Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
A co radzicie sobie dziewczyny ze wzdęciami? 🙈
-
Ja wzdęć nie mam, ale mdłości i brak siły po całej linii.
Wczoraj lekarz mnie namówił na Xonvea, że w pełni bezpieczny dla ciąży i mam już się tak nie męczyć z mdłościami. Dziś kupuję i zacznę brać, dam znać.
Samopoczucie dno. Dziś wyszłam do Biedronki na zakupy, to po pierwszej alejce była szybka ewakuacja i powrót do domu, bo po prostu mdłości i niemoc wzięły nade mną górę.
To silniejsze ode mnie. I też trudne dla mnie psychicznie. Bo mam poczucie że ciało dominuje nad moim umysłem. Chciałabym cieszyć się tym czasem, a najzwyczajniej na świecie przy tak złym samopoczuciu nie potrafię. Popłakuję i myślę tylko, kiedy to minie. -
_ine wrote:Ja wzdęć nie mam, ale mdłości i brak siły po całej linii.
Wczoraj lekarz mnie namówił na Xonvea, że w pełni bezpieczny dla ciąży i mam już się tak nie męczyć z mdłościami. Dziś kupuję i zacznę brać, dam znać.
Samopoczucie dno. Dziś wyszłam do Biedronki na zakupy, to po pierwszej alejce była szybka ewakuacja i powrót do domu, bo po prostu mdłości i niemoc wzięły nade mną górę.
To silniejsze ode mnie. I też trudne dla mnie psychicznie. Bo mam poczucie że ciało dominuje nad moim umysłem. Chciałabym cieszyć się tym czasem, a najzwyczajniej na świecie przy tak złym samopoczuciu nie potrafię. Popłakuję i myślę tylko, kiedy to minie.
O jejku.. przytulam cię mocno! Wiem, że to tylko słowa, ale ten stan napewno minie. Rozumiem tę bezsilność i tak jak napisałaś poczucie dominacji twojego ciała nad umysłem.. nie walcz z tym, pozwól sobie na to. Z czasem będzie łatwiej.. przynajmniej ja tak sobie tłumacze. 🫂🫂_ine lubi tę wiadomość
-
_ine wrote:Ja wzdęć nie mam, ale mdłości i brak siły po całej linii.
To silniejsze ode mnie. I też trudne dla mnie psychicznie. Bo mam poczucie że ciało dominuje nad moim umysłem. Chciałabym cieszyć się tym czasem, a najzwyczajniej na świecie przy tak złym samopoczuciu nie potrafię. Popłakuję i myślę tylko, kiedy to minie._ine lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:A co radzicie sobie dziewczyny ze wzdęciami? 🙈
Pati2804 lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Zaczarowan wrote:Hej dziewczyny! Miłego dnia ❤️ o 15 mam wizytę u gina! Już nie mogę się doczekać.. 🙈🙈🌞
ja jutro wcześnie rano idę podejrzeć czy jest jakiś progres, mam nadzieję że nie zaśpię, bo bardzo napięty grafik mam 🙄Zaczarowan lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
Zaczarowan kciuki za wizytę 🤞🍀
Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan trzymamy kciuki ✊🍀
Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Dziękuje dziewczyny! Moje maleństwo rośnie jak na drożdżach, pięknie widoczne nóżki, rączki, główka. Serducho bijące, nawet na 3 sekundy włączył dźwięk, coś pięknego! ❤️
Dziękuje za trzymanie kciuków!
Damrade jutro kciukasy dla ciebie! 🌞Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 16:10
Pati2804, sernik_z_rodzynkami, Olaura, MonReve96, Karos31, Dropsik, damrade, Kasia111, Izet, _ine lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Dziękuje dziewczyny! Moje maleństwo rośnie jak na drożdżach, pięknie widoczne nóżki, rączki, główka. Serducho bijące, nawet na 3 sekundy włączył dźwięk, coś pięknego! ❤️
Damrade jutro kciukasy dla ciebie! 🌞Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Ja też odczuwam okropne zmęczenie, do tego dzisiaj słaba nocka, bo u synka zaczęły się chyba lęki nocne i budził się z płaczem co godzinę, dopiero o 3 zasnęliśmy na dłużej. I jeszcze wróciłam do pracy, więc w ogóle jestem wykończona...
_ine przytulam, mam nadzieję, że to kiepskie samopoczucie minie, jak ustąpią mdłości 😔
Zaczarowan, cudowne wieści ☺️Zaczarowan, _ine lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Dziękuje dziewczyny! Moje maleństwo rośnie jak na drożdżach, pięknie widoczne nóżki, rączki, główka. Serducho bijące, nawet na 3 sekundy włączył dźwięk, coś pięknego! ❤️
Damrade jutro kciukasy dla ciebie! 🌞
Wspaniałe wieści ❤️Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Dziewczyny, bo ja i Pati, to wiem że jesteśmy na zwolnieniu, a jak wy planujecie? Chcecie w najbliższym czasie pójść na l4? 🌞
Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
Zaczarowan wrote:Dziewczyny, bo ja i Pati, to wiem że jesteśmy na zwolnieniu, a jak wy planujecie? Chcecie w najbliższym czasie pójść na l4? 🌞
Ja jeszcze pracuje. Planuje powiedzieć w pracy po prenatalnych prawdopodobnie. Chociaż coraz częściej są dni, że nie daje rady ze zmęczeniem i bardzo trudno mi się skupić. Wiem, że nie pracuje na 100% przez to. Zobaczymy ile pociągnę. Jeśli będzie coraz gorzej to pójdę na zwolnienie wcześniej.Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Witam się po krótkiej przerwie od forum ale u nas intensywny czas ostatnio.
Ja jeszcze pracuję ale po prenatalnych planuje iść na L4. Akurat to mi pasuje bo ja mam pracę projektową i kończę akurat teraz w marcu projekty z pierwszego kwartału także nikogo nie zostawię z problemami jak się ulotnię w kwietniu bo nowe projekty będą się dopiero zaczynać.
@Zaczarowan i Pati gratuluję serduszek o udanych wizyt.
Pati czytałam, że masz brązowe plamienia. Ja od wczoraj tez . Są one co prawda bardzo delikatne ale jednak się martwię. Gin niby mówiła, żeby się nie martwić jak są jakieś lajtowe ale jednak mnie to niepokoi.
Nie wiem czy wam pisałam ale byłam w piątek u ginekologa i u nas są 2 serduszka 🥹 miałam jeszcze jedną wizytę zaplanowaną na piątek awaryjne i chciałam ją odwołać ale jednak chyba pójdę skontrolować co się dzieje ze względu na te plamieniaDropsik, Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
Ja na szczęście od początku 9 tygodnia mam więcej energii i już nie mam nieustających mdłości, teraz pojawiają się bardzo okazjonalnie, zazwyczaj jak nie jem dłuższy czas (3 godziny 🤪) albo zjem coś za bardzo słodkiego
W pracy powiem po prenatalnych, ale zamierzam pracować tak do końca 6, 7 miesiąca - zobaczę też oczywiście jak się będę czuła.Zaczarowan, damrade, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Kasia111 wrote:Ja na szczęście od początku 9 tygodnia mam więcej energii i już nie mam nieustających mdłości, teraz pojawiają się bardzo okazjonalnie, zazwyczaj jak nie jem dłuższy czas (3 godziny 🤪) albo zjem coś za bardzo słodkiego
W pracy powiem po prenatalnych, ale zamierzam pracować tak do końca 6, 7 miesiąca - zobaczę też oczywiście jak się będę czuła.Zaczarowan, Pati2804, Kasia111 lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42