Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
A.30 wrote:Cześć Dziewczyny ! 🤗
Wracam do Was po krótkiej przerwie, musiałam założyć nowe konto (wcześniej byłam Coconut). Wracam mam nadzieję , że z nową siłą i energią, chociaż nie jest łatwo to trzeba iść do przodu.
Malinowysorbet- dokładnie 1,5 tyg. temu przeżywalam to samo co Ty.
Beta spadła i po 3 dniach dostałam krwawienia, mocniejsza miesiączka , które trwało niecałe 4 dni, więc szybko. Jestem świeżo po kontroli i wszystko samo się oczyściło i tu chyba jedyny plus tej sytuacji. Mam czekać teraz do miesiączki , a później możemy od nowa działać.
Naprawdę bardzo Cię rozumiem i mocno przytulam 🫂❤️
Gdybys miała jakieś pytania- śmiało 🍀
Byłaś pierwszą osobą, która odpisała mi na tym forum 🤍
Przytulam Cię mocno! 🫂ultramaryna_, Zbuntowana lubią tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochlik12 wrote:Byłaś pierwszą osobą, która odpisała mi na tym forum 🤍
Przytulam Cię mocno! 🫂Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Dropsik wrote:A ten czynnik V R2? Co o tym powiedział?
Wiesz, zawsze przez wzgląd nawet na poronienie w historii Twój ginekolog sam z siebie może zalecić choćby Acard i już będziesz się czuła "zaopiekowana". Tutaj jednak dużo zależy od lekarza i jego podejścia. Mi hematolog nie zalecił nic na Pai Homo, w ciąży miałam konsultację online z genetykiem z testdna i zaleciła Acard, mój ginekolog dał heparynę a immunolog mówiła, że ona by od starań już zaleciła heparynę i to musowo przez wzgląd na długie starania 🙃🙃 Ile osób tyle opinii, bądź mądry 🤷♀️ Ja mocno wierzę, że mi heparyna uratowała moją ciążę, ale no nigdy się tego nie dowiem oczywiście co by było gdyby...
Czekamy z Tobą na wyniki białka S, na też muszę zrobić za kilka dni przed wizytą u immunolog.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 22:48
Dropsik lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:A ten czynnik V R2? Co o tym powiedział?
Wiesz, zawsze przez wzgląd nawet na poronienie w historii Twój ginekolog sam z siebie może zalecić choćby Acard i już będziesz się czuła "zaopiekowana". Tutaj jednak dużo zależy od lekarza i jego podejścia. Mi hematolog nie zalecił nic na Pai Homo, w ciąży miałam konsultację online z genetykiem z testdna i zaleciła Acard, mój ginekolog dał heparynę a immunolog mówiła, że ona by od starań już zaleciła heparynę i to musowo przez wzgląd na długie starania 🙃🙃 Ile osób tyle opinii, bądź mądry 🤷♀️ Ja mocno wierzę, że mi heparyna uratowała moją ciążę, ale no nigdy się tego nie dowiem oczywiście co by było gdyby...
Czekamy z Tobą na wyniki białka S, na też muszę zrobić za kilka dni przed wizytą u immunolog. -
CoffeeDream wrote:U mnie na wieczór kompletna zmiana nastroju... Nie mam jakoś nadziei, że się uda w tym cyklu. Chociaż wiem, że jeszcze za wcześnie.
U mnie zmiana już od południa, przytulam 🫂
Oby okazało się, ze z tego braku nadziei coś się wykluje ❤️
Dziewczyny, wiem, ze mi odwala, jak co miesiąc. Martwię się co mi jest, dwa dni bardzo silnego bólu krzyża.
Dziewczyny z endometrioza, czy was bola lędźwie? Bol wystąpił w 22 i 23 dc, wieczorem. Zazwyczaj plecy mnie bola przed okresem, ale ten bol aż mnie prawie zwalił z nóg. Podbrzusze tez bolało lekko, pojawiły się symboliczne upławy tego dnia. Czy to moze bgc jakaś infekcja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 22:54
Speranza :) lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Pati2804 wrote:Powiedział że bez mutacji PAI-1 nie mają znaczenia inne mutacje..
Pati2804 lubi tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
aszin wrote:Kiedyś wyczytałam na grupie trombofilii, że czynnik VR2 jest istotny w przypadku występowania czynnika V Leiden 🤷🏼♀️ ale się w to nie zagłębiałam.
-
@Pati ja dzisiaj dostałam wynik białka S i jest ok. Jutro konsultuje wyniki z lekarzem, wyszła mi mutacja z genie PAI-1 heterozygotyczna.
Ogólnie to te wszystkie badania co do krzepliwości mi wyszły super - poza tą jedną mutacją. Z tego co czytałam to raczej niemożliwe, aby moje poronienia były tym spowodowane… próbuję dalej, na razie wyczerpałam diagnostykę.
Daj znać co Ci powie hematologPati2804 lubi tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Chmurka21 wrote:U mnie zmiana już od południa, przytulam 🫂
Oby okazało się, ze z tego braku nadziei coś się wykluje ❤️
Dziewczyny, wiem, ze mi odwala, jak co miesiąc. Martwię się co mi jest, dwa dni bardzo silnego bólu krzyża.
Dziewczyny z endometrioza, czy was bola lędźwie? Bol wystąpił w 22 i 23 dc, wieczorem. Zazwyczaj plecy mnie bola przed okresem, ale ten bol aż mnie prawie zwalił z nóg. Podbrzusze tez bolało lekko, pojawiły się symboliczne upławy tego dnia. Czy to moze bgc jakaś infekcja?
Nie mam pcos przynajmniej nie stwierdzone... krzyż mnie boli przy owulacji przed okresem i w czasie okresu. Czasem boli tak bardzo że aż do rwy kulszowej...🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
PaulaG wrote:Nie mam pcos przynajmniej nie stwierdzone... krzyż mnie boli przy owulacji przed okresem i w czasie okresu. Czasem boli tak bardzo że aż do rwy kulszowej...
O matko, No ja właśnie myślałam ze to ta rwa aż 🤯 pcos nie mam na 100 procent. Kurczę masakraPaulaG lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
NiedoszlaWielodzietna wrote:@Pati ja dzisiaj dostałam wynik białka S i jest ok. Jutro konsultuje wyniki z lekarzem, wyszła mi mutacja z genie PAI-1 heterozygotyczna.
Ogólnie to te wszystkie badania co do krzepliwości mi wyszły super - poza tą jedną mutacją. Z tego co czytałam to raczej niemożliwe, aby moje poronienia były tym spowodowane… próbuję dalej, na razie wyczerpałam diagnostykę.
Daj znać co Ci powie hematologWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 23:48
NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
-
@NiedoszlaWielodzietna nie zgodzę się, gdyż Pai samo w sobie może utrudniać zagnieżdżenie zarodka oraz powodować wadliwe połączenie naczyniowe pomiędzy matką i płodem, co prowadzi do komplikacji. Próbowałaś z acardem, aby wykluczyć ten temat?
@Pati2804 do mnie też by to nie przemówiło, szczególnie, że strata za Tobą 🫂🥺 Konsultuj z innym 🤞Prezesoowa, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
@Majuna sto lat kochana 🎉🎂 Spełnienia największego marzenia! ❤️🤞
@Alysa kciuki za jutrzejszą wizytę 🤞❤️
@Nusia28 🤞 za test
@PaulaG @Suzie @Gregorka - powtarzacie jutro, dziewczyny? 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 00:10
PaulaG, Prezesoowa, Pati2804, Gregorka, Majuna lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
ultramaryna_ wrote:@Majuna sto lat kochana 🎉🎂 Spełnienia największego marzenia! ❤️🤞
@Alysa kciuki za jutrzejszą wizytę 🤞❤️
@Nusia28 🤞 za test
@PaulaG @Suzie @Gregorka - powtarzacie jutro, dziewczyny? 🤞
Ja nie mam już testów... może kupię na czwartkowych zakupach.. ale tu są tak drogie te testy że chyba poczekam do niedzieli jak nie przyjdzie okres to zrobie...ultramaryna_ lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Cześć dziewuchy, jest nadal cień, różowy i wyraźniejszy, do 5 min ☺️ niestety znowu facelle, bo tylko je miałam, ale dwa z rzędu może nie oszukują?
Podjadę dziś na betę i proga, i na wieczór będę widziała jakie hcg uchwycono przez facellki, sama jestem ciekawa, bo jeśli tak to uchwyciłam totalne początki ❤️ więc jeszcze nie cieszę się głośno, ale już spokojniejszaA.30, notsobadd, Prezesoowa, Suzie, _ine, Zaczarowan, Leśneintro, Liyss🧚🏻, Pati2804, Mikea, Platynova55, Beza27, Dropsik, CoffeeDream, Karos31, Gregorka, Chmurka21, MonReve96, NiedoszlaWielodzietna, Malinowysorbet, Speranza :), elektro96, Majuna, MummyYummy, ultramaryna_, PaulaG lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
damrade wrote:Cześć dziewuchy, jest nadal cień, różowy i wyraźniejszy, do 5 min ☺️ niestety znowu facelle, bo tylko je miałam, ale dwa z rzędu może nie oszukują?
Podjadę dziś na betę i proga, i na wieczór będę widziała jakie hcg uchwycono przez facellki, sama jestem ciekawa, bo jeśli tak to uchwyciłam totalne początki ❤️ więc jeszcze nie cieszę się głośno, ale już spokojniejsza
Wrzucaj foto testu na pocieszenie dla tych co nie mają 🫣😂
Trzymam mocno kciuki, leć na badania i daj nam znać :* długo się w Twoim labie czeka na wyniki?
damrade, Speranza :), elektro96, MummyYummy lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
CoffeeDream wrote:U mnie na wieczór kompletna zmiana nastroju... Nie mam jakoś nadziei, że się uda w tym cyklu. Chociaż wiem, że jeszcze za wcześnie.
Tulę Cię mocno 😘
Daj swojemu organizmowi podziałać, może ten spadek nastroju to ze zmęczenia, bo jak to mówi mój mąż „produkuje tam małego człowieka”? Trzymam za Ciebie wielgachne kciuki, najbardziej to za poprawę nastroju :*damrade, CoffeeDream, Chmurka21, MummyYummy lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
nick nieaktualnydamrade wrote:Cześć dziewuchy, jest nadal cień, różowy i wyraźniejszy, do 5 min ☺️ niestety znowu facelle, bo tylko je miałam, ale dwa z rzędu może nie oszukują?
Podjadę dziś na betę i proga, i na wieczór będę widziała jakie hcg uchwycono przez facellki, sama jestem ciekawa, bo jeśli tak to uchwyciłam totalne początki ❤️ więc jeszcze nie cieszę się głośno, ale już spokojniejszadamrade lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pati2804 wrote:Dobry wieczór 😘 musiałam Was najpierw nadrobić a to było wyzwanie 😅
Dziękuję Wam bardzo za kciuki, dzięki nim ten pierwszy dzień w pracy po przerwie był naprawdę spoko 🥰 ale plecy i nogi... bolą jak cholera 😬 aż ciężko ciężko się wracało autem do domu .
Hematolog powiedział że z wyników wychodzi na to ze oprócz witamin metylowanych nie muszę nic brać innego na bo z tych mutacji co mam to nic nie wychodzi. Ale kazał jeszcze poczekać na wyniki białka s i wtedy zobaczymy ostatecznie . Teraz to w ogóle jestem skołowana, ja czuję w środku że to poronienie to nie był przypadek, ale mogę się mylić.. ale jeśli z białka s nic nie wyjdzie to zaufam losowi.. 🙄
Kciuki za jutrzejsze testujące ✊❤🍀
Głupio tak cały dzień bez Ciebie 😔
Cieszę się, że dzień pracy był spoko oby jak najwięcej takich a jak Twoje przeziębienie?
Co do mutacji to czytałam właśnie, że to zawsze jest rozbieżność w podejściu hematologa i ginekologa. W dużej mierze wynika to też z tego, że ginekolodzy dmuchają na zimne i w Polsce, w porownaniu do innych krajów Europy, bardzo się chroni ciążę od samego początkuPati2804 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".