Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
Odpowiedz

We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)

Oceń ten wątek:
  • aoede Ekspertka

Wysłany: 9 września 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB trzymam kciuki i koniecznie daj znać 😉

Za wszystkie testujące dziś też trzymam kciuki. ❤️⏸️

Ja zwykle mająca cykle 26-27 dni, w tym miesiącu już jestem 28 dc, ovu wyliczył mi, że jestem 11 dpo, ja liczę 12 dpo, ale dziś zrobiłam test i wydaje mi się, że biało... Także tracę nadzieję, że coś się zmieni 🙄 Chyba jednak ten cykl stracony... czy myślicie, że jednak jeszcze jest szansa, że coś wyjdzie?

Wstawiam fotkę testu z rana.
    https://zapodaj.net/07c6a0f590bd8.jpg.html
    https://zapodaj.net/7e2ffa1c8de6f.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 08:19

EveB lubi tę wiadomość

• Dastiny Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aoede wrote:

Ja zwykle mająca cykle 26-27 dni, w tym miesiącu już jestem 28 dc, ovu wyliczył mi, że jestem 11 dpo, ja liczę 12 dpo, ale dziś zrobiłam test i wydaje mi się, że biało... Także tracę nadzieję, że coś się zmieni 🙄 Chyba jednak ten cykl stracony... czy myślicie, że jednak jeszcze jest szansa, że coś wyjdzie?

Hm na pierwszy rzut oka nic nie widać :(( ale musisz jeszcze spróbować za 2 dni :*

• aoede Ekspertka

Wysłany: 9 września 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Hm na pierwszy rzut oka nic nie widać :(( ale musisz jeszcze spróbować za 2 dni :*
    Spróbuję, chociaż nie liczę na nic... A mój mózg się zawsze doszukuje tej kreski!

• Alisek93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aoede wrote:

Też niestety nic nie widzę, ale powtórz jutro:) przedłużający się cykl daje nadzieję:)

aoede lubi tę wiadomość

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

starania o pierwsze dziecko od 01.2020

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    badania nasienia - 09.2020
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️
    bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️

30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
    17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
    23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
    26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Ewciia Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety ja też nic nie widzę, ale to czasem się potrafi w chwilę zmienić.

Eve jak dla mnie najlepszy jest Quixx dla kobiet w ciąży. Mi pomagał na gardło i jest nie drogi, na miodzie.

aoede, EveB lubią tę wiadomość

Córka 07.08.2014
    Córka 05.04.2016
    Córka 28.03.2019

23.10.2020 pozytywny test.
    30.10.2020 spadek bety.
    1.11. 2020 krwawienie.
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aoede wrote:

Kurczę, też nic nie widzę :( Jak będzie się przedłużać powtórz :)

aoede lubi tę wiadomość

16.05.2021r. KLARA ❤
    Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
    27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • Miiniala Ekspertka

Wysłany: 9 września 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaZ, szczęściara 30 Przykro mi, ale mam nadzieję, że kolejny cykl będzie Wasz. ;* Tulę mocno.

Aoede niestety, ja również nie widzę cienia.drugiej kreski. :(

Dzisiaj był pierwszy zastrzyk heparyny. Miałam stracha. 😅

ug37upjyobsofvny.png

⏸️ 03.09.2020 - 3+0 22dc
    🅱️ 04.09.2020-3+1, 18.55 23dc
    🅱️09.09.2020- 3+6, 426.16 28dc

17+0, 206g.❗Won, hipotrofio. 🖕

Pai homo
    Mthfr hetero
    Obniżone białko S

Leki:
    Encorton 10mg
    Neoparin 0.6, od 7.12 - 0.4
    Luteina
    Letrox
    Kelp (jod)

Córka 2014. ❤️
    Córka 2021. ❤️

cb439623ad8e2425527c26b17f65e5c7.png
  • Japoneczka z Porcelany Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry babeczki 🧁

Ja w tym miesiacu odpadam z testowania ale milo sie patrzy na kreski innych ;)

Ja tez z woj. slaskiego ale blizej mi do EveB :) Miasto slynnej Katarzyny co to na koniu jezdzila.. ale od kilku lat mieszkam zagranica ;) ( nie, nie w Katowicach 😂😂)

Nastkaa97 lubi tę wiadomość

26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
    👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • EveB Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japoneczka z Porcelany wrote:
    Dzien dobry babeczki 🧁

Ja w tym miesiacu odpadam z testowania ale milo sie patrzy na kreski innych ;)

Ja tez z woj. slaskiego ale blizej mi do EveB :) Miasto slynnej Katarzyny co to na koniu jezdzila.. ale od kilku lat mieszkam zagranica ;) ( nie, nie w Katowicach 😂😂)

Gdzie jakas Kasiula na koniku śmigała? 😂 Nie kojarzę...

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
    5t5d - 3,6 mm szkraba i bijące <3
  • Olinka1329 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB wrote:
    Miłego dnia dziewczyny, ktoś dzisiaj testuje? :-) za kogo trzymać kciuki? ✊

Ja za chwilę idę na drugą betę, i znowu trzeba uzbroić się w cierpliwość na wynik. 🤨

W ogóle jestem od ponad tygodnia przeziębiona i mam zawroty głowy. Jak o tych zawrotach powiedziałam lekarce, to powiedziała że to dobrze, bo to objaw ciążowy 😉 ale zapomniałam wspomnieć o tym przeziębieniu. Już jej nie chce truć bo dziewczyna i tak dzwoniła do mnie z wakacji. Na gardło biorę prenalen, ale pomaga chwilowo. A może to jakaś alergia, bo spojówki mnie też swedza czasem a rano mam czerwone?

Na gardło bardzo dobrze jest possac/pogryzc goździki. Dziwne uczucie ale bardzo pomaga 😊

EveB lubi tę wiadomość

• Dastiny Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cos może być nie tak? Mam za sobą tyle straconych cykli w których doszukiwałam się na siłę objawów, było też tak że nawet beta była ujemna a ja ciągle myślałam że jednak laboratorium się pomyliło i w tym cyklu jak przyszła @ obiecałam sobie przejść przez ten cykl spokojnie. Nie szukać nie testować i oczywiście jak na złość! Coś okropnego od momentu owulacji nie jestem sobą dzień po owu miałam mega mdłości w kolejnym dniu nagły spadek temp później już tylko spałam kręci mi się w głowie codziennie i czuję wszystkie zapachy czułam nawet zapach puszki pepsi, tak tego metalu 🥺 czy to wina jakiś hormonów? Nie stawiam na ciążę to byłoby śmieszne i nielogiczne dlatego pytam was czy to może jakieś hormony? Niedobór czegoś? Mam zrobić jakieś badania?
    Dzis doszedł jeszcze niestety okropny smak w ustach kotego nie mogę się pozbyć nawet woda z cytryna wtf?! 😭

• Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aoede wrote:

Wydaje się, że całkiem biało. Ale spokojnie, dopóki nie ma @ to zawsze jest szansa. Spróbuj za dwa dni ;) Trzymam kciuki :)

aoede lubi tę wiadomość

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Dziewczyny cos może być nie tak? Mam za sobą tyle straconych cykli w których doszukiwałam się na siłę objawów, było też tak że nawet beta była ujemna a ja ciągle myślałam że jednak laboratorium się pomyliło i w tym cyklu jak przyszła @ obiecałam sobie przejść przez ten cykl spokojnie. Nie szukać nie testować i oczywiście jak na złość! Coś okropnego od momentu owulacji nie jestem sobą dzień po owu miałam mega mdłości w kolejnym dniu nagły spadek temp później już tylko spałam kręci mi się w głowie codziennie i czuję wszystkie zapachy czułam nawet zapach puszki pepsi, tak tego metalu 🥺 czy to wina jakiś hormonów? Nie stawiam na ciążę to byłoby śmieszne i nielogiczne dlatego pytam was czy to może jakieś hormony? Niedobór czegoś? Mam zrobić jakieś badania?
    Dzis doszedł jeszcze niestety okropny smak w ustach kotego nie mogę się pozbyć nawet woda z cytryna wtf?! 😭

To wszystko zasługa hormonów :)
    Ja, odkąd zaczęłam wsłuchiwać się w swoje ciało, zauważyłam że każdy cykl jest inny. Nasza psychika jest niesamowita i jak duzy wpływ ma na nasze samopoczucie. Wszystkie objawy, które odczuwamy możemy przypisać albo ciąży albo jakiejs chorobie, czy zaburzeniom.. mam nadzieję, ze Twoje objawy wywróżą Ci nowe życie :)
    jeśli w tym cyklu mi sie nie uda, planuje zbadać sobie poziom hormonów w 3 dc i zobaczymy. Kiedy miałam 20 lat zdiagnozowano u mnie hiperprolaktynemię, objawiało sie to brakiem miesiączki. teraz mam w miare regularne, wiec mam nadzieję, ze wszystko ok..

• Magda_Z Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki,
    Co tam u Was w planach na dzisiaj?
    Ja właśnie w drodze w góry, chociaż nogi po wczorajszej wyprawie wciąż dają o sobie znać.
    Dzisiaj teoretycznie powinna zacząć się @ ale jak na razie objawów brak. Dzisiaj 14 dpo, temperatura dalej na tym samym poziomie... Może jeszcze jest szansa w tym cyklu. Trzymajcie kciuki, może ten wczorajszy chiński test z allegro oszukiwał

Siilike, Nastkaa97, Olinka1329, joka789 lubią tę wiadomość

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Z wrote:
    Dzień dobry dziewczynki,
    Co tam u Was w planach na dzisiaj?
    Ja właśnie w drodze w góry, chociaż nogi po wczorajszej wyprawie wciąż dają o sobie znać.
    Dzisiaj teoretycznie powinna zacząć się @ ale jak na razie objawów brak. Dzisiaj 14 dpo, temperatura dalej na tym samym poziomie... Może jeszcze jest szansa w tym cyklu. Trzymajcie kciuki, może ten wczorajszy chiński test z allegro oszukiwał

Oh.. zazdroszczę :) kocham góry... mogłabym tam spędzać cały swój wolny czas :)
    Mogę zapytać gdzie wyprawa ? :)

Trzymam kciuki za Twój cykl :) i wierzę, że ten chiniol oszukał :)

Mnie dzisiaj okropnie głowa boli.. chyba jakaś zmiana ciśnienia :( ale czuję, że zbliża się ta owulacja bo jakiś przypływ energii mam i czuję się taka sexi... hahaha :) tak wiem to głupie, ale na prawdę... dzisiaj rano mój chłop tak ładnie się ubrał elegancko, że miałam ochotę go schrupać w całości.

16.05.2021r. KLARA ❤
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • Olinka1329 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:

Też uważam, że to umysł może płakać figle. Najlepiej spróbować się wyciszyć. Wiem, że to tak łatwo się mówi ale może spróbować zająć głowę czymś innym, a co do objawów to ja sobie zawsze mówię że takie same objawy mogą też wróżyć okres... jeżeli bardzo Ci przeszkadzają Twoje dolegliwości to możesz wybrać się na konsultacje ale wg mnie bardzo dużo siedzi w naszych głowach.

Nastkaa97 lubi tę wiadomość

• Nastkaa97 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:

Ja też w pierwszym cyklu to miałam wszystkie objawy ciążowe.. mdłości, zgaga , metaliczny posmak w ustach (czy coś takiego), zawroty głowy... oczywiście wszystko wymyślone, a część z nich to było po prostu PMS. I niestety tak jest, że człowiek wiele jest w stanie sobie wmówić :( swojego czasu jako nastolatka, wmawiałam sobie wiele chorób na przykład. Miałam białaczkę, chłoniaka, guzy w przeróżnych miejscach... objawy wszystkie, a oczywiście zdrowa jak ryba byłam. Także wmówić można sobie na prawdę wszystko :)
    Na szczęście ten okres już za mną i mam nadzieje, że już nie wróci :( :( :(

Ale Tobie kochana życzę aby te objawy nie był wymyślone tylko faktycznie wskazywały na ciąże :) Jestem dobrej myśli !

16.05.2021r. KLARA ❤
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • aoede Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za wsparcie ❤️

Będę Wam dawać znać na bieżąco 😉

Na razie, w pracy pokusilam się też o Clearblue - wyszedł takie, ale widzę, że średnio można mu ufać 🙄
    https://zapodaj.net/8983805fef168.jpg.html

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka22 wrote:
    Witam z samego rana ;) dziewczyny dziś 13 dpo a temperatura mnie zaskoczyła bo dalej rośnie. Czy możliwe, ze to po wczorajszym alkoholu czy jednak coś się dzieje dobrego? ☺️ wczoraj test negatywny

6f7b483d4167617761d4765e0a701ff7.png

jutro chce tu widzieć zielony ogonek!

i ile serduszek!!!! dajesz czadu😆♥️

mi temp dzis w dół ale to mój pierwszy cykl ..może coś źle robie hah

wszystkie znaki na niebie mi mówiły że ovu prawdopodobnie odbyła się wczoraj także no zobaczymy jak to się rozwinie bo czasem jest tak że myślimy że wiemy wszystko a tak naprawdę nie wiemy nic😆

Screenshot-20200909-105309.png

Screenshot-20200909-105704.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 12:12

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Magda_Z Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastkaa97 wrote:
    Oh.. zazdroszczę :) kocham góry... mogłabym tam spędzać cały swój wolny czas :)
    Mogę zapytać gdzie wyprawa ? :)

Trzymam kciuki za Twój cykl :) i wierzę, że ten chiniol oszukał :)

Mnie dzisiaj okropnie głowa boli.. chyba jakaś zmiana ciśnienia :( ale czuję, że zbliża się ta owulacja bo jakiś przypływ energii mam i czuję się taka sexi... hahaha :) tak wiem to głupie, ale na prawdę... dzisiaj rano mój chłop tak ładnie się ubrał elegancko, że miałam ochotę go schrupać w całości.

Jestem w Kotlinie Kłodzkiej, wczoraj był Śnieżnik a dzisiaj to nawet nie wiem bo to mąż ogarnia tym razem trasy 😅

Trzymam kciuki za owocną owulację, my w tym cyklu musieliśmy się trochę mobilizować żeby 🐝 w dobrym dniu. Mamy nawet na to określenie- seks techniczny 🤪

Nastkaa97, awE, mgielka lubią tę wiadomość

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ