Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Ooo ja kocham imbir 🫚
No mnie coś tutaj kłuje prawy jajnik więc pewnie owu (w tym cyklu staram się bez sprawdzania), no ale objawy ciężko zignorować… dziś 13dc więc nawet by się zgadzałodamrade lubi tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
@elektro96🤩🤩🤩 wygląda niesamowicie! Przepisik skopiowany do notatnika i na pewno skorzystam 🩷🤗
@malinowysorbet mocno przytulam 🥺🫂 dzień pełen wielkich zmartwień 🥺 natrafilas na okropnego człowieka,który tytułuje się lekarzem...dramat. Meliska idealnie Ci pomoże,bo nadzieja jest ❤️ myślę o Tobie 🥺❤️
@ultramaryna i @kejtka przytulam za 🐒 oby szybko i łagodnie przeszły 😘
A jeśli chodzi o zwrot zawycieczki z biura podróży to jest taka opcja kupna pełnego ubezpieczenia i zwracają Ci 100%* tylko nie za ubezpieczenie pierwszy raz w styczniu lecieliśmy przez biuro i w razie czego wykupiliśmy(biuro rainbow)😊
Macie piekne plany na wakacje 🤩🩷💛💚
@Mikea Japonia jest moim marzeniem, niesamowita wycieczka Ci sie szykuje🤩🩷
Trzymam kciuki girls za dietki☺️
My dziś poszliśmy na sushi, od dawna mi chodziło po głowie😋, chciałam nawet na wieczor zrobić,ale mój nie zrobił zakupów i poszliśmy na randeczke ☺️🩷 a teraz mamy pelne, szczęśliwe brzuszki 🤭😄
ultramaryna_, damrade, CoffeeDream, Prezesoowa, Pati2804, elektro96 lubią tę wiadomość
-
damrade wrote:Jak ktoś lubi różne ciekawe herbatki, polecam taką, w składzie ponad 50% imbiru, w sumie to nawet herbatą ciężko nazwać, ale skład mega, smak mega, piecze cała buzia tak przyjemnie przy piciu 😍 jeśli lubicie imbir - mega polecajka, jest teraz w lidlu wśród tajskich smakołyków.
Skład:
Nie wykupcie tylko wszystkich, bo jeszcze chcę zapas zrobić 😅 -
PaulaG wrote:Nie.. każdy mnie olewał bo miałam 20/22 lata. W każdym razie w klinice też się badałam wszystko było idealne. Jedyne co to samo tsh ciut za wysokie bo ok 2-3 sama sobie zbiłam na mniej i niedobór wit D. Po 6 tygodniach brania wiecej eurhyroxu i wit D nagle zaszłam donosiłam...
Już do niej nie wróciłam, parę mc później: hashimoto, tsh 6, nowy endo wprowadził mnóstwo suplementacji i letrox i się udało po 2 mc… a tamta ginekolozka mi zlecała tylko tsh które wychodziło 2,8 więc w normie 🫣 że tak dodam tylko - to były prywatne wizyty…Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 22:37
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
damrade wrote:Mnie strasznie olewali jak miałam 23, często mówili że młoda i przesadzam i na pewno się uda. Po prawie roku starań przyszłam na “przegląd” i nic nie wymagałam od mojej ginekolog ale szczerze powiedziałam że się frustruje i czy nie zaleci mi jakieś suple, i co ona myśli żebym przetestowała sobie jakiś żel na poprawienie śluzu i plemników, a ona zamiast tego żeby powiedzieć, czy to dobre czy chwyt marketingowy, powiedziała mi że za bardzo się nakręcam i powinnam odpuścić albo iść na terapię, jak nie jestem w stanie odpuścić.😳
Już do niej nie wróciłam, parę mc później: hashimoto, tsh 6, nowy endo wprowadził mnóstwo suplementacji i letrox i się udało po 2 mc… a tamta ginekolozka mi zlecała tylko tsh które wychodziło 2,8 więc w normie 🫣 że tak dodam tylko - to były prywatne wizyty…
Ta....uwielbiam takich lekarzy....
Ja w sumie odwiedziłam kilku ginów.. ostatni zlecił mi duphaston od 23dc przez 7 dni. Teraz wiem ze najpierw wypadałoby zbadać proga... wtedy nie wiedziałam...i co? Udało sie wtedy...obie ciąże w sumie były na luteinie bo mialam krwawienia i plamienia...damrade lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
PaulaG wrote:Ta....uwielbiam takich lekarzy....
Ja w sumie odwiedziłam kilku ginów.. ostatni zlecił mi duphaston od 23dc przez 7 dni. Teraz wiem ze najpierw wypadałoby zbadać proga... wtedy nie wiedziałam...i co? Udało sie wtedy...obie ciąże w sumie były na luteinie bo mialam krwawienia i plamienia...Gregorka, PaulaG lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
Dobranoc dziewczyny 🩷
damrade, CoffeeDream, Gregorka, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Hejka!
Ale dziewczyny naprodukowałyście, czytałam i wczoraj i dziś, ale miałam zajęte całe dnie i nie starczyło mi czasu, żeby się odezwać. Dziś byliśmy w rodzinnym mieście na imieninach dziadka, chwilę u każdych rodziców i u babci, a tak się złożyło, że moi rodzice jeszcze zajechali potem do nas, bo przyjechali z kolei do mojego miasta do teatru. 😅 U mnie pogoda średnia, ponuro i chłodno, także zazdroszczę słoneczka. 🌞
@malinowysorbet mocno przytulam za sytuację, która Cię spotkała, ale proszę nie skreślaj tego kropka. Dziewczyny dobrze Ci tu radzą - powtórka bety w tym samym labie.
@KejtKa @ultramaryna dołączam do klubu sobotniego małpiszona 🐒 u mnie miała być dziś i jest dziś, co prawda na razie nierozkręcona bo przyszła pod wieczór, ale mam nadzieję, że jutrzejszy dzień oszczędzi mi bólu bo poprzednia to tak mnie przetyrała, że mam dosyć na najbliższe kilka miechów. Oby to były nasze ostatnie. 🥰
@Pati2804 łza mi się w oku zakręciła, jak czytałam to co napisałaś o tym, co Cię spotkało... Silna jesteś, cieszę się, że u Ciebie coraz lepiej.
Gregorka, Pati2804, KejtKa lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
damrade wrote:Mnie strasznie olewali jak miałam 23, często mówili że młoda i przesadzam i na pewno się uda. Po prawie roku starań przyszłam na “przegląd” i nic nie wymagałam od mojej ginekolog ale szczerze powiedziałam że się frustruje i czy nie zaleci mi jakieś suple, i co ona myśli żebym przetestowała sobie jakiś żel na poprawienie śluzu i plemników, a ona zamiast tego żeby powiedzieć, czy to dobre czy chwyt marketingowy, powiedziała mi że za bardzo się nakręcam i powinnam odpuścić albo iść na terapię, jak nie jestem w stanie odpuścić.😳
Już do niej nie wróciłam, parę mc później: hashimoto, tsh 6, nowy endo wprowadził mnóstwo suplementacji i letrox i się udało po 2 mc… a tamta ginekolozka mi zlecała tylko tsh które wychodziło 2,8 więc w normie 🫣 że tak dodam tylko - to były prywatne wizyty…
O nieee... Co za lekceważenie pacjenta 🙈 kurde, no takie gadanie o odpuszczaniu to jest dobre jeszcze na samym początku, ale nie po roku starań. Chociaż i to powinni wykazać się empatią i chcieć pomóc, a nie z góry zakładać, że jest wszystko ok. No jak ja tego nie rozumiem. Nie mogłabym być takim lekarzem, nie rozumiem takich ludzi. Jakby uczuć nie mieli...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 23:22
damrade lubi tę wiadomość
-
Strasznie mnie smucą takie historie
Mnie lekarze olewali z powodu policyjnych jajników całe życie… padały takie komunikaty, że skoro nie staramy się o dziecko, to proszę się nie przejmować… mam do teraz jakiś żal do lekarzy, do których chodziłam, bo jakakolwiek chęć pomocy była nikła, a gdy proponowałam jakieś badania to naskakiwali na mnie, że przecież ich nie potrzebuje bo aktualnie się nie staramy o dziecko… 😞
Mam wrażenie, że teraz moja wiedza jest odstrzelona w kosmos i wiem jak rozmawiać w lekarzami, żeby się domagać badań i dalszej diagnostyki, ale wcześniej to było mega ciężkie, po prostu ufałam im i odpuszczałam… 😅😅
Chciałabym przychodzić do nich jako do ekspertów, ale raczej za bardzo nie umiem… chyba, że ktoś mi serio zaimponuje swoją wiedzą i kompetencją… 😒😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 23:53
damrade lubi tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Hej, udanej niedzieli 😊
Gregorka, Prezesoowa, Pati2804, CoffeeDream, damrade, elektro96, Majuna, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Dzien dobry 🤗
Wzięłam się za domowe spa+farbowanie odrostu,bo juz spory 🙈, wcześnie poszłam spać i od 6 na nogach, pewnie w ciągu dnia power napa zrobię🤭 🤗
Dziś lecimy na urodzinki małza babci🎂😊 sporo dzieciaczków będzie, szczególnie moje ulubione trio 3latek,5 i 6latka-rodzeństwo ☺️ Mam tego fuksika,że jestem ich ulubiona ciocia, mogę zawsze liczyć na tonę występów VIP😂 i przytulaskow❤️
Pięknej niedzieli ❤️💛💚🩷
Pati2804, damrade, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
damrade wrote:Jak ktoś lubi różne ciekawe herbatki, polecam taką, w składzie ponad 50% imbiru, w sumie to nawet herbatą ciężko nazwać, ale skład mega, smak mega, piecze cała buzia tak przyjemnie przy piciu 😍 jeśli lubicie imbir - mega polecajka, jest teraz w lidlu wśród tajskich smakołyków.
Skład:
Nie wykupcie tylko wszystkich, bo jeszcze chcę zapas zrobić 😅 -
Dzień dobry 🌸
Trzymam kciuki za osikanca @Wilczka 🤞
Ale dziś miałam piękny sen. 4 pozytywne testy ciążowe 😍 fajne uczucie...Prezesoowa, Pati2804, damrade, Gregorka, ultramaryna_, elektro96, Dropsik, Leśneintro, Chochlik12, Mikea, Liyss🧚🏻, Majuna, AnitaK, Olaura, MummyYummy, PaulaG, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry :*
Podczytywałam Was w ciągu dnia, ale było tyle ciekawych tematów, że teraz nie pamiętam wszystkiego, do czego chciałam się odnieść
@Zbuntowana jesteśmy tu w tym wszystkim razem! Jeśli jest Ci bardzo ciężko to też jesteśmy po to, żeby jak będziesz gotowa pomóc Ci podnieść się i walczyć dalej :*
Co do diagnozowania męża - rozumiem Waszą frustrację. Mnie też diagnozowano 6 lat, nawet odesłali mnie do psychiatry, że zmyślam i poszłam, bo za wszelką cenę chciałam, żeby ktoś mi pomógł, ale to też nie było to
@Mikea bardzo ładny estradiol jesteś pewna, że to było 7dpo?
@Malinowy Sorbeciku trzymam dziś wszystkie kciuki, które mam pod ręką za Twoje badania Kochana :* mam nadzieję, że chociaż zmrużyłaś oko
Widziałam, że była mowa o deficycie kalorycznym - hormony go bardzo nie lubią. Można schudnąć, ale rozregulować wszystko chyba, że ma się dużą nadwagę (jak np. ja) i do zrzucenia 20 kg i więcej to można wejść w deficyt, ale niewielki i być pod kontrolą lekarza. Ja aktualnie mam deficyt 100kcal dziennie, ale zupełnie inaczej ustawione posiłki, ruch i dbanie o sen i woda zaczęła lecieć
No i wakajki - 🥰 my w tym roku tylko domek na wsi. Chcemy oszczędzić ile się da. Teraz znajomi nas namawiają na tygodniowy wyjazd w jakieś ciepłe miejsce i ja jestem za, ale mąż jeszcze się nie zastanowił, bo musiałby iść do urzędu (największa kara w świecie) i wyrobić paszport (odebranie -druga wizyta w urzędzie - to już gorzej niż łamanie kołem i badanie prostaty przez 2m lekarza z wielkimi dłońmi) 😂 także chyba nic z tego
Spokojnego dnia 😘
@Pati myślę o Tobie - o Twojej wizycie i powrocie do pracy i jestem z Tobą, nie martw się za bardzo 😘Pati2804, damrade, Gregorka, CoffeeDream, Majuna, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Dzień dobry kochane 😘 nadrobiłam Was ale moja sobota była mega pracowita i nie miałam kiedy się udzielać 😅😘
@Malinowysorbet przykro mi ale popieram dziewczyny, powtórz betę w tym samym miejscu 🙁 przytulam i trzymam kciuki za Was ✊🍀❤
Tulę za wredne małpy wszystkie które potrzebują 🫂😘
Wczoraj miałam pracowity dzień i wieczorem myślałam że umrę, tak mnie plecy znowu bolały i jajnik z lewej strony , a później przeszło.. teraz rano tylko rwie mnie lewa noga jak na zmianę pogody.. nie wiem co się dzieje i dlaczego tak 🙁
No i obudziłam się z zatkanym nosem a jutro powrót do pracy.. mąż się śmiał że wrócę do pracy i za kilka dni będę chora i będę musiała w łóżku leżeć 🙈 że niby ta praca nie jest mi dana, ten powrót do niej 😅
Temperatura u mnie rośnie powoli wiec jestem zadowolona ze owu była bo bałam się że nie będzie albo że będzie późno 😊
Wczoraj miałam sentymentalny poranek ale dzisiaj jest dobrze 😅
Idziemy do kościoła a później na długi spacer, mam nadzieję że słoneczko nam dzisiaj będzie świeciło 🥰
Miłego dnia kochane ! 🌞❤😘
I kciuki za testujące!! ✊🍀Prezesoowa, Gregorka, elektro96, Zaczarowan, CoffeeDream, Liyss🧚🏻, Majuna, ultramaryna_, MummyYummy, PaulaG, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Trzymam kciuki za testujące i za kropki, aby zdrowo rosły.
U mnie dzisiaj impreza urodzinowa 🥳 (koleżanki syna) więc idziemy świętować.
Wiem jestem straszna 😨, ale policyjne jajniki (prawdopodobnie autokorekt) rozbawiły mnie na początek dnia. U mnie 14dc więc powoli wkraczamy w fazę czekania…Pati2804, damrade, Prezesoowa, elektro96, Leśneintro, Speranza :), CoffeeDream, Majuna, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Dzień dobry!
Pati2804, Gregorka, Prezesoowa, CoffeeDream, Majuna, AnitaK, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Dzień dobry ❤️ miłej niedzieli 😍
Trzymam kciuki za sikańce 🤞🏼Pati2804, Gregorka, Prezesoowa, CoffeeDream, Majuna, AnitaK, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
Dzień dobry dziewczyny. Będzie mnie tu teraz mniej bo właśnie zaczęłam urlop 😊 ściskam was mocno. Postaram się podczytywać, żeby być w miarę na bieżąco. ❤️
damrade, Gregorka, Pati2804, Prezesoowa, Zaczarowan, Dropsik, CoffeeDream, Liyss🧚🏻, Majuna, AnitaK, ultramaryna_, MummyYummy, KejtKa, Zbuntowana lubią tę wiadomość