Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
damrade wrote:Cześć dziewuchy, jest nadal cień, różowy i wyraźniejszy, do 5 min ☺️ niestety znowu facelle, bo tylko je miałam, ale dwa z rzędu może nie oszukują?
Podjadę dziś na betę i proga, i na wieczór będę widziała jakie hcg uchwycono przez facellki, sama jestem ciekawa, bo jeśli tak to uchwyciłam totalne początki ❤️ więc jeszcze nie cieszę się głośno, ale już spokojniejsza
Kciuki za betę 🤞🏻☺️
Ja dzisiaj po pracy jadę na monitoring, dziś 16 dc ale wyjątkowo jakoś straszna sahara jak nigdy, więc nastawiam się na cykl bezowulacyjny, od rana mam podły nastrój 😒damrade lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
@Majuna sto lat! 🥳 spełnienia wszystkich marzeń, w tym zdrowego 👶 💐
Dzień dobry
Padłam wczoraj przed 21 🫣 ogólnie to mam 26dc, więc 🦍 powinna być już dzisiaj, a tu żadnych plamień ani nic, aż zaczęłam się martwić. Tłumaczę sobie, że owu była późno i to pewnie dlatego. No, ale nie ukrywam, że miałam nadzieję na przeżycie 1 i 2 dnia okresu w pracy, a nie gnicie znowu cały weekend w domu, ale po raz kolejny na to się zapowiada, bo u mnie po owu to zwykle 15 dni do wrednej małpy, ech 🙄Majuna lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Wrzucaj foto testu na pocieszenie dla tych co nie mają 🫣😂
Trzymam mocno kciuki, leć na badania i daj nam znać :* długo się w Twoim labie czeka na wyniki?
I trzymam kciuki za dzisiejsze testy ⏸️❤️❤️
Prezesoowa, Dropsik lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
notsobadd wrote:Kciuki za betę 🤞🏻☺️
Ja dzisiaj po pracy jadę na monitoring, dziś 16 dc ale wyjątkowo jakoś straszna sahara jak nigdy, więc nastawiam się na cykl bezowulacyjny, od rana mam podły nastrój 😒
Oj coś mi się wydaje, że jeszcze się zaskoczysz i za to trzymam ✊😘notsobadd, damrade, Zbuntowana lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
@Majuna 100 lat i spełnienia marzeń!❤️❤️
Majuna lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
ultramaryna_ wrote:@Majuna sto lat kochana 🎉🎂 Spełnienia największego marzenia! ❤️🤞
@Alysa kciuki za jutrzejszą wizytę 🤞❤️
@Nusia28 🤞 za test
@PaulaG @Suzie @Gregorka - powtarzacie jutro, dziewczyny? 🤞
Jeżeli nie będzie okresu to powtórzę jutro 😊👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog -
@Majuna, wszystkiego co najlepsze, sto lat 🥳🌸
Majuna lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
@Majuna wszystkiego najpiękniejszego dla Ciebie 🥳
Majuna lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
I dzień dobry wszystkim 🩷
Leśneintro, Prezesoowa, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Kasia111 wrote:Zaczrowan trzymam mocno kciuki za tego kropeczka ❤️🤞🏻 a co powiedział Ci lekarz?
Ja też jutro mam wizytę, ale dopiero po pracy
Dziękuję! ❤️ No powiedziała, że to być może młodsza ciąża i mam robić przyrost bety, jak będzie idealnie przerastało to, wtedy na 99% to ciąża prawidłowa i za tydzień mam pójść na kontrole. A jak będzie źle przyrastać to ( puste jajko.
Cieszę się, że dzisiaj masz wizytę! Powodzenia! Daj znać jak wrażenia po wizycie 🌞 -
nick nieaktualny
-
@Majunia sto lat, sto lat 🎉🎉🎉
@damrade 🤞🏻ale jestem dobrej myśli, że drugi by Cię już nie oszukał
@notsobadd życzę zaskoczenia u gina
Pięknego dnia dziewczyny!
Ja nie mogę spać od piątej, bo dziś z niecierpliwością czekałam na mierzenie temperatury (pozytywny test owu miałam 3 dni temu, ból jajników 2 dni temu, tylko coś temperatura nie rosła i się zastanawiałam czy to nie jest cykl bezowulacyjny 🥹) temperatura podskoczyła ładnie, ale teraz rozkminiam czy nie dlatego, że boli mnie głowa z niewyspania ciężki los umyslu staraczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 06:55
notsobadd, damrade, Majuna lubią tę wiadomość
-
Majuna sto lat 😊
Kciuki za betę ✊🏻
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 18:57
Majuna lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Prezesoowa wrote:@Majuna sto lat! 🥳 spełnienia wszystkich marzeń, w tym zdrowego 👶 💐
Dzień dobry
Padłam wczoraj przed 21 🫣 ogólnie to mam 26dc, więc 🦍 powinna być już dzisiaj, a tu żadnych plamień ani nic, aż zaczęłam się martwić. Tłumaczę sobie, że owu była późno i to pewnie dlatego. No, ale nie ukrywam, że miałam nadzieję na przeżycie 1 i 2 dnia okresu w pracy, a nie gnicie znowu cały weekend w domu, ale po raz kolejny na to się zapowiada, bo u mnie po owu to zwykle 15 dni do wrednej małpy, ech 🙄
Mi też smutno cały dzień bez Was ale nie mam za bardzo jak czytać Was i pisać w pracy ☹
Musze skonsultować moje wyniki jeszcze z innym lekarzem choć nie mam za dużo czasu bo w niedzielę testuje..Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
@Majuna wszystkiego najlepszego! 😘🥳 spełnienia marzeń🤰😊
Majuna lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim i miłego dnia ❤🌞😘
Kciuki za testujące I za wyniki ✊🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 07:18
Prezesoowa, Gregorka, Majuna, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:No nie wierzę... jeszcze nie testowałaś?😜 skoro dziś dzień małpy a nie przyszła to czekamy na osikańca! 😘
Mi też smutno cały dzień bez Was ale nie mam za bardzo jak czytać Was i pisać w pracy ☹
Musze skonsultować moje wyniki jeszcze z innym lekarzem choć nie mam za dużo czasu bo w niedzielę testuje..
Jestem lekarzem i pamiętaj że nie ma ludzi zdrowych- są tylko niezdiagnozowani:)
Mam dużo obciążeń które pewnie wpływają mega na moje zdrowie i potencjalną ciążę ale do przodu i może się uda:)
Uśmiechnij się i odsmutnij!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 07:18
damrade, Speranza :), Zbuntowana, ultramaryna_, Fermina lubią tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Dziewczyny moje przeczucia się sprawdziły... niestety Beta spada. Serce mi pękło 💔😭
Powiedzcie mi tylko, czego mam się spodziewać dalej albo co robić? 😥Malinowysorbet lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Kciuki za betę 🤞🤞
Ja dzisiaj - w najważniejszych dniach cyklu zapomniałam o temperaturze i zmierzyłam dopiero po wróceniu z toalety 🤦🏻♀️ i potem jeszcze dospałam i znowu zmierzyłam i też była wysoka, więc mam duży skok, którego nie jestem pewna 🤦🏻♀️ jutro się okaże ale na szczęście wczoraj ❤️ (chociaż bardzo nam się nie chciało, cieszę się że się trochę zmusiliśmy bo jeśli naprawdę owulka była to byłby klops 😛)
Noi jeśli rzeczywiście to owulka to bardzo wcześnie bo 11dc.
Ogólnie mam 13dc, a w zeszłym miesiącu 17dc..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 07:23
damrade, Zbuntowana, ultramaryna_, Fermina, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:A możesz na priv polecić immunologa ? Ja sprawdze czy przyjmuje online
Moja babka nie przyjmuje online na pewno. Będę na koniec marca to może ją zapytam o ten czynnik 🙈 "dla koleżanki".
Możesz z Renatą Przemyk/ Przesmyk z testdna (kiedyś na innej grupie była polecana) spróbować pogadać. I jak potwierdzi to trzeba chyba zaakceptować, że jest dobrze. Ale poczekaj na wyniki białka i potem dalej grzeb. Ja wiem, że jak się człowiek nastawia że coś znajdzie a nie znajdzie to jest potem ciężko się z tym pogodzić i odpuścić.Pati2804 lubi tę wiadomość