Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
A mam takie nieśmiałe pytanie, mam nadzieje, że brzuchatki zostaną aktywne na wątku, żebyśmy mogły razem przejść przez ciążę? 🥰
_ine, damrade, Nieprzejrzysta, Izet, Zbuntowana lubią tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Ja właśnie wyszłam z monitoringu, miałam dobre przeczucia cykl bezowulacyjny. Jajniki typowo PCOSowo wypchane pęcherzykami, żadnego dominującego, endo 5 mm, nic się już nie zadzieje. Dostałam na przyszły cykl Clostilbegyt 4-8 dc i monitoring, teraz mam wziąć dupka, bo pewnie będę czekać w nieskończoność na okres. Któraś z Was brała ten Clo….?
Strasznie mnie to zdołowało, chyba już tracę nadzieję, że kiedykolwiek coś z tego będzie. Nawet nie chce mi się wracać do domu, bo mam płacz na końcu nosa i jest mi w ch… przykro, że muszę powiedzieć mężowi, że znowu na 100% nic z tego 🥺👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
damrade wrote:Ja czekam na betę, tym czasem mój chłop ogląda auta w internecie większe 😂 P - priorytety
damrade lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Nieprzejrzysta wrote:Wrzucam: https://zapodaj.net/plik-QIElj7ihhi
Ale ciężko go zobaczyć 🙄 Spróbuję go jeszcze trochę podrasować 😀
A mi się wydaje, że coś tam mega bladego widać 🤔aszin, damrade lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog -
damrade wrote:Ok mamy to!!😍
Beta - 18,13
Progesteron - 25,07
Tsh - 1,158
Witamina D - 30,70
Czyli dwa dni temu beta była poniżej dyszki, więc stąd test negatywny rano 😅 ale szacun dla facelle ze wczoraj popołudniu był bladzioszkowy cień ☺️
Teraz już moją energię kieruję na resztę staraczek które jeszcze sikają/betę robią w lutym ❤️ kciuki za was i dzięki za wsparcie!
Jeeeej! 😍damrade, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog -
damrade wrote:Ok mamy to!!😍
Beta - 18,13
Progesteron - 25,07
Tsh - 1,158
Witamina D - 30,70
Czyli dwa dni temu beta była poniżej dyszki, więc stąd test negatywny rano 😅 ale szacun dla facelle ze wczoraj popołudniu był bladzioszkowy cień ☺️
Teraz już moją energię kieruję na resztę staraczek które jeszcze sikają/betę robią w lutym ❤️ kciuki za was i dzięki za wsparcie!
Wow, gratulacje! 💕 Niech teraz beta pięknie rośnie 🌸
Super wieści. Mam nadzieję, że jeszcze ktoś nas zaskoczy w lutym 😁damrade lubi tę wiadomość
-
@damrade to mów szybciutko jakie objawy miałaś? 😁 Wiem, że wczoraj na spontanie zrobiłaś ten test, a tu takie miłe zaskoczenie 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 16:04
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Ja właśnie wyszłam z monitoringu, miałam dobre przeczucia cykl bezowulacyjny. Jajniki typowo PCOSowo wypchane pęcherzykami, żadnego dominującego, endo 5 mm, nic się już nie zadzieje. Dostałam na przyszły cykl Clostilbegyt 4-8 dc i monitoring, teraz mam wziąć dupka, bo pewnie będę czekać w nieskończoność na okres. Któraś z Was brała ten Clo….?
Strasznie mnie to zdołowało, chyba już tracę nadzieję, że kiedykolwiek coś z tego będzie. Nawet nie chce mi się wracać do domu, bo mam płacz na końcu nosa i jest mi w ch… przykro, że muszę powiedzieć mężowi, że znowu na 100% nic z tego 🥺
Tulę 🫂 ale pamiętaj, że nowy cykl- nowy start i nowa nadzieja! Nie załamuj się. Może ten lek coś jednak rozkręci 🫂 -
Liliowa wrote:Ja tak na szybko bhcg mam 7,33. Jak na 9dpo to wynik jest ok. Teraz kluczowe jest czy wynik będzie przyrastał odpowiednio
Gratulacje! ❤️ Co za szalony dzień 😁 Dawajcie wiruski 🦠🦠🦠damrade, Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
aszin wrote:A mam takie nieśmiałe pytanie, mam nadzieje, że brzuchatki zostaną aktywne na wątku, żebyśmy mogły razem przejść przez ciążę? 🥰
Tak jest! Ja właśnie w drodze na pierwsze usg. Co za stres 🤢damrade, kopytko, Platynova55, Dropsik, Karos31, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠mnóstwo wirusków dla Was!
Korzystając z okazji mogę odsprzedać komuś Fertistim na próbę - za cenę mocno symboliczną, policzę w wolnej chwili ile jest saszetek, ale polecam od serca, zalewało mnie wodospadami śluzu 😁 od pierwszego dnia poczułam się jakoś lepiej przy tym - może placebo, ale może super skład
Suplement dość fajny, koleżanka z PCOS korzystała i zaszła, oczywiście to nie jedyna rzecz którą stosowała, ale myślę że to miało dobry wpływ, skład fajny, w tym inozytol, sama mam więcej mocy do życia odkąd stosuję, ale już nie mogę🧐Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 16:26
CoffeeDream, Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
_ine wrote:Tak jest! Ja właśnie w drodze na pierwsze usg. Co za stres 🤢
_ine, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
aszin wrote:A mam takie nieśmiałe pytanie, mam nadzieje, że brzuchatki zostaną aktywne na wątku, żebyśmy mogły razem przejść przez ciążę? 🥰
Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
notsobadd wrote:Ja właśnie wyszłam z monitoringu, miałam dobre przeczucia cykl bezowulacyjny. Jajniki typowo PCOSowo wypchane pęcherzykami, żadnego dominującego, endo 5 mm, nic się już nie zadzieje. Dostałam na przyszły cykl Clostilbegyt 4-8 dc i monitoring, teraz mam wziąć dupka, bo pewnie będę czekać w nieskończoność na okres. Któraś z Was brała ten Clo….?
Strasznie mnie to zdołowało, chyba już tracę nadzieję, że kiedykolwiek coś z tego będzie. Nawet nie chce mi się wracać do domu, bo mam płacz na końcu nosa i jest mi w ch… przykro, że muszę powiedzieć mężowi, że znowu na 100% nic z tego 🥺damrade lubi tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️ -
damrade wrote:🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠mnóstwo wirusków dla Was!
Korzystając z okazji mogę odsprzedać komuś Fertistim na próbę - za cenę mocno symboliczną, policzę w wolnej chwili ile jest saszetek, ale polecam od serca, zalewało mnie wodospadami śluzu 😁 od pierwszego dnia poczułam się jakoś lepiej przy tym - może placebo, ale może super skład
Suplement dość fajny, koleżanka z PCOS korzystała i zaszła, oczywiście to nie jedyna rzecz którą stosowała, ale myślę że to miało dobry wpływ, skład fajny, w tym inozytol, sama mam więcej mocy do życia odkąd stosuję, ale już nie mogę🧐
jeżeli ma zalegać chętnie odkupię!😊damrade lubi tę wiadomość
👩🏻27
👧🏻❤️6 -
CoffeeDream wrote:@damrade to mów szybciutko jakie objawy miałaś? 😁 Wiem, że wczoraj na spontanie zrobiłaś ten test, a tu takie miłe zaskoczenie 😊
Wiercenia nagle w brzuchu i ciągnięcia, na piersiach żyły widoczne - łatwo pomylić z okresowymi
Czekoladę wczoraj zeżarłam cała totalnie w sekundę, jak nie ja i dziś zauważyłam że jak myślę o kakaopodobnym czymś to aż mnie telepie, więc wjechały czekoladowe płatki śniadaniowe mojego syna😅 a ja nie jadam takich śniadań w ogóle. W pierwszej ciąży to było od początku parcie na twaróg na słodko - pierogi, naleśniki, serniki.
No i jeszcze miałam 3-4 dni biegunki, nie uciążliwej, normalnie się czułam, czytałam ze to może być w fazie implantacji.
A oprócz tego lekkie mdłości, że masz ochotę zwymiotować ale tylko odruch taki - jak kaszlnięcie.
Tyle z objawow, nie sugerują nic, bo mogą wystąpić przed okresem jak prog odbije mocniej do góry w którymś cyklu. Tylko ta kawa powodowała że wierzyłam 😂😂 kawa to milosc!!CoffeeDream, Gregorka lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
Dostałam wyniki…. Jest źle.
Beta w sb (co prawda w innym labie) wynosiła 13698, beta z dzisiaj wynosi niecałe 20 tysięcy..
Umowilam się dzisiaj do ginekologa.. strasznie mi przykro -
Platynova55 wrote:Ja na początku tego cyklu brałam clo, w 9 i 13 dc miałam monitoring i okazało się że nie ma pęcherzyka, więc ten cykl został spisany na straty pomimo tego, że ogólnie mam długie cykle i owulacja często występowała po 20 dc. Dostałam letrozol, mam brać od następnego cyklu. Wszystko wskazuje jednak na to że owulacja jednak w tym cyklu się pojawiła koło 21-22 dc, nie sprawdzałam już u lekarza. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale może u Ciebie też owulacja wystąpi później. Pamiętam jak ja płakałam do męża po monitoringu, że nawet leki na mnie nie działają, a jednak chyba coś ruszyło tylko z opóźnieniem
Dajesz nadzieję, bo mi się już nawet nie chce płakać mężowi w ramię. W zeszłym cyklu miałam owu naturalnie i nic nie pykło pomimo monitoringu i idealnego „wstrzelenia się”. No a teraz cykl bezowu i wstrętne czekanie na🐒… Pewnie sama wiesz jak przy długich cyklach się się strasznie dłuży👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Z kolei w pierwszej ciąży pierwszy jedyny mój objaw to była linea negra! Pojawiła się w 5-6 tyg taka mocna! Przed testem ciążowym. Śmiałam się do męża to ta linia na brzuchu to jest mój pierwszy test ciążowy, a on do mnie że to na bank spodnie odciśnięte 😁 ps. Miałam sukienkę 😂
Gregorka lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
Zaczarowan wrote:Dostałam wyniki…. Jest źle.
Beta w sb (co prawda w innym labie) wynosiła 13698, beta z dzisiaj wynosi niecałe 20 tysięcy..
Umowilam się dzisiaj do ginekologa.. strasznie mi przykro
Aaa doczytałam, że wynik sobotni i dzisiaj,czyli wtorkowy To już gorzej wygląda... Daj znać po wizycie 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 16:41