Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati2804 wrote:U mnie wystąpiły plamienia także trzymajcie kciuki , czekam na info od ginekologa co robić czy jechać na sor czy do niego na usg . Progesteron jest ładny bo wczoraj badałam i mam 27,58 także to nie od tego , może to od clexane w brzuch ?..
Na razie plamienie ustąpiło, brzuch mnie w ogóle nie bolał, ale i tak muszę to sprawdzić żeby mieć pewność że wszystko jest dobrze, w razie czego jestem już spakowana do szpitala, moja głowa jest gotowa na wszystko, ale mimo wszystko mam nadzieję że będzie dobrze 🍀
Kciuki za wizytę, myślę że to nic poważnego. Daj znać! -
Dropsik wrote:Brązowe czy czerwone? Dużo tego?
Kciuki za wizytę, myślę że to nic poważnego. Daj znać! -
Pati2804 wrote:U mnie wystąpiły plamienia także trzymajcie kciuki , czekam na info od ginekologa co robić czy jechać na sor czy do niego na usg . Progesteron jest ładny bo wczoraj badałam i mam 27,58 także to nie od tego , może to od clexane w brzuch ?..
Na razie plamienie ustąpiło, brzuch mnie w ogóle nie bolał, ale i tak muszę to sprawdzić żeby mieć pewność że wszystko jest dobrze, w razie czego jestem już spakowana do szpitala, moja głowa jest gotowa na wszystko, ale mimo wszystko mam nadzieję że będzie dobrze 🍀
Trzymam kciuki, żeby było dobrze 🤞🤞🤞 dawaj znać 😉Pati2804 lubi tę wiadomość
02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
Pati trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! 💚
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Pati kciuki mocne ❤️❤️❤️ myślę że krwawić lekko możesz, wspominałaś o czymś nietypowym na usg poza ciążą, z tego co pamiętam. Ważne żeby lekarz wiedział i ty byłaś gotowa reagować. Ściskam mocno!! Będzie dobrze 🫂🫂🫂
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Dzięki dziewczyny ❤ mam być o 18.00/18.30 to ginekolog mnie przyjmie po pacjentkach , ale stres , a jeszcze muszę badania odebrać..ja biorę duphaston 2x1 więc to nie wina hormonów, zresztą progesteron jest super , zastanawiam się od czego to było.. nie daje mi to spokoju 🤔 I wygląda na to że jednorazowo to było
-
Pati, trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego. 🤞wysyłam same dobre myśli do Ciebie i maleństwa.
-
Pati2804 wrote:Dzięki dziewczyny ❤ mam być o 18.00/18.30 to ginekolog mnie przyjmie po pacjentkach , ale stres , a jeszcze muszę badania odebrać..ja biorę duphaston 2x1 więc to nie wina hormonów, zresztą progesteron jest super , zastanawiam się od czego to było.. nie daje mi to spokoju 🤔 I wygląda na to że jednorazowo to było
Przy twojej historii to mogę sobie wyobrazić jakiś stres przeżywasz teraz. Nie musi to być nic złego 🤞Pati2804, damrade lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Ja pamiętam, że w pierwszej ciąży miałam 2-3 dni takiego brązowego albo różowego plamienia. To było też jakoś początek na pewno pierwszy trymestr. Nie wiem z jakiego powodu, ale nawet nie drążyłam i mój lekarz zawsze mi mówi że boimy się krwawienia i mocnych skurczy a nie plamień.
Przy twojej historii to mogę sobie wyobrazić jakiś stres przeżywasz teraz. Nie musi to być nic złego 🤞 -
Pati2804 wrote:Pewnie gdybym nie miała za sobą poronienia to inaczej nie bym na to patrzyła, a tak to wszędzie widzę zagrożenie
Nie dziwie się Pati, miałabym podobne odczucia.. czekamy do 18! 🫂 dobrze, że bierzesz proga ☺️🙏Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Nie dziwie się Pati, miałabym podobne odczucia.. czekamy do 18! 🫂 dobrze, że bierzesz proga ☺️🙏
Teraz już tylko brązowo beżowe resztki są.. ale plecy mnie bolą po lewej stronie bardzo i czuje ten lewy jajnik dzisiaj, ale słyszałam że ciałko krwotoczne nie daje plamień.. masakra, przeanalizowałam już chyba wszystkie opcje 🙈 -
Byłam po wyniki badań, beta z wczoraj 14121,00 , wątpię żeby dużo dziś było widać na usg.. a tak chciałam iść na badanie w 7 tygodniu żeby na pewno było widać wszystko a tu dupa, mam iść dzisiaj 🙈
damrade lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Tylko ze ja nigdy nie miałam problemów z progiem i nawet wczorajszy wynik jest dobry 27,58 a ponoć prog nie wyjdzie w badaniu , dobrze słyszałam? 🤔
Teraz już tylko brązowo beżowe resztki są.. ale plecy mnie bolą po lewej stronie bardzo i czuje ten lewy jajnik dzisiaj, ale słyszałam że ciałko krwotoczne nie daje plamień.. masakra, przeanalizowałam już chyba wszystkie opcje 🙈
Spróbuj za dużo nie myśleć i jakoś względów spokojnie przeżyć do wieczora.Zaczarowan, damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Tylko ze ja nigdy nie miałam problemów z progiem i nawet wczorajszy wynik jest dobry 27,58 a ponoć prog nie wyjdzie w badaniu , dobrze słyszałam? 🤔
Teraz już tylko brązowo beżowe resztki są.. ale plecy mnie bolą po lewej stronie bardzo i czuje ten lewy jajnik dzisiaj, ale słyszałam że ciałko krwotoczne nie daje plamień.. masakra, przeanalizowałam już chyba wszystkie opcje 🙈
Myślę że lekkie plamienie w każdej ciąży jest ok, a jak masz 14k betę to może już nawet coś będzie widać ❤️
Moją betą się nie sugeruj, u niektórych widać zarodek nawet poniżej 10k, więc to kwestia mocno indywidualna.
Kciuki trzymam i nie puszczam ❤️🤞🏼Pati2804 lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Dropsik wrote:A Ty bierzesz też acard czy tylko heparynę? Bo coś mi świta, że przy acardzie lubią występować plamienia. Plus ta Twoja torbiel... Hmm pewnie w niej bym też szukała przyczyny. Może coś się tam podrażniło.
Spróbuj za dużo nie myśleć i jakoś względów spokojnie przeżyć do wieczora.
Właśnie pospałam trochę i lepiej mi od razu 🙂Dropsik lubi tę wiadomość
-
Pati, ogromne kciuki za dzisiejszą wizytę 🤞
Lekarz mi mówił, że plamienia bardzo często zdarzają się w ciąży i wcale nie muszą oznaczać nic złego. Sama krwawiłam i plamiłam w pierwszej ciąży przez cały I trymestr i mam zdrowego synka. Spróbuj na spokojnie wytrzymać do wizyty (wiem, że to trudne). Wszystkie jesteśmy z Tobą myślamiPati2804 lubi tę wiadomość
-
sernik_z_rodzynkami wrote:Pati, ogromne kciuki za dzisiejszą wizytę 🤞
Lekarz mi mówił, że plamienia bardzo często zdarzają się w ciąży i wcale nie muszą oznaczać nic złego. Sama krwawiłam i plamiłam w pierwszej ciąży przez cały I trymestr i mam zdrowego synka. Spróbuj na spokojnie wytrzymać do wizyty (wiem, że to trudne). Wszystkie jesteśmy z Tobą myślami -
Pati, i co, jesteś już po lekarzu? Napisz proszę co powiedział!