Forum Starając się - ogólne Walentynkowe serduszka, czyli lista testujących w LUTYM ! :)
Odpowiedz

Walentynkowe serduszka, czyli lista testujących w LUTYM ! :)

Oceń ten wątek:
  • Ania-nowa Autorytet
    Postów: 1246 511

    Wysłany: 27 lutego 2016, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza co u Ciebie jak się czujesz?

  • kate55 Autorytet
    Postów: 1378 1128

    Wysłany: 27 lutego 2016, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, pozwoliłam sobie zrobić mały research, żeby uzupełnić listę.

    Lenamadzia dostaje prezencik, gratulacje!
    przyszła mama 2 - nie ma wykresu
    Neytira - nie ma wykresu
    MamaAli - usunęła konto, więc wykreśliłam z listy
    Emiśka - nie ma wykresu
    martabmarta - nie ma wykresu

    Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

    moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • kate55 Autorytet
    Postów: 1378 1128

    Wysłany: 27 lutego 2016, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta przykro mi :(

    Skorpionek, powodzenia!

    Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

    moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Morwa Autorytet
    Postów: 16693 26032

    Wysłany: 27 lutego 2016, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 11:24

    Mogę różnie Cię nazywać, ale dla mnie zawsze będziesz moim małym wielkim cudem 🥰
    cheerleaderka-emotikon-ruchomy-obrazek-0010.gif cheerleaderka-emotikon-ruchomy-obrazek-0004.gif
    Cwk2p2.png
    🍀25.05.21 -> transfer blastusia :
    8dpt -> 78
    10dpt -> 204
    13dpt -> 631
    15dpt -> 1694
    20dpt -> 8849
    27dpt -> (6t+4d) -> Mamy 6,21mm 🐞 i serduszko ❤
    (8t+1d) -> CRL 1,83 cm 🥳
    (11t+2d) -> CRL 4,66cm 🥰
    (12t+0d) -> prenatalne -> CRL 5,7 cm, 💗 165ud/min. Zdrowy 👶🎉
    (16t+2d) -> Synek -> 152g 💙
    (20t+0d) -> połówkowe -> 390g 💪
    (20t+2d) -> 400g
    (23t+2d) -> 624g
    (27t+2d) -> 1153g 🎊
  • Jagah Autorytet
    Postów: 1568 2205

    Wysłany: 27 lutego 2016, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, skusiłam się na badania [5DC] przed laparoskopią i jestem trochę zaskoczona, proszę Was o interpretację i ewentualne wskazówki co i jak mogę zmienić.

    TSH III 3,35 uU/mL [0,340 - 5,600]
    FT3 3,13 [2,50 - 3,90]
    FT4 0,94 [0,60 - 1,12]

    FSH 7,36 [faza folikularna: 3,85 - 8,78]
    LH 8,82 [faza folik: 2,12 - 10,89]

    Estriadol 44,52 pg/mL [faza folik: 0-160]
    Prolaktyna: 26,96 [kobiety przed menopauza: 3,34-26,72]

    Bardzo dziękuję :)

    1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • inaa Autorytet
    Postów: 2044 1239

    Wysłany: 27 lutego 2016, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy podobnym tsh i ft4 dostałam euthyrox :-) na reszcie sie nie znam, ale tsh powinnas zbic jesli chcesz sie starac. Najlepsze to 1,5

    thgf9n73strbq9ak.png

    thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

  • Jagah Autorytet
    Postów: 1568 2205

    Wysłany: 27 lutego 2016, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od pazdziernika biorę Letrox 25, w grudniu robiłam badania:
    TSH 2,0005 uU/mL [0,340 - 5,600]
    FT3 2,88 pg/mL [2,50 - 3,90]
    FT4 0,93 ng/mL [0,60 - 1,12]

    TSH to pikuś, tylko dlaczego ft3 tak skacze..
    Martwi mnie poziom estradiolu oraz taka prolaktyna :/

    btw - dzięki ina ;)

    1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 16693 26032

    Wysłany: 27 lutego 2016, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 11:25

    Jagah lubi tę wiadomość

    Mogę różnie Cię nazywać, ale dla mnie zawsze będziesz moim małym wielkim cudem 🥰
    cheerleaderka-emotikon-ruchomy-obrazek-0010.gif cheerleaderka-emotikon-ruchomy-obrazek-0004.gif
    Cwk2p2.png
    🍀25.05.21 -> transfer blastusia :
    8dpt -> 78
    10dpt -> 204
    13dpt -> 631
    15dpt -> 1694
    20dpt -> 8849
    27dpt -> (6t+4d) -> Mamy 6,21mm 🐞 i serduszko ❤
    (8t+1d) -> CRL 1,83 cm 🥳
    (11t+2d) -> CRL 4,66cm 🥰
    (12t+0d) -> prenatalne -> CRL 5,7 cm, 💗 165ud/min. Zdrowy 👶🎉
    (16t+2d) -> Synek -> 152g 💙
    (20t+0d) -> połówkowe -> 390g 💪
    (20t+2d) -> 400g
    (23t+2d) -> 624g
    (27t+2d) -> 1153g 🎊
  • Jagah Autorytet
    Postów: 1568 2205

    Wysłany: 27 lutego 2016, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa- całus dla Ciebie! Tak myślałam, że ft3/ft4 się polepszylo i tsh dostało skoku, przez prolaktyne albo estradiol (nie jest za wysoki?)

    Ostatnio prolaktyna wyszła koło 17, ale byłam zmęczona i wtedy dostałam letrox, były objawy niedoczynności i lekarz się wstrzymał z lekiem na prolaktyne. We wtorek będę działać, wielkie dzięki :*

    Lh do Fsh jest ok?
    Musze doczytać o tych stosunkach :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 19:15

    1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 16693 26032

    Wysłany: 27 lutego 2016, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 11:25

    Jagah lubi tę wiadomość

    Mogę różnie Cię nazywać, ale dla mnie zawsze będziesz moim małym wielkim cudem 🥰
    cheerleaderka-emotikon-ruchomy-obrazek-0010.gif cheerleaderka-emotikon-ruchomy-obrazek-0004.gif
    Cwk2p2.png
    🍀25.05.21 -> transfer blastusia :
    8dpt -> 78
    10dpt -> 204
    13dpt -> 631
    15dpt -> 1694
    20dpt -> 8849
    27dpt -> (6t+4d) -> Mamy 6,21mm 🐞 i serduszko ❤
    (8t+1d) -> CRL 1,83 cm 🥳
    (11t+2d) -> CRL 4,66cm 🥰
    (12t+0d) -> prenatalne -> CRL 5,7 cm, 💗 165ud/min. Zdrowy 👶🎉
    (16t+2d) -> Synek -> 152g 💙
    (20t+0d) -> połówkowe -> 390g 💪
    (20t+2d) -> 400g
    (23t+2d) -> 624g
    (27t+2d) -> 1153g 🎊
  • Jagah Autorytet
    Postów: 1568 2205

    Wysłany: 27 lutego 2016, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli zbijam prolaktyne, robię laparoskopie i zachodze w ciążę, prosty plan działania ;)

    Dzięki Morwa <3

    Morwa, midnight, mewka87 lubią tę wiadomość

    1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 27 lutego 2016, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po moim lh/fsh też nie widać, że mam PCOS, bo mam niewiele wyższe niż Morwa ;) Więc olej to. Jedyne stosunki, które powinny Cię teraz interesować, to te które kończą się zapłodnieniem ;)

    Dziewczyny, ostatnie szczanka przed Wami, trzymam kciuki!

    Jagah, Morwa, midnight lubią tę wiadomość

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
  • Paula 44 Koleżanka
    Postów: 63 13

    Wysłany: 28 lutego 2016, 03:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beczka wina.
    Objawy były.
    Pojawiły się nudności - wymioty.
    Uderzenia gorąca.
    Endokrynolog wczoraj mówi -niedomoga kory nadnerczy. Ch. Addisona
    Mam dość.

    Szczęśliwa mama
    styczniówka 2015 i listopadówka 2016(chociaż miał być grudzień
  • lu.iza Autorytet
    Postów: 951 1008

    Wysłany: 28 lutego 2016, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa wrote:
    lu.iza co u Ciebie jak się czujesz?

    Hej :) czuje sie tak jakbym nie była w ciazy :p tzn. Normalnie, nic nie czuje, 0 mdłości, nie wybrzydzam jeśli chodzi o jedzienia ;) dzisiaj czuje lekko podbrzusze wiec mam nadzieje ze przechodzi tam jakis powiększający sie remoncie ;) w środę ide do gina, mam nadzieje usłyszeć małe bijące serduszko :) dziewczyny! Trzymam za Was z całych sił kciuki ;) nie myślcie o tym non stop :) pogoda piekna, wiosna idzie... uciekać mi na spacery :)

    Ania-nowa, kattalinna lubią tę wiadomość

    qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 16693 26032

    Wysłany: 28 lutego 2016, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 11:25

    Mogę różnie Cię nazywać, ale dla mnie zawsze będziesz moim małym wielkim cudem 🥰
    cheerleaderka-emotikon-ruchomy-obrazek-0010.gif cheerleaderka-emotikon-ruchomy-obrazek-0004.gif
    Cwk2p2.png
    🍀25.05.21 -> transfer blastusia :
    8dpt -> 78
    10dpt -> 204
    13dpt -> 631
    15dpt -> 1694
    20dpt -> 8849
    27dpt -> (6t+4d) -> Mamy 6,21mm 🐞 i serduszko ❤
    (8t+1d) -> CRL 1,83 cm 🥳
    (11t+2d) -> CRL 4,66cm 🥰
    (12t+0d) -> prenatalne -> CRL 5,7 cm, 💗 165ud/min. Zdrowy 👶🎉
    (16t+2d) -> Synek -> 152g 💙
    (20t+0d) -> połówkowe -> 390g 💪
    (20t+2d) -> 400g
    (23t+2d) -> 624g
    (27t+2d) -> 1153g 🎊
  • Rossanna2 Znajoma
    Postów: 16 14

    Wysłany: 28 lutego 2016, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rossanna z 26 może z ogromną przyjemnością oznajmić że się udało <3 !!!

    Ania-nowa, Paula 44, kate55, kattalinna, Agata25, Morwa, Adziulka92, Foto_Anna, Bella93, Allmita, Eniana, Bajka111 lubią tę wiadomość

    Walczę i walczyć będę o Ciebie , bo największym darem dla kobiety jest bycie matką . <3
    yuudflw14eyyobrl.png
    b7210dd37f9d3f58a21f331b292c5709.png
  • Ania-nowa Autorytet
    Postów: 1246 511

    Wysłany: 28 lutego 2016, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rossanna2 wrote:
    Rossanna z 26 może z ogromną przyjemnością oznajmić że się udało <3 !!!
    Gratulacje:)

  • Ania-nowa Autorytet
    Postów: 1246 511

    Wysłany: 28 lutego 2016, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Hej :) czuje sie tak jakbym nie była w ciazy :p tzn. Normalnie, nic nie czuje, 0 mdłości, nie wybrzydzam jeśli chodzi o jedzienia ;) dzisiaj czuje lekko podbrzusze wiec mam nadzieje ze przechodzi tam jakis powiększający sie remoncie ;) w środę ide do gina, mam nadzieje usłyszeć małe bijące serduszko :) dziewczyny! Trzymam za Was z całych sił kciuki ;) nie myślcie o tym non stop :) pogoda piekna, wiosna idzie... uciekać mi na spacery :)
    No to super,że dobrze się czujesz,oby tak dalej:)

  • Paula 44 Koleżanka
    Postów: 63 13

    Wysłany: 28 lutego 2016, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nie lubię :/ przed rozpoczęciem starań wiele z nas było zdrowymi ludźmi, a z miesiąca na miesiąc okazuje się ,że to w co wierzyłyśmy dotychczas było nieprawdą. Ja już łykam więcej tabletek niż niejedna babcia , co mnie często bardzo przyłącza. Wcześniej nawet gdy byłam chora tabletki omijałam szerokim łukiem, a teraz ledwo się przebudzę a one już spoglądają na mnie z nocnej szafki :/

    No ale co zrobić. .. :(
    Mam mnóstwo wątpliwości. ...aczkolwiek wiele objawów się potwierdza... no i jednak to ciąża się nie utrzymuje :(

    Szczęśliwa mama
    styczniówka 2015 i listopadówka 2016(chociaż miał być grudzień
  • kate55 Autorytet
    Postów: 1378 1128

    Wysłany: 28 lutego 2016, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosanna gratulacje!! <3 Wpiszę Ci prezencik wieczorem

    Paula, przykro mi :(

    Morwa, dokładnie! Mi też zaczęło się wszystko sypać po rozpoczęciu starań - tzn jak zaczęłam robić badania, to wszystko powychodziło.

    Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

    moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
‹‹ 39 40 41 42 43
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ