Forum Starając się - ogólne Walentynkowe serduszka, czyli lista testujących w LUTYM ! :)
Odpowiedz

Walentynkowe serduszka, czyli lista testujących w LUTYM ! :)

Oceń ten wątek:
  • Allmita Autorytet
    Postów: 1935 826

    Wysłany: 23 lutego 2016, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny! kciukajcie i za mnie...miałam co prawda testowac dopiero 29, ale niepokoją mnie plamienia dzis i wczoraj(skąpe, beżowo-śluzowe) i T jak nigdy wysoka.... jak do jutra @ nie przyjdzie i utrzyma się tempka to testuje...:) także przygotować mi prezencik...(a pod ladą ewentualnie winko..;) )

    Morwa, Adziulka92, midnight, Paula 44, kattalinna, Bobby29, Karissa lubią tę wiadomość

    https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • odrobinacheci Autorytet
    Postów: 1376 1403

    Wysłany: 23 lutego 2016, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam się przyznać, że Ridż zawitał. Proszę o wino ;)

    Udało się w 23CSPP <3 Córka/ Elena <3
    eLYHp2.pngmUTmp1.png
  • ktosiowa Autorytet
    Postów: 1810 1522

    Wysłany: 23 lutego 2016, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrobinacheci wrote:
    A zapomniałam się przyznać, że Ridż zawitał. Proszę o wino ;)
    O matko! Trzeba dać cynk Ciri, niech opóźni akcję porodową! Komu ona przekaże łożysko? Niech może jej G skołuje jakiś słoik!

    odrobinacheci, kattalinna lubią tę wiadomość

    2r7Ip1.png

    jVVIp2.png
  • Jagah Autorytet
    Postów: 1568 2205

    Wysłany: 23 lutego 2016, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia - powodzenia na laparo, kciukam mocno! :)

    Emilia77 lubi tę wiadomość

    1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • kate55 Autorytet
    Postów: 1378 1128

    Wysłany: 23 lutego 2016, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, oto moje wyniki (napiszę to samo, co na wątku marcowym, bo nie wiem, czy tam zaglądasz ;) )
    A Twoje wyniki jak?


    TSH 3-cia generacja 3,192 uIU/ml[0,55-4,78]~;
    FT 4 12,82 pmol/l[7,86-14,41]~;
    FSH 6,94 mIU/ml[Faza folikularna 3,85 - 8,78];
    LH 7,93 mIU/ml[Faza folikularna 2,12 - 10,89];
    Estradiol 43,95 pg/ml[ Faza folikularna 27 - 122];


    Jestem zła na tsh, bo w październiku miałam idealne, a teraz wynik jak z początku leczenia :/ Dawkę euthyroxu mam od października taką samą.. Idę do endo na początku marca, więc skonsultuję to.

    Pozostałe wyniki w normie, więc chyba dobrze?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 16:52

    Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

    moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Bobby29 Autorytet
    Postów: 1748 2195

    Wysłany: 23 lutego 2016, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kate,
    Dziękuje. Zagladam :) w pracy miałam dziś kocioł a teraz jestem poza kompem żaby sprawdzić wyniki więc napisze wieczorem. Estradiol u mnie b.podobnie, lh i FSH chyba też ale mam gorszy stosunek LH do FSH tak na pierwszy rzut oka. Powinien być jak najbliżej jedności, u mnie jest 1,2 - skonsultuje się z ginem, bo idę w przyszły wtorek na pierwszy monitoring ever :) U Ciebie ładne te wyniki, TSH rzeczywiście trochę za wysokie ale nie z takim dziewczyny zachodzą, więc jak jesteś pod kontrolą endo wydaje mi się że nie ma co się martwić na zapas :)
    Napisze jeszcze wieczorem swoje wyniki dla zainteresowanych a tymczasem idę do kina zapomnieć na chwilę o rzeczywistości :) ;*

    ♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

    Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14142 19265

    Wysłany: 23 lutego 2016, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 11:21

  • kate55 Autorytet
    Postów: 1378 1128

    Wysłany: 23 lutego 2016, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Morwa :* ft3 nie robiłam, bo endo i gin mi mówili, żeby sprawdzać tylko tsh i ft4 - myślisz, żeby lepiej jednak robić też ft3?

    Bobby, dzięki za odpowiedź. Baw się dobrze w kinie!
    A o tym stosunku lh do fsh nawet nie wiedziałam.

    Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

    moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Paula 44 Koleżanka
    Postów: 63 13

    Wysłany: 23 lutego 2016, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bada się cała trójkę.
    Tsh masz za wysokie... zachodzą, ale z utrzymaniem gorzej. ...

    Szczęśliwa mama
    styczniówka 2015 i listopadówka 2016(chociaż miał być grudzień
  • Paula 44 Koleżanka
    Postów: 63 13

    Wysłany: 23 lutego 2016, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam endo w sobotę

    Szczęśliwa mama
    styczniówka 2015 i listopadówka 2016(chociaż miał być grudzień
  • Allmita Autorytet
    Postów: 1935 826

    Wysłany: 23 lutego 2016, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie coraz bardziej boli gardło i mi gorąco...nie wiem czy po prostu mnie grypa nie bierze, ale i tak jutro nasikam...

    https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14142 19265

    Wysłany: 23 lutego 2016, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 11:22

    kasia_k, JoHanna, kate55, Yousee lubią tę wiadomość

  • Paula 44 Koleżanka
    Postów: 63 13

    Wysłany: 23 lutego 2016, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, ja mam inne doświadczenia niestety. Przerobione na własnej skórze.
    Mam hashi
    Nie wiedziałam, że je mam do grudnia 2012.
    Leczenie od stycznia 2013.
    Tsh powyżej 2,3 - z ciąży nici.
    Dopiero jak się zrobiło 1,4 udało się.
    Ft4 i ft3 powinny być ok 60 %
    W ciąży ft4 na górnej granicy. Ft3 nie powinno być wyższe niż ft4.
    Dawkę w ciąży zwiększa się stopniowo. Ja np w 2 mies miała 50, w 4 zwiększenie o 12,5. W dniu poradu było już 100.
    Dzień po miałam zejść do 75.
    Potem po miesiącu znowu . Było 50 , ale wyniki kulały. Teraz 75, ft4 na poziomie 47% Ft3 45%
    Tsh na minusie 0,12
    Nikogo nie chce straszyć. Mówię jak było u mnie i co mówi mój endo. A debilem nie jest.

    kark lubi tę wiadomość

    Szczęśliwa mama
    styczniówka 2015 i listopadówka 2016(chociaż miał być grudzień
  • JoHanna Autorytet
    Postów: 593 488

    Wysłany: 23 lutego 2016, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako "szczęśliwa posiadaczka" Hashimoto zgadzam się z Morwą. Najważniejszy jest poziom ft3 i ft4. Ja zaszłam w ciąże jak ft4 wzrosło do ponad 60%. Nie sprawdzałam wtedy TSH, ale u mnie lubiło się wahlować. Moja endo też powtarza, że dla utrzymania ciąży najważniejszy jest poziom hormonów tarczycy czyli zwłaszcza ft4 i ft3 :)
    Kate naprawdę masz ładny wynik ft4 i tego się trzeba trzymać. Oczywiście następnym razem najlepiej sprawdzić całą trójcę, ale i tak wysycenie ft4 na poziomie ponad 75% jest godne pozazdroszczenia :)

    "Sko­ro nie można się cofnąć, trze­ba zna­leźć naj­lep­szy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14142 19265

    Wysłany: 23 lutego 2016, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 11:22

  • Morwa Autorytet
    Postów: 14142 19265

    Wysłany: 23 lutego 2016, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 11:22

    Bobby29 lubi tę wiadomość

  • Paula 44 Koleżanka
    Postów: 63 13

    Wysłany: 23 lutego 2016, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co pacjent to inne doświadczenia.
    Co lekarz to inna opinia.
    Starałam się o mojego syna 8 lat.
    Także. ... nie chce wdawac się w dyskusje. Każdy robi jak uważa.
    Najważniejsze być pod opieką mądrego endo, który patrzy na człowieka całościowo i podejmuje konkretne działania. Zmiana dawki, dowykrycie dodatkowych schorzeń autoimmunologicznych, suplementacja braków ( d3,b12,żelaza - jeśli ferrytyna do d)
    Sprawdzenie kortyzolu, acth itd.... itp

    Nikt tu nie jest po to aby straszyć. Przecież mamy sobie pomagać !
    Wg mnie -podkreślam mojego doświadczenia - tsh powyżej 3 jest za duże. Ale zgadzam się ze zależne od wielu czynników itd. W ciąży nie patrzy się na nie zupełnie - badałam tylko ft4 i ft3. Ale co innego jak się ją planuje. To zdanie mojego lekarza i w moim! Przypadku się potwierdziło. Hormony były prawie na granicy 40% . Anty tpo nie wyszło. Anty tg lekko ponad norme. Tarczyca objętość 4.
    Lezalam przed diagnoza ponad pół roku jak trup z podejrzeniem sm itd
    Nie chciałam nikogo zdenerwowac ani wprowadzać w błąd.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 21:41

    Bobby29, kark lubią tę wiadomość

    Szczęśliwa mama
    styczniówka 2015 i listopadówka 2016(chociaż miał być grudzień
  • Bobby29 Autorytet
    Postów: 1748 2195

    Wysłany: 23 lutego 2016, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dupeczki :)

    Lubię te dyskusje na forum temat wyników i ich interpretacje. Po pierwsze, to niesamowite kompendium wiedzy, a po drugie świetnie pokazuje jak różne są koncepcje i podejścia poszczególnych lekarzy do leczenia. Według mnie powinno nam to tylko uzmysłowić, że w naszych organizmach nigdy nie można czegoś założyć "na pewno", ani wykluczyć "na pewno", i NA PEWNO nie możemy się jedna do drugiej porównywać tak bezkrytycznie. Gospodarka hormonalna to na tyle skomplikowana machina, ze nie ma takiej osoby na świecie, która by ją rozszyfrowała.. I zazwyczaj działa wielowątkowo.

    Tym niemniej, myślę że i tak warto "skonfrontować" swoje wyniki z kimś innym, bo jak wiemy zawsze można lekarzowi coś hmmm zasugerować w trakcie wizyty. :)

    Dobra, to podaje swoje wyniki teraz - plllssss napiszcie mi ekspertki czy powinnam się bardzo przejmować, czy tylko trochę..

    FSH: 7,81 mIU/ml
    (f. pęcherzykowa: 3,5-12,5)

    LH: 9,49 mIU/ml
    (f. pęcherzykowa: 2,4-12,6)

    estradiol: 53,78 pg/ml
    (f. pęcherzykowa: 12,5-166)

    LH/FSH = 1,2

    Przeczytałam gdzieś, że FSH od 9 wzwyż może świadczyć już o wyczerpującej się rezerwie jajnikowej, i trochę mnie to zdołowało, bo u mnie jest dość wysoko.. :(

    ♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

    Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14142 19265

    Wysłany: 23 lutego 2016, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 11:23

    Paula 44 lubi tę wiadomość

  • Morwa Autorytet
    Postów: 14142 19265

    Wysłany: 23 lutego 2016, 22:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 11:23

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie kalendarza owulacji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego