Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Speranza :) wrote:Siedzę w pracę i co chwilę mi łzy do oczu napływają, że znowu nic się nie udało. I jeszcze ten cholerny pozytywny test wczoraj - za szybko go zrobiłam i teraz żałuję... Już chyba nigdy więcej nie będę testować. Niech ten okres przyjdzie jak najszybciej.
Wieczorem zacznę planować wakacje, może chociaż trochę to mnie pocieszy.
Rzeczywiście, te zastrzyki niekiedy potrafią ryć głowę. Sama byłam ofiarą takiej sytuacji i wiem, co czujesz..
który jesteś dzień po zastrzyku i dpo? Mogłam gdzieś przeoczyć, jak pisałaś to przepraszam
Czy ja dobrze widzie- wakacje?! Super pomysł, nawet dla własnego relaxu i lekkiego odcięcia się od „szarej rzeczywistości”. Gdzie planujecie? -
ultramaryna_ wrote:Kurczę, praktycznie wszystkie mierzycie się z tym samym, przykre to jest, bo staramy się i stajemy na rzęsach, aby wyszło, a nie jest to od nas zależne… 😢 A rozmowy z innymi zamiast dawać wsparcie i podbudować, to mam wrażenie, że bardziej dobijają 🫣
Ja nie spotykam się z jakimiś komentarzami, no ale już jedno dziecko jest plus mam naprawdę bardzo ograniczony kontakt z ludźmi, a reszcie się nie spowiadam. Jedynie ostatnio zabolało mnie po tekście mojej mamy, ale tłumaczę ją trochę, bo o niczym nie wie. Wracałyśmy z odwiedzin u mojego brata i gadałyśmy o moim nowym mieszkaniu, które ma cztery pokoje. I walnęła: „może niepotrzebnie tyle tych pokoi macie, skoro i tak się nie staracie”. Mnie wcięło, bo było to tydzień po stracie ciąży, w której powinnam wciąż być, no ale niestety się skończyła. Zabolało podwójnie…
Jejku... Przykro mi 🫂 Też by mnie wmurowało. Z drugiej strony co ma ilość pokoi do ilości dzieci. Chodzi mi tu o to, że równie dobrze można mieć większe mieszkanie i mieć jedno dziecko. W niczym to nie przeszkadza. Starsi ludzie po prostu są przyzwyczajeni do innych standardów, dlatego pewnie ten tekst...Zaczarowan, ultramaryna_, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️ 11cs
21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
09.12.2024. Wizyta 🩺
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Leśneintro wrote:Jestem 🧅 z krwi i kości. Mam wrażenie, że nigdy nie kupuje rzeczy w regularnych cenach
O to tak jak ja mąż się ze mnie śmieje, że mi zleca wszystkie zakupy nawet ubraniowe, bo zawsze coś wyhaczeLeśneintro, Zbuntowana lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Liliowa wrote:Ojej współczuję. Sprawdzasz zeby być spokojniejsza (ze to nie ciąża pozamaciczna) czy lekarz zalecił?
Dzisiaj mam taki test https://zapodaj.net/plik-VnJcnBXaaq (test z moczu po dowch kawach). Dziś 10 dpo , wczoraj beta 7, 33. Troszkę się boję ciąży biochemicznej -
ultramaryna_ wrote:Kurczę, praktycznie wszystkie mierzycie się z tym samym, przykre to jest, bo staramy się i stajemy na rzęsach, aby wyszło, a nie jest to od nas zależne… 😢 A rozmowy z innymi zamiast dawać wsparcie i podbudować, to mam wrażenie, że bardziej dobijają 🫣
Ja nie spotykam się z jakimiś komentarzami, no ale już jedno dziecko jest plus mam naprawdę bardzo ograniczony kontakt z ludźmi, a reszcie się nie spowiadam. Jedynie ostatnio zabolało mnie po tekście mojej mamy, ale tłumaczę ją trochę, bo o niczym nie wie. Wracałyśmy z odwiedzin u mojego brata i gadałyśmy o moim nowym mieszkaniu, które ma cztery pokoje. I walnęła: „może niepotrzebnie tyle tych pokoi macie, skoro i tak się nie staracie”. Mnie wcięło, bo było to tydzień po stracie ciąży, w której powinnam wciąż być, no ale niestety się skończyła. Zabolało podwójnie…
Bardzo mi przykro nie chciałaś powiedzieć mamie?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Nieprzejrzysta wrote:Cześć wszystkim!
Ja czekam na wyniki, robiłam je po pracy. Ale coś czuję, że wczorajszy test był oszukańcem... 😐 Okres mam mieć w sobotę, ale objawów nie mam, także czekamy 🙂
Trzymam kciuki za wyniki! Kiedy mają się pojawić?Nieprzejrzysta, damrade lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Zaczarowan wrote:Rzeczywiście, te zastrzyki niekiedy potrafią ryć głowę. Sama byłam ofiarą takiej sytuacji i wiem, co czujesz..
który jesteś dzień po zastrzyku i dpo? Mogłam gdzieś przeoczyć, jak pisałaś to przepraszam
Czy ja dobrze widzie- wakacje?! Super pomysł, nawet dla własnego relaxu i lekkiego odcięcia się od „szarej rzeczywistości”. Gdzie planujecie?
Zrobiłam test w 11 dniu po zastrzyku... Widać za wcześnie i wyszły jeszcze dwie kreski.
Chcemy lecieć do Wietnamu na dwa tygodnie, takie wakacje życia . Nigdy nie byłam tak daleko. Skoro nie ma ciąży, to chociaż to się może udaZaczarowan lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Hej,
Ja wczoraj zrobiłam test strumieniowy - był lekko pozytywny rano (ale był fałszywy, jeszcze widocznie Ovitrelle trzymał).
Dzisiaj test płytkowy - śnieżnobiały Vizir. Dzisiaj 26dc/28. Także nic z tego. Czuję się przedokresowo - głowa mi pęka, brzuch zaczyna powoli boleć. Jutro już nie zamierzam robić testu, więc możecie mnie wykreślic.
Łączę się z bólu z bielami i małpami.
Dobrego dnia Dziewczyny kochane! -
Prezesoowa wrote:Trzymam kciuki za wyniki! Kiedy mają się pojawić?
Myślę, że koło 17 powinny być 😊Prezesoowa, Zaczarowan lubią tę wiadomość
-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Malamia wrote:Cześć dziewczyny ☺️
Dawno mnie tutaj nie było, ale śniłyście mi się dziś. Przyszłam do was z informacją o dwóch kreskach i pisałam, że już nawet z czasem przestałam podczytywać, ale ostatecznie wietrzenie głowy na dobre mi wyszło, bo w końcu się udało i chciałam się z wami podzielić dobrymi wiadomościami. Niestety to był tylko piękny sen, bo dziś u mnie 3 dc. Ale widzę, że ogólnie luty był piękny, gratuluję wszystkich 🤰🏻 i trzymam kciuki za końcówkę miesiąca 🤞Malamia lubi tę wiadomość
-
A co myslicie o rozjaśnianiu włosów w ciazy? Byście czekały do drugiego trymestru z farbowaniem?👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Ja nie spotykam się z jakimiś komentarzami, no ale już jedno dziecko jest plus mam naprawdę bardzo ograniczony kontakt z ludźmi, a reszcie się nie spowiadam. Jedynie ostatnio zabolało mnie po tekście mojej mamy, ale tłumaczę ją trochę, bo o niczym nie wie. Wracałyśmy z odwiedzin u mojego brata i gadałyśmy o moim nowym mieszkaniu, które ma cztery pokoje. I walnęła: „może niepotrzebnie tyle tych pokoi macie, skoro i tak się nie staracie”. Mnie wcięło, bo było to tydzień po stracie ciąży, w której powinnam wciąż być, no ale niestety się skończyła. Zabolało podwójnie…▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Liliowa wrote:A co myslicie o rozjaśnianiu włosów w ciazy? Byście czekały do drugiego trymestru z farbowaniem?
Wiesz co.. słyszałam, że teraz są takie farby, że nie szkodzą dziecku podobno. Podobnie z robieniem manicure itp.damrade lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Czekamy razem z Tobą
Dziękuję, milej mi jest na serduchu 😊Prezesoowa lubi tę wiadomość
-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Zaczarowan wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi proszę czy w ciąży można brac Nospe? Kłują mnie bardzo jajniki, zazwyczaj brałam Nospe, a teraz…? 😂
Z tego co wiem to można, ale skonsultuj to z lekarzem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 13:12
Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️ 11cs
09.12.2024. Wizyta 🩺
Liliowa wrote:A co myslicie o rozjaśnianiu włosów w ciazy? Byście czekały do drugiego trymestru z farbowaniem?
Są farby bez amoniaku, które nie powinny zaszkodzić. Ja nawet ostatnio robiłam refleksy taka farbą. Zero smrodku jak przy tych z amoniakiem.damrade, Zbuntowana lubią tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️ 11cs
09.12.2024. Wizyta 🩺
Dropsik wrote:Piekę właśnie naleśniki i będą z twarogiem. Na kolację chyba mielone zrobię. A co u was?
Mniam nalesniki! ❤️❤️
U mnie na obiadek kotlety ze schabu, takie duszone z sosikiem i ziemniakamiDropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość