Forum Starając się - ogólne Walentynkowe maleństwa! - lutowe testowanie
Odpowiedz

Walentynkowe maleństwa! - lutowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lutego 2019, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Miałam taką samą wartośc. Czytalam,że jest dobrze i nie wskazuje o nieprawidłowościach. No i lepiej taka która i tak jest w normie niż powyżej ;)

    Przedszkolanka, dziekuje :) Uf! Jak sie czujesz?

  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15998 11934

    Wysłany: 15 lutego 2019, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Przedszkolanka, dziekuje :) Uf! Jak sie czujesz?
    Dziękuję,nie ma tragedii jak z Polą bylo,ale mdłości i senność męczą ;) jeszcze kilka tygodni i wrócę do normalnego funkcjonowania mam nadzieję ;p
    A Ty jaki etap cyklu?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 07:49

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • axox Ekspertka
    Postów: 128 78

    Wysłany: 15 lutego 2019, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okres sie kończy: ) od jutra zaczynamy działać co 2-3 dni a w czasie ovu codziennie; czuje nową energię: )

    Słoneczko12, Nera86, Sasanka55, baksia lubią tę wiadomość

    https://www.maluchy.pl/ci-69827.png
  • Nera86 Autorytet
    Postów: 734 220

    Wysłany: 15 lutego 2019, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za drugą połowę listy testujących <3

    W oczekiwaniu na czwarty cud z próbą strzału "w synka"
    2.05.2016 poronienie 6/7tc
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1479 1202

    Wysłany: 15 lutego 2019, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! A u mnie spadek temperatury, ciekawi mnie to bardzo. ;) Na szczęście do końca cyklu jest bliżej niż dalej, jak już wybił u mnie 20dc to już poleci szybciutko. W poniedziałek mam wizytę kontrolną u doktorka, bardzo mnie ciekawi czy pęcherzyk z tej owulacji w ogóle pękł czy nie pękł...

    Starania o pierwsze dziecko - (czas starań ogółem - około 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (24l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(33l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lutego 2019, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Dziękuję,nie ma tragedii jak z Polą bylo,ale mdłości i senność męczą ;) jeszcze kilka tygodni i wrócę do normalnego funkcjonowania mam nadzieję ;p
    A Ty jaki etap cyklu?

    Mam nadzieje, ze dolegliwosci szybko mina, a Ty poczujesz sie idealnie :) Ja kilka dni przed owu, wiec testowac bede na poczatku marca :)

  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5443 8368

    Wysłany: 15 lutego 2019, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, prosze bardzo, moj połamaniec :D

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/edc73a39dd80.png

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Staram się o drugie szczęście 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • baksia Autorytet
    Postów: 1203 830

    Wysłany: 15 lutego 2019, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są wyniki
    Beta : 15,90 ( 3 tydzień 5,8-71,3
    4 tydzień 9,5-75 ) dzisiaj jest moj 23 dc, 10/11 dpo. Wiem ze wskazuje na ciąże ale jest w dolnej granicy
    Progesteron 24,90 ng/ml
    Tsh 3,130 ( norma 0,270-4,200

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 14:57

    Salome, Nera86, taka_mama, 5ylwian lubią tę wiadomość

    f2w3yx8dw6u7br27.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • Salome Autorytet
    Postów: 2413 3537

    Wysłany: 15 lutego 2019, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia no to oficjalnie można Ci już gratulować! Pięknie :)

    baksia lubi tę wiadomość

    Pierwszy transfer - nieudany
    Został 1 x ❄️
  • Nera86 Autorytet
    Postów: 734 220

    Wysłany: 15 lutego 2019, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super baksia!!!!!! :D

    baksia lubi tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud z próbą strzału "w synka"
    2.05.2016 poronienie 6/7tc
  • taka_mama Autorytet
    Postów: 917 696

    Wysłany: 15 lutego 2019, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje baksia!

    baksia lubi tę wiadomość

    08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1479 1202

    Wysłany: 15 lutego 2019, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:
    Są wyniki
    Beta : 15,90 ( 3 tydzień 5,8-71,3
    4 tydzień 9,5-75 ) dzisiaj jest moj 23 dc, 10/11 dpo. Wiem ze wskazuje na ciąże ale jest w dolnej granicy
    Progesteron 24,90 ng/ml
    Tsh 3,130 ( norma 0,270-4,200
    Super! Gratuluję! :) :)

    baksia lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - (czas starań ogółem - około 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (24l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(33l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Judit Autorytet
    Postów: 1221 1221

    Wysłany: 15 lutego 2019, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie Baksia :) Gratuluje

    baksia lubi tę wiadomość

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • baksia Autorytet
    Postów: 1203 830

    Wysłany: 15 lutego 2019, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny ;*
    Jeszcze w to chyba nie wierze ;o
    Martwię się trochę ze za niska ta beta... ale chyba liczy się przyrost prawda ? Iść jutro czy poczekać do soboty ?

    Nikodemka lubi tę wiadomość

    f2w3yx8dw6u7br27.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1479 1202

    Wysłany: 15 lutego 2019, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:
    Dziekuje dziewczyny ;*
    Jeszcze w to chyba nie wierze ;o
    Martwię się trochę ze za niska ta beta... ale chyba liczy się przyrost prawda ? Iść jutro czy poczekać do soboty ?
    Przyrost lepiej sprawdzić po 48h a ponoć najlepiej po 72h, ale wiadomo w niedziele ciężko złapać otwarte laboratorium.

    Starania o pierwsze dziecko - (czas starań ogółem - około 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (24l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(33l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1479 1202

    Wysłany: 15 lutego 2019, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano obudziłam się z lekkim napięciem/bólem piersi ciekawe czego to będzie zwiastun. ;)

    Starania o pierwsze dziecko - (czas starań ogółem - około 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (24l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(33l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 15 lutego 2019, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:
    Dziekuje dziewczyny ;*
    Jeszcze w to chyba nie wierze ;o
    Martwię się trochę ze za niska ta beta... ale chyba liczy się przyrost prawda ? Iść jutro czy poczekać do soboty ?
    baksia do soboty czekaj.Tsh koniecznie do zbicia.Prog dobry :)

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • baksia Autorytet
    Postów: 1203 830

    Wysłany: 15 lutego 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju w takich emocjach jestem ze miałam napisać czy jutro iść czy poczekać do poniedziałku :D
    Gin mam dopiero 25.02 to prwnie mi coś przepisze na tsh

    f2w3yx8dw6u7br27.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1479 1202

    Wysłany: 15 lutego 2019, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:
    Jeju w takich emocjach jestem ze miałam napisać czy jutro iść czy poczekać do poniedziałku :D
    Gin mam dopiero 25.02 to prwnie mi coś przepisze na tsh
    Jeśli nie masz możliwości w sobotę to na spokojnie pójdź w poniedziałek jeszcze raz na betę, idzie sobie samemu łatwo wyliczyć ile przyrasta ale są też kalkulatory. :)

    baksia lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - (czas starań ogółem - około 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (24l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(33l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • baksia Autorytet
    Postów: 1203 830

    Wysłany: 15 lutego 2019, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Jeśli nie masz możliwości w sobotę to na spokojnie pójdź w poniedziałek jeszcze raz na betę, idzie sobie samemu łatwo wyliczyć ile przyrasta ale są też kalkulatory. :)
    Dziekuje ;*

    f2w3yx8dw6u7br27.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego