Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa się nie odzywa od 3 godzin, mam nadzieję że wyniki wyszły dobre 🥺
Ja już mam stresa przed jutrzejszym testowaniem.. nie czuje się ani ciążowo ani okresowo.. 🤯
Chciałabym się napić dzisiaj wina.. 😅 żeby odreagować 🤣 co myślicie?.🍷🙈Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Prezesoowa się nie odzywa od 3 godzin, mam nadzieję że wyniki wyszły dobre 🥺
Ja już mam stresa przed jutrzejszym testowaniem.. nie czuje się ani ciążowo ani okresowo.. 🤯
Chciałabym się napić dzisiaj wina.. 😅 żeby odreagować 🤣 co myślicie?.🍷🙈
Też się denerwuję.. 🥺
Ja bym się napiła w myśl hipotetycznej Hani 🤣Pati2804, Zbuntowana, Jagodecka lubią tę wiadomość
-
JoKoKoJo wrote:Hej 😊
Mamy wyniki badania nasienia:
https://ibb.co/9WyhQLY
https://ibb.co/jLTQX7x
Na pierwszy rzut oka widzę, że jest mega słabo...
Musimy się wybrać do androloga i zobaczymy co powie... -
@Prezesowa, czekamy i trzymamy kciuki za wyniki 🥺🤞🏻
Pati2804, Anka32, kasia97, elektro96, Sikoreczkaaa, Majuna lubią tę wiadomość
🇫🇮
👩 33 👨 34
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne
Ponowne starania od 10/2023
⏸️ 2/2024
20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
EDD 16.10.2024
3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
EDD 12.10.2024
29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
Ja właśnie otworzyłam sobie drugie piwko..
Mam dziś tak kiepski dzień że siedzę i ryczę.
Wyobraźcie sobie taką sytuację:
Idę do swojego banku, chce wziąć mały kredyt/pożyczkę bo mam dobrą ofertę. Składamy wniosek i pracownica banku (moja koleżanka) mówi mi że widnieje w BIGu i w rejestrze dłużników! Ja szok niedowierzanie bo nigdy z niczym nie zaległam, nigdy w życiu.
Co się okazuje? W banku po danych imię i nazwisko oraz adres zamieszkania podpięli mnie od razu pod byłą żonę mojego męża. Niestety, wiem jak to wygląda ale głupi zbieg okoliczności ona ma to samo imię i teraz nazwisko co ja i posługuje się nadal adresem zamieszkania pod którym już nie mieszka od ponad 3 lat a w chwili obecnej mieszkam ja 🤯
Ona ma długi komornicze i to wiemy bo przychodzą do nas na nasz adres listy od komornika. Ona nie chce żeby przychodziły do jej domu rodzinnego w którym teraz mieszka po rozwodzie bo gdyby się tam dowiedzieli co ona wyprawia to by ją stamtąd wyrzucili.
Istny dramat co przeszłam, stres nerwy płacz, nie wiem co dalej. Pobrałam raporty o sobie w każdym możliwym rejestrze, wszędzie jestem czysta i udało się odkręcić to.
Ale w tym momencie muszę czekać na dalsze kroki banku, analityków i centrali żebym mogła wnioskować o kredyt.
Nie pytajcie o szczegóły, już moja głowa dziś więcej nie zniesie 😥
Co zrobić żeby tamta zmieniła adres do korespondencji i zamieszkania? Myślę już o prawniku jakimś..
Nie może być dobrze? Spokojnie?
Dla Was życzę miłego wieczoru dziewczyny i spokojnego! 🫶🏻 -
Ile dni przed 🐒 kończy Wam się śluz ,który jest widoczny na bieliźnie? Wcześniej na to nie zwracałam uwagi , ale teraz czuję że potrzebuję o to zapytać 🤭😅
P.s. chyba zaczyna się ten czas wkręcania sie w objawy.. 🤣 wybaczcie mi 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 18:40
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a ja mam pytanie, jako do tych, co na forum przeżyły i przeczytały już sporo. Temat wiem, że przewijał się, ale do tej pory mnie aż tak nie interesował. Mianowicie - jak to jest z plamieniem na początku ciąży? Bo dzisiaj u siebie zauważyłam brązowy śluz… i nie wiem, czy się martwić, czy jest to normalne. Nie ma go dużo, ale no wątpliwości są 🥺
-
Miminikna wrote:Heeej, podczytuje was tutaj, zerkałam już sobie na wątku styczniowym.
U nas starania już półtora roku, doatad jedyny "cień cienia" jaki widziałam na teście to ten po ovitrelle.
Teraz jestem na pierwszym cyklu stymulowanym. Owulacja była, pękł jeden pęcherzyk, wiec teoretycznie szanse są.
Testować mogłabym w poniedziałek, ale chyba się boje ;( i będę czekała na @.
Psychicznie nastawiam się na invitro w drugiej połowie roku, myślicie, że ta refundacja FAKTYCZNIE będzie działać? Tzn nie będzie tylko dla wąskiej grupy wybrańców, a dla pozostałych kolejki na trzy lata?
Jeśli chodzi o IVF na forum są specjalne działy „starania z pomocą medyczną” tam dziewczyny są kopalnią wiedzy w tym temacie 🙂 Ja niestety o tym nie wiem nic, więc nie pomogę 🫂Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
@Pati2804 a łyknij sobie, co tam, jak Anka pisze - w myśl hipotetycznej Hani 🍷
Co do śluzu, ja mam w sumie do samego końca, przed miesiączką po prostu jest gęstszy, nierozciągliwy, ale jest.
@magdalena321 co za historia... Mam nadzieję, że to wszystko odkręcą. Te same imię i nazwisko może narobić problemów. Moja siostra z tego względu ma nazwisko dwuczłonowe bo by się nazywała identycznie jak swoja teściowa (już była teściowa co prawda), też taki ciekawy przypadek...
Mam nadzieję, że Prezesoowa świętuje, bo też się martwię brakiem info.Pati2804, Anka32 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
magdalena321 wrote:Ja właśnie otworzyłam sobie drugie piwko..
Mam dziś tak kiepski dzień że siedzę i ryczę.
Wyobraźcie sobie taką sytuację:
Idę do swojego banku, chce wziąć mały kredyt/pożyczkę bo mam dobrą ofertę. Składamy wniosek i pracownica banku (moja koleżanka) mówi mi że widnieje w BIGu i w rejestrze dłużników! Ja szok niedowierzanie bo nigdy z niczym nie zaległam, nigdy w życiu.
Co się okazuje? W banku po danych imię i nazwisko oraz adres zamieszkania podpięli mnie od razu pod byłą żonę mojego męża. Niestety, wiem jak to wygląda ale głupi zbieg okoliczności ona ma to samo imię i teraz nazwisko co ja i posługuje się nadal adresem zamieszkania pod którym już nie mieszka od ponad 3 lat a w chwili obecnej mieszkam ja 🤯
Ona ma długi komornicze i to wiemy bo przychodzą do nas na nasz adres listy od komornika. Ona nie chce żeby przychodziły do jej domu rodzinnego w którym teraz mieszka po rozwodzie bo gdyby się tam dowiedzieli co ona wyprawia to by ją stamtąd wyrzucili.
Istny dramat co przeszłam, stres nerwy płacz, nie wiem co dalej. Pobrałam raporty o sobie w każdym możliwym rejestrze, wszędzie jestem czysta i udało się odkręcić to.
Ale w tym momencie muszę czekać na dalsze kroki banku, analityków i centrali żebym mogła wnioskować o kredyt.
Nie pytajcie o szczegóły, już moja głowa dziś więcej nie zniesie 😥
Co zrobić żeby tamta zmieniła adres do korespondencji i zamieszkania? Myślę już o prawniku jakimś..
Nie może być dobrze? Spokojnie?
Dla Was życzę miłego wieczoru dziewczyny i spokojnego! 🫶🏻
Dobrze, że udało się Tobie to odkręcić ale koniecznie radzę żeby ogarnąć temat adresu byłej żony, żeby sytuacja się nie powtórzyła.. jeśli chodzi o to gdzie to zglosic to wyczytałam przed chwilą że możesz zgłosić to nawet na policję bo podawanie cudzego adresu zamieszkania podlega pod przestępstwo. A w zależności skad przychodzą listy to po pierwsze nie odbierać, po drugie zwracać do skrzynki zwrotnej jeśli laduja w skrzynce pocztowej albo zglosic do konkretnego nadawcy że taka osoba nie mieszka i nie życzycie sobie aby przychodziły listy. Podsyłam linka i życzę dużo cierpliwości i aby udało się rozwiązać sprawę pomyślnie 🫂❤
https://dom.trojmiasto.pl/Pytanie-do-prawnika-Gdy-do-domu-przychodza-listy-do-obcej-osoby-n122713.htmlmagdalena321 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Ile dni przed 🐒 kończy Wam się śluz ,który jest widoczny na bieliźnie? Wcześniej na to nie zwracałam uwagi , ale teraz czuję że potrzebuję o to zapytać 🤭😅
P.s. chyba zaczyna się ten czas wkręcania sie w objawy.. 🤣 wybaczcie mi 🙈Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Tajlandia22 wrote:Dziewczyny, a ja mam pytanie, jako do tych, co na forum przeżyły i przeczytały już sporo. Temat wiem, że przewijał się, ale do tej pory mnie aż tak nie interesował. Mianowicie - jak to jest z plamieniem na początku ciąży? Bo dzisiaj u siebie zauważyłam brązowy śluz… i nie wiem, czy się martwić, czy jest to normalne. Nie ma go dużo, ale no wątpliwości są 🥺
Tajlandia22, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Zbuntowana wrote:11 marca endokrynolog... dobrze pamiętasz... biorę etyroks 25 .... a podpowiesz mi co najlepiej sprawdzić.. pójdę w orzyszkym tygodniu nabadanua krwi... byłabym wdzieczba bobry tyle wiesz... 22 lutego idę do mojej gin.. ehhh...jestem dziś podłamana na maksa... nie ch e śmiecić... ryczeć się chce...
Będzie dobrze 🫂❤️Zbuntowana lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
🩺 3.12.
-
Tajlandia22 wrote:Dziewczyny, a ja mam pytanie, jako do tych, co na forum przeżyły i przeczytały już sporo. Temat wiem, że przewijał się, ale do tej pory mnie aż tak nie interesował. Mianowicie - jak to jest z plamieniem na początku ciąży? Bo dzisiaj u siebie zauważyłam brązowy śluz… i nie wiem, czy się martwić, czy jest to normalne. Nie ma go dużo, ale no wątpliwości są 🥺
Ps. Jeśli źle mówię to poprawcie mnie 😉
Edit : ja miałam plamienia ale u mnie było to przez nadzerke ale byłam to sprawdzić i takWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 18:57
-
aszin wrote:Dzień dobry dziewczyny, nie ma opcji że was nadrobię, a jutro będę miała męża na weekend, więc nie ukrywam, że będę zajmować się czymś innym😁
Gratuluję dwóch kreseczek i bet ❤️❤️❤️aszin, Zbuntowana lubią tę wiadomość
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
🩺 3.12.
-
Pati2804 wrote:Jejku kochana, co za okropną pomyłka 🥺 a historia jak z filmu.. aż nie możliwe że bank tak mógł się pomylić, to przecież niedopuszczalne! 🤯
Dobrze, że udało się Tobie to odkręcić ale koniecznie radzę żeby ogarnąć temat adresu byłej żony, żeby sytuacja się nie powtórzyła.. jeśli chodzi o to gdzie to zglosic to wyczytałam przed chwilą że możesz zgłosić to nawet na policję bo podawanie cudzego adresu zamieszkania podlega pod przestępstwo. A w zależności skad przychodzą listy to po pierwsze nie odbierać, po drugie zwracać do skrzynki zwrotnej jeśli laduja w skrzynce pocztowej albo zglosic do konkretnego nadawcy że taka osoba nie mieszka i nie życzycie sobie aby przychodziły listy. Podsyłam linka i życzę dużo cierpliwości i aby udało się rozwiązać sprawę pomyślnie 🫂❤
https://dom.trojmiasto.pl/Pytanie-do-prawnika-Gdy-do-domu-przychodza-listy-do-obcej-osoby-n122713.html
Dokładnie jak z filmu…
Muszę coś z tym zrobić bo to jest parodia ☹️
Jutro poczytam też i pomyślę o tym dokładniej. Dzięki kochana za link 🫶🏻
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
@Pati2804 ja w poprzednim cyklu, w którym zaszłam, miałam śluz do samego końca 😉Pati2804 lubi tę wiadomość
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
🩺 3.12.
-
magdalena321 wrote:Dokładnie jak z filmu…
Muszę coś z tym zrobić bo to jest parodia ☹️
Jutro poczytam też i pomyślę o tym dokładniej. Dzięki kochana za link 🫶🏻 -
Magdalena, o kurde! Jak to jest w Polsce, ten sam adres, imię i nazwisko wystarcza do doprowadzenia do takiej sytuacji? Nie da się bardziej dokładnie zweryfikować danych osobowych, np. nr PESEL? Przecież to chore.
Sama znam sytuację, gdzie w jednym domu mieszkały dwie kobiety, które tak samo się nazywały: kumpel wziął ślub z dziewczyną, która miała takie samo imię jak jego siostra. Po tym jak jego żona przyjęła jego nazwisko, nazywały się tak samo z jego siostrą, a na dodatek po ślubie zamieszkali w jego domu rodzinnym, gdzie mieszkała także ta siostra 🙃🇫🇮
👩 33 👨 34
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne
Ponowne starania od 10/2023
⏸️ 2/2024
20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
EDD 16.10.2024
3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
EDD 12.10.2024
29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
@Jagodecka a jakie masz plany na ten cykl? 🙂 Coś nowego próbujesz, jakieś badania powtarzasz? Udanego pobytu w PL ❤️ Odpocznij i korzystaj z wolnego 😘
@Wilczka ja bym chyba w takim razie zainteresowała się krzepliwością, jeśli jeszcze nie badałaś, a reszta była w porządku. W kupie raźniej, będziemy się wspierać 🫂❤️
@kasia97 ech, przykro mi 😔 Jakiś dziwny ten cykl się trafił, bardzo mi przykro 🫂😘
@Dropsik wyniki świetne 😍 Progesteronik jak ta lala 👌😍
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
🩺 3.12.