X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Daj znać, jak to nie pomoże to będziemy szukać innego sposobu, chyba że dziewczyny coś innego podpowiedzą :)

Jasne, dam znać na pewno ❤️
    Ja to już stwierdziłam, że to chyba nie dla mnie po prostu. Rano było ok po śniadaniu, później wypiłam ten zakwas i niestety zaraz pojawiły się dolegliwości.

A Ty pijesz z wodą czy dajesz radę bez? Mi w smaku bardzo smakuje, więc zastanawiam się czy będzie również dobry z wodą.

• Majlen Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,u mnie niefajnie 😔
    Wyszłam właśnie od ginekologa, który powiedział, że z tego cyklu nic nie będzie, ponieważ owulacja już u mnie wystąpiła niezauważana z powodu cysty krwotocznej w prawym jajniku 32.6mm..
    Czy któraś z was miała podobny problem?
    Zalecił ponowne branie luteiny od 16dc i zbadanie progesteronu w nowym cyklu, no i mam do niego przyjść 10 dnia nowego cyklu
    Czuje się okropnie 😪

Macica- przodozgięta o wymiarze AP-36mm, jednorodna echogenicznie
    Endometrium 4mm
    Przydatki obustronne bez cech heterogennych
    Zatoka Douglasa wolna
    W prawym jajniku cysta krowtoczna 32,6mm
    Lewy jajnik prawidłowej budowy
    Endometrium nie jest trójdzielne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2024, 15:32

Starania o pierwszego maluszka od marca 2024 🩷

♀️28 ♂️33

- po odstawieniu AH (8lat) brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna

Cykle z owulacją od 09.2024.
    Od 10.2014 przebyte 3 stymulowane cykle Lamettą, w każdym cyklu po 2 pęcherzyki, ale niestety nie udane.

➡️14.01.2025 - Drożność sono-hsg

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Hej ,u mnie niefajnie 😔
    Wyszłam właśnie od ginekologa, który powiedział, że z tego cyklu nic nie będzie, ponieważ owulacja już u mnie wystąpiła niezauważana z powodu cysty krwotocznej w prawym jajniku 32.6mm..
    Zalecił ponowne branie luteiny od 16dc i zbadanie progesteronu w nowym cyklu, no i mam do niego przyjść 10 dnia nowego cyklu
    Czuje się okropnie 😪

Endometrium 4mm
    Zatoka Douglasa wolna
    Przykro mi :( niestety nie znam się na tym temacie

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Zawsze mnie wtedy zastanawia co te osoby by mi powiedziały gdybym miała raka... 😑 Albo sraczkę, sorry 😂 odpuść, mniej myśl? I w czym to pomaga?
    Niepłodność nie jest (jeszcze!) chorobą psychiczną, więc w czym to ma pomóc? 🤷‍♀️ Wiem, że są tutaj osoby, które też tak uważają, że odpuściły i zaszły w ciążę, ok. Fajnie, good for you. Ale przez takie gadanie wywiera się jeszcze większą presję na staraczce, bo "za mało odpuściłam w tym cyklu", "za mocno się spinam"... Mamy taką presję (i sieczkę) w głowie, że nie trzeba takim tekstem dokładać. Moim zdaniem.
    Dokładnie, zgadzam się z Tobą w 100%. Nie mam pojęcia, co ma dać takie gadanie, bo gdyby to była tylko kwestia głowy, to już dawno byłabym w ciąży. Przez pierwszy rok naprawdę miałam luzik. Ale kiedy badasz się, dostajesz kiepskie wyniki, to wystarczyłoby żeby ktoś mnie po prostu przytulił i wsparł. Żadnych głupich rad mi nie potrzeba…
    Gdzieś czytałam ostatnio, że niepłodność to jedna z najbardziej stresujących sytuacji w życiu, można ją porównać nawet do rozwodu, śmierci bliskiej osoby, czy raka. I ja się z tym zgadzam. Nie ma dnia, żebym o tym wszystkim nie myślała. Zawsze te starania, badania, wyniki, leki, są ze mną, z tyłu głowy. Poczucie niesprawiedliwości też się pojawia, bo wydaje się, że poczęcie dziecka powinno być prostą naturalną sprawa. A niestety… Ci którzy być może tych dzieci mieć nie powinni, mają je ot tak. A ja czekam, tracę czas, pieniądze, łzy swoje i męża…
    „Odpuść” i „wyluzuj” tego wszystkiego nie zaleczy. 🙄

Dropsik, notsobadd, Chmurka21, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 28 lutego 2024, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    I jaki masz plan? Też będę mieć w tym roku 40stkę, ale brata :D

Bukiet róż z klocków LEGO oraz bransoletkę. :D

Dropsik, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    13/01 - badania do endokrynologa
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    No i zaraz nie będzie :D

Nawet tak nie mów 😭
    Ale pewnie się tak stanie. 🥹

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ale super 😍😍

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Hej ,u mnie niefajnie 😔
    Czuje się okropnie 😪

Endometrium 4mm
    Zatoka Douglasa wolna
    Nie wiem co to znaczy cysta krwotoczna. Ja miałam czasem torbiele krwotoczne o wielkości 5-6 cm. Same się wchłaniały.

damrade lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Dokładnie, zgadzam się z Tobą w 100%. Nie mam pojęcia, co ma dać takie gadanie, bo gdyby to była tylko kwestia głowy, to już dawno byłabym w ciąży. Przez pierwszy rok naprawdę miałam luzik. Ale kiedy badasz się, dostajesz kiepskie wyniki, to wystarczyłoby żeby ktoś mnie po prostu przytulił i wsparł. Żadnych głupich rad mi nie potrzeba…
    Gdzieś czytałam ostatnio, że niepłodność to jedna z najbardziej stresujących sytuacji w życiu, można ją porównać nawet do rozwodu, śmierci bliskiej osoby, czy raka. I ja się z tym zgadzam. Nie ma dnia, żebym o tym wszystkim nie myślała. Zawsze te starania, badania, wyniki, leki, są ze mną, z tyłu głowy. Poczucie niesprawiedliwości też się pojawia, bo wydaje się, że poczęcie dziecka powinno być prostą naturalną sprawa. A niestety… Ci którzy być może tych dzieci mieć nie powinni, mają je ot tak. A ja czekam, tracę czas, pieniądze, łzy swoje i męża…
    „Odpuść” i „wyluzuj” tego wszystkiego nie zaleczy. 🙄
    Ja też zauważyłam u siebie obniżona samoocenę w tamtym czasie, bo wszyscy mają dzieci tylko ja nie umiem zrobić. Myślę, że mogłam mieć depresję lub stany depresyjne w czasie starań. Byłam pod opieką psychologa, ale jak sobie pomyślę to wiele się zgadzało objawów a ten psycholog nie był najlepszy w swoim fachu.

elektro96 lubi tę wiadomość

• Izet Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Zawsze mnie wtedy zastanawia co te osoby by mi powiedziały gdybym miała raka... 😑 Albo sraczkę, sorry 😂 odpuść, mniej myśl? I w czym to pomaga?
    Niepłodność nie jest (jeszcze!) chorobą psychiczną, więc w czym to ma pomóc? 🤷‍♀️ Wiem, że są tutaj osoby, które też tak uważają, że odpuściły i zaszły w ciążę, ok. Fajnie, good for you. Ale przez takie gadanie wywiera się jeszcze większą presję na staraczce, bo "za mało odpuściłam w tym cyklu", "za mocno się spinam"... Mamy taką presję (i sieczkę) w głowie, że nie trzeba takim tekstem dokładać. Moim zdaniem.

No ja uważam, że jeśli komuś coś pomaga to powinien to robić. Jesli czujesz się spokojniejsza, gdy w ciąży np. oznaczysz proga czy betę - to to zrób. Najważniejsze, żeby z tym się czuć ok. Natomiast forum też służy temu, żeby wymieniać się doświadczeniam. Mi coś pomogło, Tobie nie koniecznie musi, ale chyba fajnie jest wiedzieć co kto zrobił gdy w końcu w upragnioną ciążę zaszedl. Prawda jest taka, że same na sobie wywieramy presję bo to wszystko siedzi w naszej głowie. to trochę tak jakby mieć pretensje do koleżanki, że zaszła w ciążę kiedy nam się nie udaje. I pisze to jako osoba, która się starała o dziecko przez ROK.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2024, 16:07

Zaczarowan, damrade lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️36 l., 👱🏻‍♂️ 38l.

Bobo nr. 2

Starania od 01/2024
    19.02.24 ⏸
    05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
    15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
    05.04 (10+5) : wizyta
    15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
    26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
    28.05 : wizyta

preg.png

Synuś 👶🏼:

Starania od 09/2021
    03.08.22: ⏸
    09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm

age.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Kiedyś jej powiem, mam nadzieję, że już jak będę w wysokiej ciąży lub po porodzie 😉 Albo nie, nie wiem. Na tę chwilę na pewno nie jest to dla mnie temat do rozmów, bo ona jest dość bezpośrednia i potrafi rzucić mocnym tekstem, jeszcze by mi mówiła, że może to znak, abyśmy się więcej nie starali, czy coś podobnego 😉🫣
    Już nawet nie chcę sobie przypominać, co słyszałam, jak zaczęły się poważne problemy w poprzedniej ciąży… 😉 Teraz z doświadczeniem staram się ograniczać przepływ informacji do mojego otoczenia, bo nigdy nie wiadomo, kiedy coś znów zaboli 😉

Mam podobnie z mamą.

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage

11.24 - 1 cykl stymulowany (Aromek + duphaston)❌
    12.24 - 2 cykl stymulowany (Aromek + Ovitrelle)🙏🏻

Dieta 💪🏻
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Bukiet kwiatów z lego dostałam ostatnio od męża (oczywiście do samodzielnego złożenia :)) i powiem szczerze, że dawno nic mnie tak nie zrelaksowało jak składanie tych klocków 😂

Pati2804 lubi tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • Izet Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze pozwolę sobie napisać, skoro już pojawiły się porównania niepłodności do raka. Moja mama zmarła na raka i mówiłam jej “będzie dobrze”, bo co można powiedzieć osobie, która umiera na raka ? Wiem, że umrzesz czy jak ? Czy lepiej udawać, że tematu nie ma ? I sorry ale uważam trochę nie na miejscu porównanie niepłodności do śmierci bliskiego. Nie, to nie jest to samo. Mówię to niestey z własnego doświadczenia. Śmierć mojej mamy była najbardziej stresującym doświadczeniem w moim życiu i nikomu nie życzę, żeby się przekonał o tym na własnej skórze.

CoffeeDream lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️36 l., 👱🏻‍♂️ 38l.

Bobo nr. 2

Starania od 01/2024
    19.02.24 ⏸
    05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
    15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
    05.04 (10+5) : wizyta
    15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
    26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
    28.05 : wizyta

preg.png

Synuś 👶🏼:

Starania od 09/2021
    03.08.22: ⏸
    09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Bukiet kwiatów z lego dostałam ostatnio od męża (oczywiście do samodzielnego złożenia :)) i powiem szczerze, że dawno nic mnie tak nie zrelaksowało jak składanie tych klocków 😂

Ja też od męża dostałam, a ona mi wcześniej mówiła, że mega jej się to podoba. :D
    Ogólnie mamy dużo LEGO w domu. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2024, 16:18

Platynova55, CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izet wrote:
    No ja uważam, że jeśli komuś coś pomaga to powinien to robić. Jesli czujesz się spokojniejsza, gdy w ciąży np. oznaczysz proga czy betę - to to zrób. Najważniejsze, żeby z tym się czuć ok. Natomiast forum też służy temu, żeby wymieniać się doświadczeniam. Mi coś pomogło, Tobie nie koniecznie musi, ale chyba fajnie jest wiedzieć co kto zrobił gdy w końcu w upragnioną ciążę zaszedl. Prawda jest taka, że same na sobie wywieramy presję bo to wszystko siedzi w naszej głowie. to trochę tak jakby mieć pretensje do koleżanki, że zaszła w ciążę kiedy nam się nie udaje. I pisze to jako osoba, która się starała o dziecko przez ROK.

Tak, masz racje. Mam podobne zdanie :)

Izet lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izet wrote:
    I jeszcze pozwolę sobie napisać, skoro już pojawiły się porównania niepłodności do raka. Moja mama zmarła na raka i mówiłam jej “będzie dobrze”, bo co można powiedzieć osobie, która umiera na raka ? Wiem, że umrzesz czy jak ? Czy lepiej udawać, że tematu nie ma ? I sorry ale uważam trochę nie na miejscu porównanie niepłodności do śmierci bliskiego. Nie, to nie jest to samo. Mówię to niestey z własnego doświadczenia. Śmierć mojej mamy była najbardziej stresującym doświadczeniem w moim życiu i nikomu nie życzę, żeby się przekonał o tym na własnej skórze.

🫂🫂 przykro mi, nawet jakbym chciała- nie potrafię zrozumieć, co czujesz. Mimo wszystko przytulam Cię mocno 🌞

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • damrade Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izet wrote:
    Ja również miałam raka, zdaje sobie sprawę ze sytuacja sa rozne, ale od samego początku słyszałam od niektórych tylko takie “będzie dobrze”. Kiedyś trafiłam na artykuł o “będzie dobrze” w stosunku do onko pacjentów i na jakie słowa lepiej to zamienić. Bardzo frustruje kiedy jeden dzień słyszysz “bedzie dobrze” a w środku wiesz że jest na maksa źle. Mi się podobały teksty w kierunku mnie: “jesteś silna i dasz radę” “nie daj się i nie poddawaj mimo wszystko”. Pokazywały że rozmówca widzi mój problem, wie że to trudne, żeby powiedzieć jedno krótkie “będzie dobrze”.

Myślę że nie zrozumiałaś mnie że chodziło o te konkretne dwa słowa, a nie ogólny kontekst nastawianie chorego na pozytywny rozwój wydarzeń. One często są mówione na odpierdziel się od obcej osoby która ma gdzieś czy się starasz o ciążę i co przeżywasz: “wystarczy wyluzować” i ma gdzieś co przechodzisz jak masz raka: “będzie dobrze!”

Mi też zabrał tak parę osób z rodziny, więc wiem co czujesz, przytulam mocno i współczuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2024, 16:33

Leśneintro, Izet, elektro96, Monk@, Platynova55, Chmurka21, MummyYummy, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    czy było już głosowanie na tytuł nowego wątku marcowego?

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU 09.10. Beta HCG 172 mIU
    25.10. 👶0.54 cm
    15.11. 👶2.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶💙 199g
    preg.png
  • damrade Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhhh dużo zajęło nadrobić te wszystkie milion stron z dziś :) dużo pracy ale właśnie też dostałam wypłatę 😅💰 jutro powtarzam betę 🙌🏼

Kiedyś wspominałam że od lutego jestem u nowego pracodawcy i podjęliśmy decyzję nie przerywać starań bo prywatne zycie najważniejsze, ale kurczę nie wiedziałam że się uda w pierwszym mc pracy, aż mam stresa teraz 😁 bardziej pozytywnego ale jednak

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Hej,
    czy było już głosowanie na tytuł nowego wątku marcowego?
    Tak, już nawet został wyloniony zwycięzca, ale niestety nie pamiętam nazwy :(

‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ