We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dastiny wrote:Szczęściara30 zaciskam mocno kciuki!!!
U mnie dziś 27 dc 12 dpo. Jak już pisałam wcześniej byłam w poniedziałek 9 dpo na becie i wyszła negatywna czyli poniżej 1. Dziś zrobiłam test pasek bo szkoda mi było jakichkolwiek innych bo wiedziałam że napewno to tylko formalność i znów mam wątpliwości. Prawie ze wyrzuciłabym go i uznała za negatywny jednak coś mnie podkusilo żeby was spytać co sądzicie
16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
30.04.2022 - ⏸️ ☘️
Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
Czekamy na synka z ZD ❤️
13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn -
Miśka 91 wrote:Jeżeli wcześniej nie wyznaczalas owulacji to aplikacja nie ma obliczone ile trwa twoja faza lutealna i bierze ogólnie przyjętą długość 14 dni więc jak zaznaczyłas owulację w 19dc aplikacja doliczyła 14 dni i wychodzi 33 dniowy cykl 😉🙍🏻♀️31
🙎🏻♂️31
Starania od 08.2020
⏸ 11.2020
💔 12.2020 -
Dastiny wrote:Szczęściara30 zaciskam mocno kciuki!!!
U mnie dziś 27 dc 12 dpo. Jak już pisałam wcześniej byłam w poniedziałek 9 dpo na becie i wyszła negatywna czyli poniżej 1. Dziś zrobiłam test pasek bo szkoda mi było jakichkolwiek innych bo wiedziałam że napewno to tylko formalność i znów mam wątpliwości. Prawie ze wyrzuciłabym go i uznała za negatywny jednak coś mnie podkusilo żeby was spytać co sądzicie
jakis tam cien cienia widze -
unify wrote:jakis tam cien cienia widze
-
szczesciara30 wrote:jpg.html][/url]
Zrobiłam czułość 25 ale biel vizira myślałam na początku że cień cienia ale nie ma co się oszukiwać jutro pojadę na betę no cóż co ma być to będzie..
Lepiej zrobić o czułości 10. Wykrywa wcześniejszą ciążę. A najlepiej to się nie stresować i jutro na betę.
Ale ciekawy przypadek, z niecierpliwością czekam na jutrzejszą betę i 3mam kciuki -
justa33 wrote:Lepiej zrobić o czułości 10. Wykrywa wcześniejszą ciążę. A najlepiej to się nie stresować i jutro na betę.
Ale ciekawy przypadek, z niecierpliwością czekam na jutrzejszą betę i 3mam kciuki -
Dastiny wrote:Jestem sceptycznie nastawiona i nie wiem z czego to wynika.. Powtórzyć jutro czy isc od razu na betę? Boję się że znów progesteron siadzie w razie czego a z 2 strony mam tylko jedną żyle w którą można się wbić i oszczędzam ja jak mogę a już za bardzo nie ma miejsca na łatwe wbicie wszystkie inne uciekają albo od razu strzelają i mam tydzień siniak na pół ręki... Myślałam że to wina pobierających ale zmieniałam kilka razy lab i wszędzie to samo więc już teraz od razu pokazuje tylko to jedno miejsce
Mam identycznie! Więc też się oszczędzam jak mogę bo już mi się robią zrosty. W takim wypadku chyba zrobiłabym test.
Szczęściarze, cały czas trzymam kciuki i myślę o Tobie 😘 możesz dorzucić proga, to później w razie czego nie będziesz musiała się kłuć drugi raz. Myślę że możesz też od razu umówić się do gina -
Szczęściara - trzymam dalej kciuki ! Najważniejsze, żeby wszystko było dobrze
Eh.. kochane.. druga połowa września już leci musi wyglądać inaczej niż pierwsza połowa ! Trzymam kciuki za Was i czekam z niecierpliwością na kolejne II kreseczki
U mnie dzisiaj temp znowu poszła do góry oby tak dalejEkta, Magda_Z lubią tę wiadomość
16.05.2021r. KLARA ❤
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Olinka1329 wrote:Mam identycznie! Więc też się oszczędzam jak mogę bo już mi się robią zrosty. W takim wypadku chyba zrobiłabym test.
Szczęściarze, cały czas trzymam kciuki i myślę o Tobie 😘 możesz dorzucić proga, to później w razie czego nie będziesz musiała się kłuć drugi raz. Myślę że możesz też od razu umówić się do ginaNastkaa97, Magda_Z, Olinka1329 lubią tę wiadomość
-
justa33 wrote:Lepiej zrobić o czułości 10. Wykrywa wcześniejszą ciążę. A najlepiej to się nie stresować i jutro na betę.
Ale ciekawy przypadek, z niecierpliwością czekam na jutrzejszą betę i 3mam kciukiMama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
nick nieaktualnycześć dziewczyny! Szczęsciara trzymam mocno za Ciebie kciuki.
przeczytałam dość interesujący artykuł o zagnieżdżeniu się zarodka a macicy. Ma on dość duży zakres 3-12 DPO, przy czym 3 DPO ma z nas - 0,67%, 6 DPO - 1,39%, 8 DPO - 18,06%, 9 DPO - 36,81%, 10 DPO - 27,78%, 12 DPO - 2,78%.
Podsumowując jedna z nas może otrzymać test pozytywny już 8 DPO, a inna dopiero w 19 DPO! jestem w szoku jaka rozbieżność. Najczęściej do implantacji zarodka dochodzi w 9 - 10 DPO, czyli licząc HCG, które podwaja się co drugi dzień: 11 DPO - 2, 13 DPO - 4, 15 DPO (pierwszy dzień opóźnienia) - tylko 8, 17 DPO (trzeci dzień opóźnienia) - 16 i dopiero wtedy test może coś wykazać i to jeszcze ten najczulszyNastkaa97, Magda_Z, Olinka1329 lubią tę wiadomość
-
PaulaSza wrote:cześć dziewczyny! Szczęsciara trzymam mocno za Ciebie kciuki.
przeczytałam dość interesujący artykuł o zagnieżdżeniu się zarodka a macicy. Ma on dość duży zakres 3-12 DPO, przy czym 3 DPO ma z nas - 0,67%, 6 DPO - 1,39%, 8 DPO - 18,06%, 9 DPO - 36,81%, 10 DPO - 27,78%, 12 DPO - 2,78%.
Podsumowując jedna z nas może otrzymać test pozytywny już 8 DPO, a inna dopiero w 19 DPO! jestem w szoku jaka rozbieżność. Najczęściej do implantacji zarodka dochodzi w 9 - 10 DPO, czyli licząc HCG, które podwaja się co drugi dzień: 11 DPO - 2, 13 DPO - 4, 15 DPO (pierwszy dzień opóźnienia) - tylko 8, 17 DPO (trzeci dzień opóźnienia) - 16 i dopiero wtedy test może coś wykazać i to jeszcze ten najczulszy -
nick nieaktualnynoo, więc nie ma sensu wydawać kasy na testy, najlepiej zrobić 2 - 3 dni po terminie, bo wcześniej rodzi to naszą frustrację, wpadamy w doła, myślymy o tym, że nie mamy ani okresu, ani ciąży. Na opakowaniach testów możemy przeczytać, że wykryją 6 dniową ciążę, ale to jest minimalny % , więc to jest okropny chwyt marketingowy. Ja już nie zamierzam się tym stresować. Test powtarzam w poniedziałek i na 100% będę pewna chyba że wcześniej dostanę okres
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 10:46
Dastiny, Lolipop lubią tę wiadomość
-
Szczęściara, można mi wpisać 🐒
Tyle dobrego że przyszła o czasie i już mogę rozpocząć nowy cykl 🙂 termometr zamówiony, będę teraz dodatkowo mierzyć temperaturę.
Jeszcze raz gratuluję wszystkich dwóch kreseczek o trzymam kciuki za te z Was, które testowanie mają jeszcze przed sobą 🍀
Widzimy się w październikowym wątku, oby był już ostatnim ❤️Lolipop, Ekta lubią tę wiadomość