We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Siilike wrote:Dziewczyny staram się nadrabiać, ale ciężko mi to idzie. Jo tyż hanyska z krwi i kości! 😁 Miasto sąsiadujące z Gliwicami, ale obecnie mieszkam zagranicą.
Lat 30.
No proszę! Ekstra! ☺️ Pozdrawiam ze Śląska!Siilike lubi tę wiadomość
16.05.2021r. KLARA ❤
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Magda_Z wrote:Do tej pory na luzie. Starałam się określić owulację na zasadzie luźnych obserwacji i wyliczenia z kalendarza ale przy moich nieregularnych cyklach to później się okazywało że niezbyt w nią trafialiśmy 🙄 Od poprzedniego cyklu mierze temperaturę ale też udało mi się przegapić owulację bo mi przeskoczył nagle na zupełnie inny dzień 🧐
W tym cyklu już staram się konkretnie bo robiłam testy owu, sprawdzałam szyjkę i mierzyłam temperaturę sumiennie. -
Uff nadrobilam.... Ale tu niespodzianka, ja też Śląsk - Tychy, ale często jestem na Jankowicach Rybnickich. No i wiek podobny bo mam 29 lat Aż się tu tak swojsko zrobiło...
A co do testów, taka ciekawostka. Przy poprzedniej ciąży wyszedł mi test 4 dni przed @, a 3 dni przed miałam hcg 190, w dniu miesiączki 1300. Więc jak widać, czasem warto testować wcześniej.
Ja za 2 dni teoretycznie mam mieć owulacje, ale dziwny mam ten cykl, inne odczucia niż zawsze..Chyba nic z tego w tym miesiącu nie wyjdzie.Nastkaa97 lubi tę wiadomość
Córka 07.08.2014
Córka 05.04.2016
Córka 28.03.2019
23.10.2020 pozytywny test.
30.10.2020 spadek bety.
1.11. 2020 krwawienie. -
O kurczę, ale miałam czytania! 😄
Ja jestem z Dolnego Śląska, ale mam nadzieję, że przyjmijcie mnie do śląsko-szczecinskiej rodziny 😊
I mam 30 lat 😉 staramy się o pierwsze dziecko. Czasem czuje się jak dinozaur no ale po 30 życie się nie kończy 🙂
Co do sportów, ja niestety nie uprawiam, ale na pewno by się przydało... myślę że na normalnym poziomie jak zawsze można ćwiczyć w fazie lutealnej.
Dobrej nocy!awE, Nastkaa97 lubią tę wiadomość
-
Jestem w szoku, że Śląsk tak opanował grupę, ja jestem z małopolski, a dokładniej taka malutka wioseczka 50 km pod Krakowem ale bardzo lubie gwarę śląską, ogólnie mam wrazenie ze ludzie ze śląska są mega pozytywni, może dlatego tak dobrze czyta się tutaj posty 😄
Dziewczyny trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie ☺️Nastkaa97 lubi tę wiadomość
-
justa33 wrote:To kiedy będziesz testować? Ja dopiero czekam na ovu, ale jeszcze ok 10 dni. Przy sierpniowym cyklu na pewno trafiliśmy w ovu bo w dni plodne staraliśmy się zazwyczaj dwa razy dziennie... No i robiłam testy owulacyjne. Od jutra dorzucam mierzenie temperatury.
Testowałam dzisiaj w 13 dc i niestety negatywny 😞 Zobaczymy co przyniesie jutro. Może @ a może nowe nadziejestarania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
Just1988 wrote:Dziewczyny czy macie wiedzę na temat uprawiania sportu w czasie czekania na dwie kreski?
Pytałam ja i jeszcze jedna osoba, ale jakoś to uciekło.
Czy można po owulacji i staraniach uprawiać jakiś sport?
Czekam na testowanie i nie wiem jak powinnam się zachować. Boję się, że przez to np. zarodek się nie zagnieździ i stracę szanse na bycie mamą.
osobiście wiem że nie warto żyć jakby się już było w ciąży ..przerabiałam to parę miesięcy, straconych treningów, procentów z koleżanką i dałam sobie spokój ale wiem że mi mogło byc łatwiej dac na luz bo miałam wtedy już swoją dwójkę . stwierdziłam że jak ma być to będzie , i od razu zahartowana fasolka😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 02:04
awE lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny ❤️ miłego dnia życzę wszystkim, a tym testującym dwóch pięknych kreseczek 😍
EveB, Siilike lubią tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Patka22 wrote:
Myślę, że wygląda to obiecująco 😉 no i tyle ❤ musi się udać 🙂
Dzień dobry!Patka22, Siilike lubią tę wiadomość
-
Zawsze licz na najlepsze, ale bądź przygotowana na najgorsze wykres wygląda obiecująco, sama nigdy takiego nie miałam więc dla mnie w ogóle czad tempka mogła się zwiększyć przez alko, ale musiałabyś chyba sporo wypić.. ja mam podwyższona czasami po nieprzespanej nocy. Wiec jeśli źle spałaś to też moglo mieć wpływ. Trzymam kciuki 👍
Patka22 lubi tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Patka22 wrote:
Wykres jak marzenie. Może idź na betę? Będzie od razu wiadomo 😊 mi dziś ovu wyznaczyło owulacje przerywana linia. Czekam więc na testowanie 😁Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Miłego dnia dziewczyny, ktoś dzisiaj testuje? za kogo trzymać kciuki? ✊
Ja za chwilę idę na drugą betę, i znowu trzeba uzbroić się w cierpliwość na wynik. 🤨
W ogóle jestem od ponad tygodnia przeziębiona i mam zawroty głowy. Jak o tych zawrotach powiedziałam lekarce, to powiedziała że to dobrze, bo to objaw ciążowy 😉 ale zapomniałam wspomnieć o tym przeziębieniu. Już jej nie chce truć bo dziewczyna i tak dzwoniła do mnie z wakacji. Na gardło biorę prenalen, ale pomaga chwilowo. A może to jakaś alergia, bo spojówki mnie też swedza czasem a rano mam czerwone? -
Alisek93 wrote:Zawsze licz na najlepsze, ale bądź przygotowana na najgorsze wykres wygląda obiecująco, sama nigdy takiego nie miałam więc dla mnie w ogóle czad tempka mogła się zwiększyć przez alko, ale musiałabyś chyba sporo wypić.. ja mam podwyższona czasami po nieprzespanej nocy. Wiec jeśli źle spałaś to też moglo mieć wpływ. Trzymam kciuki 👍
Wypiłam dwie lampki wina i po nich mi się tak dobrze spało jak nigdy bo ja ogólnie mam problemy ze snem, często w nocy się budzę a dziś wyjątkowo po winku nie 😄 dziś kupię te testy polecane przez Was z rosmanna, mam nadzieje ze @ nie przyjdzie i je wykorzystam w tym cyklu -
Patka22 wrote:Jestem w szoku, że Śląsk tak opanował grupę, ja jestem z małopolski, a dokładniej taka malutka wioseczka 50 km pod Krakowem ale bardzo lubie gwarę śląską, ogólnie mam wrazenie ze ludzie ze śląska są mega pozytywni, może dlatego tak dobrze czyta się tutaj posty 😄
Dziewczyny trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie ☺️
Miło Nam Ślązakom, że tak myślisz ☺️ myślę że w dużej części masz rację ☺️
Mój mąż pochodzi z takiej na prawdę typowo Śląskiej i na dodatek wiejskiej rodziny. Jest bardzo wesołym człowiek no i w mojej rodzinie to chyba nawet bardziej lubią jego niż mnie Hahahah... Potrafi tak rozweselić i ma ogromne poczucie humoru ☺️
Dziewczyny, trzymam kciuki za testujące dzisiaj ☺️
Ja zatestuje dzisiaj... Ale Owulaka 😜🤦♀️ hahah.. Masakra powinnam się szykować do tc, a tu masz babo placek... Takie niespodzianki. Czy też miałyście tak, że jak nie starałyście się to wszystko było super? Owulka i okres jak w zegarku? Bo ja tak miałam... A teraz mam wrażenie jak na złość jest odwrotnie 😜🤦♀️🤦♀️16.05.2021r. KLARA ❤
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Dzień dobry, Dziewczyny!
U mnie tempka odbiła. Zatestowałam dla sportu, bo jestem w gorącej wodzie kąpana, chociaż prawdopodobieństwo pozytywnego testu dziś wg ovu wynosi 18%. Oczywiście biel wizira.
PS Ja też swego czasu chodziłam do dr Patrycji 😁Nastkaa97, Szyszka90 lubią tę wiadomość
10.09.2020 (23 dc, 10 dpo) ⏸️
15.09.2020 - beta hCG: 178
17.09.2020 - beta hCG: 487
21.05.2021 ❤️👧🏼 L. -
Szyszka90 wrote:Wykres jak marzenie. Może idź na betę? Będzie od razu wiadomo 😊 mi dziś ovu wyznaczyło owulacje przerywana linia. Czekam więc na testowanie 😁
Zaczekam co jutro przyniesie i jak temp będzie dalej wysoko to jutro pójdę na betę ale szczerze to nigdy nie byłam nie wiem nawet czy trzeba się do tego jakoś przygotować 😁 zaraz poczytam o tym