Forum Starając się - ogólne Walentynkowe serduszka, czyli lista testujących w LUTYM ! :)
Odpowiedz

Walentynkowe serduszka, czyli lista testujących w LUTYM ! :)

Oceń ten wątek:
  • Adziulka92 Przyjaciółka
    Postów: 147 35

    Wysłany: 17 lutego 2016, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka ja niestety nie widzę nic ale to zapewne wina mojego laptopa bo coś się w nim psuje:P I doskonale Cię rozumiem też jestem bardzo niecierpliwa i sama dziś robiłam rano test ale u mnie bielusieńki:/ ale to dopiero 10dpo więc jeszcze mam nadzieję :)

    karolka22 lubi tę wiadomość

    7v8rvfxm9g809w25.png
  • Bobby29 Autorytet
    Postów: 1748 2195

    Wysłany: 17 lutego 2016, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka, moze to to :) ja widzę tam kreskę, ale jest bardzo cieniutka, chyba nie ma co się napalać ale nadzieja jest duża, prawda? Powodzenia i gratulacje dla świeżo zaciążonych :*

    midnight, karolka22 lubią tę wiadomość

    ♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

    Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet
    Postów: 1579 362

    Wysłany: 17 lutego 2016, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka ja miałam laparoskopie w listopadzie już kilka lat temu chyba 19 a 12 grudnia zrobiłam test były 2 kreski troszke grubsze niż te co u ciebie poszłam do lekarza prowadzącego na kontrolę mówie że tes był pozytywny zjebała mnie że za wcześnie po zabiegu i że to może skończyć się źle zleciła bete na cito poszłam okazaa sie pozytywna coś w granicach 2-3 tc kazała mi przyjść po nowym roku nie zdazyłam pojechałam na pogotowie 1 stycznia to był poczatek 6tc poroniłam :( momo że lekarka mnie uprzedzała ze to może się tak skończyć to miałm żal byłam zła na cały świat ale na nastepnej wizycie powiedziała mi że teraz wiemy że mogę zajść w ciążę że będzie dobrze że lepiej że organizm sam " odrzucił " ciażę na tak wczesnym etapie niż bym miała urodzić w 20 tc martwe dziecko lub z poważnymi wadami .
    Ja Cię nie chce broń Boże straszyć ale prosze nie nakręcaj się bo ja tez sie nakręcałam marzyłam w myslach urządzałam pokoik mam nadzieję że u Ciebie to zwiastuję ciąże która będzie zdrowo rosła życzę Ci tego

    01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

    201205184874.png
  • Ania-nowa Autorytet
    Postów: 1246 511

    Wysłany: 17 lutego 2016, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję,że wszystkie wyniki mam dobre:)

    kate55, kattalinna, Karola - mama Julci i ... ?, Adziulka92, midnight, Karissa lubią tę wiadomość

  • karolka22 Autorytet
    Postów: 887 606

    Wysłany: 17 lutego 2016, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 21:03

    kattalinna lubi tę wiadomość

    cl2sjfv.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet
    Postów: 1579 362

    Wysłany: 17 lutego 2016, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha a ile dniowe masz cykle skor już po laparo miałas @ no mam nadzieę że ci sie udało trzymam kciuki kiedy testujesz ?w sobotę ?

    01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

    201205184874.png
  • karolka22 Autorytet
    Postów: 887 606

    Wysłany: 17 lutego 2016, 21:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 21:03

    cl2sjfv.png
  • kasia_k Ekspertka
    Postów: 177 76

    Wysłany: 17 lutego 2016, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) byłam u lekarza - bardzo fajny :) pokazałam mu wyniki, przepisał mi Bromocorn 1 tabletka na noc. Za 2-3 tygodnie zbadać prolaktynę, a w połowie następnego cyklu przyjść do niego.
    Z ciekawostek to powiedział że niedawno była u niego kobieta w ciąży z prolaktyną 90 ;) i zaszła, a teoretycznie nie powinna ;)
    W ogóle mówił że prolaktyna jest bardzo wrażliwa. Powinno się ją badać po przespanej nocy, nie najedzonym i nie głodnym, nie spiesząc się, bez współżycia i w ogóle...
    Polecił też żeby zrobić badanie nasienia męża... kurcze jakoś nie chcę mu tego robić... wydaje mi się że dla mężczyzny to jest dużo, wolałabym ja być chora niż on. Ja jakoś sobie z tym poradzę, a mężczyźni chyba mają psychikę delikatniejszą :(
    Znalazłam że są specjalne prezerwatywy do pobrania nasienia - uff ;)

    listopad 2011 - Oluś <3
    od 2011 - Hashimoto

    7 cykl starań udany <3
  • kasia_k Ekspertka
    Postów: 177 76

    Wysłany: 17 lutego 2016, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha, nie przesadzę jak będę brała i Bromocorn i Niepokalanka?

    listopad 2011 - Oluś <3
    od 2011 - Hashimoto

    7 cykl starań udany <3
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet
    Postów: 1579 362

    Wysłany: 17 lutego 2016, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka22 wrote:
    Laparoskopie miałam 15 stycznia, @ dostałam 2 lutego. I wyjątkowo ekspresowo była owu, potwierdzona monitoringiem w 10 dc. Przeważnie mam cykle 28-30 dni, ten będzie miał 23 wyjatkowo (fl zawsze 13 dni).
    aha no to faktycznie miałas szybko owu mam nadzieje że sieudało :)

    01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

    201205184874.png
  • karolka22 Autorytet
    Postów: 887 606

    Wysłany: 17 lutego 2016, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 21:03

    cl2sjfv.png
  • Ania-nowa Autorytet
    Postów: 1246 511

    Wysłany: 17 lutego 2016, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki 4dc:

    ft3: 3,18 pg/ml, norma 2,00-4,40

    ft4: 1,33 ng/dl, norma 0,93-1,71

    fsh: 7,12 mIU/ml, norma 3,5-12.5

    lh: 6,61 mIU/ml, norma 2,4-12,6

    estradiol: 38,17pg/ml, norma 12,5-166

    prolaktyna: 17,30 ng/ml, norma 4,79-23,30

    Morwa, Karissa lubią tę wiadomość

  • kozamonia Autorytet
    Postów: 2027 1440

    Wysłany: 17 lutego 2016, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate55 możesz wstawiać winiacza. @ jest nawet przed czasem, mogłam sobie darować dzisiejsze testowanie...

    YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14121 19236

    Wysłany: 17 lutego 2016, 22:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 11:20

    Ania-nowa lubi tę wiadomość

  • Jagah Autorytet
    Postów: 1568 2205

    Wysłany: 17 lutego 2016, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa - konsultowalas wyniki z lekarzem, pytam glownie o prolaktyne? :)

    1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • kate55 Autorytet
    Postów: 1378 1128

    Wysłany: 18 lutego 2016, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde no, co jest z tym moim Ridżem... już w poniedziałek powinien być, a do tej pory go nie ma.. jedynie plamienie :( w dodatku temperatura też szaleje :/

    Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

    moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • iwonka86 Przyjaciółka
    Postów: 62 34

    Wysłany: 18 lutego 2016, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate zrób test

  • Allmita Autorytet
    Postów: 1935 826

    Wysłany: 18 lutego 2016, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate tak patrząc na Twój wykres to owulke mogłas miec później....wiec moze ta wczorajsza T to dopiero zagnieżdzenie? :) ja bym jutro zatestowała..:)

    https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • kate55 Autorytet
    Postów: 1378 1128

    Wysłany: 18 lutego 2016, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to jest ciąża, to chyba pozamaciczna, bo te plamienia są dość niepokojące :( Przy poprzedniej pozamacicznej właśnie takie miałam.
    Także wolałabym jednak dostać ten okres...
    No nic, to może jutro zrobię test dla pewności.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 12:00

    Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

    moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Adziulka92 Przyjaciółka
    Postów: 147 35

    Wysłany: 18 lutego 2016, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje Kate że owulke mogłaś mieć później:) Testuj:)

    7v8rvfxm9g809w25.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego