Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinowysorbet wrote:Dziewczyny moje przeczucia się sprawdziły... niestety Beta spada. Serce mi pękło 💔😭
Powiedzcie mi tylko, czego mam się spodziewać dalej albo co robić? 😥
🥺🥺🥺 jesteśmy z Tobą!Speranza :) lubi tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Dziewczyny kochane, ja dziś mam jakaś histerię, nie poznaję sama siebie, jestem na codzień oaza spokoju. Wcześniej mówiłam że z takim progiem to ja testować nie będę…. Teraz o 16:40 siknęłam… co za babsko
No i jest mały urojony cień… facelle nigdy mnie nie okłamały, a więc rano będę powtarzać 🤢 zdjęcie robione do 5 min, bez obróbki. 3 dni temu robiłam również facelle, nawet do teraz jest biały bialutki.
Poproszę o kciukasy 💛💛 zwłaszcza jeśli chodzi o moją stabilność psychiczną 😂
aszin, Izet, Suzie, Chmurka21, Fermina, Beza27, Dropsik, Mikea, notsobadd, Karos31, Prezesoowa, PaulaG, Kasia111, Majuna, MummyYummy, Liyss🧚🏻, ultramaryna_, Anka32, Olo323, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Speranza :) wrote:Staramy się mniej więcej od dwóch lat już teraz. Jestem pod stałą opieką ginekologa, wielu specjalistów już przeszłam. Diagnostyka i zabiegi też już zostały wyczerpane właściwie. Mój gin jest niezmiennie optymistycznie nastawiony, że kiedyś mi się uda. Ale przy każdym kolejnym okresie coraz trudniej wierzyć, że się uda.
Rozumiem. A jakie macie możliwości/plan działania ? Lekarz Wam zalecił starania ze wsparciem medycznym, typu inseminacja, czy narazie jeszcze próbujecie naturalnie ? Jesli pytanie zbyt osobiste to oczywiście nie musisz odpowiadac. Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby się udało 🤞🤞Speranza :) lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
damrade wrote:Dziewczyny kochane, ja dziś mam jakaś histerię, nie poznaję sama siebie, jestem na codzień oaza spokoju. Wcześniej mówiłam że z takim progiem to ja testować nie będę…. Teraz o 16:40 siknęłam… co za babsko
No i jest mały urojony cień… facelle nigdy mnie nie okłamały, a więc rano będę powtarzać 🤢 zdjęcie robione do 5 min, bez obróbki. 3 dni temu robiłam również facelle, nawet do teraz jest biały bialutki.
No ja ten cień też widzę mega mocne kciuki za jutrzejsze testowanie 🤞🤞🤞damrade, Speranza :), Olo323 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
Damrade, jest cień, ja też na facelle ujrzałam pierwsze kreski trzymam kciuki za jutro!
Malinowysorbet 🥺🫂🫂Speranza :), damrade lubią tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Damrade, cień jak byk!!! Trzymam kciuki ❤️❤️❤️
Speranza :), damrade lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Izet wrote:Rozumiem. A jakie macie możliwości/plan działania ? Lekarz Wam zalecił starania ze wsparciem medycznym, typu inseminacja, czy narazie jeszcze próbujecie naturalnie ? Jesli pytanie zbyt osobiste to oczywiście nie musisz odpowiadac. Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby się udało 🤞🤞
Jeszcze naturalnie, to znaczy z mega wspomaganiem lekami - min. Ovitrelle, luteina itd - pełen pakiet leków od początku do końca cyklu. Jak się nie uda w ciągu pół roku, maks roku, to pewnie wrócimy do tematu in vitro... Ale to ciężki temat, bardzo ciężki. Na razie nie chce o tym rozmawiać nawet. Liczę na cud..."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
damrade wrote:Dziewczyny kochane, ja dziś mam jakaś histerię, nie poznaję sama siebie, jestem na codzień oaza spokoju. Wcześniej mówiłam że z takim progiem to ja testować nie będę…. Teraz o 16:40 siknęłam… co za babsko
Ja też widzę! Trzymam mocno kciukidamrade lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Też coś tam widzę 🤔😊 więc trzymam kciuki 🤞🥰damrade lubi tę wiadomość
-
Również widzę 😍
damrade lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Poproszę o kciukasy 💛💛 zwłaszcza jeśli chodzi o moją stabilność psychiczną 😂damrade, Sosenka93 lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️ -
@damrade widać! Oby to nie był oszukaniec 🥰 trzymam kciuki rano. Który dpo?👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny ! 🤗
Wracam do Was po krótkiej przerwie, musiałam założyć nowe konto (wcześniej byłam Coconut). Wracam mam nadzieję , że z nową siłą i energią, chociaż nie jest łatwo to trzeba iść do przodu.
Malinowysorbet- dokładnie 1,5 tyg. temu przeżywalam to samo co Ty.
Beta spadła i po 3 dniach dostałam krwawienia, mocniejsza miesiączka , które trwało niecałe 4 dni, więc szybko. Jestem świeżo po kontroli i wszystko samo się oczyściło i tu chyba jedyny plus tej sytuacji. Mam czekać teraz do miesiączki , a później możemy od nowa działać.
Naprawdę bardzo Cię rozumiem i mocno przytulam 🫂❤️
Gdybys miała jakieś pytania- śmiało 🍀CoffeeDream, Dropsik, Karos31, Prezesoowa, Chochlik12, Kasia111, Leśneintro, Chmurka21, Platynova55, MummyYummy, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Hej u mnie 1,45 cm kropeczki 🥰 bije serduszko 😊
A.30, damrade, CoffeeDream, aszin, elektro96, notsobadd, Dropsik, Mikea, Izet, Leśneintro, Prezesoowa, Fermina, Kasia111, PaulaG, Chmurka21, Platynova55, Majuna, Sosenka93, MummyYummy, Liyss🧚🏻, ultramaryna_, NiedoszlaWielodzietna, Olo323, Pati2804, Lani lubią tę wiadomość
02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
Chmurka21 wrote:@damrade widać! Oby to nie był oszukaniec 🥰 trzymam kciuki rano. Który dpo?
Chmurka21, MummyYummy, Olo323, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
damrade no jasne że widać! Mój - z synkiem - wyglądał tak samo 9dpo, trzymam kciuki żeby ciemniała 🤞🤞
I ciekawe co z tą podwójna owulacja 😏Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 17:28
CoffeeDream, damrade, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:Cześć Dziewczyny! Dawno mnie tu nie było! Lata temu przeszłam z tym forum dwie ciążę a teraz staramy się o trzecią. Dla mnie już trochę późno bo mam w tym roku 38 lat więc i chcę, i boję się ale stwierdziłam z mężem, że po prostu zobaczymy co los przyniesie. U mnie jeszcze przed owu ale czuję, że przyda mi się towarzystwo więc sobie przycupnę.
mamy dzieci z podobnych dat... synek maj 2018, córka wrzesień 2019Fermina lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
A.30 wrote:Cześć Dziewczyny ! 🤗
Wracam do Was po krótkiej przerwie, musiałam założyć nowe konto (wcześniej byłam Coconut). Wracam mam nadzieję , że z nową siłą i energią, chociaż nie jest łatwo to trzeba iść do przodu.
Malinowysorbet- dokładnie 1,5 tyg. temu przeżywalam to samo co Ty.
Beta spadła i po 3 dniach dostałam krwawienia, mocniejsza miesiączka , które trwało niecałe 4 dni, więc szybko. Jestem świeżo po kontroli i wszystko samo się oczyściło i tu chyba jedyny plus tej sytuacji. Mam czekać teraz do miesiączki , a później możemy od nowa działać.
Naprawdę bardzo Cię rozumiem i mocno przytulam 🫂❤️
Gdybys miała jakieś pytania- śmiało 🍀
Cieszę się, że wróciłaś ❤️ Mam nadzieję, że z dnia na dzień będziesz miała co raz więcej energii i niedługo będzie tylko piękniej ✊
A.30 lubi tę wiadomość
-
damrade wrote:Dzieki, jest to 10/11 dpo, w 8 dpo był negatyw, więc nie wiem w jakim celu robiłam to dziś z popołudniowego moczu, ale pewnie jakieś przeczucie wewnętrzne 😂
Na brwiach nie byłaś czasem ? 🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 17:33
CoffeeDream, Mikea, Chmurka21, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺