We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ja się przyłączam do gratulacji! Niech bety przerastają, a kropki się zadomawiają. 💞
Buziaki dla tych, które odwiedziła 🐒 październik będzie Wasz!!
Ja dzisiaj mam jakiś totalny spadek nastroju... wszystko mi się wydaje do dupy...
Testy owy niby ciemnieja ale bardzo powoli... nie wiem co to będzie w tym miesiącu... 😒EveB lubi tę wiadomość
-
Karenira wrote:Czy mi się wydaje, czy przebija się tam cień pionowej kreski? Swoją drogą trochę szkoda testów na popołudniowe siki na tak wczesnym etapie. Jutro cień powinien być wyraźniejszy, a za dwa dni może zmienić się w bladą kreskę. Trzymam kciuki, żeby tak się stało.
-
Mnie niestety test clearblue z plusikiem oszukał. Niby najlepsze na rynku a cień był a ciąży nie. Już sobie obiecałam w tym cyklu 1 test po skończeniu dupka jeden 12 dpo i ostatni 14 dpo!
A co do mojego spadku to obserwuję się cały dzień i jestem dziś mega zmęczona, kręci mi się w głowie wczoraj i rano dziś miałam mega mdłości może to jakieś cholerstwo się przyplątało i jestem osłabiona? Wszyscy mówia że 1 raz takie coś widzą -
Dastiny wrote:Mnie niestety test clearblue z plusikiem oszukał. Niby najlepsze na rynku a cień był a ciąży nie. Już sobie obiecałam w tym cyklu 1 test po skończeniu dupka jeden 12 dpo i ostatni 14 dpo!
A co do mojego spadku to obserwuję się cały dzień i jestem dziś mega zmęczona, kręci mi się w głowie wczoraj i rano dziś miałam mega mdłości może to jakieś cholerstwo się przyplątało i jestem osłabiona? Wszyscy mówia że 1 raz takie coś widzą
Wiesz, mogła być to też ciąża biochemiczna i coś tam się pojawiło co wywołało skok hcg. -
aoede wrote:A który jesteś dpo? 🙂
Ja też czekam aż sciemnieje, ale taki cień daje mi nadzieję 🙂aoede, Lolipop lubią tę wiadomość
-
Dastiny wrote:No w moim przypadku to bardzo bardzo możliwe ale staram się tego nie dopuszczać do myśli
-
Just1988 wrote:Ja jestem po owulacji w weekend i teraz czekamy🙂 Od środy mam przyjmować duphaston. Kiedy powinnam zrobić test, żeby był wiarygodny? Który test jest najlepszy?
Just1988 lubi tę wiadomość
-
guerretenshi wrote:11 dpo. Zbieram się do rossmana po zapas testów. Tak mnie boli że co chwilę chodzę i sprawdzam czy mnie nie dopadł okres 🤣 szyjka powędrowała do góry ale ciasno zamknięta. Wszystko się moze wydarzyć.
EveB lubi tę wiadomość
-
guerretenshi wrote:11 dpo. Zbieram się do rossmana po zapas testów. Tak mnie boli że co chwilę chodzę i sprawdzam czy mnie nie dopadł okres 🤣 szyjka powędrowała do góry ale ciasno zamknięta. Wszystko się moze wydarzyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 19:46
-
justa33 wrote:Ja też się dołączam do pytania Szczesciary30 o szyjkę bo nie wiem o co chodzi z tym badaniem szyjki.
Szyjka w różnych etapach cyklu jest inna- sprawdzamy jej położenie- czy wysoko czy nisko- jak jest owulacja to jest wysoko a przed okresem nisko, potem sprawdzamy czy jest miękka czy twarda oraz czy jest otwarta czy zamknięta, podczas owulacji miękka, otwarta, po owulacji się zamyka i robi się twarda. Jak się pomyliłam to mnie poprawcie ale tez dopiero się uczę tego ☺️justa33, EveB lubią tę wiadomość
-
Okej. Działanie szyjki. Kiedy wsadzicie palca i jest łatwo wyczuwalna, w dotyku twarda jak piłeczka to znaczy że jest nisko. Jest też wyczuwalnie zamknięta czyli po prostu mikro dziurka. Przed owulacja idzie do góry. Ja to już rozpoznaje po tym ile palca wsadze w danej pozycji, oraz kiedy szyjka jest długa sprawdzam palcem z jej boku jak bardzo. Czy na pół palca, czy może tylko na opuszek. Przy owulacji idzie wyczuć ze zlewa się z pochwa, czasem tylko czuć gorke, jest miękka jak usta czy pianka. Można też w nią wyraźnie wsadzić opuszek palca.
Lolipop, EveB lubią tę wiadomość
-
szyjkę laski najlepiej interpretowac sobie w ten sposób
miękka jak usta
półtwarda jak broda
i twarda jak nos
w okres niżej.. i stopniowo się unosi a bywa i tak że uniesie się wysoko raptem przed owulacja w zależności od osoby.
po owulacji znów jest niżej co idzie łatwiej wuczuc palcem bo nie trzeba słuchać go całego 🤭
a co do otwarcia .u mnie po porodach jest tak jakby wciąż lekko otwarta a w owulację wpada mi opuszek i w ogóle średnio jestem w stanie szyjkę dosięgnąć która zlewa się wręcz ze ściankami pochwy .
sprawdzam najdłuższym środkowym palcem😄 i najlepiej wieczorem bo w ciągu dnia wędruje
w ciąży powędrowała mi zaraz po bardzo wysokon i była taka wciśnięta a potem była na pol palca i twarda ale nie nisko tylko niżej niż zwykle. po 11dpo już nie wiem jaka była.
najlepiej zacząć jej sprawdzanie pod koniec okresu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 20:49
Olinka1329, justa33, MayMasza lubią tę wiadomość
-
Odnośnie szyjki i zapłodnienia..
Najlepiej sprawdzać wieczorem, w ciągu dnia szyjka "wędruje". Po pierwszym cyklu sprawdzania szyjki już będziecie wiedzieć kiedy u Was jest miękka, średnia, zamknięta, otwarta itd. niektórym dziewczynom po zapłodnieniu szyjka zostaje u góry, może być rozpulchniona i szczelnie zamknięta.
W moim przypadku szyjka jeszcze unosiła się i miękła tuż przed okresem i oczywiście otwierała.
Natomiast gdy zaszłam w ciąże szyjka była bardzo twarda i niezwykle długa, zamknięta na trzy spusty.
Inna niż zazwyczaj u mnie przed okresem. Gdy test wyszedł pozytywny przestałam badać szyjkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 20:47
Olinka1329, justa33 lubią tę wiadomość
-
Just1988 wrote:Ja jestem po owulacji w weekend i teraz czekamy🙂 Od środy mam przyjmować duphaston. Kiedy powinnam zrobić test, żeby był wiarygodny? Który test jest najlepszy?
mój organizm się przymierza. miałam testować tylko testerem na ślinę ale jakoś w.caly świat mi wyszło w tym cyklu i zakupił lh.
https://zapodaj.net/b72becb710b41.jpg.html
podzialane:) i jutro podziałamy i przez następny kuźwa tydzień! może coś pyknie😄Just1988, Szyszka90 lubią tę wiadomość
-
Miiniala wrote:Odnośnie szyjki i zapłodnienia..
Najlepiej sprawdzać wieczorem, w ciągu dnia szyjka "wędruje". Po pierwszym cyklu sprawdzania szyjki już będziecie wiedzieć kiedy u Was jest miękka, średnia, zamknięta, otwarta itd. niektórym dziewczynom po zapłodnieniu szyjka zostaje u góry, może być rozpulchniona i szczelnie zamknięta.
W moim przypadku szyjka jeszcze unosiła się i miękła tuż przed okresem i oczywiście otwierała. Natomiast gdy zaszłam w ciąże szyjka była bardzo twarda i niezwykle długa, zamknięta na trzy spusty. Inna niż zazwyczaj u mnie przed okresem. Gdy test wyszedł pozytywny przestałam badać szyjkę.Miiniala lubi tę wiadomość
-
Dobrze wiedzieć, że nie jestem jedyna. 🤩 No mi szyjka opadła momentalnie i stwardniała jak zaszłam. Po owu może dzień.. max dwa była niżej. Potem wciąż srednio, wysoko, otwarta i zaraz @.
Lolipop lubi tę wiadomość
-
aoede widzę cień, ale bardziej na tych pierwszych testach niż na clear blue. Trzymam kciuki żeby kreska ciemniała. Sikaj jutro dalej a co. Też sikałam tak od 7dpo (wg ovu)/8dpo(wg mnie). 8/9dpo był taki cień jak u Ciebie. Trzymam kciuki.