Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Przy okazji pytanie, bo nie sledze tego na biezaco a moze cos, ktos wie. Jak jest z ta ustawa o in vitro w Polsce?🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
mamaAniołkaAntosia 💔 wrote:Cześć dziewczyny, oby te walentynki były spełnieniem naszym ❤️Za mną strata synka w maju 2022 i poronienie w 2023r.. oby ten rok był duużo lepszy..
Witaj! Bardzo mi przykro z powody tego, co Cię spotkało. Życzę dużo siły. Zostań z nami, będziemy razem dążyć do celu. 😊ultramaryna_ lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Dropsik wrote:Jak tak czytam to Ci zazdroszczę tej pewności siebie. Ja jestem taka szara mysz. Mimo, że miałam w pracy duże sukcesy, byłam szanowana, zdobyłam pozycję eksperta, byłam uznawana za specjalistkę w swoje dziedzinie to ciągle miałam syndrom oszusta Nie umiałam siebie takiej zobaczyć, ale to błędy wychowania niestety albo mojego charakteru.
Jak dla mnie mega szacun i zawsze będę dążyć do tego, żeby być chociaż w połowie taka wygadana 😂
Też kiedyś taka byłam, ale właśnie w obecnej firmie nauczyłam się, że dopóki nie zacznę w siebie wierzyć to ciągle będę robić wszystko za innych i oni będą zbierać laury. Spróbuj kiedyś, zobaczysz o ile lżej się poczujesz
Dziewczyny, dzwonili do mnie, że są wyniki. Mają przesłać na maila dziś albo jutro, ale wyjdę wcześniej i tam pojadę. Boje się tak, że chce mi się płakać i serce mnie boli Nawet mężowi nie mówię, bo chyba wolę sama to najpierw zobaczyć, a z drugiej strony nie wiem czy się odważęDropsik lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
kasia97 wrote:ubrać białe majtki albo wybrać się na basen 🙈 a tak poważnie to słyszałam o ciepłych kąpielach i seksie, ale ile w tym prawdy to nie wiem - pewnie na każdego działa inaczej▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Prezesoowa wrote:Też kiedyś taka byłam, ale właśnie w obecnej firmie nauczyłam się, że dopóki nie zacznę w siebie wierzyć to ciągle będę robić wszystko za innych i oni będą zbierać laury. Spróbuj kiedyś, zobaczysz o ile lżej się poczujesz
Dziewczyny, dzwonili do mnie, że są wyniki. Mają przesłać na maila dziś albo jutro, ale wyjdę wcześniej i tam pojadę. Boje się tak, że chce mi się płakać i serce mnie boli Nawet mężowi nie mówię, bo chyba wolę sama to najpierw zobaczyć, a z drugiej strony nie wiem czy się odważę
Zaciskam więc kciuki ✊ tutaj chyba wszystkie czekamy z Tobą na te wyniki.Prezesoowa lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
Prezesoowa wrote:Też kiedyś taka byłam, ale właśnie w obecnej firmie nauczyłam się, że dopóki nie zacznę w siebie wierzyć to ciągle będę robić wszystko za innych i oni będą zbierać laury. Spróbuj kiedyś, zobaczysz o ile lżej się poczujesz
Dziewczyny, dzwonili do mnie, że są wyniki. Mają przesłać na maila dziś albo jutro, ale wyjdę wcześniej i tam pojadę. Boje się tak, że chce mi się płakać i serce mnie boli Nawet mężowi nie mówię, bo chyba wolę sama to najpierw zobaczyć, a z drugiej strony nie wiem czy się odważę
Trzymam kciuki, odezwij się jak już je będziesz miała.Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Ja kiedyś na przyspieszenie okresu piłam herbatę z malwy czarnej. Kiedyś zamawiałam to przychodziło w formie kwiatów takich 😀 na mnie działało, ale kto wie 😂👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
nick nieaktualnyJagodecka wrote:Oj nie wiedzialam slonce 🫂 Bardzo mi przykro, tule mocno!
Ale wiesz, ze to znaczy, ze DA sie. Jak sie czujesz? 💛 Bardzo zaluje ze mnie w styczniu nie bylo i nie moglam cie podniesc na duchu. Jak bys chciala porozmawiac to daj znac przez pw.
Kochana, będę pamiętać ❤️
Czuję się dobrze, dziękuję 🤗
Ja się na styczniowym wątku w ogóle nie udzielałam bo stworzyłyśmy sobie wątek Winiary i tam pisałam 🙂
Co do in vitro bo widziałam, że pytałaś to ma wejść od czerwca. I tyle wiem 😅 mało się interesuję tematem bo nie planujemy z Małżem podchodzić ale dziewczyny na Winiarach napiszą coś więcej.
Zajrzyj tam bo też się za Tobą stęskniły 🥹❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 14:16
Jagodecka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny które brały Lamettę, zazdroszczę bezobjawowej podróży 😅 ja dzisiaj uderzenia ciepła, zmęczenie jak nie wiem i zaczął mnie jajnik naparzać jak podczas owu, 5dc, super się bawię 😄 chyba zaczynam żałować połączenia tego z Miovelia, boję się że przyspieszą aż za bardzo, albo że się torbiele porobią ☹️
Może odstawię Miovelie, albo tylko 1 tabletka dziennie… -
ellevv wrote:Jejciuuu, ponad 4 strony nadrobiłam 🤣
Tak ni z gruchy ni z pietruchy. Jest jakaś możliwość wywołać 🦧 w naturalny sposób lub jakąś suplementacja?
Ponoć pomaga moczenie nóg w bardzo gorącej wodzie, @ powinna przyjść wcześniej wtedy ale czy to ja wywoła to nie wiem👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
07.2023 - walczymy o rodzeństwo
🧑 36 🧒38
22.07.2024 IUI ❌
17.08.2024 IUI ❌
09.10.2024 punkcja -
Są wyniki!
Beta 171
Progesteron 27.50
TSH 0.68
Miałam nadzieję na wyższą betę, ale nie wiem ile jestem dpo, a 30dc. Heparyna wjechała od dzisiaj i czekam na sobotę.Tajlandia22, Alesiamum, kasia97, Anka32, Chmurka21, KejtKa, Lola93, Majuna, Suzie, Leśneintro, Mikea, Jagodecka, sernik_z_rodzynkami, elektro96, Pati2804, Gregorka, ultramaryna_, MagdaA, Olaura, Sikoreczkaaa, Prezesoowa, _ine, Sparky, Liyss🧚🏻, koktajlowa, Malamia, JoKoKoJo lubią tę wiadomość
-
@ mamaAniołkaAntosia tule mocno 🫂🫂 na pewno będzie to lepszy rok! Mnie też 23' przeorał i liczę że ten rok będzie duży lepszy🤞
@Jagodecka o ile dobrze kojarzę to jeszcze ustawy nie ma, do czerwca ma być przygotowana aby móc z niej skorzystać, nie ukrywam że jeśli nam się do połowy roku nie uda a ustawa wejdzie w życie to spróbujemy invitro👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
07.2023 - walczymy o rodzeństwo
🧑 36 🧒38
22.07.2024 IUI ❌
17.08.2024 IUI ❌
09.10.2024 punkcja -
ultramaryna_ wrote:@Kolka i @kasia97 czy Wy kochane dawałyście znać, jak u Was? Kciuki mnie już bolą od trzymania 😅😘
@ultramaryna_ wpisz mi proszę 🐒, test dzisiaj negatywny także to 3 dniowe plamienie traktuje jako okres i zaczynam nowy cykl ✨ dzisiaj juz 5dc także pod koniec miesiąca spróbuję znowu testować👩🦰 26 / 7 cs ✨
💊 Omega 3, wit B6 i B12, C, D, E, kwas foliowy, inozytol, olej z wiesiołka, magnez, cynk, jod
🙎♂️ 30 -
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:Też kiedyś taka byłam, ale właśnie w obecnej firmie nauczyłam się, że dopóki nie zacznę w siebie wierzyć to ciągle będę robić wszystko za innych i oni będą zbierać laury. Spróbuj kiedyś, zobaczysz o ile lżej się poczujesz
Jesteśmy z Tobą 🫂❤️Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Heeej, podczytuje was tutaj, zerkałam już sobie na wątku styczniowym.
U nas starania już półtora roku, doatad jedyny "cień cienia" jaki widziałam na teście to ten po ovitrelle.
Teraz jestem na pierwszym cyklu stymulowanym. Owulacja była, pękł jeden pęcherzyk, wiec teoretycznie szanse są.
Testować mogłabym w poniedziałek, ale chyba się boje ;( i będę czekała na @.
Psychicznie nastawiam się na invitro w drugiej połowie roku, myślicie, że ta refundacja FAKTYCZNIE będzie działać? Tzn nie będzie tylko dla wąskiej grupy wybrańców, a dla pozostałych kolejki na trzy lata?ultramaryna_, Ominoki lubią tę wiadomość
Ona: 33 lata
AMH 1.8
przeciwciała, hormony ok
jajowody drożne
krzywa cukrowa, insulinowa ok
naturalne owulacje
On: 39 lat
wyniki nasienia ok poza morfologią (0%->4%->3%)
fragmentacja 14%
Starania od sierpnia 2022 r.
02.05.2024 IUI ❌
18.06.2024 IUI ❌
13.07.2024 IUI ❌
Październik 2024 - startujemy z IV
17.10.2024 punkcja
❄️❄️❄️ -
Dropsik wrote:Są wyniki!
Beta 171
Progesteron 27.50
TSH 0.68
Miałam nadzieję na wyższą betę, ale nie wiem ile jestem dpo, a 30dc. Heparyna wjechała od dzisiaj i czekam na sobotę.
Cudnie!!! 🥺🥺🥺Dropsik, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
@Dropsik super!
Dropsik lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Jagodecka wrote:Przy okazji pytanie, bo nie sledze tego na biezaco a moze cos, ktos wie. Jak jest z ta ustawa o in vitro w Polsce?
Słyszałam od mojej gin, że trzeba starać się rok normalnie + 6msc stymulacji i trzeba mieć to udokumentowane. No i start od czerwca. Tyle wiem, ale nie daje 100% pewności
Majuna wrote:Wiem, co czujesz.. Mam takie same odczucia względem pracy trzymaj się!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 15:12
Majuna, Ominoki lubią tę wiadomość