Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
@elektro96🤩🤩🤩 wygląda niesamowicie! Przepisik skopiowany do notatnika i na pewno skorzystam 🩷🤗
@malinowysorbet mocno przytulam 🥺🫂 dzień pełen wielkich zmartwień 🥺 natrafilas na okropnego człowieka,który tytułuje się lekarzem...dramat. Meliska idealnie Ci pomoże,bo nadzieja jest ❤️ myślę o Tobie 🥺❤️
@ultramaryna i @kejtka przytulam za 🐒 oby szybko i łagodnie przeszły 😘
A jeśli chodzi o zwrot zawycieczki z biura podróży to jest taka opcja kupna pełnego ubezpieczenia i zwracają Ci 100%* tylko nie za ubezpieczenie pierwszy raz w styczniu lecieliśmy przez biuro i w razie czego wykupiliśmy(biuro rainbow)😊
Macie piekne plany na wakacje 🤩🩷💛💚
@Mikea Japonia jest moim marzeniem, niesamowita wycieczka Ci sie szykuje🤩🩷
Trzymam kciuki girls za dietki☺️
My dziś poszliśmy na sushi, od dawna mi chodziło po głowie😋, chciałam nawet na wieczor zrobić,ale mój nie zrobił zakupów i poszliśmy na randeczke ☺️🩷 a teraz mamy pelne, szczęśliwe brzuszki 🤭😄
ultramaryna_, damrade, CoffeeDream, Prezesoowa, Pati2804, elektro96 lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
damrade wrote:Jak ktoś lubi różne ciekawe herbatki, polecam taką, w składzie ponad 50% imbiru, w sumie to nawet herbatą ciężko nazwać, ale skład mega, smak mega, piecze cała buzia tak przyjemnie przy piciu 😍 jeśli lubicie imbir - mega polecajka, jest teraz w lidlu wśród tajskich smakołyków.
Skład:
Nie wykupcie tylko wszystkich, bo jeszcze chcę zapas zrobić 😅 -
PaulaG wrote:Nie.. każdy mnie olewał bo miałam 20/22 lata. W każdym razie w klinice też się badałam wszystko było idealne. Jedyne co to samo tsh ciut za wysokie bo ok 2-3 sama sobie zbiłam na mniej i niedobór wit D. Po 6 tygodniach brania wiecej eurhyroxu i wit D nagle zaszłam donosiłam...
Już do niej nie wróciłam, parę mc później: hashimoto, tsh 6, nowy endo wprowadził mnóstwo suplementacji i letrox i się udało po 2 mc… a tamta ginekolozka mi zlecała tylko tsh które wychodziło 2,8 więc w normie 🫣 że tak dodam tylko - to były prywatne wizyty…Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2024, 22:37
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
damrade wrote:Mnie strasznie olewali jak miałam 23, często mówili że młoda i przesadzam i na pewno się uda. Po prawie roku starań przyszłam na “przegląd” i nic nie wymagałam od mojej ginekolog ale szczerze powiedziałam że się frustruje i czy nie zaleci mi jakieś suple, i co ona myśli żebym przetestowała sobie jakiś żel na poprawienie śluzu i plemników, a ona zamiast tego żeby powiedzieć, czy to dobre czy chwyt marketingowy, powiedziała mi że za bardzo się nakręcam i powinnam odpuścić albo iść na terapię, jak nie jestem w stanie odpuścić.😳
Już do niej nie wróciłam, parę mc później: hashimoto, tsh 6, nowy endo wprowadził mnóstwo suplementacji i letrox i się udało po 2 mc… a tamta ginekolozka mi zlecała tylko tsh które wychodziło 2,8 więc w normie 🫣 że tak dodam tylko - to były prywatne wizyty…
Ta....uwielbiam takich lekarzy....
Ja w sumie odwiedziłam kilku ginów.. ostatni zlecił mi duphaston od 23dc przez 7 dni. Teraz wiem ze najpierw wypadałoby zbadać proga... wtedy nie wiedziałam...i co? Udało sie wtedy...obie ciąże w sumie były na luteinie bo mialam krwawienia i plamienia...damrade lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
PaulaG wrote:Ta....uwielbiam takich lekarzy....
Ja w sumie odwiedziłam kilku ginów.. ostatni zlecił mi duphaston od 23dc przez 7 dni. Teraz wiem ze najpierw wypadałoby zbadać proga... wtedy nie wiedziałam...i co? Udało sie wtedy...obie ciąże w sumie były na luteinie bo mialam krwawienia i plamienia...Gregorka, PaulaG lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
Dobranoc dziewczyny 🩷
damrade, CoffeeDream, Gregorka, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
❌ryzyko anemii ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙
07/04 17+4, 223g synka 👦
📆 Kalendarz wizyt
28/04 - połówkowe
30/04 - badanie krwi
05/05 - ginekolog
06/05 - endokrynolog
03/06 - urofizjo
-
damrade wrote:Mnie strasznie olewali jak miałam 23, często mówili że młoda i przesadzam i na pewno się uda. Po prawie roku starań przyszłam na “przegląd” i nic nie wymagałam od mojej ginekolog ale szczerze powiedziałam że się frustruje i czy nie zaleci mi jakieś suple, i co ona myśli żebym przetestowała sobie jakiś żel na poprawienie śluzu i plemników, a ona zamiast tego żeby powiedzieć, czy to dobre czy chwyt marketingowy, powiedziała mi że za bardzo się nakręcam i powinnam odpuścić albo iść na terapię, jak nie jestem w stanie odpuścić.😳
Już do niej nie wróciłam, parę mc później: hashimoto, tsh 6, nowy endo wprowadził mnóstwo suplementacji i letrox i się udało po 2 mc… a tamta ginekolozka mi zlecała tylko tsh które wychodziło 2,8 więc w normie 🫣 że tak dodam tylko - to były prywatne wizyty…
O nieee... Co za lekceważenie pacjenta 🙈 kurde, no takie gadanie o odpuszczaniu to jest dobre jeszcze na samym początku, ale nie po roku starań. Chociaż i to powinni wykazać się empatią i chcieć pomóc, a nie z góry zakładać, że jest wszystko ok. No jak ja tego nie rozumiem. Nie mogłabym być takim lekarzem, nie rozumiem takich ludzi. Jakby uczuć nie mieli...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2024, 23:22
damrade lubi tę wiadomość
-
Strasznie mnie smucą takie historie
Mnie lekarze olewali z powodu policyjnych jajników całe życie… padały takie komunikaty, że skoro nie staramy się o dziecko, to proszę się nie przejmować… mam do teraz jakiś żal do lekarzy, do których chodziłam, bo jakakolwiek chęć pomocy była nikła, a gdy proponowałam jakieś badania to naskakiwali na mnie, że przecież ich nie potrzebuje bo aktualnie się nie staramy o dziecko… 😞
Mam wrażenie, że teraz moja wiedza jest odstrzelona w kosmos i wiem jak rozmawiać w lekarzami, żeby się domagać badań i dalszej diagnostyki, ale wcześniej to było mega ciężkie, po prostu ufałam im i odpuszczałam… 😅😅
Chciałabym przychodzić do nich jako do ekspertów, ale raczej za bardzo nie umiem… chyba, że ktoś mi serio zaimponuje swoją wiedzą i kompetencją… 😒😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2024, 23:53
damrade lubi tę wiadomość
15. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Hej, udanej niedzieli 😊
Gregorka, Prezesoowa, Pati2804, CoffeeDream, damrade, elektro96, Majuna, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Dzien dobry 🤗
Wzięłam się za domowe spa+farbowanie odrostu,bo juz spory 🙈, wcześnie poszłam spać i od 6 na nogach, pewnie w ciągu dnia power napa zrobię🤭 🤗
Dziś lecimy na urodzinki małza babci🎂😊 sporo dzieciaczków będzie, szczególnie moje ulubione trio 3latek,5 i 6latka-rodzeństwo ☺️ Mam tego fuksika,że jestem ich ulubiona ciocia, mogę zawsze liczyć na tonę występów VIP😂 i przytulaskow❤️
Pięknej niedzieli ❤️💛💚🩷
Pati2804, damrade, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
damrade wrote:Jak ktoś lubi różne ciekawe herbatki, polecam taką, w składzie ponad 50% imbiru, w sumie to nawet herbatą ciężko nazwać, ale skład mega, smak mega, piecze cała buzia tak przyjemnie przy piciu 😍 jeśli lubicie imbir - mega polecajka, jest teraz w lidlu wśród tajskich smakołyków.
Skład:
Nie wykupcie tylko wszystkich, bo jeszcze chcę zapas zrobić 😅2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Dzień dobry 🌸
Trzymam kciuki za osikanca @Wilczka 🤞
Ale dziś miałam piękny sen. 4 pozytywne testy ciążowe 😍 fajne uczucie...Prezesoowa, Pati2804, damrade, Gregorka, ultramaryna_, elektro96, Dropsik, Leśneintro, Chochlik12, Mikea, Liyss🧚🏻, Majuna, AnitaK, Olaura, MummyYummy, PaulaG, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry :*
Podczytywałam Was w ciągu dnia, ale było tyle ciekawych tematów, że teraz nie pamiętam wszystkiego, do czego chciałam się odnieść
@Zbuntowana jesteśmy tu w tym wszystkim razem! Jeśli jest Ci bardzo ciężko to też jesteśmy po to, żeby jak będziesz gotowa pomóc Ci podnieść się i walczyć dalej :*
Co do diagnozowania męża - rozumiem Waszą frustrację. Mnie też diagnozowano 6 lat, nawet odesłali mnie do psychiatry, że zmyślam i poszłam, bo za wszelką cenę chciałam, żeby ktoś mi pomógł, ale to też nie było to
@Mikea bardzo ładny estradioljesteś pewna, że to było 7dpo?
@Malinowy Sorbeciku trzymam dziś wszystkie kciuki, które mam pod ręką za Twoje badania Kochana :* mam nadzieję, że chociaż zmrużyłaś oko
Widziałam, że była mowa o deficycie kalorycznym - hormony go bardzo nie lubią. Można schudnąć, ale rozregulować wszystko chyba, że ma się dużą nadwagę (jak np. ja) i do zrzucenia 20 kg i więcej to można wejść w deficyt, ale niewielki i być pod kontrolą lekarza. Ja aktualnie mam deficyt 100kcal dziennie, ale zupełnie inaczej ustawione posiłki, ruch i dbanie o sen i woda zaczęła lecieć
No i wakajki - 🥰 my w tym roku tylko domek na wsi. Chcemy oszczędzić ile się da. Teraz znajomi nas namawiają na tygodniowy wyjazd w jakieś ciepłe miejsce i ja jestem za, ale mąż jeszcze się nie zastanowił, bo musiałby iść do urzędu (największa kara w świecie) i wyrobić paszport (odebranie -druga wizyta w urzędzie - to już gorzej niż łamanie kołem i badanie prostaty przez 2m lekarza z wielkimi dłońmi) 😂 także chyba nic z tego
Spokojnego dnia 😘
@Pati myślę o Tobie - o Twojej wizycie i powrocie do pracy i jestem z Tobą, nie martw się za bardzo 😘Pati2804, damrade, Gregorka, CoffeeDream, Majuna, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry kochane 😘 nadrobiłam Was ale moja sobota była mega pracowita i nie miałam kiedy się udzielać 😅😘
@Malinowysorbet przykro mi ale popieram dziewczyny, powtórz betę w tym samym miejscu 🙁 przytulam i trzymam kciuki za Was ✊🍀❤
Tulę za wredne małpy wszystkie które potrzebują 🫂😘
Wczoraj miałam pracowity dzień i wieczorem myślałam że umrę, tak mnie plecy znowu bolały i jajnik z lewej strony , a później przeszło.. teraz rano tylko rwie mnie lewa noga jak na zmianę pogody.. nie wiem co się dzieje i dlaczego tak 🙁
No i obudziłam się z zatkanym nosem a jutro powrót do pracy.. mąż się śmiał że wrócę do pracy i za kilka dni będę chora i będę musiała w łóżku leżeć 🙈 że niby ta praca nie jest mi dana, ten powrót do niej 😅
Temperatura u mnie rośnie powoli wiec jestem zadowolona ze owu była bo bałam się że nie będzie albo że będzie późno 😊
Wczoraj miałam sentymentalny poranek ale dzisiaj jest dobrze 😅
Idziemy do kościoła a później na długi spacer, mam nadzieję że słoneczko nam dzisiaj będzie świeciło 🥰
Miłego dnia kochane ! 🌞❤😘
I kciuki za testujące!! ✊🍀Prezesoowa, Gregorka, elektro96, Zaczarowan, CoffeeDream, Liyss🧚🏻, Majuna, ultramaryna_, MummyYummy, PaulaG, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny,
Trzymam kciuki za testujące i za kropki, aby zdrowo rosły.
U mnie dzisiaj impreza urodzinowa 🥳 (koleżanki syna) więc idziemy świętować.
Wiem jestem straszna 😨, ale policyjne jajniki (prawdopodobnie autokorekt) rozbawiły mnie na początek dnia. U mnie 14dc więc powoli wkraczamy w fazę czekania…Pati2804, damrade, Prezesoowa, elektro96, Leśneintro, Speranza :), CoffeeDream, Majuna, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Pati2804, Gregorka, Prezesoowa, CoffeeDream, Majuna, AnitaK, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
❌ryzyko anemii ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙
07/04 17+4, 223g synka 👦
📆 Kalendarz wizyt
28/04 - połówkowe
30/04 - badanie krwi
05/05 - ginekolog
06/05 - endokrynolog
03/06 - urofizjo
-
Dzień dobry ❤️ miłej niedzieli 😍
Trzymam kciuki za sikańce 🤞🏼Pati2804, Gregorka, Prezesoowa, CoffeeDream, Majuna, AnitaK, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
Dzień dobry dziewczyny. Będzie mnie tu teraz mniej bo właśnie zaczęłam urlop 😊 ściskam was mocno. Postaram się podczytywać, żeby być w miarę na bieżąco. ❤️
damrade, Gregorka, Pati2804, Prezesoowa, Zaczarowan, Dropsik, CoffeeDream, Liyss🧚🏻, Majuna, AnitaK, ultramaryna_, MummyYummy, KejtKa, Zbuntowana lubią tę wiadomość