Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Dropsik wrote:Są wyniki!
Beta 171
Progesteron 27.50
TSH 0.68
Miałam nadzieję na wyższą betę, ale nie wiem ile jestem dpo, a 30dc. Heparyna wjechała od dzisiaj i czekam na sobotę.
❤️❤️ super! Gratuluje ❤️Dropsik lubi tę wiadomość
-
Ciężko Was nadrabiać, tyle się dzieje
I od rana tyle dobrych wieści
Gratuluję tym, które zobaczyły II i trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku
Czy macie do polecenia jakieś książki o ciąży/staraniach?Dropsik, elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Leśneintro wrote:Ciężko Was nadrabiać, tyle się dzieje
I od rana tyle dobrych wieści
Gratuluję tym, które zobaczyły II i trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku
Czy macie do polecenia jakieś książki o ciąży/staraniach?
Podbijam! Też bym sobie poczytała!👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Miminikna wrote:Heeej, podczytuje was tutaj, zerkałam już sobie na wątku styczniowym.
U nas starania już półtora roku, doatad jedyny "cień cienia" jaki widziałam na teście to ten po ovitrelle.
Teraz jestem na pierwszym cyklu stymulowanym. Owulacja była, pękł jeden pęcherzyk, wiec teoretycznie szanse są.
Testować mogłabym w poniedziałek, ale chyba się boje ;( i będę czekała na @.
Psychicznie nastawiam się na invitro w drugiej połowie roku, myślicie, że ta refundacja FAKTYCZNIE będzie działać? Tzn nie będzie tylko dla wąskiej grupy wybrańców, a dla pozostałych kolejki na trzy lata? -
ultramaryna_ wrote:Kiedy masz wizytę u endokrynologa? Bo pamiętam, że pisałaś o objawach swoich oraz że masz niedoczynność. Zbadałabym hormony, mnie parę razy już zblokowały cały cykl 🫂😔 Szczególnie jeśli testy są białe, a 🐵 wciąż nie przyszła 😘mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Ola28.28 wrote:Cześć czy któraś z Was mogłaby mnie odesłać do postu gdzie się to pojawiło, albo powiedzieć jak powinny wyglądać prawidłowe wyniki badań hormonow I witamin przy staraniu o dziecko ?
🌸🥰
progesteron 15,41 ng/mL
FSH 3,3 mlU/ml
LH 4,5 mlU/mL
Badania robione 29.01
10dzien po owulacji -
Sparky wrote:Jeśli chodzi o NAC, to mam już jakieś tam niewielkie doświadczenia 😅 W poprzednim cyklu brałam miovelię NAC w 3-7 dc, ale tam dzienna dawka to tylko 1200 mg 🤷🏼♀️ Więc tak ni w 5 ni w 10 😆 Moje cykle są dziwne, bo nadal karmię piersią, ale owu była w akceptowalnym terminie i cykl trwał 31 dni (wcześniejszy - 51 🫠). W tym cyklu biorę prenacaps Ovi przez cały cykl, tam jest 600mg, a dodatkowo w 3-7 dc 1200 mg z ACC Optima, żeby w tych dniach wyszło 1800. Zobaczymy co się stanie 🙃 Dzisiaj 3dc i jestem już po pierwszym ACC.
Sparky lubi tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Prowadzę pomiary od października
Termometr mam przy łóżku żeby jak tylko budzik zadzwoni to pk niego sięgnąć i się za bardzo nie wiercić 🤣
Mierzę pod językiem.
Jakbyś coś jeszcze chciała wiedzieć to pytaj -
Zaczarowan wrote:Ooooooo!!!! ❤️❤️mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
nick nieaktualnyOla28.28 wrote:Cześć czy któraś z Was mogłaby mnie odesłać do postu gdzie się to pojawiło, albo powiedzieć jak powinny wyglądać prawidłowe wyniki badań hormonow I witamin przy staraniu o dziecko ?
🌸🥰
Hej
Wklejam z wątku Winiar
Ola28.28, Mikea, _ine, Olalee, ultramaryna_, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Żeby chociaż robiły to 50%...
Ja ciągle szukam pracy, ale nie odejdę z pracy byle gdzie, bo długo pracowałam na to co teraz mam, nie narzekam na zarobki ani na warunki pracy, jedynie na innych pracowników. Generalnie robię swoje i mam wywalone na nich, ale jak to w firmie każdy ma jakiś zakres obowiązków i nieraz np. ktoś z innego działu może wykonać jakąś czynność, a ja nie, bo nie mam uprawnień. W zeszłym tygodniu domykałam umowę na ponad 250 tysięcy zarobku dla firmy, ale moje wspaniałe koleżanki postanowiły wyjść z pracy 2 godziny przed czasem, bez ostrzeżenia, bo skoro kota nie ma to myszy harcują. I dotychczas przymykałam na to oko, bo takie sytuacje zdarzają się u nas nagminnie, ale skoro ja urabiam klienta przez 3 tygodnie i w końcu mi się udaje dopracować warunki i umowę, i nie mam drugiej osoby uprawnionej do jej podpisania, bo koleżanka stwierdziła, że po co pracować cały etat jak można 3/4 i dostanie tyle samo kasy to się zagotowałam i zgłosiłam to szefowi. Jazda była ostra i konsekwencje wyciągnięte, ale zaczęło się szukanie haków na mnie. Kilka dni im zeszło i jedyne co "znalazły" to to, że nie ubieram się stosownie do prestiżu mojego stanowiska bo noszę wygodne spodnie albo długie spódnice i np. swetry albo luźne koszule, bo tak mi wygodnie u nas nie ma absolutnie żadnego dress code obowiązującego. Mogę przyjść w dresie. Ubieram się elegancko tylko na zaplanowane wcześnie spotkania z klientami. No to znalazły na mnie haka
I prezes zagotował, bo mu powiedziałam, żeby przekazał swoim dziewczynkom, że dziękuję za komplement, ale skoro jestem specjalistą od liczb to wyliczyłam, że te dziewczyneczki mają najwyraźniej za mało obowiązków albo za wysokie wymiary etatów skoro mają czas wychodzić wcześniej i jeszcze analizować moje stroje
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
ellevv wrote:Jejciuuu, ponad 4 strony nadrobiłam 🤣
Tak ni z gruchy ni z pietruchy. Jest jakaś możliwość wywołać 🦧 w naturalny sposób lub jakąś suplementacja?ellevv lubi tę wiadomość
-
mamaAniołkaAntosia 💔 wrote:Cześć dziewczyny, oby te walentynki były spełnieniem naszym ❤️Za mną strata synka w maju 2022 i poronienie w 2023r.. oby ten rok był duużo lepszy..
Bardzo mi przykro 🥺🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 16:23
-
kasia97 wrote:ja się nic nie odzywam, bo miałam testować a nie mam testów 🤣 i dopiero wróciłam z zakupów 🫣
-
Majuna wrote:Ja rok temu postanowiłam nie odchodzić z mojej pracy ze względu na starania. I tak się tu kiszę, a jednocześnie wychodzę z siebie. Ciąży nie ma, a w robocie dalej jestem. Nie mogę tego już dłużej ciągnąć i czuję się jak w potrzasku. Z jednej strony jest praca, zaraz kończy mi się umowa i dostałabym na czas nieokreślony, asy w rękawie w postaci takiej, że pracuję sama i nikt prócz mnie nie zna systemu, zasad itd. (Nawet właściciele, bo im się po prostu nie chciało uczyć🤣), a co za tym idzie pole do negocjacji wynagrodzenia (choć uważam, że ważniejszy jest spokój w głowie). Urlopu zaległego tyle, że jakbym rezygnowała, to na drugi dzień mnie by już nie było, a pracuję sama. Aż mi sumienie nie pozwala tego zrobić. Zmiana pracy wiązałaby sie dla mnie z zawieszeniem chwilowo starań, bo nie chciałabym zostać w ciąży bez zatrudnienia. i co tu zrobić. A irytacja rośnie... 🤯 Lubię swoją pracę, jako to co robię, ale nie lubię podejścia do mnie i braku docenienia, kiedy w sumie od a do z to prowadzę.
-
Lola93 wrote:Też jesteśmy u niej:) ciekawe jak ją wy odbierzecie, moje wrażenia pozytywne bardzo:) Mega ciepła osoba i też z takim wesołym podejściem:)
Idę w przyszłym tygodniu na monitoring i myślę że jakoś pod koniec tygodnia IUI jak będzie wszystko dobrze:)
U nas nieidealne wyniki małża, plus mam torbiel endo na prawym jajniku i od paru cykli tylko lewy działa, faktycznie działa i robi owu, ale chcemy sobie w tym marzeniu pomóc jak najbardziej.
Teraz to prawie się nie mogę doczekać tej wizyty
Trzymam za Ciebie kciuki, by wszystko poszło dobrze 🍀 🤞🏻🎯Lola93 lubi tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Prezesoowa wrote:Też kiedyś taka byłam, ale właśnie w obecnej firmie nauczyłam się, że dopóki nie zacznę w siebie wierzyć to ciągle będę robić wszystko za innych i oni będą zbierać laury. Spróbuj kiedyś, zobaczysz o ile lżej się poczujesz
Dziewczyny, dzwonili do mnie, że są wyniki. Mają przesłać na maila dziś albo jutro, ale wyjdę wcześniej i tam pojadę. Boje się tak, że chce mi się płakać i serce mnie boli Nawet mężowi nie mówię, bo chyba wolę sama to najpierw zobaczyć, a z drugiej strony nie wiem czy się odważę -
Dropsik wrote:Są wyniki!
Beta 171
Progesteron 27.50
TSH 0.68
Miałam nadzieję na wyższą betę, ale nie wiem ile jestem dpo, a 30dc. Heparyna wjechała od dzisiaj i czekam na sobotę.Dropsik, Zbuntowana lubią tę wiadomość