Forum Starając się - ogólne Walentynkowe serduszka, czyli lista testujących w LUTYM ! :)
Odpowiedz

Walentynkowe serduszka, czyli lista testujących w LUTYM ! :)

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet
    Postów: 1748 2195

    Wysłany: 23 lutego 2016, 22:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, cykle mam bardzo regularne - 28 dni z odchyleniem +/- 1 dzień co 3-4 cykl.
    Objawy owulacji mam zawsze, śluz płodny jest widoczny na zewnątrz przez kilka dni, ból owulacyjny obecny - ostatnio bardzo silny co mnie trochę martwi, bo wcześniej się nie zdarzało, żeby bolało aż tak. Wg temp owu występuje 14-15 dc, co zgadza się w sumie z moimi obserwacjami.

    Idę w tym cyklu pierwszy raz na monitoring - za tydzień, w 11dc. Zobaczę jak to się ma do moich obserwacji. I mam nadzieję że babka do której idę będzie ok, bo niestety "z łapanki". Niby dobre opinie ma na znanym lekarzu, ale jednak zawsze wolę jak ktoś poleca..

    Sama jestem zwolenniczką logicznego przetwarzania informacji, i po prostu reagaowaniu gdy coś jest nie tak. No bo co więcej można zrobić?
    A jednak logiczne myślenie swoje, a psychika swoje (czasami) :) Na szczęscie udaje mi się ją pacyfikować, gdy przegina :)

    Zawsze jednak miło przygarnąć dobre słowo od kogoś, kto wie, co przeżywamy. Dobrze, gdy da po dupie i sprowadzi na ziemie, i dobrze, kiedy czasem pogłaszcze do główce i powie, że wszystko będzie dobrze. Chyba każda z nas czasami tego potrzebuje :)

    Mada09M, Karissa lubią tę wiadomość

    ♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

    Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Paula 44 Koleżanka
    Postów: 63 13

    Wysłany: 23 lutego 2016, 23:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano każda. Spokojnej nocy. Pa.

    Szczęśliwa mama
    styczniówka 2015 i listopadówka 2016(chociaż miał być grudzień
  • kate55 Autorytet
    Postów: 1378 1128

    Wysłany: 24 lutego 2016, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za rzeczową dyskusję, zawsze się od Was dużo dowiem!

    Paula, wiem, że wynik tsh z założenia jest za duży, bo już od roku z nim walczę. Mam za sobą trzech endokrynologów, dopiero czwarty się mną bardziej przejął i zaczął mi co nie co tłumaczyć.

    Morwa, ft4 od początku mam na podobnym poziomie, ft3 z kolei zazwyczaj koło 4-5 (normy 3,8 - 6). Ostatnio badałam w październiku i wynosiło 4,69.
    Nie wiem tylko dlaczego mój endo mówił jedynie o sprawdzaniu ft4? Może jednak powinnam szukać kolejnego lekarza?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:11

    Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

    moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14142 19265

    Wysłany: 24 lutego 2016, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 11:24

  • Allmita Autorytet
    Postów: 1935 826

    Wysłany: 24 lutego 2016, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie test na minusi temp spadła, więc wczoraj przedwczesnie sie ucieszyłam.....co prawda @ jeszcze nie ma, ale raczej nie mam juz złudzeń :(

    https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • lu.iza Autorytet
    Postów: 951 1008

    Wysłany: 24 lutego 2016, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! stęskniłam się za Wami, tzn nie stęskniłam bo nie chcę tu wracać ale musiałam kuknąć :D jak się czujecie? wysyłam Wam tyyyyysiące wirusuów! bierzcie ile chcecie!

    kattalinna, Karissa, Paula 44, Mada09M, Adziulka92, Foto_Anna lubią tę wiadomość

    qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lutego 2016, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, przez zimę tsh zawsze rośnie, wtedy często zwiększa się dawkę, bo jest większe "zapotrzebowanie" organizmu (tak twierdzi moja endo).

    Ja się muszę zgodzić w kwestii tarczycy z Paulą, nie Morwą. Mam podobne doświadczenia jak Paula (odnośnie tsh, starań, poronień i ciąży).
    Poza tym jak już dochodzimy do sprawy tsh, ft4, a czemu nie ft3... To się pytam GDZIE JEST ANTY TPO?! :P
    U mnie tsh było fajne, ft4, ft3 fajne, a anty TPO 20x przekroczone. Lekarz to zbagatelizował, bo przecież główne hormony są ok (od mojej obecnej endo wiem, że można to było na tamtym etapie zbić dietą) i przez to rok później w wieku 21 lat dowiedziałam się, że do końca życia jak stara babcia będę musiała przyjmować codziennie tabletki :/
    Także jak już się kłócicie czy robić 2 czy 3 hormony tarczycy to ja powiem, że wszystkie włącznie ze wszystkimi przeciwciałami, o ile kogoś stać ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 16:28

  • kate55 Autorytet
    Postów: 1378 1128

    Wysłany: 24 lutego 2016, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za wszystkie odpowiedzi!

    Kark, oczywiście przeciwciała miałam już badane, jak mówiłam - jestem pod stałą opieką endo od roku :)


    Morwa, badania oczywiście na własną rękę... Następnym razem zrobię całą trójce. Niestety w internecie jest dużo sprzecznych informacji, a chciałabym też ufać mojemu lekarzowi - i bądź tu człowieku mądry... Selen suplementuję na razie z orzechów brazylijskich, ale dopytam jeszcze endo o suplement. Dzięki za wszystko <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 17:08

    Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

    moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Yousee Autorytet
    Postów: 2116 1207

    Wysłany: 24 lutego 2016, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH nie jest wyznacznikiem, a normy, że musi być około 1,5 żeby zajść to bullshit. Ginekolodzy tak do głowy kładą, a nie ma to większego znaczenia jak FT3 i FT4 czyli właśnie wyznaczniki tarczycy są ok.
    Pokażcie Ci mi ile kobiet zaszło przy książkowym TSH, a ile nie. Myślę, że będzie 50 na 50.
    TSH świruje tak jak Morwa pisała od prolaktyny, stresu, zmęczenia.
    Wiadomo, jest pierwszym wyznacznikiem, że coś może się dziać, ale dlatego analizuje się je w kontekście innych wyników. Leczenie samego TSH nie ma sensu.

    "I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14142 19265

    Wysłany: 24 lutego 2016, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 11:24

    Agata25, kate55, Karissa lubią tę wiadomość

  • kattalinna Autorytet
    Postów: 8530 7346

    Wysłany: 25 lutego 2016, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć lutowe serduszka, jakieś pozytywy dziś? :)

    zem3qps6in5tddof.png
  • kate55 Autorytet
    Postów: 1378 1128

    Wysłany: 26 lutego 2016, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, co z naszymi testującymi? Musimy nadrobić statystyki, na razie bardzo marnie wypadamy z liczbą prezencików :D

    Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

    moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • kate55 Autorytet
    Postów: 1378 1128

    Wysłany: 26 lutego 2016, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co słychać dziewczyny? Macie jakieś nowiny? Chciałabym uzupełnić listę

    przyszła mama 2
    Neytira
    MamaAli
    Alicja81
    Karola - mama Julci i ... ?
    - wpisujemy prezencik już? :)
    Emiśka
    LenaMadzia
    martabmarta
    Aradia***
    Rossanna

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 09:07

    Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

    moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Emilia77 Autorytet
    Postów: 494 152

    Wysłany: 26 lutego 2016, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam serię badań przed poniedziałkowa laparoskopią, i nie mam optymizmu już wiele. Biorę letrox 150 a wyniki takie:
    tSH 0,36 n: 0,20-5,10
    ft3 3,54 n: 1,7-3,8 daje 87,62%
    ft4 1,41 n: 0,89-1,8 daje 57,14%
    od 2 cykli nie biore żadnych hormonów tylko witaminy i tak :
    w 2-gim dc Prolaktyna 10,60 n: 1,0-27,0
    w 3-cim dc badania:
    FSH 6,97 mIU/ml n: 3,5-12,5
    LH 3,94 mIU/ml n: 2,4-12,6
    Estradiol 25,69 pg/ml n: 12,4-233
    Progesteron 0,90 ng/ml n: 0,2-1,5

    ćzy waszym zdaniem mogę mieć jakies nadzieje?
    Mój stosunek LH do FSH to 0,565 rewelki nie ma :(

    Emilia77

    starania od lipiec 2014


    insulinooporność,niedoczyn. tarczycy,Hashimoto(Letrox150)
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet
    Postów: 1579 362

    Wysłany: 26 lutego 2016, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Co słychać dziewczyny? Macie jakieś nowiny? Chciałabym uzupełnić listę

    przyszła mama 2
    Neytira
    MamaAli
    Alicja81
    Karola - mama Julci i ... ?
    - wpisujemy prezencik już? :)
    Emiśka
    LenaMadzia
    martabmarta
    Aradia***
    Rossanna
    ja robiłam kolejny teścik i już wyszły 2 widoczne kreseczki @ nadal nie ma myslę ze sie udało ale dopier 8 marca idę na wizytę :)

    01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

    201205184874.png
  • Alicja81 Autorytet
    Postów: 1302 856

    Wysłany: 26 lutego 2016, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzestawiał mi się cykl,tak więc kolejny test dopiero w marcu.

    Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • kate55 Autorytet
    Postów: 1378 1128

    Wysłany: 26 lutego 2016, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, czyli całkiem Cię wykreślić?

    Karola, to mamy czekać z prezentem do wizyty u gina? :)

    Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

    moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Alicja81 Autorytet
    Postów: 1302 856

    Wysłany: 27 lutego 2016, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w lutym już testować nie będę, dopiero co skończyła mi się @.

    Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2016, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i u mnie niestety @
    ;)

  • skorpionek82 Autorytet
    Postów: 811 136

    Wysłany: 27 lutego 2016, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro bede testować albo nawet dzisiaj☺

    be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego