Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny oswieććcie mnie, co to znaczy ten skrót dpo 😅
dc to wiem 😄Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Majlen wrote:Dziewczyny oswieććcie mnie, co to znaczy ten skrót dpo 😅
dc to wiem 😄 -
Dropsik wrote:Ja dopiero w terminie miesiączki obie ciążę wyłapałam, bo tak to było wszystko jak przed okresem. Typowo. Ale jak dzień przed @ miałam nadal kremowy śluz, źle spałam dwie noce z rzędu, większe parcie na mocz (ale tu w drugiej ciąży bo w pierwszej przez całą ciążę tego nie miałam) to zrobiłam test i byłam pewna wyniku.
W tej ciąży też było inne to, że kilka dni po owulacji czułam to samo co przed karmieniem synka (takie szczypanie brodawek jakby pokarm miał zaraz polecieć). Która z dziewczyn karmiła to wie jakie to uczucie. Więc dwie ciąże a trochę różne objawy no i inaczej przebiegają te ciąże.
no właśnie ja od kilku dni mam te szczypianie sutków jakby mleko miało lecieć.... jeszcze z rok temu jakaś kropla się na staniku uchowała ale teraz szczypie i nic.... ale jednak biel wizira ...🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
@damrade Widać! Trzymam kciuki za jutrzejszą powtórkę, mialam od początku jakieś dobre przeczucie co do Twoich dwóch pęcherzyków kiedy widziałam w Twojej stopce… ☺️
@Malinowysorbet strasznie mi przykro 🥹 do końca miałam nadzieję, że to jednak wina zmiany labu. Przytulam 🫂
Najbliższe dni szykują mi się całe za…walone robotą więc pewnie będę Was tylko podczytywać i czekać na kolejne dobre wiadomości 🤞🏻 ciężko mi nawet wszystko nadrobić, ale zaglądam w każdej wolnej chwili. Ten wątek jest jak uzależnienie 😜👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
PaulaG wrote:no właśnie ja od kilku dni mam te szczypianie sutków jakby mleko miało lecieć.... jeszcze z rok temu jakaś kropla się na staniku uchowała ale teraz szczypie i nic.... ale jednak biel wizira ...
Może jeszcze za szybko u Ciebie.PaulaG lubi tę wiadomość
-
Karos31 wrote:Hej u mnie 1,45 cm kropeczki 🥰 bije serduszko 😊
Super serdeczne gratulacje 😁Karos31 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
Izet wrote:Nie no spoko, żaden problem
No powiem Ci, że trochę nie spodziewaliśmy się, że tak szybko to pójdzie 😅 o pierwszego synka staraliśmy się rok, więc myslam, że zajdzie conajmniej z 3/4 miesiące minimum w optymistycznym scenariuszu 😅 a tu niespodzianka bo poszło migiem. Trochę się obawiam bo ja jestem po CC, ale byłam już u gin kilka razy i mówił, że blizna super wygląda.
Ale ogolenie mega się cieszę. Moim największym marzeniem było mieć dzieci, z mężem chcieliśmy conajmniej 2. A że ja w marcu kończę 36 lat to nie chcieliśmy za bardzo czekać więc zabraliśmy się do działania a tu niespodzianka. Posiadanie 2 maluchów w domu to będzie wyzwanie ale ja bardzo optymistycznie podchodzę do tego wszystkiego oby wszystko było dobrze w ciąży ze mną i bobasem i nic więcej do szczęścia mi nie trzebaIzet lubi tę wiadomość
🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Beza27 wrote:Dni po owulacjiStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Speranza :) wrote:Dziewczyny mam pytanie - w którym dniu cyklu jest w ogóle sens robić Betę? Mam zawsze 28-dniowe cykle (jak w zegarku). W tym miesiącu chciałabym wiedzieć jak najszybciej i najlepiej na pewno, żeby móc zarezerwować wyjazd. Doradźcie coś proszę
w pierwszej ciąży hcg miałam jak w stopce 466 a było to 6 dni przed @... z córką miałam hcg 48 2 dni przed @ także różnie może być...🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
Karos31 wrote:Hej u mnie 1,45 cm kropeczki 🥰 bije serduszko 😊
Gratulacje ❤️ Zawsze mnie to rozczula, że takie maleństwo już potrafi mieć wykształcone serduszko 🥹 Pięknie!Karos31, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość
-
PaulaG wrote:mamy dzieci z podobnych dat... synek maj 2018, córka wrzesień 2019
Rzeczywiście! To mi dodaje otuchy bo się zastanawiałam, czy dam radę z trójką i dobrze widzieć, że ktoś w podobnej sytuacji też się stara! 😁PaulaG lubi tę wiadomość
-
damrade wrote:Dziewczyny kochane, ja dziś mam jakaś histerię, nie poznaję sama siebie, jestem na codzień oaza spokoju. Wcześniej mówiłam że z takim progiem to ja testować nie będę…. Teraz o 16:40 siknęłam… co za babsko
No i jest mały urojony cień… facelle nigdy mnie nie okłamały, a więc rano będę powtarzać 🤢 zdjęcie robione do 5 min, bez obróbki. 3 dni temu robiłam również facelle, nawet do teraz jest biały bialutki.
Poproszę o kciukasy 💛💛 zwłaszcza jeśli chodzi o moją stabilność psychiczną 😂
masz mały progesteron???? koniecznie musisz brać luteinę albo duphaston..... ale jaja! podwójna owulacja i dwie kreseczki
trzymam kciuki!!!!elektro96, damrade, Speranza :), ultramaryna_, Pati2804, pp2018 lubią tę wiadomość
🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
@damrade, ja też tam widzę delikatną kreskę 😄 trzymam kciuki 🤞za jutrzejszego sika. Masz możliwość szybkiego kontaktu z lekarzem, gdyby trzeba było podrasować progesteron?
@elektro96 parskłam srogo 🤣🤣 to byłby chyba najciekawszy objaw o jakim słyszałam 🤩 na brewce słaba zaczeska to na teście druga kreska!
@prezesoowa kciuki za bezbolesną i bezstresową wizytę. Od nas już masz medal dla dzielnego pacjenta 🏅🦷
Ja za to najbardziej u dentysty nie cierpię czyszczenia kamienia. Słodki jeżu w kandyzowanych morelach, jak mnie to boli 😭😭😭 po ostatnim czyszczeniu dostałam gorączki 41 stopni, ma-sa-kra. I też muszę jakoś niedługo się znowu zgłosić, na samą myśl mnie boli całą szczęka razem z dziąsłamielektro96, Prezesoowa, damrade, Dropsik, Majuna, Speranza :), MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Fermina wrote:Rzeczywiście! To mi dodaje otuchy bo się zastanawiałam, czy dam radę z trójką i dobrze widzieć, że ktoś w podobnej sytuacji też się stara! 😁
u nas 1 cykl dopiero, pewnie nie udany no ale mam czas
nie wiem jak będzie z trójką.... ja mam wrażenie że przeszłam tak dużo i ciężko sama że to jedno dziecko w tą czy tamtą różnicy mi nie zrobi haha🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
Izet wrote:W ogóle co do objawów to ciąża nr 2 jest dużo bogatsza pod tym względem dla mnie niż ciąża nr 1, bo dosyć często mnie boli podbrzusze. W ciąży nr 1 aż tak często chyba nie bolało. Mam nadzieję, że to nie oznacza nic złego. Ostatecznie nawet bety nie mierzyłam bo stwierdził, że nie chce się stresować i dopiero 05.03 na wizycie zobaczę co i jak. Zabawne jest jest, że w ciąży byłam 10 miesięcy temu i już prawie zapomniałam jak to było 😅😅😅
Zdrowo rozsądkowo! Napewno wszystko będzie dobrze ;*Izet lubi tę wiadomość
-
damrade wrote:Dzieki, jest to 10/11 dpo, w 8 dpo był negatyw, więc nie wiem w jakim celu robiłam to dziś z popołudniowego moczu, ale pewnie jakieś przeczucie wewnętrzne 😂
Ja dziś tez jakieś z dupy przeczucie miałam 😂 ale moje przeczucia to o kant d… 😂
Kciuki nadal 💪damrade lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
damrade wrote:Dzieki, jest to 10/11 dpo, w 8 dpo był negatyw, więc nie wiem w jakim celu robiłam to dziś z popołudniowego moczu, ale pewnie jakieś przeczucie wewnętrzne 😂
A widzisz? Było warto! ❤️damrade lubi tę wiadomość
-
@malinowysorbet bardzo mi przykro.. miałam dwa biochemy wyłapane właśnie tylko betą.. beta spadła przyszło krwawienie, jak okres, mam bolesne okresy więc nie widziałam różnicy... były delikatne skrzepy ale nie przyglądałam się.... szczerze mówiąc jakbym bety nie badała pewnie uznałabym to za okres....🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url]