Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Dropsik wrote:Nie jestem ekspertem od cukru, a szczególnie w ciąży (bo może są inne wartości wtedy), ale jak dla mnie to wygląda dobrze. Może po dwóch godzinach nie powinno być mniej niż pierwsza wartość, ale różnica nie jest duża. Kiedy masz lekarza?
Dropsik lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:@damrade dotarłaś na badania? Są wyniki już?
damrade lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za kciukasy, ciężki i długi dzień ale właśnie wieczorem dostałam wyniki, ferrytyna 24 a poza tym żelazo w normie, morfologia tylko trochę rozjechana, można uznać za normę. Wstępnie skonsultowałam z internista i na razie bez leków zdrowa dieta, może coś się uda zadziałać żeby anemia nie rozkręciła się, bo na pewno coś jest na rzeczy.🫢
Ale w moczu wyszły mi ostro przekroczone ketony przy okazji 😂😂 jakbym miała glukozę w moczu lub z krwi podwyższona to by podejrzewali cukrzycę, ale moje cukry sa w normie. Wygląda jakbym po prostu była wygłodzona… wczoraj wieczorem faktycznie zapomniałam zjeść kolację a na noc już sie zmusiłam nie jeść dla badań, choć byłam okropnie głodna. Ponoć w ciąży szybciej organizm się wygładza bo jest inny metabolizm i mój organizm wszedł w stan ketozy i zaczął palić tłuszcze 😂😂
To drugie opowiadam jako ciekawostkę dla was, może też kiedyś zrobicie mocz na turbo głodzie z poprzedniego dnia - żeby nie zmartwiły was te wyniki
Dzięki za kciuki raz jeszcze, mocno mocno ściskam ❤️❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 23:47
Zaczarowan, Pati2804, Izet lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
damrade wrote:Dzięki dziewczyny za kciukasy, ciężki i długi dzień ale właśnie wieczorem dostałam wyniki, ferrytyna 24 a poza tym żelazo w normie, morfologia tylko trochę rozjechana, można uznać za normę. Wstępnie skonsultowałam z internista i na razie bez leków zdrowa dieta, może coś się uda zadziałać żeby anemia nie rozkręciła się, bo na pewno coś jest na rzeczy.🫢
Ale w moczu wyszły mi ostro przekroczone ketony przy okazji 😂😂 jakbym miała glukozę w moczu lub z krwi podwyższona to by podejrzewali cukrzycę, ale moje cukry sa w normie. Wygląda jakbym po prostu była wygłodzona… wczoraj wieczorem faktycznie zapomniałam zjeść kolację a na noc już sie zmusiłam nie jeść dla badań, choć byłam okropnie głodna. Ponoć w ciąży szybciej organizm się wygładza bo jest inny metabolizm i mój organizm wszedł w stan ketozy i zaczął palić tłuszcze 😂😂
To drugie opowiadam jako ciekawostkę dla was, może też kiedyś zrobicie mocz na turbo głodzie z poprzedniego dnia - żeby nie zmartwiły was te wyniki
Dzięki za kciuki raz jeszcze, mocno mocno ściskam ❤️❤️❤️damrade lubi tę wiadomość
-
damrade wrote:Dzięki dziewczyny za kciukasy, ciężki i długi dzień ale właśnie wieczorem dostałam wyniki, ferrytyna 24 a poza tym żelazo w normie, morfologia tylko trochę rozjechana, można uznać za normę. Wstępnie skonsultowałam z internista i na razie bez leków zdrowa dieta, może coś się uda zadziałać żeby anemia nie rozkręciła się, bo na pewno coś jest na rzeczy.🫢
Dzięki za kciuki raz jeszcze, mocno mocno ściskam ❤️❤️❤️
Oby Ci to osłabienie minęło!damrade lubi tę wiadomość
-
Dziś osłabienie mniejsze ale jeszcze jest, pewnie psychicznie wyniki mnie podbudowały, że nie tak źle, więc łatwiej mi się mierzyć ze złym samopoczuciem.
Oczywiście lekarze nie widzą problemu z ferrytyna 24
😅 standard.. kiedyś się zdziwię jeśli trafię na kogoś kto się przejmie ferrytyną która jest w normie laboratorium ale o wiele poniżej mojej wagi 🥲👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
Hej! Byliśmy wczoraj na pierwszym "oficjalnym" USG. Dzidziuś ma już 6,5 cm, na początku chyba sobie spało, bo jedyny ruch, jaki widzieliśmy, to było serduszko, ale jak zaczęłam się śmiać to się obudziło i zaczęło machać rączkami i nóżkami 🥹 Jakie to było słodkie, już wygląda jak mały człowieczek, a nie jak robaczek 🥹 Ryzyko trisomii wyszło niskie, wymiary wszystkie w porządku. W lutym wg USG ciąża wyszła 4 dni młodsza niż wg daty miesiączki, więc myślałam, że teraz jest 12+0, a tu wczoraj wyszło nawet 12+5! 😁 Termin nadal utrzymujemy jak z daty ostatniego @, 12.10
Tak sobie leżało, z rączkami przy głowie 🥹
Karos31, Pati2804, Zaczarowan, Dropsik, damrade, Izet, _ine lubią tę wiadomość
🇫🇮
👩 33 👨 34
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne
Ponowne starania od 10/2023
⏸️ 2/2024
20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
EDD 16.10.2024
3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
EDD 12.10.2024
29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
Dziewczyny ja już po prenatalnych , lekarz nie ma zastrzeżeń,wszystko prawidłowo 😍 zrobiłam test pappa zobaczymy jakie będą wyniki ale dał skierowanie do genetyka w razie wu żebym skonsultowała wyniki pappy z USG i czy jest sens robić nifty albo amniopunkcje ze względu na poprzednią ciążę. Płci nie było widać , w sensie najpierw widział chłopca, a potem dziewczynkę i mówi ,że nie ma pewności więc nie mówi nic, poczekam na płeć sobie.
Wierciło się bardzo, machało rączkami i nóżkami. Nawet 5 palców u ręki widziałam 😁 jestem taka szczęśliwa 😍
W pon mam wizytę u swojego gin i zobaczymy co powie.
Pati2804, Olaura, Zaczarowan, Dropsik, damrade, Izet, MonReve96, _ine lubią tę wiadomość
02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
Karos, śliczna dzidzia! Super, że wszystko dobrze. Ja pod koniec nieśmiało zaczęłam "wiem, że może być jeszcze za wcześnie, ale może..." na co lekarka mi przerwała "Nie! Żadnej płci! One wszystkie na tym etapie wyglądają jak chłopcy!" 😂
Karos31, damrade lubią tę wiadomość
🇫🇮
👩 33 👨 34
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne
Ponowne starania od 10/2023
⏸️ 2/2024
20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
EDD 16.10.2024
3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
EDD 12.10.2024
29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
Jejku dziewczyny! Jestem wzruszona ❤️ piękne maleństwa, cieszę się bardzo! 🌞
Ja w przyszły poniedziałek i wtorek mam badania🙏 w poniedziałek mam VeraGene, a we wtorek mam prenatalne takie podstawowe.. nie mogę się doczekać 😂🥰
Przytulam was mocno! Jeszcze raz- gratuluje cudowności 😎Olaura, Karos31, Izet, damrade lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny super wieści 🥰🥰 Jak najwięcej takich pozytywnych 🌷
U mnie z synkiem już na prenatalnych było widać, że będzie chłopiec. Lekarka nie miała wątpliwości, mój gin to potwierdził może nawet kilka dni przed nią. Kojarzy mi się, że on pierwszy chłopca zasugerował. Tutaj mówiła, że w tej chwili wygląda na dziewczynę, ale może być tak widać, a jeszcze coś urośnie na kolejnych USG 🤣 więc sugestia była na dziewczynkę, ale nie dałaby sobie obciąć rękiKaros31, Olaura, Zaczarowan lubią tę wiadomość
-
Wow ale super!! Gratulacje dziewczyny, przepiękne te zdjęcia ❤️❤️
Karos31, Olaura, Zaczarowan lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
Cześć kochane, trochę mnie nie było ale u mnie za dużo ostatnio się działo.
Dzisiaj mam w końcu wizytę i mam nadzieję, że wszystko z moimi małymi ludzikami ok . Jesli będzie dobrze to biorę L4 bo samopoczucie mam tragiczne. Nie mam w ogóle siły, senność i nudności mam okropne mimo, że biorę Xonvee. Po prostu potrzebuje odpocząć teraz psychicznie od pracy i zająć się dzieckiem.
Na święta też byliśmy na wyjezdzie i to tak jakoś nam szybko zleciało. O ciąży powiedzieliśmy podczas świąt najbliższej rodzinie bo już i tak się wszyscy domyślali 😅
Dziewczyny serdeczne gratulacje udanych wizyt i badań prenatalnych! Teraz to już możecie spokojnie zabierać się za wyprawkę 😁❤️😎 Ja mam prenatalne za 10 dni i muszę zrobić beta hcg i pappa na 5 dni przed badaniem, żeby wyniki już były dostępne na prenatalne.
Jak tam w ogóle samopoczucie u Was? Jakie plany na dziś ? 😁Zaczarowan, Olaura, _ine, damrade lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
O Izet, masz dzisiaj wizytę! Daj znać po wizycie, co tam u maluszków! ❤️ Myślę, że w takim przypadku L4 jest najlepszą rzeczą jaką możesz dla siebie zrobić
Kurczę.. a mi w Medicover powiedzieli inaczej, dowiadywałam się odnośnie tych prenanatlanhch i badania pappa i hcg, to mi babka powiedziała, że +/- dzień przed badaniem lub po… 😂😂 ahhh.. No trudno 🤔 większość z was ma tutaj szybciej z tego, co widzę.
Moim planem na dzisiaj jest posprzątanie chaty, zrobienie obiadu i odpoczynek 🤭 -
Zaczarowan, nie patrz jak mają inni. U Ciebie też jak ok, bo będziesz miała świeże wyniki. czasami tak robią że opis do badania UsG dają ci już po uzyskaniu wyników z krwi. Żadna metoda nie jest ani lepsza ani gorsza tak po prostu jest.
Ja byłam rano na wizycie na NFZ i nie było tak źle więc tam Jeszcze wrócę. Dostałam skierowanie do endokrynologa ze względu na niskie TSH. Terminy za dwa lata, ale w ciąży udało mi się że za miesiąc.
/ Sorki za błędy, ale jestem na spacerze z dzieckiem i gadam do telefonu więc nie panuję nad tym.Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Zaczarowan, nie patrz jak mają inni. U Ciebie też jak ok, bo będziesz miała świeże wyniki. czasami tak robią że opis do badania UsG dają ci już po uzyskaniu wyników z krwi. Żadna metoda nie jest ani lepsza ani gorsza tak po prostu jest.
Ja byłam rano na wizycie na NFZ i nie było tak źle więc tam Jeszcze wrócę. Dostałam skierowanie do endokrynologa ze względu na niskie TSH. Terminy za dwa lata, ale w ciąży udało mi się że za miesiąc.
/ Sorki za błędy, ale jestem na spacerze z dzieckiem i gadam do telefonu więc nie panuję nad tym.
O zajebiście, że tak szybko termin! Czyli jednak na NFZ nie ma takiej tragedii.. ale mimo wszystko dobrze, że jesteś zabezpieczona u prywatnego lekarza. Prywatna wizyta to jednak co innego niż NFZ.
Japierdziele przypominam sobie jak byłam na NFZ na początku moich starań, jeszcze w 2022… wizytę miałam na 11, a weszłam o 15 🤬
Masz racje Dropsik… 😂🙈 -
Cześć dziewczyny, bardzo mnie cieszą dobre wieści u Was! 💚
Ja wciąż czekam na Papp-e, wizytę mam w najbliższą środę, w jednym dniu USG i pobranie krwi (w Medicoverze chyba tak już jest…). Trochę się stresuję bo włącza mi się głupie myślenie, że statystyka musi się zadziać i na kogoś złe wieści padną, więc pewnie na mnie 🤦♀️ ale robię wszystko by przegonić te myśli z głowy! W poniedziałek mam psychologa, rozgryzę ten temat :p
Dziś zrobiłam sobie rozpustę i zamówiłam sushi z pieczonym łososiem i krewetkami! Ahhhh jakie dobre! A do tego fasolka edamame i zupa miso, pełen zestaw, tak tęskniłam! Totalnie będę tą kobietą, której pierwszy posiłek po porodzie to będzie wielki zestaw sushi 😍
@Dropsik, widziałam na drugim wątku, że chodzisz do fizjo uroginekologicznego. Chce się zapisać i właśnie szukam dobrej osoby. A powiesz jak wyglądają takie wizyty?Zaczarowan, damrade lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:O zajebiście, że tak szybko termin! Czyli jednak na NFZ nie ma takiej tragedii.. ale mimo wszystko dobrze, że jesteś zabezpieczona u prywatnego lekarza. Prywatna wizyta to jednak co innego niż NFZ.
Japierdziele przypominam sobie jak byłam na NFZ na początku moich starań, jeszcze w 2022… wizytę miałam na 11, a weszłam o 15 🤬
Masz racje Dropsik… 😂🙈Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
_ine wrote:Cześć dziewczyny, bardzo mnie cieszą dobre wieści u Was! 💚
Ja wciąż czekam na Papp-e, wizytę mam w najbliższą środę, w jednym dniu USG i pobranie krwi (w Medicoverze chyba tak już jest…). Trochę się stresuję bo włącza mi się głupie myślenie, że statystyka musi się zadziać i na kogoś złe wieści padną, więc pewnie na mnie 🤦♀️ ale robię wszystko by przegonić te myśli z głowy! W poniedziałek mam psychologa, rozgryzę ten temat :p
Dziś zrobiłam sobie rozpustę i zamówiłam sushi z pieczonym łososiem i krewetkami! Ahhhh jakie dobre! A do tego fasolka edamame i zupa miso, pełen zestaw, tak tęskniłam! Totalnie będę tą kobietą, której pierwszy posiłek po porodzie to będzie wielki zestaw sushi 😍
@Dropsik, widziałam na drugim wątku, że chodzisz do fizjo uroginekologicznego. Chce się zapisać i właśnie szukam dobrej osoby. A powiesz jak wyglądają takie wizyty?
Pozycje porodowe przerobione miałam z nią, instrukcję co po porodzie naturalnym, a co po CC. Jak wstawać z łóżka, jak coś podnosić i wiele innych._ine, Zaczarowan, damrade lubią tę wiadomość