to wspólnie poszłyśmy na kawę. Dziewczyny, jak ja ryczałam na dziale dziecięcym, gdy kupowałam drobiazgi dla ich dzieci 😥 Najpierw że wzruszenia nad tym, jakie to wszystko malutkie, potem trochę z zazdrości, a na końcu z tego, że nie powinnam zazdrościć. I, co najlepsze, jeszcze wtedy się nie staraliśmy. Komedia, ale każdej z nas mają prawo zdarzać się takie sytuacje. Przytulam 🫂

Przytulam Cię Kochana :* nie jest powiedziane, że już nic z tego cyklu nie będzie :)

Jak patrzę na takie małe ubranka to też mam łzy w oczach. Staram się to ukrywać, bo nie chcę, żeby mąż czuł jakąś presję czy coś, ale jest w tych maleńkich rzeczach coś magicznego :)

MummyYummy, elektro96, Pati2804, CoffeeDream lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Prezesoowa - super że badania w porządku! Z tym crp to i tak super spadek udało Ci się osiągnąc. Bez sensu że jakieś leki chcą Ci na to przepisać i to takie wpływające na płodność. Oby okazało się, że nie ma potrzeby ich brać.

Wyobraźcie sobie, że ja nadal nie mam wyników progesteronu... Wszystko inne już jest. :(

No jaja sobie robią. A w jakim labie robiłaś? W jakiejś sieciówce? żeby się tylko nie okazało, że zgubili :/

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati2804 a Ty nie robiłaś proga?

Wydaje mi się, że miało nas być więcej i dziewczyny się nie chwalą.

Powiedziałam mężowi, że wyniki się poprawiły i nie mam jakichś strasznych niedoborów i że może nawet coś by z tego wyszło, to od razu entuzjazm się w nim obudził: kiedy robimy bobasa? zaznacz mi w kalendarzu! i co to codziennie? nie no czemu co dwa dni! bez sensu!

haha popłakałam się przez niego ze śmiechu :P

MummyYummy, Speranza :), elektro96, Gregorka, notsobadd, ultramaryna_, Dropsik, Majuna, Pati2804, CoffeeDream, Mikea, KejtKa lubią tę wiadomość

‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ