Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo się cieszę kochana ! ❤ gratuluję z całego serca 😍🍀
-
Dziękuję kochane ❤️❤️
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
MonReve96 wrote:Dziękuję kochane ❤️❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 19:42
-
Pati2804 wrote:Pytałaś się gina o te objawy ? 🙈 a raczej ich zanik 🙈
Byłam tak zestresowana, że całkowicie zapomniałam o wszystkim co chciałam zapytać dzisiaj 🙈 -
MonReve96 wrote:Byłam tak zestresowana, że całkowicie zapomniałam o wszystkim co chciałam zapytać dzisiaj 🙈
-
Pati2804 wrote:Ehh no szkoda 🤭 to chociaż powiedz czy dalej brak objawów masz czy wróciły? 😁
Dzisiaj też nie czułam jakiś większych objawów. Było mi niedobrze ale to raczej ze stresu. Większość nocy nie spałam i w ciągu dnia też miałam złe myśli. Teraz czuję po prostu zmęczenie. Ale nie czuje objawów takich typowych. -
MonReve96 wrote:Dzisiaj też nie czułam jakiś większych objawów. Było mi niedobrze ale to raczej ze stresu. Większość nocy nie spałam i w ciągu dnia też miałam złe myśli. Teraz czuję po prostu zmęczenie. Ale nie czuje objawów takich typowych.
Skoro z bobasem wszystko dobrze to teraz możesz odetchnąć i spokojnie przeżyć święta 🥰 super, cieszę się razem z Tobą! 🍀MonReve96 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Czyli widocznie czasami jest tak że przechodzą objawy i stresują nas przez to 🙈 ja też już daje sobie spokój bo może u mnie tez objawy po prostu przeszły i organizm się do nich przyzwyczaił i nie reaguje tak jak wcześniej 🙂
Skoro z bobasem wszystko dobrze to teraz możesz odetchnąć i spokojnie przeżyć święta 🥰 super, cieszę się razem z Tobą! 🍀
Dziękuję kochana ❤️ widocznie nie może być za spokojnie po prostu. Trzymam kciuki za Ciebie cały czas 🍀🍀Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Czyli widocznie czasami jest tak że przechodzą objawy i stresują nas przez to 🙈 ja też już daje sobie spokój bo może u mnie tez objawy po prostu przeszły i organizm się do nich przyzwyczaił i nie reaguje tak jak wcześniej 🙂
Skoro z bobasem wszystko dobrze to teraz możesz odetchnąć i spokojnie przeżyć święta 🥰 super, cieszę się razem z Tobą! 🍀
Ja nigdy nie straciłam ciąży, a się boję okrutnie. Gdybym straciła to nie umiem sobie wyobrazić jak bym się bała... więc rozumiem Cię bardzo, chociaż w Twoją skórę nie wejdę.Pati2804, damrade, Kasia111 lubią tę wiadomość
-
A powiedzcie mi , kiedy u Was zaczął być widoczny brzuszek , tak że po przebudzeniu widziałyście różnice 😊?
-
Pati2804 wrote:A powiedzcie mi , kiedy u Was zaczął być widoczny brzuszek , tak że po przebudzeniu widziałyście różnice 😊?
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Hej, Dropsik gratuluję, teraz już dużo spokoju będzie ❤️
MonReve96, piękny dzidziuś ❤️
Objawy mogą ustąpić nagle jest to jak najbardziej normalne, organizm przyzwyczaja się do wzrostu hormonów i zaczyna je tolerować. Ktoś rzyga przez chwilę, ktoś w ogóle, ktoś do końca 1 trymestru, a ktoś do porodu. Tak samo i z innymi objawami ❤️ nic tylko się cieszyć 🫂
Jeśli chodzi o brzuszek, w pierwszej ciąży pojawił się pierwszy w 8tc i to tak nagle że pojechałam po spodnie ciążowe bo miałam same obcisłe jeansy.
Obecnie przestałam się zapinać w jeansach przed testem ciążowym, myślałam że się zbliża mega okres i mnie zalało wodą, a to był 4 tc 🤪 no i rośnie cały czas, tym razem miałam jeansy na gumce i je noszę, a do tego dresy i legginsy. Nie ma szans wejść w zwykłe jeansy bez gumki od dnia testu - nawet w te bardziej luźne.
Ale ja na pewno mam inną budowę ciała, wszystkich przerażał mój duży brzuch w poprzedniej ciąży 😅 teraz pod koniec dnia to mam konkretną kulkę, a na wadze prawie nie przybrałamWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 21:01
Pati2804, Izet lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
U mnie brzuch odrobinę - tak, że ja widzę i czuję w spodniach, ale inni jeszcze nie dostrzegają.
Dziś u mnie 10+0, z czego tak bardzo się cieszę 💚 poprzednie ciąże straciłam w 6 i 9 tygodniu i czuję, że coraz bardziej oddalam się już od tego krytycznego momentu.
Jednocześnie podjęłam decyzję, żeby nie mówić rodzinie o ciąży w czasie świąt. Mojemu mężowi na tym zależy (chciałby już powiedzieć mamusi, hehe). I o ile ja też chciałabym się pochwalić, np mojej kochanej babci która marzy o prawnukach, to czuję, że mówienie teraz byłoby dla mnie tylko dodatkowym stresem o stan ciąży. Powiemy po prenatalnych, które mam 10 kwietnia (plus tydzień na wyniki).
Jak u Was przedświąteczne przygotowania? Święta w tym roku u mnie, ale po raz pierwszy robię pełny outsourcing - pani sprząta mi właśnie mieszkanie (razem z oknami :p) a jutro odbieram świąteczny catering. I bardzo dobrze mi z tym! Nie wyobrażam sobie w takim stanie sprzątać i stać przy garachdamrade, Dropsik, Kasia111, Pati2804, Izet lubią tę wiadomość
-
Ine, będzie dobrze, ale również marzę o przekroczeniu magicznych cyfer 9 oraz 12 tygodnia. ❤️
Jeśli chodzi o nie mówienie, to zależy jak się czujesz. Możecie nie mówić tak długo, jak macie ochotę. Myślę że mąż na pewno uszanuje twoje życzenie 😘
My już powiedzieliśmy rodzinie, choć przy planowaniu ciąży mówiliśmy sobie że będziemy ukrywać jak najdłużej. Ale byłam już w ciąży w szpitalu z powodów innych badań okresowych i wiem że przy najbliższym spotkaniu oni by dużo pytali o wyniki i komentarze lekarzy, a tam dużo było związane już z ciążą. Stresował mnie sam fakt że muszę się nie wygadać i ciągle o tym myśleć 😅 więc się poddałam.
My na Święta Wielkanocne u rodziców męża, na Wigilię to oni byli u nas. Ale miło czytać ze korzystasz z outsourcingu - moja teściowa by nie przeżyła nie domowego jedzenia 😂_ine lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Hej dziewczyny! Mam nadzieje, że miło wam mija popołudnie
_ine super, że masz takie możliwości! Nie ukrywam- sama jakbym mogła, to zdecydowałabym się na usługi takiej dobrej duszyczki, która by mi posprzątała.. no bardziej umyła okna! 😂 Muszę poprosić mojego Marudę, by umył okna w najbliższych tygodniach 😂 ja już się na to nie piszę 😂🙈🙈
My spędzamy święta u moich rodziców! 😋 już nie mogę się doczekać żurku… mniam! Uwielbiam taki gęsty!! Aaaaa ślinka leci_ine, damrade, Pati2804, Izet lubią tę wiadomość
-
Hej kochane 😉 ja po pracy zaliczyłam mały spacer. Jeszcze jutro i można świętować. My jedziemy do naszych rodziców. Mieszkają niedaleko siebie więc święta w dwóch domach. Ja najbardziej czekam chyba na sernik w tym roku 😀
Zaczarowan, Pati2804, Izet lubią tę wiadomość