Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Daj znać, jak to nie pomoże to będziemy szukać innego sposobu, chyba że dziewczyny coś innego podpowiedzą :)

Jasne, dam znać na pewno ❤️
    Ja to już stwierdziłam, że to chyba nie dla mnie po prostu. Rano było ok po śniadaniu, później wypiłam ten zakwas i niestety zaraz pojawiły się dolegliwości.

A Ty pijesz z wodą czy dajesz radę bez? Mi w smaku bardzo smakuje, więc zastanawiam się czy będzie również dobry z wodą.

20.11.2024. ⏸️ 11cs
    21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
    23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
    25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
    09.12.2024. Wizyta 🩺

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,u mnie niefajnie 😔
    Wyszłam właśnie od ginekologa, który powiedział, że z tego cyklu nic nie będzie, ponieważ owulacja już u mnie wystąpiła niezauważana z powodu cysty krwotocznej w prawym jajniku 32.6mm..
    Czy któraś z was miała podobny problem?
    Zalecił ponowne branie luteiny od 16dc i zbadanie progesteronu w nowym cyklu, no i mam do niego przyjść 10 dnia nowego cyklu
    Czuje się okropnie 😪

Macica- przodozgięta o wymiarze AP-36mm, jednorodna echogenicznie
    Endometrium 4mm
    Przydatki obustronne bez cech heterogennych
    Zatoka Douglasa wolna
    W prawym jajniku cysta krowtoczna 32,6mm
    Lewy jajnik prawidłowej budowy
    Endometrium nie jest trójdzielne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 15:32

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Hej ,u mnie niefajnie 😔
    Wyszłam właśnie od ginekologa, który powiedział, że z tego cyklu nic nie będzie, ponieważ owulacja już u mnie wystąpiła niezauważana z powodu cysty krwotocznej w prawym jajniku 32.6mm..
    Zalecił ponowne branie luteiny od 16dc i zbadanie progesteronu w nowym cyklu, no i mam do niego przyjść 10 dnia nowego cyklu
    Czuje się okropnie 😪

Endometrium 4mm
    Zatoka Douglasa wolna
    Przykro mi :( niestety nie znam się na tym temacie

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Zawsze mnie wtedy zastanawia co te osoby by mi powiedziały gdybym miała raka... 😑 Albo sraczkę, sorry 😂 odpuść, mniej myśl? I w czym to pomaga?
    Niepłodność nie jest (jeszcze!) chorobą psychiczną, więc w czym to ma pomóc? 🤷‍♀️ Wiem, że są tutaj osoby, które też tak uważają, że odpuściły i zaszły w ciążę, ok. Fajnie, good for you. Ale przez takie gadanie wywiera się jeszcze większą presję na staraczce, bo "za mało odpuściłam w tym cyklu", "za mocno się spinam"... Mamy taką presję (i sieczkę) w głowie, że nie trzeba takim tekstem dokładać. Moim zdaniem.
    Dokładnie, zgadzam się z Tobą w 100%. Nie mam pojęcia, co ma dać takie gadanie, bo gdyby to była tylko kwestia głowy, to już dawno byłabym w ciąży. Przez pierwszy rok naprawdę miałam luzik. Ale kiedy badasz się, dostajesz kiepskie wyniki, to wystarczyłoby żeby ktoś mnie po prostu przytulił i wsparł. Żadnych głupich rad mi nie potrzeba…
    Gdzieś czytałam ostatnio, że niepłodność to jedna z najbardziej stresujących sytuacji w życiu, można ją porównać nawet do rozwodu, śmierci bliskiej osoby, czy raka. I ja się z tym zgadzam. Nie ma dnia, żebym o tym wszystkim nie myślała. Zawsze te starania, badania, wyniki, leki, są ze mną, z tyłu głowy. Poczucie niesprawiedliwości też się pojawia, bo wydaje się, że poczęcie dziecka powinno być prostą naturalną sprawa. A niestety… Ci którzy być może tych dzieci mieć nie powinni, mają je ot tak. A ja czekam, tracę czas, pieniądze, łzy swoje i męża…
    „Odpuść” i „wyluzuj” tego wszystkiego nie zaleczy. 🙄

Dropsik, notsobadd, Chmurka21, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 28 lutego, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    I jaki masz plan? Też będę mieć w tym roku 40stkę, ale brata :D

Bukiet róż z klocków LEGO oraz bransoletkę. :D

Dropsik, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    No i zaraz nie będzie :D

Nawet tak nie mów 😭
    Ale pewnie się tak stanie. 🥹

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ale super 😍😍

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Hej ,u mnie niefajnie 😔
    Czuje się okropnie 😪

Endometrium 4mm
    Zatoka Douglasa wolna
    Nie wiem co to znaczy cysta krwotoczna. Ja miałam czasem torbiele krwotoczne o wielkości 5-6 cm. Same się wchłaniały.

damrade lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Dokładnie, zgadzam się z Tobą w 100%. Nie mam pojęcia, co ma dać takie gadanie, bo gdyby to była tylko kwestia głowy, to już dawno byłabym w ciąży. Przez pierwszy rok naprawdę miałam luzik. Ale kiedy badasz się, dostajesz kiepskie wyniki, to wystarczyłoby żeby ktoś mnie po prostu przytulił i wsparł. Żadnych głupich rad mi nie potrzeba…
    Gdzieś czytałam ostatnio, że niepłodność to jedna z najbardziej stresujących sytuacji w życiu, można ją porównać nawet do rozwodu, śmierci bliskiej osoby, czy raka. I ja się z tym zgadzam. Nie ma dnia, żebym o tym wszystkim nie myślała. Zawsze te starania, badania, wyniki, leki, są ze mną, z tyłu głowy. Poczucie niesprawiedliwości też się pojawia, bo wydaje się, że poczęcie dziecka powinno być prostą naturalną sprawa. A niestety… Ci którzy być może tych dzieci mieć nie powinni, mają je ot tak. A ja czekam, tracę czas, pieniądze, łzy swoje i męża…
    „Odpuść” i „wyluzuj” tego wszystkiego nie zaleczy. 🙄
    Ja też zauważyłam u siebie obniżona samoocenę w tamtym czasie, bo wszyscy mają dzieci tylko ja nie umiem zrobić. Myślę, że mogłam mieć depresję lub stany depresyjne w czasie starań. Byłam pod opieką psychologa, ale jak sobie pomyślę to wiele się zgadzało objawów a ten psycholog nie był najlepszy w swoim fachu.

elektro96 lubi tę wiadomość

• Izet Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Zawsze mnie wtedy zastanawia co te osoby by mi powiedziały gdybym miała raka... 😑 Albo sraczkę, sorry 😂 odpuść, mniej myśl? I w czym to pomaga?
    Niepłodność nie jest (jeszcze!) chorobą psychiczną, więc w czym to ma pomóc? 🤷‍♀️ Wiem, że są tutaj osoby, które też tak uważają, że odpuściły i zaszły w ciążę, ok. Fajnie, good for you. Ale przez takie gadanie wywiera się jeszcze większą presję na staraczce, bo "za mało odpuściłam w tym cyklu", "za mocno się spinam"... Mamy taką presję (i sieczkę) w głowie, że nie trzeba takim tekstem dokładać. Moim zdaniem.

No ja uważam, że jeśli komuś coś pomaga to powinien to robić. Jesli czujesz się spokojniejsza, gdy w ciąży np. oznaczysz proga czy betę - to to zrób. Najważniejsze, żeby z tym się czuć ok. Natomiast forum też służy temu, żeby wymieniać się doświadczeniam. Mi coś pomogło, Tobie nie koniecznie musi, ale chyba fajnie jest wiedzieć co kto zrobił gdy w końcu w upragnioną ciążę zaszedl. Prawda jest taka, że same na sobie wywieramy presję bo to wszystko siedzi w naszej głowie. to trochę tak jakby mieć pretensje do koleżanki, że zaszła w ciążę kiedy nam się nie udaje. I pisze to jako osoba, która się starała o dziecko przez ROK.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 16:07

Zaczarowan, damrade lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️36 l., 👱🏻‍♂️ 38l.

Bobo nr. 2

Starania od 01/2024
    19.02.24 ⏸
    05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
    15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
    05.04 (10+5) : wizyta
    15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
    26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
    28.05 : wizyta

preg.png

Synuś 👶🏼:

Starania od 09/2021
    03.08.22: ⏸
    09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm

age.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Kiedyś jej powiem, mam nadzieję, że już jak będę w wysokiej ciąży lub po porodzie 😉 Albo nie, nie wiem. Na tę chwilę na pewno nie jest to dla mnie temat do rozmów, bo ona jest dość bezpośrednia i potrafi rzucić mocnym tekstem, jeszcze by mi mówiła, że może to znak, abyśmy się więcej nie starali, czy coś podobnego 😉🫣
    Już nawet nie chcę sobie przypominać, co słyszałam, jak zaczęły się poważne problemy w poprzedniej ciąży… 😉 Teraz z doświadczeniem staram się ograniczać przepływ informacji do mojego otoczenia, bo nigdy nie wiadomo, kiedy coś znów zaboli 😉

Mam podobnie z mamą.

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage

1 cykl stymulowany Aromek

Dieta 💪🏻
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Bukiet kwiatów z lego dostałam ostatnio od męża (oczywiście do samodzielnego złożenia :)) i powiem szczerze, że dawno nic mnie tak nie zrelaksowało jak składanie tych klocków 😂

Pati2804 lubi tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
  • Izet Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze pozwolę sobie napisać, skoro już pojawiły się porównania niepłodności do raka. Moja mama zmarła na raka i mówiłam jej “będzie dobrze”, bo co można powiedzieć osobie, która umiera na raka ? Wiem, że umrzesz czy jak ? Czy lepiej udawać, że tematu nie ma ? I sorry ale uważam trochę nie na miejscu porównanie niepłodności do śmierci bliskiego. Nie, to nie jest to samo. Mówię to niestey z własnego doświadczenia. Śmierć mojej mamy była najbardziej stresującym doświadczeniem w moim życiu i nikomu nie życzę, żeby się przekonał o tym na własnej skórze.

CoffeeDream lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️36 l., 👱🏻‍♂️ 38l.

Bobo nr. 2

Starania od 01/2024
    19.02.24 ⏸
    05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
    15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
    05.04 (10+5) : wizyta
    15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
    26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
    28.05 : wizyta

preg.png

Synuś 👶🏼:

Starania od 09/2021
    03.08.22: ⏸
    09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Bukiet kwiatów z lego dostałam ostatnio od męża (oczywiście do samodzielnego złożenia :)) i powiem szczerze, że dawno nic mnie tak nie zrelaksowało jak składanie tych klocków 😂

Ja też od męża dostałam, a ona mi wcześniej mówiła, że mega jej się to podoba. :D
    Ogólnie mamy dużo LEGO w domu. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 16:18

Platynova55, CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izet wrote:
    No ja uważam, że jeśli komuś coś pomaga to powinien to robić. Jesli czujesz się spokojniejsza, gdy w ciąży np. oznaczysz proga czy betę - to to zrób. Najważniejsze, żeby z tym się czuć ok. Natomiast forum też służy temu, żeby wymieniać się doświadczeniam. Mi coś pomogło, Tobie nie koniecznie musi, ale chyba fajnie jest wiedzieć co kto zrobił gdy w końcu w upragnioną ciążę zaszedl. Prawda jest taka, że same na sobie wywieramy presję bo to wszystko siedzi w naszej głowie. to trochę tak jakby mieć pretensje do koleżanki, że zaszła w ciążę kiedy nam się nie udaje. I pisze to jako osoba, która się starała o dziecko przez ROK.

Tak, masz racje. Mam podobne zdanie :)

Izet lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izet wrote:
    I jeszcze pozwolę sobie napisać, skoro już pojawiły się porównania niepłodności do raka. Moja mama zmarła na raka i mówiłam jej “będzie dobrze”, bo co można powiedzieć osobie, która umiera na raka ? Wiem, że umrzesz czy jak ? Czy lepiej udawać, że tematu nie ma ? I sorry ale uważam trochę nie na miejscu porównanie niepłodności do śmierci bliskiego. Nie, to nie jest to samo. Mówię to niestey z własnego doświadczenia. Śmierć mojej mamy była najbardziej stresującym doświadczeniem w moim życiu i nikomu nie życzę, żeby się przekonał o tym na własnej skórze.

🫂🫂 przykro mi, nawet jakbym chciała- nie potrafię zrozumieć, co czujesz. Mimo wszystko przytulam Cię mocno 🌞

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • damrade Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izet wrote:
    Ja również miałam raka, zdaje sobie sprawę ze sytuacja sa rozne, ale od samego początku słyszałam od niektórych tylko takie “będzie dobrze”. Kiedyś trafiłam na artykuł o “będzie dobrze” w stosunku do onko pacjentów i na jakie słowa lepiej to zamienić. Bardzo frustruje kiedy jeden dzień słyszysz “bedzie dobrze” a w środku wiesz że jest na maksa źle. Mi się podobały teksty w kierunku mnie: “jesteś silna i dasz radę” “nie daj się i nie poddawaj mimo wszystko”. Pokazywały że rozmówca widzi mój problem, wie że to trudne, żeby powiedzieć jedno krótkie “będzie dobrze”.

Myślę że nie zrozumiałaś mnie że chodziło o te konkretne dwa słowa, a nie ogólny kontekst nastawianie chorego na pozytywny rozwój wydarzeń. One często są mówione na odpierdziel się od obcej osoby która ma gdzieś czy się starasz o ciążę i co przeżywasz: “wystarczy wyluzować” i ma gdzieś co przechodzisz jak masz raka: “będzie dobrze!”

Mi też zabrał tak parę osób z rodziny, więc wiem co czujesz, przytulam mocno i współczuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 16:33

Leśneintro, Izet, elektro96, Monk@, Platynova55, Chmurka21, MummyYummy, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    czy było już głosowanie na tytuł nowego wątku marcowego?

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero
    ✅️HSG
    ✅️Brak pasożytów

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU Prog 16,80 ng
    09.10. Beta HCG 172 mIU Prog 40,80 ng
    25.10 👶0.54 cm
    15.11 👶2.54 cm
    preg.png
  • damrade Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhhh dużo zajęło nadrobić te wszystkie milion stron z dziś :) dużo pracy ale właśnie też dostałam wypłatę 😅💰 jutro powtarzam betę 🙌🏼

Kiedyś wspominałam że od lutego jestem u nowego pracodawcy i podjęliśmy decyzję nie przerywać starań bo prywatne zycie najważniejsze, ale kurczę nie wiedziałam że się uda w pierwszym mc pracy, aż mam stresa teraz 😁 bardziej pozytywnego ale jednak

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Hej,
    czy było już głosowanie na tytuł nowego wątku marcowego?
    Tak, już nawet został wyloniony zwycięzca, ale niestety nie pamiętam nazwy :(

‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ