Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
Odpowiedz

We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)

Oceń ten wątek:
  • Olinka1329 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja się przyłączam do gratulacji! Niech bety przerastają, a kropki się zadomawiają. 💞

Buziaki dla tych, które odwiedziła 🐒 październik będzie Wasz!!

Ja dzisiaj mam jakiś totalny spadek nastroju... wszystko mi się wydaje do dupy...
    Testy owy niby ciemnieja ale bardzo powoli... nie wiem co to będzie w tym miesiącu... 😒

EveB lubi tę wiadomość

• aoede Ekspertka

Wysłany: 7 września 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Czy mi się wydaje, czy przebija się tam cień pionowej kreski? Swoją drogą trochę szkoda testów na popołudniowe siki na tak wczesnym etapie. Jutro cień powinien być wyraźniejszy, a za dwa dni może zmienić się w bladą kreskę. Trzymam kciuki, żeby tak się stało.
    No właśnie to jest test, który ma pokazać pionowa kreskę - czyli plusika niebieskiego 😉

• Olinka1329 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aoede wrote:
    No właśnie to jest test, który ma pokazać pionowa kreskę - czyli plusika niebieskiego 😉

Myślę, że coś delikatnie przebija 😉

aoede lubi tę wiadomość

• Dastiny Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie niestety test clearblue z plusikiem oszukał. Niby najlepsze na rynku a cień był a ciąży nie. Już sobie obiecałam w tym cyklu 1 test po skończeniu dupka jeden 12 dpo i ostatni 14 dpo!
    A co do mojego spadku to obserwuję się cały dzień i jestem dziś mega zmęczona, kręci mi się w głowie wczoraj i rano dziś miałam mega mdłości może to jakieś cholerstwo się przyplątało i jestem osłabiona? Wszyscy mówia że 1 raz takie coś widzą

• EveB Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Mnie niestety test clearblue z plusikiem oszukał. Niby najlepsze na rynku a cień był a ciąży nie. Już sobie obiecałam w tym cyklu 1 test po skończeniu dupka jeden 12 dpo i ostatni 14 dpo!
    A co do mojego spadku to obserwuję się cały dzień i jestem dziś mega zmęczona, kręci mi się w głowie wczoraj i rano dziś miałam mega mdłości może to jakieś cholerstwo się przyplątało i jestem osłabiona? Wszyscy mówia że 1 raz takie coś widzą

Wiesz, mogła być to też ciąża biochemiczna i coś tam się pojawiło co wywołało skok hcg.

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
    5t5d - 3,6 mm szkraba i bijące <3
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aoede wrote:
    A który jesteś dpo? 🙂

Ja też czekam aż sciemnieje, ale taki cień daje mi nadzieję 🙂
    11 dpo. Zbieram się do rossmana po zapas testów. Tak mnie boli że co chwilę chodzę i sprawdzam czy mnie nie dopadł okres 🤣 szyjka powędrowała do góry ale ciasno zamknięta. Wszystko się moze wydarzyć.

aoede, Lolipop lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Dastiny Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB wrote:
    Wiesz, mogła być to też ciąża biochemiczna i coś tam się pojawiło co wywołało skok hcg.
    No w moim przypadku to bardzo bardzo możliwe ale staram się tego nie dopuszczać do myśli

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    No w moim przypadku to bardzo bardzo możliwe ale staram się tego nie dopuszczać do myśli
    2 cykle temu tak miałam że wysikalam piękny dzień, weczorem pojechałam na betę i negatyw. Plus 3 dzień plamiłam minimalnie.

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Just1988 Debiutantka

Wysłany: 7 września 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po owulacji w weekend i teraz czekamy🙂 Od środy mam przyjmować duphaston. Kiedy powinnam zrobić test, żeby był wiarygodny? Który test jest najlepszy?

• Dastiny Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just1988 wrote:
    Ja jestem po owulacji w weekend i teraz czekamy🙂 Od środy mam przyjmować duphaston. Kiedy powinnam zrobić test, żeby był wiarygodny? Który test jest najlepszy?
    Ja też na tym samym etapie, od jutra dupek przez 7 dni i w 8 dniu pierwszy test :*

Just1988 lubi tę wiadomość

• szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    11 dpo. Zbieram się do rossmana po zapas testów. Tak mnie boli że co chwilę chodzę i sprawdzam czy mnie nie dopadł okres 🤣 szyjka powędrowała do góry ale ciasno zamknięta. Wszystko się moze wydarzyć.
    mam do Ciebie pytanko osttaniio zaczelam obserwowac szyjkę ale im ze tak powiem głebiej włoże palec tym szyjak jest wyzej czy jak to dziala :P sorry za pytanie ale jestem ciemna masa :D

EveB lubi tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • justa33 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Ja też się dołączam do pytania Szczesciary30 o szyjkę bo nie wiem o co chodzi z tym badaniem szyjki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 19:46

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:
    Ja też się dołączam do pytania Szczesciary30 o szyjkę bo nie wiem o co chodzi z tym badaniem szyjki.

Szyjka w różnych etapach cyklu jest inna- sprawdzamy jej położenie- czy wysoko czy nisko- jak jest owulacja to jest wysoko a przed okresem nisko, potem sprawdzamy czy jest miękka czy twarda oraz czy jest otwarta czy zamknięta, podczas owulacji miękka, otwarta, po owulacji się zamyka i robi się twarda. Jak się pomyliłam to mnie poprawcie ale tez dopiero się uczę tego ☺️

justa33, EveB lubią tę wiadomość

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej. Działanie szyjki. Kiedy wsadzicie palca i jest łatwo wyczuwalna, w dotyku twarda jak piłeczka to znaczy że jest nisko. Jest też wyczuwalnie zamknięta czyli po prostu mikro dziurka. Przed owulacja idzie do góry. Ja to już rozpoznaje po tym ile palca wsadze w danej pozycji, oraz kiedy szyjka jest długa sprawdzam palcem z jej boku jak bardzo. Czy na pół palca, czy może tylko na opuszek. Przy owulacji idzie wyczuć ze zlewa się z pochwa, czasem tylko czuć gorke, jest miękka jak usta czy pianka. Można też w nią wyraźnie wsadzić opuszek palca. :)

Lolipop, EveB lubią tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szyjkę laski najlepiej interpretowac sobie w ten sposób

miękka jak usta
    półtwarda jak broda
    i twarda jak nos

w okres niżej.. i stopniowo się unosi a bywa i tak że uniesie się wysoko raptem przed owulacja w zależności od osoby.
    po owulacji znów jest niżej co idzie łatwiej wuczuc palcem bo nie trzeba słuchać go całego 🤭

a co do otwarcia .u mnie po porodach jest tak jakby wciąż lekko otwarta a w owulację wpada mi opuszek i w ogóle średnio jestem w stanie szyjkę dosięgnąć która zlewa się wręcz ze ściankami pochwy .

sprawdzam najdłuższym środkowym palcem😄 i najlepiej wieczorem bo w ciągu dnia wędruje

w ciąży powędrowała mi zaraz po bardzo wysokon i była taka wciśnięta a potem była na pol palca i twarda ale nie nisko tylko niżej niż zwykle.:) po 11dpo już nie wiem jaka była.

najlepiej zacząć jej sprawdzanie pod koniec okresu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 20:49

Olinka1329, justa33, MayMasza lubią tę wiadomość

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Miiniala Ekspertka

Wysłany: 7 września 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie szyjki i zapłodnienia..
    Najlepiej sprawdzać wieczorem, w ciągu dnia szyjka "wędruje". Po pierwszym cyklu sprawdzania szyjki już będziecie wiedzieć kiedy u Was jest miękka, średnia, zamknięta, otwarta itd. niektórym dziewczynom po zapłodnieniu szyjka zostaje u góry, może być rozpulchniona i szczelnie zamknięta.

W moim przypadku szyjka jeszcze unosiła się i miękła tuż przed okresem i oczywiście otwierała.
    Natomiast gdy zaszłam w ciąże szyjka była bardzo twarda i niezwykle długa, zamknięta na trzy spusty.
    Inna niż zazwyczaj u mnie przed okresem. Gdy test wyszedł pozytywny przestałam badać szyjkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 20:47

Olinka1329, justa33 lubią tę wiadomość

ug37upjyobsofvny.png

⏸️ 03.09.2020 - 3+0 22dc
    🅱️ 04.09.2020-3+1, 18.55 23dc
    🅱️09.09.2020- 3+6, 426.16 28dc

17+0, 206g.❗Won, hipotrofio. 🖕

Pai homo
    Mthfr hetero
    Obniżone białko S

Leki:
    Encorton 10mg
    Neoparin 0.6, od 7.12 - 0.4
    Luteina
    Letrox
    Kelp (jod)

Córka 2014. ❤️
    Córka 2021. ❤️

cb439623ad8e2425527c26b17f65e5c7.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just1988 wrote:
    trzymam kciuki:)

mój organizm się przymierza. miałam testować tylko testerem na ślinę ale jakoś w.caly świat mi wyszło w tym cyklu i zakupił lh.
    https://zapodaj.net/b72becb710b41.jpg.html

podzialane:) i jutro podziałamy i przez następny kuźwa tydzień! może coś pyknie😄

Just1988, Szyszka90 lubią tę wiadomość

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miiniala wrote:
    Odnośnie szyjki i zapłodnienia..
    Najlepiej sprawdzać wieczorem, w ciągu dnia szyjka "wędruje". Po pierwszym cyklu sprawdzania szyjki już będziecie wiedzieć kiedy u Was jest miękka, średnia, zamknięta, otwarta itd. niektórym dziewczynom po zapłodnieniu szyjka zostaje u góry, może być rozpulchniona i szczelnie zamknięta.
    W moim przypadku szyjka jeszcze unosiła się i miękła tuż przed okresem i oczywiście otwierała. Natomiast gdy zaszłam w ciąże szyjka była bardzo twarda i niezwykle długa, zamknięta na trzy spusty. Inna niż zazwyczaj u mnie przed okresem. Gdy test wyszedł pozytywny przestałam badać szyjkę.
    teZ zauważyłam że jak w ciąży nie bylam to szyjka była wyżej do samego okresu a opadała w czas krwawienia. w ciąży opadła zaraz ...a piszą że po owu to powinna być nisko😄

Miiniala lubi tę wiadomość

• Miiniala Ekspertka

Wysłany: 7 września 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć, że nie jestem jedyna. 🤩 No mi szyjka opadła momentalnie i stwardniała jak zaszłam. Po owu może dzień.. max dwa była niżej. Potem wciąż srednio, wysoko, otwarta i zaraz @.

Lolipop lubi tę wiadomość

ug37upjyobsofvny.png

⏸️ 03.09.2020 - 3+0 22dc

Pai homo
    Mthfr hetero
    Obniżone białko S

Leki:
    Encorton 10mg
    Luteina
    Letrox
    Kelp (jod)

Córka 2014. ❤️
    Córka 2021. ❤️

• Miiniala Ekspertka

Wysłany: 7 września 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aoede widzę cień, ale bardziej na tych pierwszych testach niż na clear blue. Trzymam kciuki żeby kreska ciemniała. Sikaj jutro dalej a co. Też sikałam tak od 7dpo (wg ovu)/8dpo(wg mnie). 8/9dpo był taki cień jak u Ciebie. ;) Trzymam kciuki.

ug37upjyobsofvny.png

⏸️ 03.09.2020 - 3+0 22dc

Pai homo
    Mthfr hetero
    Obniżone białko S

Leki:
    Encorton 10mg
    Luteina
    Letrox
    Kelp (jod)

Córka 2014. ❤️
    Córka 2021. ❤️

‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ