Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia111 wrote:Mnie też mdłości i zmęczenie trzymają. Po pracy nie ma co liczyć na aktywność 👀
A z nowych objawów dzisiaj popłakałam się niekontrolowanie bez żadnego powodu w drodze do domu i weszłam zaryczana. Współczuję mojemu mężowi. A jak tam Wasze hormony? 😅 -
Powiem Wam, że od paru dni okropnie mi się jelita spinają, przez co cały brzuch boli. A jak wyluzuję brzuch, to wygląda jak w piątym miesiącu 😅 ja wiem, że moja dieta teraz jest dość monotonna, bo niewiele jednak chce mi się jeść, ale no śmieci nie jem, żeby tak mi się spinało wszystko 🫣
Do tego jestem bardzo niewydajnym pracownikiem - jak nie mdłości, to senność mnie bierze -
Kurczę Pati, współczuje stresu i przygód, najważniejsze, że wszystko ok. Dobrze, że jesteś na L4 już.
Ja Wam powiem, że mam taką karuzelę, że masakra. Jeden dzień jestem bez siły a drugi nie czuję nawet, że jestem w ciąży. Jakos nie czuję jeszcze tej ciąży. Moze dlatego, ze nie mam czasu nawet pomyśleć. Za dużo rzeczy mam teraz na głowie. Między pracą a opieką nad dzieckiem nie mam zbyt wiele czasu na zastanowienie nawet 😅 chciałbym iść teraz szybko na l4 i trochę wyluzować bo potrzebujemy teraz spokoju.🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
Dziewczyny potrzebuje pomocy, hematolog wystawił mi zalecenia po wynikach badań I zalecił neoparin 40 mg raz dziennie , ale nie napisał gdzie uzyskać receptę.. czy to jest lek refundowany ? I czy od rodzinnej dostanę receptę?
Powinnam to już jutro pewnie załatwić żeby przyjmować jak najszybciej.. jeśli ktoś ma doświadczenie proszę o pomoc 🙄🥺 -
Pati2804 wrote:Dziewczyny potrzebuje pomocy, hematolog wystawił mi zalecenia po wynikach badań I zalecił neoparin 40 mg raz dziennie , ale nie napisał gdzie uzyskać receptę.. czy to jest lek refundowany ? I czy od rodzinnej dostanę receptę?
Powinnam to już jutro pewnie załatwić żeby przyjmować jak najszybciej.. jeśli ktoś ma doświadczenie proszę o pomoc 🙄🥺
Dziwne, że ten hematolog Ci nie dał recepty od razu 🤷♀️ Ci lekarze to też czasem nie pomyślą. -
Dropsik wrote:Na szybko patrzyłam w necie i rodzinny może dać z kodem C, pytanie czy masz kartę ciąży już? Bo bez tego może kręcić nosem.
-
Dropsik wrote:Nie wiem czy lekarz rodzinny może dać z kodem takim, że będzie za darmo. W każdym razie ja bym brała od niego nawet jedno opakowanie płatne a kolejne już ginekolog będzie dawał z zalecenia hematologa z kodem C czyli za darmo.
Dziwne, że ten hematolog Ci nie dał recepty od razu 🤷♀️ Ci lekarze to też czasem nie pomyślą.
Spróbuję u rodzinnej jutro ogarnac a jak nie to umowie się prywatnieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 21:24
-
Pati2804 wrote:Mówił że wypisałby ale wypisanie recepty musimy udokumentowane wizyta.. czyli chce wziąć kasę za wizytę prosto mówiąc 🙄
Spróbuję u rodzinnej jutro ogarnac a jak nie to umowie się prywatnie
A hematolog no cóż... Każdy chce zarobić 🤡 🙃Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Ja bym zaczęła od rodzinnego lekarza i nawet jak coś brała leki płatne. Za chwilę masz wizytę u ginekologa, więc on może Ci wypisywać heparynę za darmo w ciąży.
A hematolog no cóż... Każdy chce zarobić 🤡 🙃
Boję się że będzie bolało 😅🙈 nie cierpię igieł.. -
Pati2804 wrote:Dziękuję za pomoc i radę ❤
Boję się że będzie bolało 😅🙈 nie cierpię igieł..
Podobno warto schłodzić mocno miejsce wkłucia, ja nie praktykowałam, ale wierzę, że może pomóc.Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Przy czym pamiętajcie, że jakiś czas temu zmieniły się przepisy i teraz pełną refundację heparyny może wypisać tylko lekarz na NFZ. Kiedyś prywatnie też wypisywali.
Źródło: https://pacjent.gov.pl/aktualnosc/bezplatne-leki-dla-kobiet-w-ciazy#:~:text=Receptę%20na%20leki%20refundowane%20(oznaczone,na%20podstawie%20zaświadczenia%20potwierdzającego%20ciążę.Pati2804 lubi tę wiadomość
-
_ine wrote:Przy czym pamiętajcie, że jakiś czas temu zmieniły się przepisy i teraz pełną refundację heparyny może wypisać tylko lekarz na NFZ. Kiedyś prywatnie też wypisywali.
Źródło: https://pacjent.gov.pl/aktualnosc/bezplatne-leki-dla-kobiet-w-ciazy#:~:text=Receptę%20na%20leki%20refundowane%20(oznaczone,na%20podstawie%20zaświadczenia%20potwierdzającego%20ciążę.
Jeszcze sie okaże że platna wizyta u hematologa po receptę wyjdzie bardziej korzystnie niż kupowanie zastrzyków za normalna cene.. 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 08:52
-
a może dasz radę zapisać się do ginekologa na NFZ? Sam sobie potwierdzi ciążę 😂
Ja chodzę prywatnie i dostaje heparynę odpłatną 50%.
Częściową refundację mogą wystawić, nie mogą 100% ciążowej. -
Pati2804 wrote:Dzięki, teraz pytanie bo ja nie mam zaświadczenia od ginekologa o ciąży , tylko usg I betę, pewnie będę musiała zapłacić za te zastrzyki teraz, a jak pójdę na wizytę do ginekologa to poproszę o zaświadczenie o ciazy i wtedy będę mam nadzieję miała za darmo.. ale wychodź na to że będę musiała chodzić do rodzinnej bo moj ginekolog przyjmuje prywatnie..
Jeszcze sie okaże że platna wizyta u hematologa po receptę wyjdzie bardziej korzystnie niż kupowanie zastrzyków za normalna cene.. 🙈Pati2804, Zaczarowan lubią tę wiadomość
-
Napisałam do ginekologa do którego chodzę prywatnie i wystawił mi receptę na clexane na 4 opakowania i nie zapłaciłam za nie nic bo jest w pełni refundowane 😊 teraz czekam na moją Ciocie która jest moja pielęgniarka i zrobi mi pierwszy zastrzyk i pokaże jak robić 🙈
_ine, Dropsik lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Wam bardzo za rady dziewczyny ! ❤😘
Dropsik lubi tę wiadomość
-
Super że tak się udało! 💚
Powodzenia z zastrzykami, dasz radęPati2804 lubi tę wiadomość
-
_ine wrote:Przy czym pamiętajcie, że jakiś czas temu zmieniły się przepisy i teraz pełną refundację heparyny może wypisać tylko lekarz na NFZ. Kiedyś prywatnie też wypisywali.
Źródło: https://pacjent.gov.pl/aktualnosc/bezplatne-leki-dla-kobiet-w-ciazy#:~:text=Receptę%20na%20leki%20refundowane%20(oznaczone,na%20podstawie%20zaświadczenia%20potwierdzającego%20ciążę.Pati2804 lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Pati2804 wrote:Napisałam do ginekologa do którego chodzę prywatnie i wystawił mi receptę na clexane na 4 opakowania i nie zapłaciłam za nie nic bo jest w pełni refundowane 😊 teraz czekam na moją Ciocie która jest moja pielęgniarka i zrobi mi pierwszy zastrzyk i pokaże jak robić 🙈
Pati2804 lubi tę wiadomość