Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Izet, ogromne kciuki trzymam ❤️
Całkowicie rozumiem twój stresik, ja jeszcze zarodka nie widziałam, tylko pęcherzyk, ogromnie się stresuje 😩 a poza tym brak objawów, tylko zmęczenie lekkie 😵💫Izet, Karos31, Dropsik, Kasia111 lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Hej hej. Ja jutro mam wizytę i stresik jest. Jutro jest 6+4 więc liczę na serduszko. I przede wszystkim liczę, że pęcherzyk będzie dobrze umiejscowiony.
Karos31, Dropsik, damrade, Kasia111, Pati2804, Zaczarowan lubią tę wiadomość
-
Kciuki dziewczyny za wizyty! 🤞🤞🤞
Ja jutro opuszczę trochę krwi na badania z rana, ale martwi mnie, że jakaś infekcja intymna mnie dopadła 😔 Jestem w kontakcie z moim lekarzem. Zalecił mi Clotrimazol i lactovaginal objawowo, a jutro będziemy się zdzwaniać i ustalać kiedy się spotkamy na pobranie wymazu. Naczytałam się jak głupia, martwię się jak nie wiem co. Mam nadzieję, że to tylko drobna infekcja, w miarę szybko wychwycona. To moja drugi infekcja w życiu i akurat teraz 😔 -
Kciuki za wizyty w tym tygodniu 🤞🏻
Moje nudności przerodziły się w wymioty 🤢 Po każdym większym posiłku trochę zwracam, ale nie wszystko, więc jeszcze nie ma tragedii, oczywiście nie ma tragedii w domu, jak sobie pomyślę o pracy to mi się robi słabo 🥲
Kusi mnie, żeby wziąć kilka dni wolnego w pracy -
Trzymam kciuki za wizyty ✊🍀 trochę ich będzie w tym tygodniu 🙈 ja mam jutro ale nie liczę na za wiele , byleby był pęcherzyk w dobrym miejscu 🙂
Jeśli chodzi o moje objawy to strasznie szybko się męczę, no i po całym dniu czuje bolące podbrzusze.
Odnośnie infekcji to mam nadzieję że uda się ją szybko wyleczyć ✊
Ja kupiłam sobie sok 100% z zurawiny i 100% maliny i pije codziennie albo co drugi dzień z herbatą na zmianę, tak zapobiegawczo 🙂 wolę dmuchać na zimne , po tym co przeszłam jestem uczulona na tego typu rzeczy które mogą się przyczynić do problemów w ciąży i staram się zapobiegać zanim coś się wydarzy... dzięki temu czuje się spokojniejsza 🙂
Miłego dnia 🌞☕damrade lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! ❤️ trzymam kciuki za wizyty w tym tygodniu 🌞
Co do infekcji to właśnie @damrade polecała mi sok z żurawiny i mi pomógł! ale wymaz też dobrze ci zrobi. W ciąży niestety częściej są takie infekcje..
A co do objawów to u mnie są noce mało przesypiane i wczesne wstawanie, wiec zmęczenie mi towarzyszy na codzień. @Kasia u mnie tak samo wymioty, najgorzej z rana…Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 07:17
damrade lubi tę wiadomość
-
Hej, kciuki za wszystkie najbliższe wizyty 🤞
Dziewczyny, które wymiotują, polecam lek Xonvea, dzięki niemu mogę normalnie funkcjonować 🙂
Ja jeszcze do środy mam zwolnienie, dobrze się złożyło, bo synek złapał zapalenie oskrzeli, więc siedzimy razem. A od czwartku chyba wracam do pracy -
Cześć, ja właśnie niedawno robiłam research dot. mdłości i testowałam trochę porad. To co u mnie (trochę) działa:
Jedzenie regularnie co 3 godziny, nawet jak nie chce mi się jeść, ale małe porcje (owoc z dwoma orzechami, jogurt, jedna kanapka). Pierwszy posiłek wcześnie rano, ostatni mały jak najpóźniej przed snem. Sporo białka. Do posiłków po kilka migdałów. Plus rzucie gumy Pregna Vomi.
A na wymioty, tak jak wyżej, podobno lek Xonvea. Choć naczytałam się, że ciężko odstawić bo wracają objawy, ale to chyba mniej ważne na dłuższą metę.
Dobrego dnia!Kasia111 lubi tę wiadomość
-
_ine wrote:Cześć, ja właśnie niedawno robiłam research dot. mdłości i testowałam trochę porad. To co u mnie (trochę) działa:
Jedzenie regularnie co 3 godziny, nawet jak nie chce mi się jeść, ale małe porcje (owoc z dwoma orzechami, jogurt, jedna kanapka). Pierwszy posiłek wcześnie rano, ostatni mały jak najpóźniej przed snem. Sporo białka. Do posiłków po kilka migdałów. Plus rzucie gumy Pregna Vomi.
A na wymioty, tak jak wyżej, podobno lek Xonvea. Choć naczytałam się, że ciężko odstawić bo wracają objawy, ale to chyba mniej ważne na dłuższą metę.
Dobrego dnia!
Migdały też muszę kupić_ine lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie. Wszystko w porządku. Pęcherzyk ciążowy z zarodkiem w jamie macicy. Akcja serca obecna ❤️ wiek ciąży zgodny z obrazem USG. Muszę powtórzyć badanie moczu bo wyszły mi moczany w licznej ilości. Ale co dalej z tym to nie wiem. W każdym razie mam kontrolować i pić więcej wody.
Wieczorem wrzucę wam zdjęcie kropka 😊 teraz pędzę do pracy.Pati2804, sernik_z_rodzynkami, Karos31, damrade, Kasia111, Dropsik, Zaczarowan, _ine, Izet lubią tę wiadomość
-
MonReve96 wrote:Ja już po wizycie. Wszystko w porządku. Pęcherzyk ciążowy z zarodkiem w jamie macicy. Akcja serca obecna ❤️ wiek ciąży zgodny z obrazem USG. Muszę powtórzyć badanie moczu bo wyszły mi moczany w licznej ilości. Ale co dalej z tym to nie wiem. W każdym razie mam kontrolować i pić więcej wody.
Wieczorem wrzucę wam zdjęcie kropka 😊 teraz pędzę do pracy. -
MonReve96 wrote:Ja już po wizycie. Wszystko w porządku. Pęcherzyk ciążowy z zarodkiem w jamie macicy. Akcja serca obecna ❤️ wiek ciąży zgodny z obrazem USG. Muszę powtórzyć badanie moczu bo wyszły mi moczany w licznej ilości. Ale co dalej z tym to nie wiem. W każdym razie mam kontrolować i pić więcej wody.
Wieczorem wrzucę wam zdjęcie kropka 😊 teraz pędzę do pracy.
Gratulacje! ♥️ -
MonReve96 gratulacje ❤️
Na infekcję dróg moczowych poleca się żurawinowy sok, najważniejsze żeby to była prawdziwa żurawina, a nie napoje o smaku. Odkąd w ciąży wyleczyłam żurawiną to już po ciąży nigdy nie zażywałam neofuraginy i innych tabsow 😅
Na mdłości bardzo pomocny jest imbir w każdej formie❤️ są pastylki imbirowe na choroby lokomocyjne i inne leki na bazie imbiru. Ja staram się jeść intuicyjnie i pić dużo naparu z imbiru i na razie mdłości ustąpiły 🤞🏼
Kciuki za wizyty w tym tygodniu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 09:48
Pati2804 lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
@Aszin kochana! Czekamy dzisiaj na wyniki Twojej bety 🫂 jak się czujesz fizycznie i psychicznie?👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
Dokładnie, Aszin trzymam kciuki za Ciebie ✊🥺
żeby sytuacja rozwiązała się w najlepszy możliwy dla Ciebie sposób.. -
@MonReve gratuluję! Super wieści 😁❤️
Co do nudności dziewczyny to, rzeczywiście fajne są te sposoby o których piszecie ale to przejdzie tylko przy takich “laktowych” mdłościach.
Ja niestety cierpię na niepowściągliwe wymioty ciężarnych i jedyne co mnie ratuje to xonvea. W poprzedniej ciąży brałam od 10 do 25 tc a teraz chyba szykuje się powtórka z rozrywki. Bez tabletek potrafiłam wymiotować po 10x na dzień. Prawda jest taka, że ciężko później te tabsy odstawić ale się da, tylko trzeba stopniowo.damrade lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
Beta z 6900 urosła do 7400, mam powtórzyć jeszcze w środę. Dziękuję dziewczyny za pamięć 🥹🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
aszin wrote:Beta z 6900 urosła do 7400, mam powtórzyć jeszcze w środę. Dziękuję dziewczyny za pamięć 🥹
ehh, ciężkie to nasze życie,
ale kiedyś w końcu musi wyjść słońce i dla nas.. 🌞🍀🫂aszin lubi tę wiadomość
-
aszin wrote:Beta z 6900 urosła do 7400, mam powtórzyć jeszcze w środę. Dziękuję dziewczyny za pamięć 🥹
Nie chcesz się wybrać na szybkie usg żeby ktoś inny rzucił okiem? Czasem to nie kwestia lekarza tylko nawet aparatu usg ☺️👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42