Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
_ine wrote:Dziś zrobiłam sobie rozpustę i zamówiłam sushi z pieczonym łososiem i krewetkami! Ahhhh jakie dobre! A do tego fasolka edamame i zupa miso, pełen zestaw, tak tęskniłam! Totalnie będę tą kobietą, której pierwszy posiłek po porodzie to będzie wielki zestaw sushi 😍
Mam to samo, mąż już wie jakie sushi zamówić mi po porodzie😁🙈_ine lubi tę wiadomość
🇫🇮
👩 33 👨 34
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne
Ponowne starania od 10/2023
⏸️ 2/2024
20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
EDD 16.10.2024
3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
EDD 12.10.2024
29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
Hej hej! Jak tam samopoczucie w nowym tygodniu? Ja w poniedziałek spuściłam krew na pappę i w piątek mam USG 🫣 z jednej strony nie mogę się już mega doczekać, a z drugiej stres jest.
Dropsik, Karos31, damrade lubią tę wiadomość
-
Kasia111 wrote:Hej hej! Jak tam samopoczucie w nowym tygodniu? Ja w poniedziałek spuściłam krew na pappę i w piątek mam USG 🫣 z jednej strony nie mogę się już mega doczekać, a z drugiej stres jest.
Będziemy trzymać kciuki mocno za piątek. Ja w czwartek idę do gina mojego. TSH nadal nisko, a raczej mam totalny brak TSH w organizmie 🙈 Myślałam, że już teraz podniesie się trochę, ale nic z tego. Zaraz wysyłam maila do lekarza z wynikami. Za miesiąc mam wizytę na NFZ u endokrynologa, może do tego czasu się podniesie. Podobno nadczynność nie jest groźna dla płodu, w przeciwieństwie do niedoczynności.Zaczarowan, Kasia111 lubią tę wiadomość
-
O hej Kasiu! Trzymam kciuki za wizytę! 🥰 Po wizycie napisz co tam u Was słychać! Od siebie mogę dodać, że dzisiaj miałam prenatalne i powiem ci, że uczucie stresu też mi towarzyszyło, a niby miałam chłodną głowę do ostatniej chwili 😂 teraz czekam na wyniki
Dropsik- mam nadzieje, że uregulujesz TSH.. 🫂🫂 da radę to w jakimś stopniu ogarnąć specjalną dietą?Karos31, Kasia111, Dropsik, damrade lubią tę wiadomość
-
Ja dziś dostałam wyniki pappy z opisem i nie ma podwyższonego ryzyka wad chromosomalnych. Popłakałam się ze szczęścia 🥲
Jutro idę pobrać krew na tsh i anty tpo takie dostałam skierowanie ,powiedzcie mi czy powinnam zrobić też ft3 i ft4? Bo lekarz mi na to nie dał nigdy..
Super dziewczyny, oby wyniki były prawidłowe 🤞Zaczarowan, Kasia111, Dropsik, Pati2804, damrade lubią tę wiadomość
02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
Hej dziewczyny. Trochę mnie tu mniej ostatnio, ale mam jakiś gorszy czas. Połowa kwietnia jest w tym roku dla mnie trudna. To miał być termin mojego porodu. Myślałam, że lepiej to zniosę ale nadal jest ciężko. Poza tym zrobiłam się bardzo emocjonalna i płaczliwa ostatnio. I jestem też po prostu zmęczona. Najchętniej przeleżałabym cały dzień w łóżku.
Nie chce wam tutaj smęcić. Staram się podczytywać w wolnych chwilach. W czwartek mam wizytę u gina. Mam nadzieję, że u mojego Gumisia wszystko dobrze.
-
Karos31 wrote:Ja dziś dostałam wyniki pappy z opisem i nie ma podwyższonego ryzyka wad chromosomalnych. Popłakałam się ze szczęścia 🥲
Jutro idę pobrać krew na tsh i anty tpo takie dostałam skierowanie ,powiedzcie mi czy powinnam zrobić też ft3 i ft4? Bo lekarz mi na to nie dał nigdy..
Super dziewczyny, oby wyniki były prawidłowe 🤞
Mi na NFZ lekarz dla skierowanie na TSH. Mój prywatny gin kazał zrobić TSH i ft4. Więc nie wiem od czego to zależy. A zrobiłam teraz komplet, bo było taniej zrobić TSH, ft3 i ft4- robiłam w diagnostyceKaros31 lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:O hej Kasiu! Trzymam kciuki za wizytę! 🥰 Po wizycie napisz co tam u Was słychać! Od siebie mogę dodać, że dzisiaj miałam prenatalne i powiem ci, że uczucie stresu też mi towarzyszyło, a niby miałam chłodną głowę do ostatniej chwili 😂 teraz czekam na wyniki
Dropsik- mam nadzieje, że uregulujesz TSH.. 🫂🫂 da radę to w jakimś stopniu ogarnąć specjalną dietą? -
Kasia111 wrote:Hej hej! Jak tam samopoczucie w nowym tygodniu? Ja w poniedziałek spuściłam krew na pappę i w piątek mam USG 🫣 z jednej strony nie mogę się już mega doczekać, a z drugiej stres jest.
-
Karos31 wrote:Ja dziś dostałam wyniki pappy z opisem i nie ma podwyższonego ryzyka wad chromosomalnych. Popłakałam się ze szczęścia 🥲
Super dziewczyny, oby wyniki były prawidłowe 🤞Karos31 lubi tę wiadomość
-
MonReve96 wrote:Hej dziewczyny. Trochę mnie tu mniej ostatnio, ale mam jakiś gorszy czas. Połowa kwietnia jest w tym roku dla mnie trudna. To miał być termin mojego porodu. Myślałam, że lepiej to zniosę ale nadal jest ciężko. Poza tym zrobiłam się bardzo emocjonalna i płaczliwa ostatnio. I jestem też po prostu zmęczona. Najchętniej przeleżałabym cały dzień w łóżku.
Nie chce wam tutaj smęcić. Staram się podczytywać w wolnych chwilach. W czwartek mam wizytę u gina. Mam nadzieję, że u mojego Gumisia wszystko dobrze.
Z Twoim Gumisiem na pewno jest wszystko dobrze , również trzymam kciuki za Was w czwartek ✊🍀😘 przesyłam dużo sił i przytulasków 🍀🌞 -
Ja byłam dzisiaj na wizycie i bobas ma 2,3 cm i widziałam jak się rusza, było to dla mnie coś nowego i pięknego 🥺😍🥰🍀
MonReve96, Karos31, Kasia111, Olaura, Dropsik lubią tę wiadomość
-
Kasia111 wrote:Karo super, że wyniki Pappy są dobre ❤️ co do ft3 i ft4 nie wiem, nigdy ich nie robiłam, a generalnie masz problem z podwyższonym TSH?
Nigdy nie miałam podwyższonego i w sumie poprosiłam o skierowanie na tsh. Jednak moje objawy przed ciążą wskazywały jakbym miała niedoczynność tarczycy ,sam wynik TSH zawsze prawidłowy. Dlatego chcę sprawdzić teraz jak to wygląda.02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
Pati2804 wrote:Ja byłam dzisiaj na wizycie i bobas ma 2,3 cm i widziałam jak się rusza, było to dla mnie coś nowego i pięknego 🥺😍🥰🍀
Cudowne wieści ❤️ a zdarzają Ci się jeszcze plamienia? -
MonReve96 wrote:Cudowne wieści ❤️ a zdarzają Ci się jeszcze plamienia?
Czy u Ciebie są jakieś niepokojące objawy ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 21:25
-
Pati2804 wrote:Ostatnie było 28 marca,od tej pory cisza. Ale sobota i niedziela brzuch bolał cały dzień ale gin mówił że może to być od wzdęć i mogę brać espumisan, ale będę brała tylko w razie potrzeby , dzisiaj 1 tabl wzięłam.
Czy u Ciebie są jakieś niepokojące objawy ?
Dobrze, że plamienia ustały i że lekarz doradził Ci odnośnie bóli brzucha.
U mnie całe szczęście brak niepokojących objawów. W ostatnim tygodniu bardzo nasiliły mi się mdłości. Delikatnie też się przeziębiłam ale wzmacniam się domowymi sposobami i już jest lepiej. Dziękuję, że pytasz ❤️Pati2804 lubi tę wiadomość
-
MonReve96 wrote:Dobrze, że plamienia ustały i że lekarz doradził Ci odnośnie bóli brzucha.
U mnie całe szczęście brak niepokojących objawów. W ostatnim tygodniu bardzo nasiliły mi się mdłości. Delikatnie też się przeziębiłam ale wzmacniam się domowymi sposobami i już jest lepiej. Dziękuję, że pytasz ❤️
Ja za szybko sie pochwaliłam że jest dobrze , właśnie leci mi krew z nosa od 10 minut i dalej czekam aż skończy... a jestem taka zmęczona i chce spać już 😪Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 21:57
-
Dzień dobry dziewczyny 🙂 krew z nosa ustala i poszłam spać, chyba potrzebowałam snu bo dopiero wstałam co zazwyczaj się nie zdarza tak późno 😅
Dropsik lubi tę wiadomość