We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Szyszka90 wrote:To ja już dinozaur? Rocznik 90 🤣
Haha, witam w klubie dinozaurów w takim razie 🤣Szyszka90 lubi tę wiadomość
23.12.2020 - ⏸️ 🍀
03.01.2021 - 💔6 tc
04.01.2021 - pierwsza (i ostatnia) wizyta
---
24.05.2021- sono-HSG - lewy jajowód drożny, prawy udrożniono -
Szyszka90 wrote:Ja Przyszowice, to po sąsiedzku 😊
No proszę! Ja właśnie po wizycie w Przyszowicach.. Tutaj mam moja Panią ginekolog ☺️ jaki ten świat jest mały!
A propo właśnie mojej wizyty... Masakra... Okazuje, się że mam teraz dni płodne.. Piękny pecherzyk, który powinien pęknąć tak za 2 dni! Normalnie szok.. ☺️
Co prawda Pani doktor zdziwiła się czemu tak późno, ale powiedziała że wszystko wygląda prawidłowo więc mamy się przytulać. ☺️ A jak się nie uda to od następnego cyklu będziemy coś stymulować ☺️Alisek93, Szyszka90, Siilike lubią tę wiadomość
16.05.2021r. KLARA ❤
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Nastkaa97 wrote:No proszę! Ja właśnie po wizycie w Przyszowicach.. Tutaj mam moja Panią ginekolog ☺️ jaki ten świat jest mały!
A propo właśnie mojej wizyty... Masakra... Okazuje, się że mam teraz dni płodne.. Piękny pecherzyk, który powinien pęknąć tak za 2 dni! Normalnie szok.. ☺️
Co prawda Pani doktor zdziwiła się czemu tak późno, ale powiedziała że wszystko wygląda prawidłowo więc mamy się przytulać. ☺️ A jak się nie uda to od następnego cyklu będziemy coś stymulować ☺️Nastkaa97 lubi tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Nastkaa97 wrote:No to witam ☺️ ja też Gliwice ☺️👈😂
I ja z Gliwic, jaki ten świat mały 😉
Jestem już zapisana na testowanie w innym wątku, ale skoro tak lokalnie się zrobiło, to może i u Was mogłabym dołączyć? Będzie mi miło 😊
Jeśli można, proszę o dopisanie na 15.09.2020, no i powodzenia dziewczyny, niech kreski w tym miesiącu sypią się jak liście z drzew jesienią 👍😁Szyszka90, Nastkaa97, Siilike lubią tę wiadomość
23.12.2020 - ⏸️ 🍀
03.01.2021 - 💔6 tc
04.01.2021 - pierwsza (i ostatnia) wizyta
---
24.05.2021- sono-HSG - lewy jajowód drożny, prawy udrożniono -
Jeden dzień mnie nie było a tu tyle postów i zmian, ale już nadrobiłam wszystko.
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. Rano było ze mną kiepsko psychicznie po negatywnym teście, ale macie rację, dopóki nie ma @ to jest jeszcze szansa 💪
Zobaczymy jutro bo to będzie 14 dpo. Oby @ nie przyszła. Na ten moment nie czuje jakby miała się pojawić
Co do lokalizacji to ja jestem z Krakowa. Mam 32 lata a staramy się od 6 cykli o pierwszą fasolkęstarania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
Magda_Z wrote:Jeden dzień mnie nie było a tu tyle postów i zmian, ale już nadrobiłam wszystko.
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. Rano było ze mną kiepsko psychicznie po negatywnym teście, ale macie rację, dopóki nie ma @ to jest jeszcze szansa 💪
Zobaczymy jutro bo to będzie 14 dpo. Oby @ nie przyszła. Na ten moment nie czuje jakby miała się pojawić
Co do lokalizacji to ja jestem z Krakowa. Mam 32 lata a staramy się od 6 cykli o pierwszą fasolkę -
Nastkaa97 wrote:No proszę! Ja właśnie po wizycie w Przyszowicach.. Tutaj mam moja Panią ginekolog ☺️ jaki ten świat jest mały!
Co prawda Pani doktor zdziwiła się czemu tak późno, ale powiedziała że wszystko wygląda prawidłowo więc mamy się przytulać. ☺️ A jak się nie uda to od następnego cyklu będziemy coś stymulować ☺️Nastkaa97 lubi tę wiadomość
Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Ja to w sumie też czuje się nadal młodo. 30 stka to jeszcze dobry wiek na starania o malca. Ja tak porządnie to staram się dopiero w tym cyklu. Od 2 miesięcy bez zabezpieczeń ale nie trafialiśmy w owulacje.
Przy staraniach i pierwszego malca udało się za pierwszym razem, mam nadzieję że teraz będzie tak samo.
Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Dziewczyny czy macie wiedzę na temat uprawiania sportu w czasie czekania na dwie kreski?
Pytałam ja i jeszcze jedna osoba, ale jakoś to uciekło.
Czy można po owulacji i staraniach uprawiać jakiś sport?
Czekam na testowanie i nie wiem jak powinnam się zachować. Boję się, że przez to np. zarodek się nie zagnieździ i stracę szanse na bycie mamą. -
nick nieaktualnyJust1988 wrote:Dziewczyny czy macie wiedzę na temat uprawiania sportu w czasie czekania na dwie kreski?
Czekam na testowanie i nie wiem jak powinnam się zachować. Boję się, że przez to np. zarodek się nie zagnieździ i stracę szanse na bycie mamą.
no właśnie ja pytałam, ale po przemyśleniu stwierdziłam, że na razie sobie odpuszczę sport i planuje dużo spacerować. Jeśli się nie uda, to od razu po @, można wyrzucić czy wypocić wszelkie emocje i z nowym powerem aż do owulacji znowu zadziałać. Wówczas na pewno będę wzbogacona o endorfiny i będę mogła liczyć na efekty -
Just1988 wrote:Dziewczyny czy macie wiedzę na temat uprawiania sportu w czasie czekania na dwie kreski?
Czekam na testowanie i nie wiem jak powinnam się zachować. Boję się, że przez to np. zarodek się nie zagnieździ i stracę szanse na bycie mamą.
Podczas pierwszej ciazy pracowałam jako instruktor fitness, cwiczylam około 20 godzin tygodniowo. Zaszlam w ciążę, więc w niczym to nie przeszkodziło. Zasada była zawsze taka, by ćwiczyć na tym samym poziomie, czyli nie dobierac sobie nowych cięższych ćwiczeń lub nie zaczynać aktywności na tym etapie. Jeżeli od dłuższego czasu się ćwiczy, organizm jest do tego przyzwyczajony to wszystko powinno być ok:)
Tak tez mówil mój lekarz, bym ćwiczyła tak jak do tej pory, nie więcej. Zresztą moim pierwszym sygnałem ciąży bylo wlasnie dziwne zmeczenie podczas zajęć.awE lubi tę wiadomość
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Szyszka90 wrote:Piękna wiadomość! Życzę owocnych starań! Czy Twoja ginekolozka to p. Patrycja? Dużo tu o niej słyszę dobrego. Ja chodzę do Zabrza do mojej bo stamtąd się przeprowadziłam właśnie do Przyszo.
No cieszę się, oby pękł ładnie ☺️☺️
Tak, dokładnie to ta Pani Doktor ☺️
Uważam osobiście, że jest na prawdę dobrym lekarzem. Po pierwsze ma fantastyczne podejście do pacjenta, jest miła i życzliwa oraz wie co robi ☺️ Polecam ☺️ chodza do niej prawie wszystkie kobitki w mojej rodzinie i udało mi się namówić parę koleżanek, wszyscy zadowoleni ☺️
No to widzę, że Śląsk opanował wątek! ☺️
Szyszka90, awE lubią tę wiadomość
16.05.2021r. KLARA ❤
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Szyszka90 wrote:Ja to w sumie też czuje się nadal młodo. 30 stka to jeszcze dobry wiek na starania o malca. Ja tak porządnie to staram się dopiero w tym cyklu. Od 2 miesięcy bez zabezpieczeń ale nie trafialiśmy w owulacje.
Przy staraniach i pierwszego malca udało się za pierwszym razem, mam nadzieję że teraz będzie tak samo.
Najważniejsze to czuć się młodo!
Kiedyś opindoliłam mojego teścia... Opisywał jakaś kobietę w pociągu i powiedział "no taka starsza Pani po 30"...ale mu się dostało...
Ja mam 23 lata... A większość moich znajomych to 30 latkowie i czujemy się w swoim towarzystwie świetnie!☺️☺️16.05.2021r. KLARA ❤
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
justa33 wrote:Magda, staracie się włącznie z wyliczaniem owulacji, czy póki co podchodzicie do tego na luzie?
Do tej pory na luzie. Starałam się określić owulację na zasadzie luźnych obserwacji i wyliczenia z kalendarza ale przy moich nieregularnych cyklach to później się okazywało że niezbyt w nią trafialiśmy 🙄 Od poprzedniego cyklu mierze temperaturę ale też udało mi się przegapić owulację bo mi przeskoczył nagle na zupełnie inny dzień 🧐
W tym cyklu już staram się konkretnie bo robiłam testy owu, sprawdzałam szyjkę i mierzyłam temperaturę sumiennie.starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
Alisek93 wrote:Hmm powiem Wam, że zastanawiające jest to, że większość nas tu na forum to Ślązaczki. Ja jestem zdania, że środowisko w którym żyjemy ma też duży wpływ na naszą płodność, więc coś w tym może być. Bo ja to od dziecka tutaj na Śląsku mieszkam.
..ale nie mówię gwarą chociaż rozumiem jak niektorzy znajomi "godają"
Dziewczyny staram się nadrabiać, ale ciężko mi to idzie. Jo tyż hanyska z krwi i kości! 😁 Miasto sąsiadujące z Gliwicami, ale obecnie mieszkam zagranicą.
Lat 30.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 21:11
Nastkaa97, awE lubią tę wiadomość
10.09.2020 (23 dc, 10 dpo) ⏸️
15.09.2020 - beta hCG: 178
17.09.2020 - beta hCG: 487
21.05.2021 ❤️👧🏼 L.