Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
CoffeeDream wrote:@elektro96 Ja taką radę dostałam ostatnio od ginekologa także ten... 😏
Ja wiem, że podczas starań to jest irytujące. My o pierwsze dziecko staraliśmy się rok. Chodziłam na monitoring itp i oczywiście mega się stresowałam, że nie mogę zajść w ciążę. A lekarz mi powtarzał cały czas, że ginekologicznie wszystko ok i najważniejsza jest głowa, że mam wyluzować. A ja nie potrafiłam. I zawszyłam w ciążę dopiero jak wewnętrznie pogodziłam się, że mogę nie mieć dzieci i zaczęłam planować wyjazd do Meksyku z koleżankami xd wcześniej przez pół roku przekładała ten wyjazd i dopiero jak olałam temat to się udało zajść. Jak to działa to nie wiem, ale w moim przypadku gin miał rację 😅Zbuntowana lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
Dropsik wrote:Piekę właśnie naleśniki i będą z twarogiem. Na kolację chyba mielone zrobię. A co u was?
Dropsik, Prezesoowa lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Ja farbowałam włosy i robiłam hybrydę przez całą ciążę poprzednia i wszystko było ok. Moj gin mówił, że nie ma przeciwwskazań, żeby to robić w ciąży. Później doczytałam , że ponoć teraz już te farby nie są tak szkodliwe, wcześniej były dużo bardziej toksyczne i stąd te zalecenia, żeby nie farbować. Ja jutro idę do fryzjeraWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 13:23
CoffeeDream, Zaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
-
Zaczarowan wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi proszę czy w ciąży można brac Nospe? Kłują mnie bardzo jajniki, zazwyczaj brałam Nospe, a teraz…? 😂
Jeżeli absolutnie musisz to weź, ale widziałam, że są gdzieś badania, że zażywanie nospy w ciąży może obniżać napięcie mięśniowe u maluszków
Tu też info o nospie:
https://epozytywnaopinia.pl/czy-mozna-brac-no-spe-w-ciazyZaczarowan lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Zaczarowan wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi proszę czy w ciąży można brac Nospe? Kłują mnie bardzo jajniki, zazwyczaj brałam Nospe, a teraz…? 😂
Można ale jak wszystko w ciąży lepiej skonsultować z ginWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 13:24
Zaczarowan lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
-
Dropsik wrote:Piekę właśnie naleśniki i będą z twarogiem. Na kolację chyba mielone zrobię. A co u was?
U nas dziś odratowana zupa ogórkowa z ryżem, wyszła mi taka wspaniale kwaśna uwielbiam
A wieczorem wychodzimy ze znajomymi to może wpadną jakieś wrapy z warzywamiZaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Jeżeli absolutnie musisz to weź, ale widziałam, że są gdzieś badania, że zażywanie nospy w ciąży może obniżać napięcie mięśniowe u maluszków
Tu też info o nospie:
https://epozytywnaopinia.pl/czy-mozna-brac-no-spe-w-ciazy
O kurczę! Dobrze wiedzieć. Dzięki za linka ☺️ -
Malinowysorbet wrote:Jezu jakie historie 🙈 to jest aż szok, że ludzie nie mają w ogóle taktu.
Ja dorzucę swoją wczorajszą ciekawostkę. Mój M. powiedział wczoraj swojej mamie, że niestety nam się nie udało itp. Na co ona że się cieszy, że to dobra wiadomość bo przynajmniej wiadomo, że jesteśmy płodni 🤣🤣 już się tylko śmieje bo inaczej się nie da 😆
Rozumiem, ze Ci przykro, ale ja np sobie mówię, ze chciałabym chociaż biochemia zaliczyć, żeby poczuć , ze to w ogóle możliwe jest 🫣 nie mogę jednak mieć pewności , jak bym się poczuła po fakcie, ale ja dziwna jestem, bo cieszyłam się z fałszywie pozytywnego testu 😂
Niemniej, jeśli zrobiło Ci się przykro to przytulam 🫂damrade lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Hejoo, nie idzie Was nadrobić 😁
Też jestem uzależniona od tego miejsca 🤗
Ja sobie zrobiłam dzisiaj wolne od pracy, pojechałam na ciuchowy shopping. Kupiłam też 2x test facelle of kors 🤣CoffeeDream, Zaczarowan, ultramaryna_, damrade, kopytko, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
1 cykl stymulowany Aromek
Dieta 💪🏻 -
Sosenka93 wrote:Hejoo, nie idzie Was nadrobić 😁
Też jestem uzależniona od tego miejsca 🤗
Ja sobie zrobiłam dzisiaj wolne od pracy, pojechałam na ciuchowy shopping. Kupiłam też 2x test facelle of kors 🤣
Też wczoraj zakupiłam dwie sztuki 🤣Chmurka21, damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️ 11cs
21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
09.12.2024. Wizyta 🩺
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Izet wrote:Ja wiem, że podczas starań to jest irytujące. My o pierwsze dziecko staraliśmy się rok. Chodziłam na monitoring itp i oczywiście mega się stresowałam, że nie mogę zajść w ciążę. A lekarz mi powtarzał cały czas, że ginekologicznie wszystko ok i najważniejsza jest głowa, że mam wyluzować. A ja nie potrafiłam. I zawszyłam w ciążę dopiero jak wewnętrznie pogodziłam się, że mogę nie mieć dzieci i zaczęłam planować wyjazd do Meksyku z koleżankami xd wcześniej przez pół roku przekładała ten wyjazd i dopiero jak olałam temat to się udało zajść. Jak to działa to nie wiem, ale w moim przypadku gin miał rację 😅
Już słyszałam o wielu przypadkach, gdzie po wakacjach czy właśnie takim przysłowiowym "odpuszczeniu" udało się parom 😊 Także coś w tym jest. Tylko na swój sposób i tak drażni, jak słyszy się to po raz któryś 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 13:32
damrade, Izet lubią tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️ 11cs
21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
09.12.2024. Wizyta 🩺
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Liliowa wrote:A co myslicie o rozjaśnianiu włosów w ciazy? Byście czekały do drugiego trymestru z farbowaniem?
Ja czekam do 2 trymestru, bo rozjasniam rozjasniaczem pasemka.02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
Ech, można myśleć o odpuszczeniu, ale już trzeba osiągnąć to wewnętrznie; bo inaczej się nie da.
Ja w tym miesiącu zminimalizowalam dystraktory, nie robiłam testów owulacyjnych, nie zapisywalam objawów ani serduszek w OvuFriend - jest idealnie czysty 😂 , jedyne co, to miałam sporo śluzu i bóle owulacyjne to mniej więcej jestem w stanie określić, kiedy to było. Ale chyba nadal nic to nie pomogło
Mam przedokresowego dola.
Cycki mnie tak bola, brzuch, krzyż. Jedynie cera w tym cyklu jest ok👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
@ultramaryna
Ja z mama nie rozmawiam o staraniach, ona uważa, ze my nie chcemy mieć dzieci i tez czasem dowali takim tekstem, ze aż mi się ryczeć chce…. Chyba po badaniach nasienia coś jej powiem 🤯 bo już może będę wiedziała na czym stoimy…Dropsik lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
elektro96 wrote:Oczywiście standardowe teksty, że trzeba mniej myśleć, odpuścić… nie chciało mi się opowiadać o moich problemach, nigdy wcześniej o tym nie mówiłam w pracy. Kto nie przeżył niepłodności po prostu tego nie zrozumie…
Niepłodność nie jest (jeszcze!) chorobą psychiczną, więc w czym to ma pomóc? 🤷♀️ Wiem, że są tutaj osoby, które też tak uważają, że odpuściły i zaszły w ciążę, ok. Fajnie, good for you. Ale przez takie gadanie wywiera się jeszcze większą presję na staraczce, bo "za mało odpuściłam w tym cyklu", "za mocno się spinam"... Mamy taką presję (i sieczkę) w głowie, że nie trzeba takim tekstem dokładać. Moim zdaniem.Prezesoowa, Chmurka21, Speranza :), _ine, ultramaryna_, notsobadd, elektro96, Leśneintro, Kasia111, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny 🤗
Dziś pozytywny owulak. W poniedziałek zrobiłam w gabinecie sobie sama USG bo coś mi się nie chciało wierzyć, że żadnych pęcherzyków nie miałam na jajnikach w czwartek. I tutaj na prawym taki o:
https://ibb.co/x5gNSrJ
Dziś chcę sprawdzić czy urósł cokolwiek.
Nie umiem jeszcze tylko tego endometrium zmierzyć. 🤔Chmurka21, Dropsik, CoffeeDream, elektro96, damrade, MummyYummy lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️34l. 🙋🏻♂️34l.
09.2023 AH odstawiona po 15 latach 🙈
6 cykl starań
1 CS stymulowany letrozolem
Lekkie IO i niedoczynność tarczycy.
Leki: letrozol, metformina, lewotyroksyna, bromokryptyna, jodid, sorbifer durules.
Obecnie z suplementów Fertistim, Wit D, olej z wiesiołka, NAC, omega, Se+Zn, B Complex, CoQ10, resweratrol.
AMH 4.52 NG/ml
-
Dropsik wrote:Zawsze mnie wtedy zastanawia co te osoby by mi powiedziały gdybym miała raka... 😑 Albo sraczkę, sorry 😂 odpuść, mniej myśl? I w czym to pomaga?
Niepłodność nie jest (jeszcze!) chorobą psychiczną, więc w czym to ma pomóc? 🤷♀️ Wiem, że są tutaj osoby, które też tak uważają, że odpuściły i zaszły w ciążę, ok. Fajnie, good for you. Ale przez takie gadanie wywiera się jeszcze większą presję na staraczce, bo "za mało odpuściłam w tym cyklu", "za mocno się spinam"... Mamy taką presję (i sieczkę) w głowie, że nie trzeba takim tekstem dokładać. Moim zdaniem.
Ja zawsze jak słyszę ten tekst, to mam poczucie winy, bo myślę wtedy, że coś ze mną nie tak, że się spinam, że nie umiem wyluzować i że pewnie wszyscy inni to potrafili, a tylko ja jestem jakaś "felerna". Poza tym nie wiem co to oznacza, jak mam to zrobić - skoro mam w określonych dniach cyklu zrobić sobie zastrzyk, brać jedne leki, a potem drugie, iść na monitoring, pilnować płodnych itd. Przy tej całej rozpisce ciężko mi nie myśleć o tym... Nie wiem może tylko ze mną jest coś nie tak. W przyszłym cyklu z racji podróży w ogóle odłożę wszystkie leki i starania - może to będzie to słynne "odpuszczenie tematu".Dropsik lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Okej, dzisiaj będzie wypłata, też kupię witaminki, trochę kasy pójdzie, ale trudno. @hormonalna_przestrzeń z IG z rozpiską pomogła + wy.
Dropsik, Prezesoowa, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog