We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dastiny wrote:Szczęściara30 zaciskam mocno kciuki!!!
U mnie dziś 27 dc 12 dpo. Jak już pisałam wcześniej byłam w poniedziałek 9 dpo na becie i wyszła negatywna czyli poniżej 1. Dziś zrobiłam test pasek bo szkoda mi było jakichkolwiek innych bo wiedziałam że napewno to tylko formalność i znów mam wątpliwości. Prawie ze wyrzuciłabym go i uznała za negatywny jednak coś mnie podkusilo żeby was spytać co sądzicie
16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
30.04.2022 - ⏸️ ☘️
Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
Czekamy na synka z ZD ❤️
13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn -
Miśka 91 wrote:Jeżeli wcześniej nie wyznaczalas owulacji to aplikacja nie ma obliczone ile trwa twoja faza lutealna i bierze ogólnie przyjętą długość 14 dni więc jak zaznaczyłas owulację w 19dc aplikacja doliczyła 14 dni i wychodzi 33 dniowy cykl 😉🙍🏻♀️31
🙎🏻♂️31
Starania od 08.2020
⏸ 11.2020
💔 12.2020 -
Dastiny wrote:Szczęściara30 zaciskam mocno kciuki!!!
U mnie dziś 27 dc 12 dpo. Jak już pisałam wcześniej byłam w poniedziałek 9 dpo na becie i wyszła negatywna czyli poniżej 1. Dziś zrobiłam test pasek bo szkoda mi było jakichkolwiek innych bo wiedziałam że napewno to tylko formalność i znów mam wątpliwości. Prawie ze wyrzuciłabym go i uznała za negatywny jednak coś mnie podkusilo żeby was spytać co sądzicie
jakis tam cien cienia widze -
unify wrote:jakis tam cien cienia widze
a z 2 strony mam tylko jedną żyle w którą można się wbić i oszczędzam ja jak mogę a już za bardzo nie ma miejsca na łatwe wbicie wszystkie inne uciekają albo od razu strzelają i mam tydzień siniak na pół ręki... Myślałam że to wina pobierających ale zmieniałam kilka razy lab i wszędzie to samo więc już teraz od razu pokazuje tylko to jedno miejsce
-
szczesciara30 wrote:jpg.html]
[/url]
Zrobiłam czułość 25 ale biel vizira myślałam na początku że cień cienia ale nie ma co się oszukiwaćjutro pojadę na betę no cóż co ma być to będzie..
Lepiej zrobić o czułości 10. Wykrywa wcześniejszą ciążę. A najlepiej to się nie stresować i jutro na betę.
Ale ciekawy przypadek, z niecierpliwością czekam na jutrzejszą betę i 3mam kciuki -
justa33 wrote:Lepiej zrobić o czułości 10. Wykrywa wcześniejszą ciążę. A najlepiej to się nie stresować i jutro na betę.
Ale ciekawy przypadek, z niecierpliwością czekam na jutrzejszą betę i 3mam kciuki -
Dastiny wrote:Jestem sceptycznie nastawiona i nie wiem z czego to wynika.. Powtórzyć jutro czy isc od razu na betę? Boję się że znów progesteron siadzie w razie czego
a z 2 strony mam tylko jedną żyle w którą można się wbić i oszczędzam ja jak mogę a już za bardzo nie ma miejsca na łatwe wbicie wszystkie inne uciekają albo od razu strzelają i mam tydzień siniak na pół ręki... Myślałam że to wina pobierających ale zmieniałam kilka razy lab i wszędzie to samo więc już teraz od razu pokazuje tylko to jedno miejsce
Mam identycznie! Więc też się oszczędzam jak mogę bo już mi się robią zrosty. W takim wypadku chyba zrobiłabym test.
Szczęściarze, cały czas trzymam kciuki i myślę o Tobie 😘 możesz dorzucić proga, to później w razie czego nie będziesz musiała się kłuć drugi raz. Myślę że możesz też od razu umówić się do gina -
Szczęściara - trzymam dalej kciuki ! Najważniejsze, żeby wszystko było dobrze
Eh.. kochane.. druga połowa września już lecimusi wyglądać inaczej niż pierwsza połowa ! Trzymam kciuki za Was i czekam z niecierpliwością na kolejne II kreseczki
U mnie dzisiaj temp znowu poszła do góryoby tak dalej
Ekta, Magda_Z lubią tę wiadomość
16.05.2021r. KLARA 🩷
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔
08.11.2023r. Antoni 🩵❤️🩹🌈 -
Olinka1329 wrote:Mam identycznie! Więc też się oszczędzam jak mogę bo już mi się robią zrosty. W takim wypadku chyba zrobiłabym test.
Szczęściarze, cały czas trzymam kciuki i myślę o Tobie 😘 możesz dorzucić proga, to później w razie czego nie będziesz musiała się kłuć drugi raz. Myślę że możesz też od razu umówić się do ginaNastkaa97, Magda_Z, Olinka1329 lubią tę wiadomość
-
justa33 wrote:Lepiej zrobić o czułości 10. Wykrywa wcześniejszą ciążę. A najlepiej to się nie stresować i jutro na betę.
Ale ciekawy przypadek, z niecierpliwością czekam na jutrzejszą betę i 3mam kciukiMama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
nick nieaktualnycześć dziewczyny! Szczęsciara trzymam mocno za Ciebie kciuki.
przeczytałam dość interesujący artykuł o zagnieżdżeniu się zarodka a macicy. Ma on dość duży zakres 3-12 DPO, przy czym 3 DPO ma z nas - 0,67%, 6 DPO - 1,39%, 8 DPO - 18,06%, 9 DPO - 36,81%, 10 DPO - 27,78%, 12 DPO - 2,78%.
Podsumowując jedna z nas może otrzymać test pozytywny już 8 DPO, a inna dopiero w 19 DPO! jestem w szoku jaka rozbieżność. Najczęściej do implantacji zarodka dochodzi w 9 - 10 DPO, czyli licząc HCG, które podwaja się co drugi dzień: 11 DPO - 2, 13 DPO - 4, 15 DPO (pierwszy dzień opóźnienia) - tylko 8, 17 DPO (trzeci dzień opóźnienia) - 16 i dopiero wtedy test może coś wykazać i to jeszcze ten najczulszyNastkaa97, Magda_Z, Olinka1329 lubią tę wiadomość
-
PaulaSza wrote:cześć dziewczyny! Szczęsciara trzymam mocno za Ciebie kciuki.
przeczytałam dość interesujący artykuł o zagnieżdżeniu się zarodka a macicy. Ma on dość duży zakres 3-12 DPO, przy czym 3 DPO ma z nas - 0,67%, 6 DPO - 1,39%, 8 DPO - 18,06%, 9 DPO - 36,81%, 10 DPO - 27,78%, 12 DPO - 2,78%.
Podsumowując jedna z nas może otrzymać test pozytywny już 8 DPO, a inna dopiero w 19 DPO! jestem w szoku jaka rozbieżność. Najczęściej do implantacji zarodka dochodzi w 9 - 10 DPO, czyli licząc HCG, które podwaja się co drugi dzień: 11 DPO - 2, 13 DPO - 4, 15 DPO (pierwszy dzień opóźnienia) - tylko 8, 17 DPO (trzeci dzień opóźnienia) - 16 i dopiero wtedy test może coś wykazać i to jeszcze ten najczulszy:*
-
nick nieaktualnynoo, więc nie ma sensu wydawać kasy na testy, najlepiej zrobić 2 - 3 dni po terminie, bo wcześniej rodzi to naszą frustrację, wpadamy w doła, myślymy o tym, że nie mamy ani okresu, ani ciąży. Na opakowaniach testów możemy przeczytać, że wykryją 6 dniową ciążę, ale to jest minimalny % , więc to jest okropny chwyt marketingowy. Ja już nie zamierzam się tym stresować. Test powtarzam w poniedziałek i na 100% będę pewna
chyba że wcześniej dostanę okres
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 10:46
Dastiny, Lolipop lubią tę wiadomość
-
Szczęściara, można mi wpisać 🐒
Tyle dobrego że przyszła o czasie i już mogę rozpocząć nowy cykl 🙂 termometr zamówiony, będę teraz dodatkowo mierzyć temperaturę.
Jeszcze raz gratuluję wszystkich dwóch kreseczek o trzymam kciuki za te z Was, które testowanie mają jeszcze przed sobą 🍀
Widzimy się w październikowym wątku, oby był już ostatnim ❤️Lolipop, Ekta lubią tę wiadomość