Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie TSH znowu spadło. W ciąży, w pierwszym trymestrze mi zjeżdża do poziomu poniżej wykrywalności 🙈 Lekarza mam jutro, wstępnie mówił, że fizjologicznie tak się u mnie dzieje, ale do rozważenia wizyta u endokrynologa. Więc zobaczymy co zdecyduje.
Dzisiaj byłam tylko mocz do badania oddać, nie wiem czy dobrze go pobrałam i czy przypadkiem się nie zanieczyścił, bo jakoś ciężko mi dziś szło łapanie😑 najwyżej jutro zrobię poprawkę 🙃 -
Ja melduje że przeżyłam pierwszy w życiu zastrzyk w brzuch 😅 ciotka zrobila to delikatnie i pod kątem 45° bo jestem chuda bardzo , samo wkłucie nic nie bolało tylko wtłaczanie leku było dziwne ale da się przeżyć 🤪
Mam siniaka małego po zastrzyku no ale trudno 🤷♀️sernik_z_rodzynkami lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:U mnie TSH znowu spadło. W ciąży, w pierwszym trymestrze mi zjeżdża do poziomu poniżej wykrywalności 🙈 Lekarza mam jutro, wstępnie mówił, że fizjologicznie tak się u mnie dzieje, ale do rozważenia wizyta u endokrynologa. Więc zobaczymy co zdecyduje.
Dzisiaj byłam tylko mocz do badania oddać, nie wiem czy dobrze go pobrałam i czy przypadkiem się nie zanieczyścił, bo jakoś ciężko mi dziś szło łapanie😑 najwyżej jutro zrobię poprawkę 🙃
Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze po wizycie jutro 😘 daj znać koniecznieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 12:10
damrade lubi tę wiadomość
-
No ja właśnie też muszę zrobić wszystkie badania. Jestem właśnie w Enel med po skierowanie na badania i przy okazji zobaczę co tam u Maluchów. Byłam tydzień temu i nie było serduszek, teraz już powinno być…
Dropsik, Zaczarowan, Karos31 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
Izet wrote:No ja właśnie też muszę zrobić wszystkie badania. Jestem właśnie w Enel med po skierowanie na badania i przy okazji zobaczę co tam u Maluchów. Byłam tydzień temu i nie było serduszek, teraz już powinno być…
-
Pati2804 wrote:Słyszałam że z pobraniem dobrze moczu to też dużo zachodu, trzeba się podmyć dobrze i nie od razu sikać tylko po chwili 🙈 masakra, mnie tez czekają badania w tym tygodniu przed następną wizyta I wszystko prywatnie muszę..😬 nie ma tu w pobliżu gin na nfz, musiałbym jechać gdzieś dalej ale nie opłaca mi się no i pewnie czekać jeszcze.
Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze po wizycie jutro 😘 daj znać koniecznie -
damrade wrote:To jest stara zmiana z 2020 roku, już dawno każdy lekarz może wystawić refundację i nawet nie musi mieć kontraktu z NFZ, wyjątkiem są chyba leki dla seniorów i dzieci, ale może i tu zmienili
Jesteś pewna? Mogłabyś podać źródło? Jeśli tak jest, chciałabym wykłócić się o to w mojej przychodni. Oni twierdzą tak jak wyżej napisałam, i że to regulacja od początku 2024 bodajże. -
Ja dostawałam darmową heparynę od ginekologa prywatnego, który kontraktu z NFZ nie ma. A w tym linku od Ine jest napisane, że wystawić taką receptę może lekarz posiadający kontrakt lub inny lekarz, na podstawie zaświadczenia o ciąży, to już samo w sobie wyklucza, że tylko lekarze NFZ mogą to robić
damrade lubi tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
aszin wrote:Ja dostawałam darmową heparynę od ginekologa prywatnego, który kontraktu z NFZ nie ma. A w tym linku od Ine jest napisane, że wystawić taką receptę może lekarz posiadający kontrakt lub inny lekarz, na podstawie zaświadczenia o ciąży, to już samo w sobie wyklucza, że tylko lekarze NFZ mogą to robić
Aszin, dzisiaj byłaś na becie? 🙏🥺 -
Zaczarowan wrote:Aszin, dzisiaj byłaś na becie? 🙏🥺🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
Dropsik wrote:U mnie TSH znowu spadło. W ciąży, w pierwszym trymestrze mi zjeżdża do poziomu poniżej wykrywalności 🙈 Lekarza mam jutro, wstępnie mówił, że fizjologicznie tak się u mnie dzieje, ale do rozważenia wizyta u endokrynologa. Więc zobaczymy co zdecyduje.
Dzisiaj byłam tylko mocz do badania oddać, nie wiem czy dobrze go pobrałam i czy przypadkiem się nie zanieczyścił, bo jakoś ciężko mi dziś szło łapanie😑 najwyżej jutro zrobię poprawkę 🙃
Zdrowe podejście- najwyżej zrobisz poprawke, ale mam nadzieje, że nie będzie takiej potrzeby
Ja dzisiaj tez oddałam swój mocz i posiew zrobiłam 🙈 -
Zaczarowan wrote:Ehh.. może jeszcze da się coś zdobić? byłaś na usg?🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
Aszin skoro spada to dobry znak 🤞🏼 trzymamy kciuki za usg i dalsze spadki, jakby bez sensu to nie brzmiało, żeby organizm sobie poradził z tym na swój spokojny sposób 🥺🙏🏼
Zaczarowan, Karos31, aszin, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Dropsik wrote:Tak, znam zasady ogółem tylko teraz mam tą infekcję i nie jestem pewna czy jakieś upławy się tam nie przedostały przez to, że mi to tyle czasu zajęło 🙈 mogło coś wypłynąć. No może jest ok, ale się okaże. Ta infekcja to też nie miała kiedy mnie nawiedzić 😡 Jestem ogółem mega nią zestresowana i boję się o bejbika, żeby nic się tam nie przedostało do niego, bo się naczytałam historii o zakażeniu wewnątrzmacicznym i mam schizę teraz.
-
Pati2804 wrote:Mam nadzieje ze szybko wyleczysz się 😘 ja pije zapobiegawczo żurawinowy sok 100 % co drugi dzień praktycznie bo tez się tego boję
A w jakiej ilości najlepiej pić ten sok z żurawiny? -
Pati2804 wrote:Mam nadzieje ze szybko wyleczysz się 😘 ja pije zapobiegawczo żurawinowy sok 100 % co drugi dzień praktycznie bo tez się tego boję
No i mocz do powtórki, bo wyszło wysokie pH 😑 leukocytów nie ma, bakterii brak, więc zakładam jednak błąd pobrania, ale muszę to sprawdzić. -
Dropsik wrote:Ale sok żurawinowy chyba na infekcję intymną nie pomoże? Na drogi moczowe to bardziej działa chyba 🤷♀️
No i mocz do powtórki, bo wyszło wysokie pH 😑 leukocytów nie ma, bakterii brak, więc zakładam jednak błąd pobrania, ale muszę to sprawdzić.
Na infekcję intymne lub inne to lepiej się kontaktować z lekarzem, lub tak jak Dropsik sugeruje, mocz powtórzyć ❤️👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
damrade wrote:Dokładnie, żurawina na infekcję dróg moczowych, ilość to nie wiem za bardzo, piłam na oko i pomogło
Na infekcję intymne lub inne to lepiej się kontaktować z lekarzem, lub tak jak Dropsik sugeruje, mocz powtórzyć ❤️Izet lubi tę wiadomość
-
Ja leję 4 łyżki do herbaty , macie racje na infekcje układu moczowego można pic , pomyliłam się. Przepraszam